witch
|
Da se še jaz pridružim vaši debati najprej egleria da bo izpit uspešno opravljen si me spomnila na čase ko sem ga jaz delala novembra bo že dolgih 7 let odkar ga imam to sem se zdaj zamislila.... mater sem stara Pa še moje mnenje in izkušnja glede faksa... Midva sva skupaj 6let in od začetka je pri meni prisotna želja po Vendar s poklicem iz srednje šole nisem zadovoljjna in tako je bil prvi pogoj po končani poklicni maturi, narediti še maturitetni tečaj in splošno maturo in se spraviti študirat nekaj, kar me veseli. In čeprav je bila želja po otroku močna, sem rekla, da z njim nebom naredila faksa. Sama sem vedela, da nisem sposobna, da nimam toliko moči in energije, da bi lahko bila dobra mamica in recimo ok študentka. Problem je tudi ta, da je moj faks od kraja kjer živim ful oddaljen. In bi se težko vsak dan vozila (se pravi, dosti bi manjkala). Z otrokom pa živeti nekje daleč od svojih v najemu pa ni lepo. Ka bi pol varuško plačevala da bi ga čuvala? In naj poudarim, da nikoli nisem hodila kaj dosti ven. zdaj v času faska pasmo se ful zabavali in ni mi žal, da sem to doživela, da sem bila prava študentka, da sem spoznala ogromno krasnih ljudi. KEr pa sem vedno sanjala o otrocih mi je moj enkrat v šali povedal, veš tam leta 2010 bo pa potem najin otrok rojen. Oktobra sem začela z absolventom in sva se pogovarjala, da bi res lahko začela. Vendar sem rekla, da bi najprej rada izpite opravila in šele nato rodila. In tako sva decembra začela delati na otroku. Do danes pikice še ni Res je pa, da tudi do septembra (ko bi se pikca rodila) jaz nebom imela vseh izpitov opravljenih... Poleg faksa sva pa tudi kar nekaj potovala in si skozi teh 5 let nabrala kar nekaj izkušenj. MOja izkušnja je taka... meni ni žal, da sem zdaj stara 25 let in da sem počakala.. KEr tudi finančno bi pred petimi leti otroka finančno obesila dobesedno na moje starše... Sem pa imela na faksu sošolko, ki je pred prvim letnikom rodila otroka, potem vmes pa še dva in je že diplomrala (je bila bolj pridna absovlventka kot jaz ) in tako ima doma pri 29ih letih otroke stare 8, 5 in 2 leti, pa še pred enim mesecem je diplomirala. Pred to žensko pa jaz dam kapo dol... Ona je sama vedela, da je sposobna vse to. ker jaz kot sem rekla, lahko delam več stvari naenkrat, vendar nobena ni narejena odlično. In tako nočem, da ima moj otrok, ki bi bil še dojenček mamico samo 2 uri na dan, ker bi ta šla na faks, pa se učila, pa še kaj delala. Zdaj sem napisala pa pravi roman.... Samo sem hotela deliti z vami svojo izkušnjo in svoje mnenje. Vsaka sama ve, kdaj je pripravljena in koliko je sposobna narediti hkrati. Jaz če sem še enkrat stara 18. let, bi verjetno naredila isto.