pipika 13
|
Pozdravljene Upam, da ste uživale na srečanju, ko bo naslednje se vam rade volje pridružim, če bom lahko. Danes zjutraj sem izvedela, da se bo moj porodniški dopust predčasno končal. Tako sem žalostna zaradi tega, ker imam občutek, da bom svojega David prikrajašala za 3 mesece druženja z mamico. Ker sem bila v lani v službo vzeta za določen čas, mi pogoba poteče 31.8., moram 1.9. v službo, ker drugače morajo nekoga drugega vzet in ta potem ne more biti samo za 3 mesece, ampak za celo šolsko leto. Zato, 1.9. služba v glasbni šoli (kjer sem prej tudi delala), no v Osnovni šoli ne bom več učila ( mi je malce žal, ker sem tiste otroke tam, na tisti mali šoli imela zelo rada), tako, da mi ostane samo glasbena šola, ki pa je popoldan. Torej dopoldne bom s svojim sončkom, skupno kosilo in potem odsotna popoldne, mali pa pri atku ali pa pri moji mami. Upam, da bomo zmogli. Malce bo težke, ker moja mama ni ravno mlada, ima že 72 let, moj pa se ukvarja s poljedelstvom (čez 80 hektarjev zemlje) in ima jeseni gužvo, ko se silira koruza, pa se pripravlja polje za zimo z sejanjem žita. Mislim, da se bo zgodilo, da bo takrat znal pristati naš David tudi pri tašči na Gorenjskem. Hm, res me skrbi, ker se še dojiva in nočem ga prisilno in nahitro odstaviti s prsi. Bomo videli, vsekakor v službo grem, če jo hočem imet, ker zdaj bo pogodba za nedoločen čas in potem bom brez skrbi. Mi je pa res žal, imam kar slabo vest, da bom otroka z kaj prikrajšala in bojim se, da bom kaj zamudila v njegovem razvoju. Sem pa rekla mojemu, da hočem, zdaj ta 2 meseca maksimalno živet in uživat z otrokom. Torej hočem čim več izletov, doživetij, morje, hribe, toplice, vse kar se da in se je samo smejal. Zdaj ima tudi on čas, samo da žetev da skozi. GH- zadnja 2 tedna res lepo papamo in že kar veliko popapamo, glede na prej, ko je pojedel dve žlički in konec. Zdaj poje približno pol malega kozarčka pri enem obroku. Od zelenjave jemo korenček, brokoli, pastinak, grah, bučke in krompir ter riž. Zadnji teden smo začeli uvajati tudi že drugi obrok GH, popoldne za malico - sadje. POskusili smo banano, hruško in jabolko. Tudi to veselo papamo. PIjemo izključno HIppov čaj, nič sokcov. Naš mali je tako ali tako dovolj velik, ima okrog 9 kg in ne rabi še dodatnih sladkorjev. Imam pa vprašanja. - doječe mamice, a vam se zdaj, ko uvajate GH, tvori kaj manj mleka???? (meni se, in se bojim, da mi zmanjka, ker ponoči naš še vedno 3 do 4 x hoče papat), zjutraj sem čisto izcuzana in potem se revno za dopoldansko malico, ki je še mlečna, ravno spet ustvari mleko, da je dovolj, bojim se, da je stimulacija za nastanek mleka premajhna zaradi uvajanja GH, ker čez dan tako malo pije pri meni. - uvajanje polente - kako ste jo prvič dale in kako ste jo naredile (domnevam, da ste jo fejst razredčile in s čim kombinirale? z zelenjavo?) - uvajanje večernih mlečnih kašic - oziroma kosmičev? - tiste, ki dojite, kako jo uvajate, s svojim mlekom ali uporabljate tisto, ki že vsebuje mleko, jaz razmišljam, da bi v začetku probala s svojim mlekom - tiste, ki že dajete otrokom piškotke, katere in koliko je bil otrok star, ko ste mu ga 1. dali - do katere starosti je dobro, da otroku jabolka in hruške skuham v čežano, kdaj lahko dam sveže surovo? Ma saj vem, kompliciram, pa ne morem iz svoje kože, je moj prvi otrok in hočem vse narediti prav, zato raje vprašam in se posvetujem, preden zaj.... Lepo bodite in uživajte, vreme bo spet lepo.