tintara
|
Zibka, lepo da sta spet doma. Zoprna je ta psiha v bolnici. Vem, da je zate težko, sam če pogledaš z nevtralne perspektive, je bilo skoz jasno, da je s Klaro vse OK in da je tvoj zdravnik zagnal paniko za brez veze. To je stvar fiziterapije in ne epilepsije. Se mi pa zdi prav, da so vaju poslali v razvojno, večina otrok se vseeno pri tej starosti že obrača. Ne mi zamerit, ampak jaz povem tako, kot se mi zdi in ne olepšavam. Mislim, da ji FTP ne bi škodila (no, saj dejansko ne bi nobenemu) in tudi čist fajn je hodit (no, najbrž odvisno od fiziterapevtke in volje otroka). ampak pri nas je res id takrat kar fajnb popravil tale ekstenzijski vzorec. Evo, kar je meni rekla za ta most: nakazuje, da ima otrok preveč razvite hrbtne mišice in premalo trebušne. Sam jih s tem mostom še krepi, medtem ko jih FTP popravlja. Kako krepijo trebušne? Prvič: ko mu ponujaš igrače, mu jih ne dajaj tik pred obraz ali celo nazaj (to vem da ne delaš), ampak malo naprej, tak da mora mal glavico dvignit, da jo zagleda. Čist enostavno, kajne, sam eden ti mora povedat. Če jo boš dala pod igralni center, ji ga ravno tako naštimaj malo pred njo, pa igrač naj nima preveč gor, eno, morda dve. Pokazali ti bodo tudi ene trebušnjake na kolenih oz nogah (tvojih). Pa ko jo dvigaš, pojdi še vedno z eno roko med noge, sam ne dvigaj ji glave (itak imaš že prekratko roko). Podpri ji do ramena, nato pa počakaj, da sama dvigne glavo in jo šele nato dvigni. Ko polagaš, pa ravno obratno, glava mora zdanja dol, če noče, ji pomagaj z glasom, da jo bo zanimalo. Tolko jaz vem. Pa res upam, da nisi kaj jezna name (ker sem sploh začela vse skupaj in ker sem si drznila povprašati po tvojem primeru na FTP). Vse je bilo z dobrim namenom. Bodita lepo, no ostale tudi. T
|