Ribi Bibi
|
Zdravo sonosečke! Pa smo še en dan bližje pregledom Mišyka, tole bo zdajle mogoče malo smešno, ampak ravno prejšnji teden sem gledala na discovery-ju mythbusters-e in so delali teste katera sredstva proti slabosti dejansko delujejo. Sicer so oni delali test za potovalno slabost, ampak zanimivo je, da je edina stvar, ki je dejansko učinkovala bil ingver (v obliki tablet ali kar koreninice), te zapestne trakove so čisto spljuvali, kot še marsikatero stvar. Ampak ingver je bil pa boljši celo od pravih tablet proti slabosti (ker si po njih ves zaspan in se vseeno čudno počutiš). Sicer ni izkušnja iz prve roke, samo zanimivo se mi je zdelo. PilotGirl7 joooj šele konec meseca te je naročila?? Potem pa bi jaz najbrž tudi šla samoplačniško še nekam. Zdaj je itak minil že skoraj en teden, v 10ih dneh se pa sigurno že kaj novega vidi. Vsaj pomiriš se in nisi ves pod stresom. Sicer je pa meni daaaleč najboljša knjiga What to expect: the first year. Obstaja več knjig, ena o nosečnosti (What to expect when you're expecting), ena o prvem letu, ena do otrokovega tretjega leta (What to expect: the toddler years). Jaz imam sicer samo drugo in tretjo, tiste o nosečnosti ne, ampak mi je prva tolikokrat rešila hude dileme, da mi je res dobra! Zadnja (od 1-3 leta) je pa tud fina, ampak zdaj se že kar znajdemo in jo prebiram bolj zaradi pomiritve in odobritve, da delam ok. Ima pa take nasvete v obliki konkretnih vprašanj in odgovorov. Pojdi pogledat, meni je res fajn. V slovenščini jih sicer ni, jih pa dobiš v hrvaščini ali angleščini v Konzorciju ali pri ValeNovak. Midva sva jo kar prek tele strani naročila, ker ima poštnino zastonj in pride precej ceneje: http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=what+to+expect Sicer pa imam tudi tisto Znanost o vzgoji in se kar strinjam z meto, je zanimiva, ampak je treba precej selektivno in z zdravo pametjo it čez njo. Sicer pa sva midva povedala njegovi in moji ožji družini, ostali (vključno s službo) bodo izvedeli po NS. Prvič sva tudi staršem povedala šele po NS, ampak tokrat se pa ni dalo skriti, da sem jaz vsa fuč in sva kar povedala. Me pa močno veseli, da imamo vso opremo že doma...tako zaradi letanja po trgovinah in izbiranja kot zaradi financ. Oblekice za punčko mamo, če bo fantek jih dobim od brata, tako da je kar olajšanje...sem bolj take sorte, da se v trgovino spravim šele ko je res nujno potrebno in mi prav paše, da mi ta del tokrat odpade Moram pa reč, da sem tudi jaz včeraj brala članek o potrebni opremi za dojenčka in se ne strinjam, da so ležalniki nepotrebni. Mi smo imeli tistega od BabyBjorna, ki se sam zaguga ko se otrok premakne in je tamala uživala v njem še in še. Kadar kuhaš ali greš pod tuš pač ne moreš otroka pustit kar na tleh v drugi sobi. Ker sem zagovornik tega, da se v postelji samo spi in ne preživlja v njej celega dneva in ker se nisva odločila za nakup koška s kolesi, da bi otroka v tistem vozila s sabo po hiši se mi zdi ležalnik super rešitev. Itak ga nimaš tam cel dan, ampak max urco, dve na dan...in v tem, ki se guga ko otrok skače je naša še bolj migala in brcala kot na igralni blazini Tako da je bil meni osebno ležalnik v prvih mesecih, dokler ni začela sama sedet, nepogrešljiv. Evo, spet en monolog. upam, da je vsaj kaj uporaben, ko ste morale toliko prebrat Uživajte!