Jessy
|
Čer! Vidim, da je spet napeto pri Marčevkah! Po moje smo še malce pod vplivom hormonov, da nas določene besede prehitro razkurijo. Jaz se vsekakor strinjam s tem, da je fajn otroka naučiti na neko rutino in po možnosti naj ta rutina dejansko ne vsebuje prisotnost staršev na takšen ali drugačen način. Imam prijateljico, ki se je zvečer samo ulegla zraven otroka, da je zaspal in vam povem, da mora to še danes početi, pa ima že 4 leta!!! Tako ne more prav nikamor. Sicer sama trenutno tudi nisem še na najboljši poti pri uspavanju, ampak menim, da ne bomo imeli težav, saj sem pri prvi enako počela. Torej, pri nas je nekako takole: Enkrat zvečer, kar je včasih ob 19h, spet drugič ob 20h ali tudi pozneje, se lotimo procedure za spanje. Ure so različne zato, ker nismo vedno ob isti uri doma, ker se potepamo, ali pa mi je tako spal, da ni bilo mogoče povleči z budnim stanjem in je potem križalo...skratka....vsak večer ga ne kopam, ker se mi ne ljubi. Kopam ga na 3 dni, od tega vsakič drugič z milom. Če se kopamo, se kopamo, drugače pa preskočimo to fazo in je na vrsti preoblačenje na previjalni mizi, z veliko smeha in miganjem. Potem ga odnesem v najino spalnico, kjer je njegova zibelka, ga pripravim na moji postelji, da se podoji. Največkrat vmes zaspi in ga potem samo prestavim, včasih pa se prebudi med prestavljanjem, a ga vseeno položim v zibelko. Če se predrami, ga uspavam tako, da ga obrnem na bok in z eno roko primem za ramena, z drugo pa za bok in rahlo pritisnem navzdol, da čuti ta pritisk, z drugo roko pa ga tapkam po ritki in v parih sekundah zaspi. Ga pokrijem in grem ven. Danes ga je dopoldne pazila tašča in ga tudi dala spat, pa je isto naredila in je rekla, da zaspi v parih sekundah, tako da to mi je všeč, ker "pali" pri vsaki osebi. Počasi ga moram pripraviti do tega, da ne bo zaspal na dojki. Če prej ne, ko bo dobil za večerni obrok kašico. W.W., tudi jaz vem, da naj bi otrok podvojil težo v treh mesecih!!! Mi smo bili v soboto na poroki, ampak vam povem, da nisem imela prav nič od nje, saj je Tobija bil kar zahteven. Zvečer ga je motila glasna glasba, zato smo ob polnoči šli domov, ker nisem mogla več prenašati, da tako trpi. Je potem v momentu zaspal v avtu in spal skoraj do 6.30, ko se je šele spomnil, da je lačen. Tudi midva že tretji dan papcava gosto hrano. Sem začela z riževo mlečno kašico in mu je očitno kar všeč, saj mi je poje po 50 ml, kar se mi zdi kar dosti za začetek, pa šele 3. dan je. Se je takoj poznalo, da mi potem, ko poje kašico in se čez njo še podoji, ne poliva. Kadar kašice ni, pa poliva. Tudi dlje časa je sit, tako da po kašici je lačen čez 3,5 ure, prej pa je bilo pri 2,5 že kar treba jesti. Se pravi, da je napredek za 1 uro. Kašico dobi 3x dnevno. Kašico bova papcala ves teden, če ne celo malce dlje. Nato začneva s korenjem ali krompirjem za čas kosila. Se še nisem odločila. Morda tudi z bučko, ker bodo vsak čas v vrtu. Mislim, da sem zadosti naložila.