1Eva***
|
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=149153&idg=8&idb=2331&rubrika=Makedonija v googlovem prevodu MAKEDONKA Canada obtoženi korupcije v postopku sprejemanja Minister me je prosil, denar, posvojam zdravega otroka 26-year veleshanka s svojim možem, ki je makedonsko in kanadsko državljanstvo, nekajkrat na leto prišel v Makedonijo, da se pospeši postopek za sprejetje, ampak vedno dobili različne odgovore Par iz Makedonije, z začasnim prebivališčem v Kanadi, obtožil ministrstvo za delo in socialno politiko, da kljub izpolnjujejo vse pogoje, ne da bi posvojen otrok. Par trdi, da bi dobili zdravega otroka, minister je povedal, da bo treba plačati. Ženska ne želi razkriti identitete minister. Pojasnjuje, da ni imel stika s sedanjim ministrom za delo in socialno politiko, vendar pa drugi minister, in ji je ponudil pomoč denarja. Veleshankata, ki želijo posvojiti otroka s samo 26 let. S svojim možem, ki je makedonsko in kanadsko državljanstvo, nekajkrat na leto prišel v Makedonijo, da se pospeši postopek za sprejetje. Ampak vedno naletel na različne odgovore. "Za dosego otroka, sem se potrudil za lov povezave prek enega od ministrov v vladi. Najprej so me vprašali, koliko denarja je bilo bom dal platel bodo ljudje izražajo zavrshele službo. Sem mu rekla, da ko dobiš otroka , bo 1.500 dolarjev. del z ministrom. Nekaj tednov kasneje, ponovno skušal poklicati, iskontaktiram Kanade z njim. Toda on ni ustavilo, "je pojasnjuje. Imata zakonca leto iz registra otrok za posvojitev. Želijo, da sprejme zdravega otroka makedonske narodnosti. "Takšen otrok za posvojitev trenutno na razpolago. Če želite, lahko nemudoma sprejme Roma fant ali bolnih otrok," je po mnenju Komisije. "Z gotovostjo trditi, da si trenutno Center za socialno delo v Veles, kjer sem se uporabljajo, in predložiti dokumente, ker sem dokumentov o prebivanju Veles, bi morala ta mesec sprejela tri otroke, ampak, ali bom dal, Ne vem, "mi je dejal v pogovoru telefon prihodnosti posvoitelka, ki je trenutno s svojim možem, je v Kanadi. "Me v Makedoniji me obravnava kot tujec. Jaz nimam v kanadski dokumentih Kanadi niti državljanstva. Sem tujec tam, ne tukaj, v naši državi," pravi revoltirano. "Če pristojni še vedno sklicujejo na mene, da bom spet prišel v Makedoniji in bo javno razkrije, kaj se dogaja, in bo skušala pravice pred Mednarodnim sodiščem za človekove pravice. Strokovnjaki pravijo, da v takšnih primerih ne upošteva v dobro otroka. Vsak odbor kot prednostno nalogo pri sprejetju čakalna doba stresa, ne koristi otroka, ki je kot prednostno nalogo iz prava sprejetju. Uradno, kot izgovor za zavrnitev otrok za posvojitev, Ministrstvo za delo in socialne zadeve uporablja začasno prebivališče zakonskega para v tujini. "Začasno prebivanje" kot oviro je predvidena v zakonu, ta par ima enako pravico do sprejetja, kot tudi vse druge pare iz Makedonije, ki je zaprosil, da sprejme otroka, vendar je tako odnos minister -, da je več otrok, da ostanejo v državi " niti je dejal eden socialni delavec, ki je član ekipe dela o posvojitvi. Ministrstvo za delo in socialno politiko je dejal, da je to nekaj, ne glede na državljanstvo, ki so makedonski, uporabi postopek za tujce, ker rejencev izstopu iz države. "Minister nima pravne pravico posegati v delo Komisije, v skladu z ministrstva. Podobni zadevi nekaj tedni smo napovedali in par iz Amerike, ki je želel, da sprejme makedonski otroka, ker imajo oboji makedonsko državljanstvo. In so bili shetani vrat do vrat, dokler je niso povedali, da bi dobili otroka, plačati 40.000 € in so bili gor in 15 dni kasneje Ina posvojila otroka iz Ukrajine. Veliko vpisani v register za sprejetje sumi goljufij v centrih za socialno delo. Skrajšati čakalne dobe, so obleke, ki so s ponarejenimi dokumenti, v katerih zdravega otroka proglasuvalo bolnih in nato s sklepom, ki jih prinašajo za spodbujanje tujcem, ki plačajo za velike storitev. (P. A. L.)
< Sporočilo je popravil 1Eva*** -- 17.6.2010 17:59:09 >