Anonimen
|
No evo, včerej so e končno prikopali moji številčni sorodniki tamalega pogledat-po treh mesecih...sem že mislila, da bo tolk časa trajal, da bo tamal že kr sam po obiskih začel hodit Drugač sva imela pa v torek prvo cepljenje, odločila sem se, da ga cepim proti rota virusu, sicer je drago ko pri norcih, ampak tako mi je tudi moja mami svetovala, ki dela v vrtcu in vidi, da veliko otrok zboli in kakšni reveži so, letaš po bolnicah z njimi zaradi dehidracije in podobno, pa še v vrtec bo šel takoj po moji porodniški. Reakcije na cepljenje ni imel HB nobene, samo spal je cel dan, kar je meni čist pasalo, vročine tudi ni imel, pikica se mu pa sploh ni skoraj poznala. Jokal ni skoraj nič, samo ko mu je vbrizala cepivo je mal zajamral, pa sem mu dudo dala in je bil mir-priden moj dečko . Naš čmrlj je 15. dopolnil 3 mesece in je izrazito začel kazati željo po drugi hrani, ker čist ponori ko naju vidi da jeva, cmoka in se slini-prav neverjetno je vse skupaj in to pri 3. mesecih. No, in sem mu predvčerajšnjim skuhala bio brokoli na sopari in ga zalila z AM in mu ga ponudila, pa je bil revež lih slabe volje, zaspan, siten, in sploh ni hotel jesti, ampak pomoje da ne zaradi brokolija, ker mi še mleka ni hotel piti...potem sem za tisti dan poskuse opustila , včeraj zvečer sem mu pa v mleko vmešala riževe kosmiče in je pil ko pri norcih in danes spal v kosu 6 ur. Danes bom spet probala z brokolijem, samo ga moram dobiti boljše volje in ne čist hudo lačnega:D Se pa baje zdej začne otroku najprej zelenjava dajat (brokoli,cvetača,bučke,krompir,korenček), šele nato sadje (tko mi je pediatrinja rekla). 2. otrok: če bo vse po sreči ene 3 al pa 4 leta upam da še ne bova delala na novem članu, ne bom se pa 100% zarekla, ker nikol ne veš kaj pride . Predvsem moram najti zaposlitev, ker imam še zmeraj status študenta, pol bomo pa vidli. Lenči: potem je moj mali že pripravljen na GH, ker ima v torek zmerjeno in stehtano 63cm in 6515g-fejst fant 3sonček3...imam podoben primer kot ti z taščo, mi gre tolk na jetra, da bi jo najrajši izbrisala iz tega planeta. Ko še nisva imela Nejca sva bila midva zmerej kr nekej za njih, vse kar sva rekla , naredila je bilo: ah kej bosta vidva, sestra od mojega je bila zmeraj bolj "gor vzeta"zdej ko imava malega, se pa vseskozi slini zraven, ne dam ji tamalega za merkat ni šans, ga peljem k moji mami, potem je pa vsa nakurjena! Da bi jo res samo tepel tolk mi gre na jetra- nej ji pa njena ljuba hčerkica rodi enga, pa nej njega posvoji, mojega pa na miru pusti. Včeraj sem nehote ujela, ko je razlagala, kolk je bila njena hčerka bolj fleten otrok od mojega fanta! OMG, zdej mi pa prosim mame, ki imate dva otroka povejte, a bi lahk za svoja dva sončka rekle da eden je pa bolj fleten ko tadrug? Men je to čist adijo res. Uh, še bi lahk naštevala, pa je preveč tega. In lih njo krivim, da nisem imela mleka, ker na začetku je tko dobro kazalo, potem mi je pa z svojim vmešavanjem in uletavanjem v stanovanje požrla živcev in je šel mlekec papa, potem mi pa še pribije, "ja sej ti bi lahko dojila če bi hotela"-potem ko sem mojemu to povedala je ponorel, ker je videl kako sem se matrala in ji je naprej vrgel, pa je vse gladko zanikala, da ona pa tega nebi nikoli rekla-lažnivka ena! gosta hrana: jst tudi mislim da čim manj kompliciranja.Te smernice kdaj kaj lahko so malo smešne, ker otrok ne moremo kar v en okvirček spravit. OK, tko ko ena moja kolegica dela ko daje tri mesečnemu otroku čokolado lih ne moreš počet, počas pa je treba vse jest. Mal poglejte kaj so z nami delali, pa smo čist OK, danes pa bolj kompliciramo bolj so otroci alergični. Res je kriva tudi današnja hrana, ampak vseeno. lunka1: Veliko otrok ki jih poznam (realni primeri in ni jih malo) in ki so začeli jesti GH po 6. mesecu je zelo neješčih, starši imajo grozne probleme z hranjenjem po žlički...skratka potem poznam še par tistih, ki so začeli otrokom zgodaj dajati GH in nimajo res nikakršnih problemov pri hrani. Mali jedo čisto vse!
< Sporočilo je popravil nosecka24 -- 20.6.2010 8:05:04 >
|