|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
6.7.2010 7:20:46   
Mišyka
Dobre ste nekatere punce, da ste se tako hitro odločile za drugega otroka. Res. Midva sva se dojila do enega leta, potem pa je sam pokazal da noče več.

Glede seznama potrebščin... jaz si v drugo definitivno nameravam kupit ležalnik (malega sem imela v lupinici in je bil čist preveč utesnjen, ampak smo meli prostorsko stisko, tko da bi še ena taka zadeva samo še več placa zavzela), tako za včasih, ko recimo kuhaš. Drugač je pa itak boljša igralna blazina.
Glede grelnika stekleničk se strinjam z little*miss. Če dojiš, mislim da je brez veze. Boljš da kupiš naknadno, če boš vidla, da potrebuješ.

srečica17, jst tudi mislim, da ni razloga za paniko. Je pa težko odmislit take stvari, če ti nekdo, ki naj bi bil strokovnjak, poda takšno mnenje. Marsikdaj pa se zarečejo in se ob tem ne zavedajo, kako smo občutljive za takšne zadeve.

Sem moža včerej poslala (sem bla sama čist preveč zmatrana) v Mullerja po plenice in ostale potrebščine, pa mu naročila naj pogleda za te ingverjeve tablete. Nimajo. Potem je šel v lekarno in je brala, če kje piše, da je dovoljeno za nosečnice. Pa ni nikjer navedeno. Svetovala pa je Sea-Band zapestni trak proti slabosti (tudi proti slabosti v nosečnosti). Katera pozna to zadevo?

Naročena sem na nuhalno in sicer 12.8.

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 551
6.7.2010 9:26:11   
Ribi Bibi
Zdravo sonosečke!user posted image

Pa smo še en dan bližje pregledomuser posted image

Mišyka, tole bo zdajle mogoče malo smešno, ampak ravno prejšnji teden sem gledala na discovery-ju mythbusters-e in so delali teste katera sredstva proti slabosti dejansko delujejo. Sicer so oni delali test za potovalno slabost, ampak zanimivo je, da je edina stvar, ki je dejansko učinkovala bil ingver (v obliki tablet ali kar koreninice), te zapestne trakove so čisto spljuvali, kot še marsikatero stvar. Ampak ingver je bil pa boljši celo od pravih tablet proti slabosti (ker si po njih ves zaspan in se vseeno čudno počutiš). Sicer ni izkušnja iz prve roke, samo zanimivo se mi je zdelo.

PilotGirl7 joooj šele konec meseca te je naročila?? Potem pa bi jaz najbrž tudi šla samoplačniško še nekam. Zdaj je itak minil že skoraj en teden, v 10ih dneh se pa sigurno že kaj novega vidi. Vsaj pomiriš se in nisi ves pod stresom. Sicer je pa meni daaaleč najboljša knjiga What to expect: the first year. Obstaja več knjig, ena o nosečnosti (What to expect when you're expecting), ena o prvem letu, ena do otrokovega tretjega leta (What to expect: the toddler years). Jaz imam sicer samo drugo in tretjo, tiste o nosečnosti ne, ampak mi je prva tolikokrat rešila hude dileme, da mi je res dobra! Zadnja (od 1-3 leta) je pa tud fina, ampak zdaj se že kar znajdemo in jo prebiram bolj zaradi pomiritve in odobritve, da delam ok. Ima pa take nasvete v obliki konkretnih vprašanj in odgovorov. Pojdi pogledat, meni je res fajn. V slovenščini jih sicer ni, jih pa dobiš v hrvaščini ali angleščini v Konzorciju ali pri ValeNovak. Midva sva jo kar prek tele strani naročila, ker ima poštnino zastonj in pride precej ceneje: http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=what+to+expect
Sicer pa imam tudi tisto Znanost o vzgoji in se kar strinjam z meto, je zanimiva, ampak je treba precej selektivno in z zdravo pametjo it čez njo.

Sicer pa sva midva povedala njegovi in moji ožji družini, ostali (vključno s službo) bodo izvedeli po NS. Prvič sva tudi staršem povedala šele po NS, ampak tokrat se pa ni dalo skriti, da sem jaz vsa fuč in sva kar povedala.
Me pa močno veseli, da imamo vso opremo že doma...tako zaradi letanja po trgovinah in izbiranja kot zaradi financ. Oblekice za punčko mamo, če bo fantek jih dobim od brata, tako da je kar olajšanje...sem bolj take sorte, da se v trgovino spravim šele ko je res nujno potrebno in mi prav paše, da mi ta del tokrat odpadeuser posted image

Moram pa reč, da sem tudi jaz včeraj brala članek o potrebni opremi za dojenčka in se ne strinjam, da so ležalniki nepotrebni. Mi smo imeli tistega od BabyBjorna, ki se sam zaguga ko se otrok premakne in je tamala uživala v njem še in še. Kadar kuhaš ali greš pod tuš pač ne moreš otroka pustit kar na tleh v drugi sobi. Ker sem zagovornik tega, da se v postelji samo spi in ne preživlja v njej celega dneva in ker se nisva odločila za nakup koška s kolesi, da bi otroka v tistem vozila s sabo po hiši se mi zdi ležalnik super rešitev. Itak ga nimaš tam cel dan, ampak max urco, dve na dan...in v tem, ki se guga ko otrok skače je naša še bolj migala in brcala kot na igralni blazini user posted image  Tako da je bil meni osebno ležalnik v prvih mesecih, dokler ni začela sama sedet, nepogrešljiv.

Evo, spet en monolog. upam, da je vsaj kaj uporaben, ko ste morale toliko prebratuser posted image

Uživajte!user posted image

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 552
6.7.2010 9:58:05   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: N.M.

hayabusa meni je pa najbolj trikolesnik od baby spa všeč. http://www.baby-spa.si/index.html So ga ženske tukaj na forumu zelo pohvalile.

mi rabimo voziček za 2 mulca ker bo februarja moja gospodična stara 16 mesecev in se jo bo še kam dalo peljat, sicer pa bomo vidli kdaj bo shodla :)

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 553
6.7.2010 10:47:33   
mica13
Ojla februarke!Še ena ki ima rok februarja in sicer po izračunih 20.2.2011user posted image Prvi pregled je za nami, vidla sem srčka kako bije in malo pikico. Slabosti so redke-hvalabogu. Zadnja menstruacija je bila 17.5. Stara sem 29 let in sem iz Posavja.Me pa skozi špika v levem jajčniku in če sem veliko na nogah me vse boli spodaj.Ima še katera podobne težave?LPuser posted image

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 554
6.7.2010 11:06:01   
N.M.
Hvala Ribi Bibi za priporočilo knjig. Sem si jih kar naročila.user posted image Tudi jaz uporabljam to stran za nakupe knjig, so hitri in poceni. :)

(odgovor članu mica13)
Neposredna povezava do sporočila: 555
6.7.2010 11:38:13   
samsara04
No, februarke, pa še mene štejte zraven javascript:void(AddText('user posted image '))
Stara sem 27 let, iz Pirana in prvič noseča. Pripetilo se je brez posebnega truda, prvič sva bila v dnevih ovulacije nepazljiva in zgodilo se je...

Prvi pregled sem že imela prejšnji teden, pregled z ultrazvomkom pa me čaka 3.8., predviden daum poroda je 25.2.2011.
Tudi mene občasno špika v jajčnikih, predvsem pa me je presenetila velika utrujenost. Ponoči se zbujam, ob jutrih pa sem brez energije, utrujenost pa se tekom dneva še stopnjuje. Vročino precej težje prenašam. Nekoliko sem razočarana nad tem, da ne smem rolati in kolesariti, le plavanje in sprehodi so mi dovoljeni. Imam občutek (sploh ob večerih), da bi nekaj jedla in ko si jed pripravim, me tek enostavno mine. Po navadi sem vsak dan spila eno kavo, sedaj mi še ta ne paše več.

Komaj čakam, da mesec julij mine javascript:void(AddText('user posted image '))

Lep pozdrav vsem februarkam!

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 556
6.7.2010 11:40:11   
Jane77
Pozdravljena mica13 in dobrodošla med nami!

Vidim, da je še ena Posavka tu user posted image No, tudi jaz sem iz Posavja, stara 32 let, mam pa rok malo pred tabo, 16.2. A si pri dr. Preskarju?
Lepo, da si vidla pikico in srčka. Jaz sem bla zelo zgodaj na prvem pregledu in se je zelo malo videlo...zadaj pa čakam drug teden ko mam naslednji pregled user posted image
Drugače pa nimam kakšnih posebnih težav, razen občasne utrujenosti, malo me je na začetku tudi zvijalo dol, pa je zdaj nehalo. Jem vse, zaprta nisem user posted image
No, le oglasi se še kaj!

Pa seveda lep pozdravček tudi ostalim sonosečkam! Upam, da vaše tegobe čimprej izzvenijo in da bomo vse skupaj uživalev nosečnosti!

Lp

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu mica13)
Neposredna povezava do sporočila: 557
6.7.2010 12:04:27   
KLARA 1
pozdravljene punce,

tudi jaz se vam javljam po dolgem času. Danes sem imela prvi pregled in na UZ sem videla svojega otročka in kako mu bije srček. Bil je zelo živahen, premikal je rokice in nogice. Tudi meni  je še vedno izredno slabo, tako da sm kr doma na bolniški. Shujšala sem že 3kg. A ve normalno delate ali je še katera doma? Kje se pa kupijo ti ingverjevi bonboni? A res pomagajo?

Moram rečt, da ko preberem vaše poste, mi je veliko lažje, ker vidim, da nism edina, ki prestaja te slabosti. Upam, da nam res čimhitrje minejo in bomo imele v nadaljevanju lepo in veselo nosečnost.

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 558
6.7.2010 12:07:53   
Ribi Bibi
N.M. u si hitrauser posted image . Upam, da ti bodo všeč!

Lepo pozdravljeni tudi mici in samsara!! Kako se množimo februarke user posted image user posted image

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 559
6.7.2010 12:54:07   
ninchi9
Jupi, pozdravljeni novi nosečki... user posted image user posted image

Klara 1 - meni žal proti slabosti nobene žavbe ne pomagajo. Najbolj mi še pomaga to, da se zamotim s čim, ali pa pride kdo na čvek, ali pa grem na sprehod. Malo pozabiš, da ti je slabo, ker misli preusmeriš drugam. Slabost omilim tudi s tem, da jem na vsaki 2 uri, ampak res malenkosti, da nimam pač želodca praznega.
Bo treba počakat, da samo mine, saj bo to hitro.... user posted image

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 560
6.7.2010 13:29:45   
KLARA 1
ninchi9, tudi meni nič ne pomaga, ingverjevih stvari pa res še nism probala...sem pa nabavila tiste zapestnice, pa ni nič bolje... mormo it čez to, ni druge...

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 561
6.7.2010 14:27:01   
jekica
Hojla so user posted image ,

Ponosno javljam, da mi ni več cel dan slabo, ampak še samo pol dneva. Utrujenost pa je še vedno močno prisotna.user posted image  Upam, da bo čim prej boljše.

Končno sem se naročila na nuhalno in imam termin 29.7. - komaj že čakam, da vidim svojo pikico.

Glede branja knjig: meni je bila ful všeč knjiga   Elizabeth Pantley: Z otrokom lahko sodelujete. Res jo toplo priporočam.

Lepo čuvaje svoje rastoče bušije.

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 562
6.7.2010 14:34:11   
Oxer
Dobrodošli novi user posted image .

Naj delim še jaz svojo izkušnjo glede slabosti.
Ne pomaga nič.... ma čisto nič. Slabost + občasno bruhanje je na sporedu vsak dan.
Pri slabosti je tako, da če poskušam pojesti nekaj malega, se mi v želodcu naredi velikaaaa praznina in potem sem šele lačna. Jaz se zamotim s kakšnim sadjem, dokler res ne nastopi nutolažljiva lakota + še večja slabost. Potem pa moram pojesti konkretno porcijo, da umirim želodec. Jesti moram počasi, pa tudi ne vsega. Buh nedej mastne hrane. In kaj se zgodi čez dobre pol ure po obroku .... lakotaaaaaa. user posted image
Po mojem tiči težava tudi v tem, da imam izredno hitro prebavo. Sicer tudi pridno pridobivam na teži zaradi tega ampak, če ne gre drugače. Če bi bila na dopustu ali bolniški, bi spala cele dneve in bi tudi manj jedla. user posted image
Žal pri vem tem zaužijem tudi manj tekočine, kot bi si želela. Enostavno mi ne gre po grlu.
Ampak vse mine, tudi to bo. user posted image

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 563
6.7.2010 14:38:23   
Mišyka
Ja prov boge ste, ko vam je ves čas slabo! Men je blo včerej res ful, ampak samo zjutrej v službi. Dons pa ni blo panike. Sem takoj zjutrej že doma stlačila v usta 2 suhi figi.

In kaj pol nardite? Pridete v službo in takoj na wc bruhat? Vas nč čudno ne gledajo?

(odgovor članu Oxer)
Neposredna povezava do sporočila: 564
6.7.2010 14:49:01   
Oxer
Pri meni bruhanje ni tako pogosto. Do zdaj sem bruhala le doma.
Je pa zjutraj zajtrk obvezen, malica okoli 9h, potem sadje, od 11 - 12 enkrat kosilo, kakšna sladka malenkost okrog 14h je vedno dobrodošla (lizika, ki mi zelo pomaga pri slabosti), potem pa nekako zdržim do 16h oz. 17h, ko še enkrat "kosilam", potem pa sadje do poznega večera. Tako izgleda moje prehranjevanje vsak dan. Slabosti pa ni videti ne konca ne kraja. user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 565
6.7.2010 15:12:15   
mica13
Hvala za lep sprejem!Jane77 jaz sem pri dr. Zagode v Sevnici. Iz katerega konca Posavja prihajaš? To je moja prva nosečnost in sem čist navdušena. Pol leta smo se trudili in potem je pokazalo plusek ko sem že mislila da bo user posted image .Tistim ki je zjutraj slabo pa pravijo da je dobro imeti ob postelji zjutraj ko se zbudiš že pripravljene slane krekerje in še preden vstaneš poješ kakšnega. Kar se tiče zaprtja nimam teh problemov ampak pojem veliko sadja in popijem veliko tekočine mogoče to pomaga, jem normalno samo včasih imam kakšne napade kislega in čokoladnega pa jem ob nemogočih urah da se mi moj kar smeji. Vsem nosečkam želim čim manj nosečniških tegob in čim več lepih in mirnih dni s svojimi sončki.user posted image

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 566
6.7.2010 17:22:45   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

jutro bejbe.
Javlja se še ena februarka. user posted image

Čez vikend smo nalulali user posted image , danes se naročim za 1. pregled, potem pa naprej.

Držite pesti da bo tokrat vse OK.
Hvalaaa

mene pa ne marate zraven? user posted image
kakorkoli no. 13.7 mam prvi pregled. to je moja 2. nosečnost, prva se je končala s SS.

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 567
6.7.2010 18:50:18   
lil_
5ra8 seveda te maramo...dobrodosla!user posted image
pozdravljene tudi ostale!user posted image

da se jst mal oglasmuser posted image
mojim slabostim tut se ni vidt konca, vceri sm tut prvic bruhala...groza...tudi na tehtnici se pozna, da zaradi slabosti, tezko kaj spravim vase...ampak upam, da cim prej mine user posted image
danes sem bila pri svoji zdravnici in mi je narocila, da moram jutri do svoje ginekologinje...zaradi ostalih tezav, ki jih imam z zdravjem...ker mi mora dati napotnico, za porodnisnico, za oddelek rizicne nosecnosti. sem bila cisto prestrasena, me je vseeno pomirila in mi povedala, da tja hodi na kontrole veliko zensk in da ni to nic taksnega. ampak da je pri nekaterih boleznih praksa pac taka. tko da ja, jutri grem do svoje G in po besedah osebne zdravnice naj bi mi skoraj zagotovo nardila UZ...tko da mogoce pa ze jutr vidm pikico...in mi ne bo potrebno cakat do avgustauser posted image

oxer dobro da ti lizika pomaga pri slabosti...jst dam v usta sladko stvar in mi je samo se bolj slabo user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 568
6.7.2010 18:52:53   
trsica
Jaz sem pa danes morala povedat šefu. user posted image Zadeva je namreč taka, da gre sodelavka avgusta/septembra na porodniško in bom prevzela nekaj njenih del. Potem sem mu pa rekla, da nočem zdaj vse obljubit, potem bom pa čez par mesecev rekla adijo. Tako, da moj šef zdaj že ve, moja mama pa še ne. user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 569
6.7.2010 19:02:56   
lil_

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Tako, da moj šef zdaj že ve, moja mama pa še ne. user posted image

tej izjavi pa sm se nasmejala user posted image
je zanimivo, da si na nek nacin, kr prsiljen povedat komu.

midva sva povedla dvema kolegoma, drugac pa se nikomur, nimava niti namena...pa sej bojo vidl trebuscek user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 570
6.7.2010 19:57:53   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Jaz sem pa danes morala povedat šefu. user posted image Zadeva je namreč taka, da gre sodelavka avgusta/septembra na porodniško in bom prevzela nekaj njenih del. Potem sem mu pa rekla, da nočem zdaj vse obljubit, potem bom pa čez par mesecev rekla adijo. Tako, da moj šef zdaj že ve, moja mama pa še ne. user posted image

Vem kako je, tudi pri meni v službi vejo ker sem morala povedat, najini družini pa še ne, vejo moje najboljše prijateljice, ki znajo bit tiho, ker nekomu sem morala povedat pa tud če gre kaj narobe, da nisem čisto "sama" v tem.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 571
6.7.2010 21:19:36   
antoninap
Pozdravljene souser posted image ,

Jaz prebiram tole KNJIGO. Resda je v angleščini, ampak jo toplo priporočam, ker se mi zdi izredno podrobna in polna napotkov. Ima tudi "kotiček za očete" in ne pozabi niti na dvojčke. V LJ sem jo kupila za nekaj več kot 30€. Vredna je vsakega centa, ker se z mano dogaja točno to, kar notri piše, poleg tega imaš pa totalno podrobno napisano, kaj se s pikico v telesu dogaja. Mene pač zanima, pa občutek mi da, da imam "nadzor" user posted image user posted image

Drugače pa tudi mene daje slabost, čeprav v primerjavi z nekaterimi user posted image tukaj, niti ne tako hudo. Bruhala še nisem, poleg tega se pa začnem slabo počutiti šele popoldne ali zvečer, tako da v službi nimam problemov. Edino kar me zares moti, je moj okus. Vse kar dam v usta, potegne na grenko. Pa edino kar mi zares paše za jesti, so kisle stvari. Še dobro, da obožujem solate, čeprav zdaj bolj šibajo "pocani murki" user posted image

Kar se pa tiče razkrivanja vesele novice ... midva sva zaenkrat povedala samo moji mami. Predvsem zato, ker je že itak sumila, saj me vidi skoraj vsak dan, in mame takoj opazijo, če nisi 100% user posted image Ostalim bližnjim pa bova povedala po NS.

Lepo bodite.

P.S. Vse nove user posted image , dobrodošle!

< Sporočilo je popravil antoninap -- 6.7.2010 21:20:45 >

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 572
6.7.2010 21:35:53   
jekica
Dobrodošle vse nove.

Tudi jaz sem morala povedati danes svoji šefici, drugače pa še nihče v družini ne ve. Mama mi je celo danes rekla, da sem malo shujšala (v resnici sem se zredila) in da zelo slabo zgledam. SAj ni čudno, če pa mi je skoz slabo.
Je pa šefica v službi zelo dobro sprejela, no pa saj je pričakovala, ker sem imela pred kratkim ss.

Sladke sanje želim vsem.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 573
7.7.2010 7:33:53   
Teyla
Lepe pozdrave vsem novim nosečkam, zdaj nas je pa že res ogromno. user posted image

Mi je kar malo hudo, ko berem, da ste že skoraj vse videle svoje pikice, nekatere tudi večkrat, sama pa še sploh nisem bila na pregledu. user posted image V petek ga imam, ampak mi je vseeno čudno, kako ga je lahko recimo samsara04 že imela prejšnji teden, pa ima rok dva tedna za mano. Ne razumem, zakaj sem tako pozno naročena. A ji je tak težko en pregled še prej narest, da vem, da je vse ok?user posted image

Pardon, ker bentim, malo sem mogla iz sebe spravit. user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 574
7.7.2010 7:40:03   
5ra8
jutrooo so user posted image

upam da boste dan preživele s čimmanj slabostmi.
jst moram zaenkrat potrkat po lesu (tok tok) da slabosti niti nimam. Včas mi kakšna hrana zasmrdi in to je to.
Pa malo me od časa do časa dol pošpika pa je.
Pregled pa šele v tooooreeeek. Joj kako se bo vleklo.

Če me boste dale na seznam. Sama sem računala PDP in pride 21.02. točnega povem po pregledu. NP torej 13.7. to je moja 2.nosečnost, sem iz Dolenjske, doma 0 user posted image .
Je še kakšna dolenjka tle? user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.