m_o_i
|
aja, se moja poporodna izkusnja: prvi dan nisem sla v center za nedonosencke(mi je ati dostavil samo fotomaterial od tam), ker sem trpela ko kristus na krizu-zadeva proti bolecinam meni ni zagrabla NIC drugi dan sem se pustila odpeljati tja na vozicku, ampak so ble take luknje po tleh, da sem spet trpela kot opisano v prejsnjem stavku tretji dan sem sla pes s spremstvom najprej, potem pa sama...sicer je malo dlje trajalo, ampak potem sem hodla sama veckrat na dan, ker sem dostavljala izcrpano mleko in ga hodla bozat peti dan so mi odstranli sponke od carskega reza in potem je slo vse kot po maslu...dva tedna po porodu sem se jaz sklanjala in skakala okol, kot da nisem mela CRja mi je se sestra v centru rekla, ko sem se obuvala za domov, da je napacno mislila, da sem mela CR, pa sem ji rekla, da sej sem ga res mela aja, pa prvo noc po porodu so meni sestre komaj folgale kahlice nosit sem ji potem rekla, da mi jo naj kr na prucki pusti, da si bom jo sama dala pod rito, drugace bom ji zvonila na 15 minut...ce nisem sla 10x lulat tisto noc, sem lahko pecikl ) ajaaa, pa ona tableta za prvo kakanje po porodu: prisezem, da sem tisto noc pogledala, ce se mi ni rana od CRja odprla-kaki sus je pa to bil!!!ajuuuuj, skoro me je raztrgalo, orkadus no, se ne tri tedne po porodu sem jaz ze avto vozla res neverjetno; glede na to, kak me je skrbelo glede tistih najmanj 6ih tednov okrevanja... cisco sem mela tudi kak teden,potem pa se samo nekaj dni ciiisto rahli izcedek, zdaj pa je ze lep cas mir okol tega, pa tudi smo ze trenutno guglam okol GROZNEGA polivanja(ravno prej je patronazno pobruhal 3 ure po hranjenju, ko naj bi ze mel prazen zelodcek); vso preventivo glede refluksa ze prakticiramo, zdaj sem se pa odlocla(po pogovoru s patronazno), da bom kuj poskusla z aptamilom ADC namesto Allernove(kaki grozni vonj in okus ), ce pa se to ne bo tapravo, bom pa poskusala gostit mleko(se moram poiskat, kak se to dela). jaz ne folgam vec preoblacit posteljice, lezalnika, vozicka in Eliasa nekaj je polivanje oz. bruhanje po hranjenju, vse kaj drugega pa tole, kar mamo mi doma-NONSTOP! vceraj mi je 2x srce zastalo: neka gosta slina al kaj je bla v ustih, on pa tega ni pogoltnil, ampak je nekak ven vrgu tudi cez noseka, tak da je bil celi "zabit" od te sluzi...rdec v glavo, dihat ni mogel, jaz pa ga na glavo obracala, pihala v noseka-ma ne vem vec, kaj vse sem delala! samo to se vem, da sem govorila "dihaj, Eli, dihaj". tresla sem se pa ko nora-potem seveda, prej tak ni casa... no, to je bla pika na i, da MORAM tole polivanje ustavit(pediatri se mi pa zdi, da so vsi na principu: to je normalno pri novorojencku, se se uci zivljenja). aja, nas mulc ne joce skoraj NIC; samo nekaj stoka in gode danes sem prvic opazla zelen kakec v plenicki, tak da so se sraufeki zaceli(pravzaprav se dogajajo ze nekaj casa, samo mi smo "cakali" na neutolazljiv jok-WROOONG!!! jaz sem pac mislila, da je ta jok dejstvo pri krcih, ampak ocitno ni...). prej se je samo nazaj uvijal in mahal z rokicami, pa pritiskal z iztegnjenimi nogicami... tole pripravljanje mleka na tri ure(priblizno), stalno preoblacenje(vcasih tudi 5xna dan, ce nocem, da je moker za vratkom), malo vozickanja, pranje in sterilizacija steklenick mi poberejo ves cas...zdaj vem, kaj pomeni, da nimas casa it na wc(ko sem to brala po forumih, si nisem znala predstavljat tega, da si ne vzames cas za lulat it). ati pomaga, nocne smene so njegove...se mora pa se organizirat glede dela drugace, kot je bilo pred 11im majem. ni samo mleko pa duda,ane...sprehodi morajo bit, pa pogovarjanje z mulcem, pa tak... no, saj bo