|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 14:39:19   
majkl
Hej mamice in junijčki   Evo tut mene…končno pršla k sebi…za nazaj vas še nisem brala, tko da pokomentiram kej ko vse preberem   Nej vam na hitr najprej napišem porodno zgodbo, ki meni osebno ni nič v lepem spominu ostala.. 5 dni po roku grem v P (tako mi je naročila moja G) se pokazat zjutraj. Še prej pokličm babco (kolegica mi je dala kontakt) in tut ona reče nej se pridem pokazat. Pridem ob 8 dopoldan v P, me dajo na Ctg (kjer samo en močnejši popadek) in me babca odpelje do zdravnice ginekologinje, kjer ugotovi, da sm odprta 4 cm, vendar brez mojih popadkov. Babca mal sforsira, da nej grem kr rodit, ker sm 5 dni čez rok in da je otrok velik. Da ga nima smisla več pustiti še rasti in čakat. In akcija:klistir, porodna soba, predrtje plodovne vode, in umetni popadki (do max so mi jih nabil)-vmes mi še babca ponudi Dianatal gel (kot test, ker je velik otrok), prnesejo mi masko in mi še v žilo not eno res močno stvar našopajo-tko da sm bla čist zadeta-kar je blo čist ok, ker me je bolel za umret. In tko 3 ure, ko babca rečeevo 10 cm odprta, vidm glavco , dejmo iztis. No še prej me je sama prerezala (in to ornk- Dianatal gel ni pomagu), ker je rekla, da je velika glavca. In evo prišel na svet moj mali veliki srček. No pol sledi še mesarsko šivanje (tko k je že BCL napisala)-katasrofa od zdravnice-men je rekla k sm neki zajamrala-kaj jamrate, zakaj mate masko zravenJ))). Tut izkušnje pol na oddelku lj. porodnišnice so z moje strani katastrofa-neprijazno osebje (z izjemo dveh mogoče)-obuuuuuuuuuuup   No glede na to da sm bla tok šivana in se mi je naredu še ornk hematom vse okrog (tko je rekla ginekologinja preden sm šla domov iz P-ja vi imate mate pa kr ornk to dol) šele danes lahk bolj normalno vstanem iz pojstle in hodim. Sam se mi pa čim sem malo več pokonc vlije čišča-oziroma začnem krvavet-mamice a se vam tudi to dogaja???? Pa še železo mi je tolk padu,da sm prve tri dni komi žvela-pol k so ugotovil, da je to zaradi padca železa, so mi dal Retafer.   In evo vsak dan mi je lažje in manj boleče.   Dons sva imela tehtanje spet s patronažno in je ugotovila, da moj Jan čist premal napreduje. V dveh dneh je šel gor 30 g, namesto 80g. Mleko sicer jst mam-vsaj tko se mi zdi, sam je tale moj veliki mali bučko zlo lene sorte-zaspi na joški vsakič zlo kmal.Pa do zdej je vedno zaspal takoj po dojenju, dons mava pa že cel dan borbe-noče spat in se živalsko dere. Pa ga nahranim, pa nč. No zdele seje umiril-končno.
A se vaše štručke tutkej tko derejo, dasevam srce para zraven???
No tolk mal za vklop v junijčkeeeeeeeeee...

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 14:43:28   
majkl
ja madona kako se je pa tale post nagužvu...bom mal popravla, da bo bolj berljivo

Hej mamice in junijčki  

Evo tut mene…končno pršla k sebi…za nazaj vas še nisem brala, tko da pokomentiram kej ko vse preberem 

Nej vam na hitr najprej napišem porodno zgodbo, ki meni osebno ni nič v lepem spominu ostala..

5 dni po roku grem v P (tako mi je naročila moja G) se pokazat zjutraj. Še prej pokličm babco (kolegica mi je dala kontakt) in tut ona reče nej se pridem pokazat. Pridem ob 8 dopoldan v P, me dajo na Ctg (kjer samo en močnejši popadek) in me babca odpelje do zdravnice ginekologinje, kjer ugotovi, da sm odprta 4 cm, vendar brez mojih popadkov. Babca mal sforsira, da nej grem kr rodit, ker sm 5 dni čez rok in da je otrok velik. Da ga nima smisla več pustiti še rasti in čakat.

In akcija:klistir, porodna soba, predrtje plodovne vode, in umetni popadki (do max so mi jih nabil)-vmes mi še babca ponudi Dianatal gel (kot test, ker je velik otrok), prnesejo mi masko in mi še v žilo not eno res močno stvar našopajo-tko da sm bla čist zadeta-kar je blo čist ok, ker me je bolel za umret. In tko 3 ure, ko babca rečeevo 10 cm odprta, vidm glavco , dejmo iztis.
No še prej me je sama prerezala (in to ornk- Dianatal gel ni pomagu), ker je rekla, da je velika glavca. In evo prišel na svet moj mali veliki srček. No pol sledi še mesarsko šivanje (tko k je že BCL napisala)-katasrofa od zdravnice-men je rekla k sm neki zajamrala-kaj jamrate, zakaj mate masko zravenJ))).

Tut izkušnje pol na oddelku lj. porodnišnice so z moje strani katastrofa-neprijazno osebje (z izjemo dveh mogoče)-obuuuuuuuuuuup  
No glede na to da sm bla tok šivana in se mi je naredu še ornk hematom vse okrog (tko je rekla ginekologinja preden sm šla domov iz P-ja vi imate mate pa kr ornk to dol) šele danes lahk bolj normalno vstanem iz pojstle in hodim.
Sam se mi pa čim sem malo več pokonc vlije čišča-oziroma začnem krvavet-mamice a se vam tudi to dogaja????

Pa še železo mi je tolk padu,da sm prve tri dni komi žvela-pol k so ugotovil, da je to zaradi padca železa, so mi dal Retafer.  
In evo vsak dan mi je lažje in manj boleče.  

Dons sva imela tehtanje spet s patronažno in je ugotovila, da moj Jan čist premal napreduje. V dveh dneh je šel gor 30 g, namesto 80g. Mleko sicer jst mam-vsaj tko se mi zdi, sam je tale moj veliki mali bučko zlo lene sorte-zaspi na joški vsakič zlo kmal.Pa do zdej je vedno zaspal takoj po dojenju, dons mava pa že cel dan borbe-noče spat in se živalsko dere. Pa ga nahranim, pa nč. No zdele seje umiril-končno.
A se vaše štručke tutkej tko derejo, dasevam srce para zraven???
No tolk mal za vklop v junijčkeeeeeeeeee...


(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 14:59:49   
mkbk
Majkl, fino za zgodbico, user posted image user posted image sicer če si v 3 urah rodila takega velikega dojenčka, se zdi men to zlo hitr, sploh za ta prvič! Boli pa ta drugič bistveno manj, da te potolažim. K sebi boš pa tud prišla, bo vsakdan boljše (no ja pri meni je blo tko da sem bla v P kot rožca - btw. se čist strinjam s komentarjem glede osebja - pol sm pa doma začela preveč za tastarejšim skakat, pa je šlo z mojim počutjem samo nizbrdo, tko da je zdej na morju in j z počivam in uživam). K boš pa k seb prišla, pa nujno kakšna kavica v župi pade! Boš vidla, še prehitr ti bo dolgčas ratal user posted image

< Sporočilo je popravil mkbk -- 30.6.2010 15:00:04 >

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 15:53:41   
pik ipoki

majkl - jest sm tut prvorodka, in so me kr mučil s šivi, je mali mal pretiravu z obračanjem ko je šel vn in me notr raztrgu. ginekolog k me je šival je bil full uredu, sicer bolel za umret sam smo preživeli. šivi pa so me bolel tm 3 dni za ne sedet pol pa vedno manj, tako da po 5 dneh sm že sedela... glede osebja sm bla v postojni in so FULLL PRJAZNI... za lj sm pa že večkrat slišala da je katastrofa... se mi zdi pa res pomembn da lahko mirno kaj vprašaš in dobiš lep odgovor in ti pomagajo če sam ne moreš, res same pohvale za postojno... tut naslednič sigurno tja! sm pa mela v sobi eno k se je iz Krškega prpelala v postojno samo zaradi osebja k ga vsi hvaljo in je reka da ji ni žal!

no drugače pa mi spet štrajkamo s hrano. v enem tednu samo 150g gor user posted image jutri imamo prvi pregled pri pediatru bomo meli 1 mesec, kok gre hitr, ne morem verjetuser posted image

kar se pa tiče spanja čez dan... katastrofa, od 7h pa do 14h nič spanja, no zdej pa celo spi že 1h user posted image
dudo mi imamo, sam kr ornh podloženo da je ne spluva vn, user posted image me je pol strah ker ma pleničko spredi pred glavo, da slučajno nebi naslonu noska gor, sam zdej je že tok pri močeh da sam levo desno obrača glavo
čišča- katastrofa, že 1 mesec in kr ne kaže da bo konc user posted image user posted image a mate to tako rjavo al še vedno kri? ker jest mam kr parkrat še vedno kri user posted image
kontracepcija - pojma nimam, mogoče tabletke, sam moj pravi da bi kr pazil... bomo vidl kaj ginekolog predlaga

tok za danes, mislim da se kar počasi zbuja-spet user posted image no sej je pravi user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 16:15:14   
meymey
user posted image user posted image user posted image

danes pa me zafrkava ko.......
zaspi na zizi, v posteljici pa začne kričat.. in pol pomirim in je 10 min tišine, pa spet vik in krik.
zdaj ga mam v slingu in spi ko top!!!

Aja, pa danes se je prvič zavedno nasmehnil - ne mamici ampak medvedku Puju!!!user posted image user posted image

Včasih bi ga kr skoz okno vrgla, sa pol pa se tak lepo nasmeje in vse je pozabljeno!!! user posted image

(odgovor članu pik ipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 17:06:19   
Maxica
Uf, vroče ful. Danes sva bili samo zjutraj na kratkem sprehodu, potem sem mislila, da bova še malo pred hišo, pa ji je plenička prepuščala in sva šli lepo nazaj v stanovanje. Potem je pa celo dopoldne bolj kot ne bila budna oziroma spala samo na rokah, pa bi se dojila, pa ne bi spala, v glavnem, zdaj popoldne pa čmuri že ene tri ure v kosu, edino enkrat sem jo pristavila, ko sem šla tudi sama spat. Revca čist uničena. user posted image
user posted image Kako jih imate zdaj oblečene v stanovanju? Jaz jo še vedno ne upam dati v kratke rokave, pismo, samo vroče pa imamo ful. Ampak ona pa ne švica v dolgem bodiju, tako da sploh ne vem. user posted image
Mkbk, sem ti že zadnjič hotela napisati, da se mi zdi, da sva se ene dvakrat videli pri ginekologu, tik pred rokom. Saj ne vem, zakaj sem predvidevala, da si to ti, no, ampak ena nepoznana visoko nosečka, ne iz naših krajev je bila, pa sem si mislila, da si ti. Kdaj imaš pregled po porodu?
Majkl, wb, upam, da se kmalu začnete pridno rediti. Naša Hana se zelo malokrat joče, po moje niti nima razloga, da bi se. Jaz jo kar pristavljam, ko se le da, tako da lačna je malokrat, sicer je pa tako hvaležno bitjece. user posted image
Popek sem jaz tudi čistila z alkoholom, tako kot mi je patronažna pokazala in se je ful lepo poštimal. user posted image


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 19:47:16   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

user posted image Kako jih imate zdaj oblečene v stanovanju? Jaz jo še vedno ne upam dati v kratke rokave, pismo, samo vroče pa imamo ful. Ampak ona pa ne švica v dolgem bodiju, tako da sploh ne vem. user posted image  




jst jo mam samo v bodiju s kratkimi rokavi in nogavičkah, pa pokrijem jo z eno tetra plenico po nogah... in je skos lepo topla...
tud patroažna je rekla da nč dolgih ker je tko vroče user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 20:45:04   
gajka
Ulivanje čišče pri vstajanju - mi je znano, sem pa to imela nekje samo 1. teden, potem pa se je umirilo.

Oblačenje - od včeraj tudi za zunaj prakticiramo kratek bodi in bombažne hlačke (brez kapice, brez dekice). Je danes tudi patronažna potrdila, da je to čisto OK.

Popek - ostanek popkovine je odpadel že v P, včeraj (14 dni po porodu) pa je bil tudi dokončno zaceljen. Čistila sem ga z alkoholom (po navodilih iz P), patronažna pa ga je čistila s fiziološko.

Količina hrane za dojenčka - dnevno pribl. 150ml na kg telesne teže. Npr. če ima user posted image 4 kg, potem je to 4*150=600ml/dan; če ima dnevno 8 obrokov, je to pribl. 600/8=75ml/obrok.

Duda - je ne prakticiramo in je tudi ne bomo, če bo le šlo brez.

Mi smo danes spet imeli patronažno in smo se že tudi prvič kopali. user posted image Pupa se pridno redi, je spet orng pridobila na teži user posted image , tako da naslednji in najbrž zadnji obisk patronažne imamo čez 1 teden.

< Sporočilo je popravil gajka -- 30.6.2010 20:46:08 >

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 21:10:56   
Sonček in poletje
Oj!

Pa se spet tudi jaz malo oglašam. Se mi zdi, da imamo skos toliko dela, da sploh nimam časa kaj napisat. Sej preberem že, ko se pa spravim tipkat me pa zmeraj kaj zmoti. Smo bili na sprehodu in potem še malo zunaj na terasi in zgleda, da ga svež luft zmatra, ker spi kot angelček user posted image .

Oblačenje - danes je bila pri nas patronažna in je rekla, da mu lahko brez problema damo bodi s kratkimi rokavi in smo tako tudi naredili in se mi zdi, da je danes veliko manj jokal. Najbrš smo ga malo preveč oblačili prej pa ni bil zadovoljen.

Kopanje - mi smo se tudi danes prvič kopali in mislim, da mu je bilo kar všeč, dokler ni postal lačen in je začel vpit ko zmešan. Od zdaj naprej bomo to lepo prakticirali zvečer, eno uro in pol po hrenjenju, pa da vidimo kako bo šlo.

Kontracepcija - jaz tudi ne vem kaj naj naredim. Upam, da mi bo G znala kaj pametnega svetovat. Samo glede na to da v roku dveh let načrtujemo še enega... Res ne vem. Naj samo povem, da kondomi odpadejo, ker jih ne prenašava dobro, jaz še posebaj ne. Ratam kar živčna, če mi kdo omeni kondom.

Pridobivanje teže - nam gre kar fajn. Od porodne smo pridobili že 400 g, in sicer od zanjega tehtanja 8 dni nazaj 290 g user posted image . Sem res prav vesela, da nam gre vsak to fajn.

Zbujanje - naš je ponoči še kar priden (med 12 - 5 vstanem 1x, izjemoma 2x), ampak podnevi pa kar bedi in včasih vpije. pa sploh ne vem zakaj. Hvala bogu ima tudi podnevi vsaj en stalen interval in sicer spi med 15 in 18 in takrat se lahko vsaj malo odpočijem. Me je pa danes matral od 4.30 pa do 9.30. Tako, da ko smo ga končno umirili sem še jaz šla malo spat.

Krčki - hvala bogu jih nimamo. Nekaj smo jih sicer imeli, ampak sem potem pogruntala, da najbrš od preveč paradižnika, ki sem ga prejšnji dan pojedla in od takrat ga ne jem več in zaenkrat deluje. Mu pa jaz dajem Bio Gaia kaplice, mogoče pa tudi to pomaga user posted image .

Čišča - jaz upam, da gre h koncu. Je izcedka vedno manj in vedno bolj čudne barve je, tako, da še malo bo treba potrpet user posted image .

želim vam čim bolj mirno noč.


(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Junijčki 2010
30.6.2010 22:20:24   
bcljka
mi smo bli tud na sprehodu user posted image user posted image user posted image  en krog... smo ugotovil da je treba kolesa podmazat, jao so škripala user posted image

user posted image  mene ful motjo močne luči? recimo od avtomobilov luči, sploh nisem mogla normalno hodt po pločniku ker me je kr zaslepil... al pa fleš od fotoaparata...
baje je to zarad napora pri porodu in da ni nč narobe, ampak mene ful živcira ker pol ful meglen vidm še neki časa... grrrrrrrruser posted image  
a ma še kkšna take probleme/posledice?

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 8:21:52   
meymey
Hej, Tomi pa zgleda doživlja preskok v rasti... skoz je, tečen ko user posted image , zaspi samo v naročju...

tak da ze 2. dan tak okol hodim

http://www.facebook.com/photo.php?pid=4203042&l=d80b989dcf&id=665429203

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 8:51:45   
misar
dobro jutro

boljša noč. spanje od 22-1h, papcanje..pa spanje do 3:30, papcanje...potem pa spet problemi s težavami od 4:30 daljeuser posted image . no ampak suma sumarum sem spala skor 2 uri več kot včeraj. cel žuruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
no zdaj pa je spet v deželi palčkov..saj bi šla z njim, sam sem mela že zjutraj akcijo s frčafelco pa se čist zbudim. mogoče kako urco popoldan zahrgolim zraven.



IZVIRNO SPOROČILO: majkl

Pa do zdej je vedno zaspal takoj po dojenju, dons mava pa že cel dan borbe-noče spat in se živalsko dere. Pa ga nahranim, pa nč. No zdele seje umiril-končno.
A se vaše štručke tutkej tko derejo, dasevam srce para zraven???



Ja majkl: naš trotek ima tudi 2x dnevno akcijo z drenjem. obvezno enkrat dopoldan in zvečer okoli 8h. je Lana imela iste fore, tko, da očitno je to nekaj kar počnejo dojenčki user posted image user posted image . pri Lani se mi je res srce paralo,pa čista panika je bila, zdaj pa ne več. pa č je na rokah, ga cartamo, če se ne neha dret si je sam krivuser posted image user posted image user posted image ..no saj potem vedno neha...

isto je pri meni s čiščo. ponoči je ni, dopoldan tud ne, popoldan, ko pa sem veliko na nogah, leteča za frčafelco, se pa ulije. verjetno bi počitek res pomagaluser posted image sam jaz pa počitek sta dva hudoooo različna pojma. pol se pa čudim, da od utrujenosti dol padam

nič grem zajtrk pojest dokler mi trotek še dovoli, že se nekaj oglaša kot jež tam v košariuser posted image user posted image


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 8:53:16   
Maxica
Jutro, spet smo se kar fino naspali, sicer z vmesnimi hranjenji, ampak hitro zaspimo nazaj.
Jo je pa nekaj napenjalo, včeraj sem pojedla eno jabolko, surovo, ne kuhano, pa morda je bilo to to.
Danes jo bom pa tudi jaz pogumno oblekla samo v bodi s kratkimi, pa da vidimo. user posted image  
Bcljka, mene so par dni v porodnišnici tudi bolele oči. Je imela cimra skoz televizijo prižgano, pa sem potem kdaj še jaz kaj gledala, ampak sem kmalu ugotovila, da mi ne paše in da se oči preveč naprezajo. Potem je bilo brž bolje.
Meymey, kva je faca vaš mali. user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 9:15:00   
Kiya
Dobro jutro user posted image

Vidim, da ste imele pestre noči. Juliji je ponoči mleko čez nos udarilo in sva ga morali čistiti, so jo pa vsi slišali, saj se takrat na veliko dere user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 11:19:38   
bcljka
jutro!

jst lih jem zajtrk, Pika pa spet spi user posted image  za nami je spet odlična noč user posted image  z enim hranjenjem ob 6:00... srčno upam da tko ostane tud naprej... glede na to da sm pol nosečnosti prespala se je pomoje že v trebuhu navadla da more velik spat user posted image user posted image user posted image


majkl - a se kej dobimo z vozički na kavici? Pika bi rada vidla Jana je rekla user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 11:21:26   
Kiya
Bcljka ti si pa kar aktivna, glede na to, da si šele 3 dni doma user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 11:38:50   
Aninchy
bcljka in Maxica - to glede oči se baje nardi, če maš med pritiskanjem pri porodu odprte učke. Naj bi mela čim več zaprte, ker menda lahk od napora neke žilice not popokajo al neki tajga in lohk maš pol probleme z vidom... Tak nekak... Zato je men mamca, k je bla z mano, skos težila nj učke zaprem user posted image Pa sej je kr pasal, da nism glih gledla, kaj se tm spod dogaja....user posted image


_____________________________

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 14:20:51   
misar
Evo, trotka sem zdele prvič skopala in je cel čas sam čukasto gledal. nič se ni bunil, dokler ga nisem dala iz vode ven user posted image user posted image user posted image .takoj za tem se mi je pa na brisačo posračkal in polulal- še dobro, da se ni v vodouser posted image po tem je pa še zizo pomalical in šel kar takoj spat. očitno ga je utrudilo vse to novo doživljanjeuser posted image

mu grem pomagat odkrivat palčkovo deželo user posted image


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 14:41:42   
Honey26
No, pa se lahko tudi jaz pridružim temi user posted image

Mala je relativno pridna, spi je in kaka... doooh. Krčev ali drugih večjih težav (hitro trkam) zaenkrat ni.

Porodna štorja:

V sredo zvečer 23-ga se nič ne dogaja in se odločiva da grava še na predstavo fotra na stari grad. Prej pa skočiva na sprehod. Po 100 m men odteče voda. (tam okoli pol osmih zvečer) In se vrneva domov, lepo v miru še musko naložimo na mp3 (ker bom zihr še celo noč čakala na tapravo akcijo)...prideva v P..ctg, in so me poslali na oddelek, pravi g nej se poskušam kej naspat ker bom zjutraj rabila veliko energije, mojega pošlejo domov.

Ležim na oddelku in poslušam musko, pa me že kr ornk in na 5 min zažema... pa si rečem, ma to ni to, je prekmal, ura še ni bila niti enajst. Pa pride sestra (ki je bila zeeeelo prijazna), pa pravi da bove vseeno raje posnele še ctg čez pol ure... popadki ratujejo že kr hudičevo močni in redni. Me kar pošlje dol v porodno (ura okoli pol enih zjutraj).

Pridem v porodno (nič britja in klistirja - ne vem zakaj ne). O.k. odprta čist mal 1 cm, ampak ok nekaj se dogaja, začetek je pravi sestra (tudi zelo vredu in je bila z mano skozi cel porod). Pokličem mojga nej se kr primaje v P in pokliče za Ultvio... no anesteziolog se ni zbudu in posledično nisem dobila ultive... niti maske so mi nekaj dali, samo da ni nič pomagalo, samo bruhala sem. O.k. prehitevam, ob enih pol dveh se uspe narisat mojmu, mene že fejst bolijo popadki... in tako se "matram" in preedihavam do okoli treh. Odpiram se menda zelo hitro, umetnih popadkov nisem dobila so bili moji super močni...sem čutla to ja... Potem pa nenadoma..zdej pa rodit in potiskat, pa prileti še dohtar in še ena sestra in vsi me priganjajo...dvakrat me prerežejo...to čutim in boli ko hudič... 3.26 pa se le rodi mala Vida.

Kasneje sem izvedela čemu na koncu tako hitenje, mali je začel upadat utrip. Izkazalo se je, da je imela 2 ovito pokovnico,  a hvala bogu se je vse lepo končalo.

Sicer sem že pozabila veliko... no bolečine in to, čisto ne, a vem da sem si porod zapisala skoraj takoj po porodu, da ja ne bi potem česa olepšala... Povzetek: hitro, ekstra boleče, a vredno. Ampak nasledi bo z epiduralno :)

Edino šivi mi delajo veliko preglavic še danes (en teden po porodu), ne morem sedet, sklanjat, rihtat stvari normalno.... bolijo me za pop... je že šlo na bolje in sem včeraj šla na sprehod (doma se mi bo počasi skisalo), in očitno ni bila najbolj pametna odločitev, danes so šivi ponovno poplnoma razboleni...pa komaj čakam da to mine, da se lahko poplnoma posvetim mali in vsem opravilom okoli nje, in jasno da z misar mahnem na kak sprehod (če se ne bo že navozičkola do takrat :).

Tako na hitro (v bistvu na dolgo user posted image ). Zdej pa nazaj k miceni....

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 14:48:34   
bcljka


user posted image Kiya - 19.3. JULIJA
user posted image Štajerka26 - 22.4. EVA in LIA
user posted image Meymey - 17.5. TOMI (49cm, 2885g)
user posted image *Špela* - 20.5. ZOJA (52cm, 3100g)

user posted image mumu - 20.5. TIT (51cm, 3340g)

user posted image Bonnie_RR - 24.5. VITA (48cm, 2780g)
user posted image rea27 - 27.5. MARK IAN (50cm, 3120g)

user posted image Krtkova - 28.5. EMA (53cm, 4050g)
user posted image top10 - 29.5. JAKA (49cm, 2640g)

user posted image innes4 - 29.5. TIM (50cm, 3170g)
user posted image  tejalea - 30.5. ALEKS in ŽIGA (48cm, 2450g in 49cm, 2750g) 
user posted image mamimo - 31.5. BOR
user posted image RAKICA1 - 1.6. user posted image  (53cm, 3650g)

user posted image pik ipoki -1.6. ŽIGA (50cm, 3300g)
user posted image
markle -1.6. MATEJ (52cm, 3465g)
user posted image ajdameti - 1.6. TISA (50cm, 3528g)
user posted image
bubal - 2.6. SARA (52cm, 3180g)
user posted image Zoja83 - 3.6. ALJAŽ (3660g)

user posted image Slovenka - 3.6. MAKSIM (52.5cm, 4000g)

user posted image
1A - 3.6. TISA (50cm, 3155g)
user posted image mkbk - 5.6. LARA INTI (51cm, 3100g)

user posted image  Kety - 5.6. URBAN (49cm, 2990g)
user posted image amazonka3 - 6.6. TOMAŽ (51cm, 3040g)

user posted image novakatja - 6.6. TJAŠA
user posted image Majček28 - 7.6. JURE
user posted image
bridget3 - 10.6. TIM (48cm, 2870g)
user posted image Aninchy - 11.6. MARTIN (52cm, 3870g)

user posted image  Prizma - 11.6. NEŽA (52cm, 3520g)
user posted image
Maxica - 12.6. HANA (51cm, 3410g)
user posted image  SpeliG - 12.6. LEA (52cm, 3790g)
user posted image  nikri - 12.6. MARK (50cm, 3790g)
user posted image Sonček in poletje - 12.6. STAŠ (57cm, 5120g)

user posted image Bubika26 - 13.6. ALEKSEJ (50cm, 3490g)
user posted image  strelka81 - 13.6. ANDREJA (50cm, 2650g)
user posted image
soncnizarek25 - 14.6. SARA (52cm, 3650g)
user posted image  misar - 15.6. NEJC (49cm, 2865g)
user posted image  gajka - 15.6. ZARA (53cm, 3865g)
user posted image  tina2806 - 16.6. ALEJ (51cm, 3320g)
user posted image  ziva1 - 16.6. (49cm, 2990g)
user posted image  maxi74 - 18.6. ROK (53cm, 4065g)
user posted image  majkl - 18.6. JAN (55cm, 4250g)
user posted image  scoripogirl - 19.6. LUCIJAN (54cm, 3690g)
user posted image  nikita* - 20.6. NAL (54cm, 3950g)
user posted image  dvojčica6 - 21.6. AJDA (50cm, 3380g)
user posted image  miki23 - 21.6. GABRIEL (52cm, 3670g)
user posted image  bejbika81 - 22.6. KAJA (50cm, 3030g)
user posted image  naraščaj - 23.6. AJDA (53cm, 4050g)
user posted image  honey26 - 24.6. VIDA
user posted image  bcljka - 25.6. PIKA (52cm, 3640g)
user posted image  Nikcaa- 26.6. ARNE (58cm, 4660g)
user posted image  tweetek - 26.6. LOVRO (50cm, 3295g)
user posted image  Inika84 - 29.6. ANŽE (47cm, 2600g)

 
 
23 x user posted image
31 x user posted image


= 54 user posted image  

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 14:55:59   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

bcljka in Maxica - to glede oči se baje nardi, če maš med pritiskanjem pri porodu odprte učke. Naj bi mela čim več zaprte, ker menda lahk od napora neke žilice not popokajo al neki tajga in lohk maš pol probleme z vidom... Tak nekak... Zato je men mamca, k je bla z mano, skos težila nj učke zaprem user posted image Pa sej je kr pasal, da nism glih gledla, kaj se tm spod dogaja....user posted image



sm takoj pomisnla na to! so tud men težil za zaprte oči ampak sm ene parkrat pozabla in sm pogledala in še to takrat k je že šlo ornk zares... user posted image


Kiya - če ne bi tko lepo spala ponoč zihr ne bi bla tok aktivna user posted image


zdele pa Pika mojmu nagaja... se je pokakala in jo je šel previt, med previjanjem se mu je še enkrat, pa lih k jo je obleku se mu je spet user posted image user posted image user posted image  tko da zdej spet previja user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 16:03:35   
mamimo
Ojla!

Saj vas berem, čveke, ampak nekako mi nikoli ne uspe nič napisat. Nimam take sreče kot bcljka user posted image   in sem po enem mesecu kratkih noči in dolgih dnevov že kar fino utrujena. Saj je mali pravi srček, ampak zaspanček pa ni. Podnevi ga je zelo težko prepričat, da bi spal; od 7 ali 7.30 pa tja do 14.00 ali 15.00 je on kar lepo pokonci. Na srečo berem, da ni edini in mi je takoj malo lažje. Ponoči pa naredi eno 4-urno rundo potem pa se zbuja na 1,5 ali 2 uri... Iz izkušenj s starejšim sinčkom vem, da se lahko kaj kmalu zgodi, da bo nočnega zbujanja še več. So bili časi, ko smo vstajali na 20 minut...

In v drugo je res težje, ker je treba skrbeti še za večjega... ta mi pa tudi kravžlja živce... prav načrtno nagaja. Mislim, da je to znak ljubosumja.

Ne vem, če bom uspela napisat, kar sem hotela, mali že nekaj jamra...

Pa če malo pokomentiram:

oblačenje: grozljivka. Pojma nimam, kako ga obleči. Počasi ga oblačim vedno manj...

popek: jaz sem ga pucala z alkoholom in je zdaj super.

čišča: user posted image noče od hiše! Pa že mislim, da bo konec, pa se spet pojavi.

kontracepcija: dokler bom dojila, ne bom "na kemiji", potem bomo videli. Vse bo odvisno od tega, ali smo zaključili z  nosečnostmi...

duda: pri prvem sem bila proti, ampak sem mu jo po parih dneh vseeno dala, tokrat sem mu jo dala že drugi dan. Brez nje bi mi bradavice odpadle.

No, toliko. Dolžna sem vam še porodno zgodbo, ampak mogoče drugič. Bilo je prav kičasto.

lp



(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 16:17:02   
majkl
IZVIRNO SPOROČILO: Honey26
Kasneje sem izvedela čemu na koncu tako hitenje, mali je začel upadat utrip. Izkazalo se je, da je imela 2 ovito pokovnico,  a hvala bogu se je vse lepo končalo.

Sam da se je vse dobr izšlo
Sicer sem že pozabila veliko... no bolečine in to, čisto ne, a vem da sem si porod zapisala skoraj takoj po porodu, da ja ne bi potem česa olepšala... Povzetek: hitro, ekstra boleče, a vredno. Ampak nasledi bo z epiduralno :)

Se podpišem pod to tudi jaz-sam da jst ne vem če bi šla še enkrat rodit v Lj.porodnišnico-al pa bi vsaj skor vse sestre zamenjala v Lj.P


Edino šivi mi delajo veliko preglavic še danes (en teden po porodu), ne morem sedet, sklanjat, rihtat stvari normalno.... bolijo me za pop... je že šlo na bolje in sem včeraj šla na sprehod (doma se mi bo počasi skisalo), in očitno ni bila najbolj pametna odločitev, danes so šivi ponovno poplnoma razboleni...pa komaj čakam da to mine, da se lahko poplnoma posvetim mali in vsem opravilom okoli nje.

Tudi jaz komi čakam isto-pa sem danes 13 dan po porodu-pa spodaj še zdej ni čist dobr. Jst ne vem- kolkr vas berem ostale k ste ble šivane -ste se relativno kr hitr pobrale- a sem bla jst res tolk šivana dol-a se je vam tut še hematom okrog naredu???



No zmaga pa res Bcljka-kaj rečete punceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image --tretji dan po porodu-ona spi, ma energije za ****, hodi že na sprehodeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bravo Barbiiiiiiiiiiiiiiiiii.

BCLJkka-ja drug teden, k bom jst normalno hodila user posted image pade spoznavni dan naših štručk-kaj praviš????

MKBK-ja itak da se mormo kej dobit v svetilniku na kakšni kavici z vozički-bomo lahk zdej poleti skup vozičkal

(odgovor članu Honey26)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 16:22:03   
majkl
no valjda da vabljene tudi vse ostale za skupno vozičkanje in kafetkanje.......

morje-a boste šle že kej na morje zdej poleti???

kapljice za krče-kere kapljice se kej priporočajo za odpravo krčev???''

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Junijčki 2010
1.7.2010 16:40:51   
bcljka
jeeeeeej majkl, deal za nasledn tedn user posted image  sm ti lih sms poslala... no sej poklič k boš loh user posted image

seveda pa vabljene tud ostale... meeting point bo pa predvidevam kr svetilnik user posted image

šivi - men se je tud hematom naredu ker sm se suvereno usedala na rit user posted image user posted image user posted image  ampak ga zdej ni več user posted image  pomaga pa HIPERMANGAN... to kupš v lekarni in so taka zrnca, jih raztopiš v vodi in potem si spiraš šive s tem, jst sm si dala tud kr na vložek... učeri mi je to svetovala patronažna k je vidla da mam hematom, in po tem k me je okregala k sm se usedala na rit mi je tole priporočila... v enem dnevu je šlo nazaj... dons ni nč več.. user posted image

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?