7lina7
|
IZVIRNO SPOROČILO: girl79 čao mamice , Aja pa še eno vprašanje- Kako zvečer uspavate otroke? Bi rada uvedla kakšno rutino, pa da bi jo navadila da sama zaspi, ker zdaj mi zaspi na joškah in se potem velikokrat ko jo dam v posteljico zbudi, pa potem jok, pa..... no ne bi rada da se navadi da mi zaspi edino na joškah, ker vem da bo potem cel hudič ko jo bom morala odvadit dojenja, ali pa če jo bo kdo drug zvečer želel dati spat... jaz ga že od približno meseca in pol (takrat si je izbral uro 20.00 za tisti prvi daljši spanec čez noč) ob 19h začnem počasi rihtat - na previjalni ga slečem, da se malo zbrca in nato skopam ( vsak dan, zaradi rutine!! večinoma brez miljenja- samo v vodo ga dam,pred tem pa s krpico umijem ). po kopanju ga dam na zizi - neglede na to kdaj je nazadnje jedel - če potegne 2x ,tud ok( spet rutina..). podereva kupčka (obvezno) ga nesem v spalnico kjer skupaj spustiva žaluzije z besedami " drevice gredo ajat,Luka pa tudi", ga položim v posteljo, obrnem na bok - ker na hrbtu težko zaspi,mu dam ninico in dudo, prižgem zvezdico( ki poje in riše medvedke po stropu)- vklopim jo LE TAKRAT ko gre zvečer spat, ga pobožam,dam lupčka in mu na uho zašepetam " lahko noč mišek, sladko pančkaj". se obrnem,vgasnem luč in grem ven. zvezdica igra 10min in večinoma ta čas sam zaspi. noter grem edino,če mu duda pade ven in jo išče- jamra. not grem brez luči in brez besed- popravim in grem. zadeva funkcionira!!! zdaj se učiva še čez dan kako sam zaspati v posteljci. do zdaj je spal na kavču v košari,ki jo je prerastel,v mojem naročju, vozičku al pa z mano v veliki postelji... ko vidim, da je zaspan, ga nesem v posteljco,obrnem na bok, dam ninico in dudo, pobožam po glavi in grem vem. od prvega poskusa dalje funkcionira!! niti 1x ga nisem pustila, da se dere. če bi bilo treba it dudo (ki jo ,ko zaspi itak ven pljune) popravit 100x bi pač šla.. zdaj obvlada rutino in zgleda ve, da ko se zbudi sem takoj pri njem. ker sam zaspi mu tudi ni šok, ko me ni, ko odpre oči. mislim, res pomaga rutina - vsak dan enako - ampak res vsak dan, brez izjem!! probaj,upam, da ti rata!!