|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
16.6.2010 21:47:56   
terida
Prej nisem utegnila dokončat... Še naši podatki za na seznam:
6. mesecev 7580 g 67,8 cm

marusi, saj ne vem, če je glih prav, da se jaz nekaj pametna delam, a ker si vprašala, ti bom poskusila odgovorit (spet malo bolj na dolgo, a drugače ne znam user posted image ). Gre za nasvet iz iste knjige (Baby Whisperer), ki ga prakticiram na obeh mojih otrocih in njima zelo paše. Torej, dojenčkov (ali pa tudi malčkov oz. otrokov) dan naj bi potekal v ciklih, kjer se po vrsti izmenjujejo:
1. hranjenje
2. aktivnosti
3. spanje
in potem spet hranjenje, aktivnosti, spanje itd.
Ko so malo večji in ne spijo več tolikokrat na dan, pa je včasih cikel tak kot sem ga napisala zgoraj, včasih pa tak:
1. hranjenje
2. aktivnosti
3. hranjenje
4. aktivnosti
5. spanje
Kakšno spanje torej zmanjka, a aktivnost vedno sledi hranjenju in spanje aktivnosti.

Bistvo je kao v tem, da jim hranjenje da ful energije in mu mora sledit aktivnost, ne spanje, da lahko to energijo pokurijo (za razliko od odraslih, katerim po kosilu najbolj paše kavč user posted image ). Ko se pa dojenček zbudi, je lepo lačen in pridno poje. Ker je naspan, ne zaspi med hranjenjem in se naje kot je treba. Če prav razumem, vi ne greste po tem vrstnem redu in to zna bit vaša "težava".

Glej, vsaka dela kot ji najbolj paše in res ne mislim nobeni pameti solit, samo če ima katera težave z ritmom otroka oz. se ji zdi, da tako kot je ni v redu, potem lahko tudi poskusi s to varianto, da vidi, če otroku to bolj paše. Kot že rečeno, mojima dvema to zelo zelo paše. Erika (stara je malo čez dve leti) je enkrat pozimi, ko smo bili več noter, prav sama rekla po jedi, da zdaj pa mora ona laufat. In je potem tekla kroge po stanovanju dokler se ni utrudila user posted image

Evo, če pa jaz nisem živa reklama za tisto knjigo, potem pa ne vem user posted image

evangelie, lepo, da vama laufa. Samo tako naprej!

Zibka, nisem bila jaz, tinara je govorila tole o mostu. Imava preveč podoben nick user posted image

Kakanje korenčka... Ha, ha, to je pa res tako, ja, da ga gre ven več kot ga je šlo noter user posted image To, da se ne prebavi je pa čisto normalno - črevo se mora najprej navadit prebavljat nekaj, kar ni mleko. Saj zato pa se na začetku uvajanja GH dojenčki pogosto prebujajo ponoči (tudi če so prej lepo spali celo noč) - jedo GH in zato pojedo manj mleka, a ker črevo iz GH v resnici še nič pametnega ven ne potegne, so potem ponoči lačni. To se poštima, ko začne črevo delat kot je treba.

ShopGirl
, mogoče zdaj pogrešaš dudo, a kot si rekla - je ne boš, ko bi jo bilo treba odvajat od nje user posted image Vsaka stvar je za kaj dobra. Mi smo tudi brez (tudi ne po moji volji ampak po Primoževi) in čeprav je bilo zato včasih mnogo težje, sem zdaj kar zadovoljna da je tako.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
16.6.2010 22:38:36   
Elly79
Pri nas je uspavanje tud ena cela nočna mora... user posted image

Sem danes probala uvest tale nasvet glede uspavanja, pa moram rečt, da je kar sorazmeroma deloval... samo nočem hvalit prekmal... Najprej sva se dojila, potem sem ga dala v posteljico (seveda je takoj začel plazat po posteljci, pa se obračat... v glavnem, tko kot ponavadi...), ampak jaz sem ga kar božala, potem pa sem se kr umaknla, tko da me ni videl... Nato pa sem ga dvignila k sebi, ko je začel protestirat (to je blo po ene 10 min)... Mal sem ga stisnila k sebi, pa ga mal zibala in ga položila nazaj v posteljico... In je zaspal v cca. 5 min sam od sebe. user posted image

Če bo tole delovalo tudi v naprej, bo super!!! user posted image

Lep pozdravček vsem skupaj,

Elly

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
17.6.2010 7:47:13   
marusi
jutro!
kavicaaaaa!

terida, hvala!
pri nas je zdaj nova fora - noče več jrsti GH. samo mleko spet pijeuser posted image user posted image user posted image

pa vsako noč ga najdemo na trebuhu z ritko v zrakuuser posted image . a se mu lahko tako kaj zgodi?????

lep dan vsem!

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
17.6.2010 8:11:32   
terida
Dobro jutro!

Včeraj sem vas hotela še nekaj vprašat, pa sem potem pozabila... Na sistematskem mi je sestra kazala kako naj ga (ko sedi) spodbujam k temu, da bi opazil roke in se poskusil ulovit nanje, če bi padel. Pa me zanima, ali vam tudi kažejo take stvari pri pediatru? Ker se mi vedno bolj zdi, da imam srečo z izbiro zdravnice in tudi sestre, ki se zelo ukvarja s tem handlingom in mi čisto vsakič kaj pokaže. Ne bi o tem, da sem za hčerko imela drugo pediatrinjo v istem ZD, ki mi ni pokazala popolnoma ničesar. Še pregledala jo je bolj slabo, npr. nikoli sploh nismo dale urina na kontrolo user posted image Res sem vesela, da sem jo zamenjala!

Pa še zadnje poročilo o glasovanju: za srečanje vodi petek! Ker sem rekla, da glasujemo danes do 12h, bomo še te štiri urce počakale, da vidimo, če se kaj spremeni. Potem pa objavim končne rezultate in potem se končno vidimo v živo user posted image
Za tiste, ki še niste glasovale in bi rade prišle zraven, tule je link: http://www.doodle.com/r2g93dnkztzehb64

Elly79, super da je zaspal sam, držim pesti še za naprej!

marusi, a veš, da se tudi Primož zadnje dneve vedno obrne na trebuh in potem najraje tako zaspi. Moram priznat, da bi mi bilo ljubše, če bi spal na hrbtu ali boku, samo če mu tako paše, kaj naj? Sem ga enkrat poskusila obrnit, pa se je začel tako dret, da tega ne bom več počela. Saj zdaj je pa ja že dovolj velik in spreten, da spanje na trebuhu ne bi smel bit problem... upam.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
17.6.2010 8:32:00   
d4rj4.84
ojla,
terida, mi mamo tako zdravnico kot si jo ti mela prej. nč ne pove. še tisto kaj jo vprašam gre težko kaj iz nje. na žalost pa zamenjava ni možna ker mamo samo eno v našem kraju. večji kraj je pa oddaljen 45 minut vožnje.
naš se je tud začel obračat na trebuh. vedno ko ga postavim na hrbet, pogledam stran in je že na trebuhu. pa tud spi na trebuhu, zato smo morali posteljico spustit ker je prej ko se je zbudil je malo vzdignil rokico na ograjo in sem se ustrašila, ker bi lahko padel ven.
mene na srečanje nebo ker je predaleč zame pa še ne znajdem se v lj. (nisem šla še nikdar sama).

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
17.6.2010 9:05:06   
evangelie
jutro!

Evo, da poročam, kako napreduje naše uspavanje. Ponoči se je zbudli 2x, prvič je takoj zaspal nazaj , drugič je trajalo malo dlje, ker je bila ura že 4 in bi on kr vstaluser posted image Je pa šlo precej gladko, ker sem že prej prakticirala, da sem ga ponoči dala v posteljico, ko se je najedel in je sam zaspal. Mi je pa danes uspelo tudi jutranje uspavanje (tisto, ki smo ga včeraj kar preskočiliuser posted image ) in sicer čisto po šolsko - ko sem ocenila, da postaja zaspan, sem ga odnesla v posteljico (dojil se je pred kakšno uro), ga položila, 2x dvignila za pol minute, se na koncu spet nagnila čisto k njemu (ful me rad grabi za lase, ko se uspava, a še ker to dela?) in mali je zaspal. SKupen čas pb. 5 minut. user posted image Sem res fuuuul vesela, da sem začela to uvajat zdaj, ko je očitno še dovolj majhen, da brez večjih težav sprejema. Je tudi mene, tako kot Shopgirl skrbelo kaj bo, ko neham dojit. Terida, hvala, da si sprožila nov val uspavanjauser posted image Elly, super, da tudi vam uspeva! Samo vztrajne moramo biti, pa bo!

S pediatrinjo, pa sem jaz tudi načeloma zadovoljna. Si vedno res ful vzame čas, da mi vse razloži, nikol nimam občutka, da bi se me želela odkrižat, pa precej zdrav pogled ima na vzgojo (recimo, sama mi je odsvetovala cepivo za rotavirus, ker smo imeli krče, odsvetuje mi uporabo zdravil ipd.) Imava jutri pregled, se ga veselim, da vidim kako smo napredovali.

Drugače pa smo danes stari 6 mesecev. 6 MESECEV! Sploh ne morem verjet, kako hitro je minilo. Jah, je že res, da čas hitreje mineva, ko se imaš lepo...in lepše, kot se imam tega zadnjega pol leta, se še nikoli nisem imela....Lepo je biti mama!
Zibka, čestitke tudi tebi in tvoji Klari! Danes si privoščita kaj še posebej prijetnega!

Punce, lepo se imejte...

< Sporočilo je popravil evangelie -- 17.6.2010 9:08:39 >

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
17.6.2010 9:28:45   
Zibka
Hvala, Evangelie, tudi vama čestitke in user posted image ! Kdaj greste kaj na koroško, da se ustavita pri nama? Tako lepo vaju bi bilo spoznati.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
17.6.2010 9:31:14   
Zibka
Kako kako ponoči?????
Tole sem pa spregledala....dejte malo obnovit, lepo prosim.
Res je, da smo bili mi včeraj cepljeni, toda danes ponoči smo se do 4ih zbujali na manj kot eno uro. In vsakič je hotla zizo. Ni veljala niti duda niti trepljanje niti moja roka na njenih prsih.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
17.6.2010 9:36:05   
Lenč.i
Čestitke Vitanu in Klari ter njunima mamicama za 6 mesecev.
Evangeli, sporočim na mobi, če nama uspe, user posted image  še spi.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
17.6.2010 9:48:04   
taraji
Hvala za kavico,

user posted image user posted image za uspešno uspavanje in
user posted image user posted image za polovičk - ja čas res neizmerno beži

Shopgirl - naša Iris tud dela takšne face zraven ko je da tudi jaz ne morem ostati resna. Zadnjič sem ji dala breskvico in ker je seveda malo kiselkasta se je kar stresla zraven ko je pojedla istočasno pa na široko odpirala usta za novo žličkouser posted image user posted image
Tudi meni ful lepo je sam face so pa res smešne.

Neprebavljena hrana - meni se tudi zdi da je čisto normalno da v začetku uvajanja GH ta kar pade mimo - jaz sedaj opažam, da hrano ki jo je že večkrat jedla - korenček, krompirček že kar lepo prebavi, ko ji dam pa kaj novega pa na začetku vedno oade skozi.

Spanje na trebuhu z dvignjeno rito - jaz sem to prvič videla lansko leto , ko smo bili na morju skupaj z bratom in nečak je bil takrat star dobro leto - grem enkrat pogledat v sobo če še spi in on na trebuščku pa dvignjeno rito - se mi je zdelo ful smešno - no, potem mi je svakinja povedala da je to baje čisto običajno - reče se temu dojenčkova poza in ker je vzgojiteljica v jaslih pravi da veliko otrok spi tako - očitno jim ta položaj paše. In pomoje ni nič narobe s tem sedaj, ko so že tako veliki in se znajo obrniti nazaj na hrbet. No, pa tudi če se ne znajo kot naprimer naša Iris pa pokliče na pomoč mamico da jo obrne.

Zibka - user posted image user posted image - no me prav zanima ali tvoja Klara vodi našo Iris v kg in cm ali je naša na 1. mestuuser posted image user posted image user posted image user posted image - se mi pa zdi, da sta res med vodilnimi, saj je naša že tudi tam pri devetih kg, 67 je bila pa dolga že pri 4,5 meseca. !./- imamo pregled pa bomo videli katera vodiuser posted image user posted image user posted image

No, sej verjetno sem še kaj pozabila pokomentirat - bom še našla čas - upam - sedaj se greva zrihtat pa malo ven predno se ulije - je treba izkoristit

La vita e bella

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
17.6.2010 9:55:57   
araz
Oooj,

Najprej čestitke Vitanu in Klari ter njunima mamicama za dopoldnjenih 6 mesecev.

Evangelie, res je lepo biti mamica. Tud meni še nikol ni bilo tko lepo kot mi je sedaj. Sploh, ker sem toooolk dooolgo čakala na ta trenutek.

Tud moja Zoja me rada grabi za lase. Zdej sem jo naučila, da jih lahko samo boža in da ne sme vlečet za lase. In pol me samo boža - se kar topim ob njenih mehkih in nežnih dotikih. Pa za nos rada prime in to čist vsakega user posted image .

Midve pa nimava posebnega problema pri uspavanju. Jest jo dam v posteljico in potem se mal premetava, ene parkrat ji moram dat dudo v usta, ker jo ven vrže in se potem jokca in potem počasi zaspi. To je čez dan. Zvečer in ponoči, pa zaspi brez problema v petih minutah. Tako, da meni jo do seaj ni bilo potrebno še nikol uspavati.

Pediater - jest sem načeloma z njim kar zadovoljna, čeprav mi ni nikol pokazal kakšnih posebnih prijemov. Sam od sebe sicer ne pove kaj dosti, če pa ga vprašaš pa z veseljem vse prav lepo razloži. Pa ful je zabaven, čeprav gre septembra v penzijo. Pomojem ga bodo otroci fejst pogrešali, ker se spusti čist na njihov nivo.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
17.6.2010 10:03:40   
anaj22
ojla

na hitro a lahko na srečanje prpelem še starejšega sinčka?

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
17.6.2010 10:08:04   
d4rj4.84
taraji mislim da moj vodi z 9900g in 69cm merjeno pred dvemi tedni user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
17.6.2010 12:30:42   
dreamz
Ciao

Imam eno prošnjo glede srečanja!
Kaj ga lahko imamo v ZOO, ker gresta z mano tudi tavečji sinček in moj dragi, pa bi tako lahko onadva gledala živali, medtem ko bi jaz bila z vami s Samuelom user posted image

Kaj pol, se vidimo jutri ob devetih?

Mi se bomo mogli full prej vstat, da pridemo gor z obale za deveto user posted image user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
17.6.2010 13:02:08   
tintara
OOO, najprej opravičilo, sem prepozno glasovala! No, saj stanje se itak ni spremenilo, sam ne vem zakaj sem imela v glavi, da do popoldneva glasujemo. Ah, tale skleroza!
V glavnem, če je zmagal petek, lepo se imejte! Upam, da boste imele srečo z vremenom.

Shopgirl: Vane je zdaj čist fajn, pa fajn rdeča lička ima (prej je bil res bledoličen, sam kaj jaz vem, nekak mi ni potegnil (in tudi pediatrinji na rednih pregledih ne), da bi to lahko bilo posledica pomanjkanja železa. Najbrž je dodatno znižala raven še bolezen in evo... Mah, zdaj smo OK. Pa hvala, ker mislita na naju. Saj sme te hotla najprej že iz bolnice informirat, sam je bilo ful dela tam, sem še domače komaj zvečer uspela poklicat. No, zadnji dan mi je pa že bilo dolgčas, ker je eno dveurno spanje potegnil. NAš tega doma ne zna.

Zibka: nisme te hotla straši z mostom. Saj sme napisala, da ni bil to edin vzrok za FTP. Pri nas je bilo glavno, da je z rokami silil nazaj. Potem jim ni bilo všeč, da se je sicer obračal, a le s težavo in z glavo si je pomagal... No, pa še most je delal. V bistvu naj bi nakazoval ekstenzijo, ja. Sam zdaj ne vem, pri nas je imel na tleh poleg glave tudi prsni del  z rokami, dvignil je rit, se mi zdi. Če se prav spomnim, si ti napisala, da ima samo glavo in noge, morda je pa tu finta? Sicer je pa tako, pomoje FTP ne škodi nobenemu in ko gledam zdaj, bi jo moglo dobiti veliko več otrok, samo kaj ko... (finance verjetno). Pri nas je dejansko ni potrebovala Nadja, ki je bila super napredna, Gašperju pa ne bi škodila. Je tudi imel pomoje elemnte iztegovanja..., sam pač ne čez mejo. In je zdaj prav fajn fant, ni sicer tolk spreten kot Nadja (no je, ker je starejši, sam pri isti starosti ne), sam ni pa kaj neroden ali kaj posebnega. Vidve uživajta, če je zdravnica rekla, da je v redu, je v redu, ne skrbi. Tudi obračat se bo začela...

Nič, smo zbujeni, kosilo pa se ni hotlo samo pripravit

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
17.6.2010 13:05:39   
tintara
Ha, ha, ha, Araz, tvoj zdravnik, mislim Zojin, je pa nekak skoz spuščen na otroški nivo. pa ne zdaj to slabo vzet, ker je faca, sam nekak zelo rad zabava ljudi naokoli sebe, se mi zdi.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
17.6.2010 13:18:58   
terida
Punce, samo na hitro:

Zmagal je petek!
Vidimo se jutri v ZOO ob 9ih
oz. od 9ih naprej (če kateri ne uspe bit že ob 9ih tam).

Napovedanih nas je 11, upam, da nas res pride čim več. Sicer pa, 10 jih je bilo za torek in kar se mene tiče, se lahko dobimo še v torek user posted image

O tem nismo nič govorile prej - po moje je najbolje, da se dobimo pri tistem baru (oz. okrepčevalnici ali kar pač že je), ki je blizu igral. Tako bo olajšano tudi tistim, ki bodo s sabo pripeljale še starejše otročke.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
17.6.2010 13:20:45   
*nivea
Decembrski biseri 2009   user posted image

NICK                    PDP         RODILA                 IME

Ninča77              15.12.         25.10.         Matevž (3360g, 49cm) 

1.mesec:   3400g, 50cm
2.mesec:   4730,  55cm
3.mesec:   5555g, 57,5cm
4.mesec:  
6670g, 63cm 
6,5mesca:  8000g, 67 cm

tintara                 14.12.         26.10.         Vane (2000g, 43cm)  
1.mesec:       2350g, 47 cm
2. mesec:      3350g
3.mesec:       4925g, 55 cm 
4,5 meseca:  
6020 g, 58.5 cm

blondy81            07.12.         02.11.         Manca (2800g, 49cm)  
1. mesec:   3560 g, 53.5 cm                                                  
2. mesec:   4300 g, 57 cm
3. mesec:
   5190 g, 60 cm
4.mesec:    6055 g, 62.5 cm 
6.mesec:   
6620 g

lana24                08.12.         11.11.         Aljaž (2660g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Sasi_M                06.12.         22.11.         Narja (2550 g, 48cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Orhideja75         04.12.         27.11.         Tomaž (3480g, 53cm)  
1,5 meseca:    4770g, 56 cm                                                       
3. mesec:
        6180g, 63 cm
4,5meseca:     7410 g, 67.5 cm
6.mesec:         7680 g, 69 cm

Katja.nero          02.12.         27.11.         Tarik (3170g, 50cm)  
1. mesec:        4300 g, 57 cm                                              
3. mesec:
        5400 g, 63 cm

robika                 01.12.        30.11.         Lana (3310g, 49cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

malažabica        06.12.         01.12.          Dea (3820 g, 51.5cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

anaj22                12.12.         02.12.         Nejc (3850g, 55cm)  
1.mesec:      4900g,  56cm 
2.mesec.      4900g,  60cm 
3.mesec:      6350g,  61.5cm 
4.mesec:      7040g,  63cm 
5.mesec:      7970g,  66cm 

neanja duo         03.12.         04.12.         Martin (4000g, 55cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

nataša28           25.12.         05.12.         Danaja (3820g, 50cm)  
1. mesec:           4430 g , 54 cm                                          
2. mesec:           5345 g, 57 cm
3. mesec:          
5890 g, 58 cm
4. mesec:           6720 g, 63.5 cm
5,5mesca:          7450 g, 65 cm

metkara             03.12.        05.12.          Julija (3440g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

dreamz               17.12.         05.12.         Samuel (3540g, 51cm)  
1. mesec:    4810 g, 55 cm 
2. mesec:    5930g, 58 cm
3. mesec:    6840g, 61.5 cm

5. mesec:    7600g, 65.5 cm

kaja13                10.12.         05.12.         Uroš (4060g, 54cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

terida                 02.12.         05.12.           Primož (3760g, 52cm)  
1. mesec:    
5075 g, 54.5 cm
2. mesec:     5470 g, 58.5 cm
4. mesec:     6560 g, 63.9 cm
4,5 meseca:  6950 g, 66.0 cm
6.mesec:        7580 g, 67.8 cm

*nivea               10.12.        07.12.             Taja (3130g, 49cm)  
1. mesec:     3770g, 52cm
2. mesec:     4750g, 56 cm
3. mesec:     5430g, 60 cm
4,5 meseca:   6240 g, 63 cm

martinca             07.12.         07.12.          Filip (3800g, 52cm)  
1. mesec:   4750g, 56.5cm                                                    
2. mesec:   5500g, 60cm
3. mesec:  6200g, 63.5cm

4.5mesca: 6800g, 66 cm

zoya88               20.12.         07.12.           Tarik (2760g, 48cm)  
1. mesec:     2870 g, 48cm                                                
2. mesec:     3240 g, 52cm
3. mesec:
     4500 g, 62 cm
4.5 mesca:   7000g, 69 cm
5.mesec:      8200g, 70 cm

babysurprise     18.12.         07.12.           Bor (3170g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

MiNa*                24.12.         08.12.           Filip (2980g, 50cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Anuš                  17.12.        09.12.            Taja (3000g, 50cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

neža7                  16.12.         09.12.          Aljaž (3400g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

araz                   16.12.        10.12.             Zoja (3220g, 50cm)  
1. mesec:    3890g, 52cm                                                  
3. mesec:   
6050g, 59.5cm
4.mesec:     7050g, 65cm
5,5mesca:   7700 g, 66 cm

*katika*             10.12.        10.12.          Tibor (3310g, 48,5cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Lenč.i                 06.02.        10.12.            Urška (1220g, 37cm)  
1. mesec:    1650 g, 43 cm
2. mesec:    2530 g,48 cm
3. mesec:   
3590 g, 53 cm 
4. mesec:    4160 g, 57 cm
5,5 mesecev: 4.560 g ,58 cm

Puffy                  14.12.        11.12.             Kaja (3500g, 53cm)  
1. mesec:    4550g, 56 cm
2. mesec:    5390 g, 60 cm
3. mesec:   
6170g, 64 cm 

4.mesec:  pribl.  6500 g
5.mesec:     6700 g, 65 cm
6. mesec:    7320 g, 68 cm

pikapoka78        22.12.         11.12.           Tomi (3270g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

*kristy               12.12.         11.12.           Peter (3100g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

d4rj4.84            28.12.         11.12.           Rok (3520g, 51cm)  
1.mesec:     4040g, 54.5cm
2.mesec:     5850g, 57cm
3.mesec:     7500g, 63,5cm
6.mesec:     9900 g, 69.4 cm

3peresnadeteljica   16.12.        12.12.     Katarina (3990g, 53cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:   

Shopgirl               10.12.        13.12.           Kaja (2950g, 50cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

4. mesec:        5800g, 63cm

Afrodita1              15.12.        15.12.           Keira (3530g, 51cm)  
1. mesec:        4350g, 53.5cm                                             
2. mesec:        5290g, 57cm
3. mesec:       
5800g, 60cm

Elly79                 15.12.         15.12.           Gašper (3270g, 50cm)  
1. mesec:      4350g, 53 cm                                               
2. mesec:      5795g, 59.5 cm
3. mesec:
      6410g, 62.5 cm
4.5 mesca:    7020g, 67 cm

zalbi                    09.12.         16.12.           Žane (3520g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

summmer725     11.12.         16.12.           Anže (4200g, 53cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Zibka                  08.12.        17.12.               Klara (4440g, 55cm)  
1. mesec:      5400 g, 56 cm
2.mesec:       6000 g (sama tehtala na približno)
3.mesec:       6990 g, 62 cm  

4,5mesce:      8250 g, 65 cm 
6.mesec:        9230 g, 69.5 cm                                     

vijolca                16.12.          17.12.              Erika (3265g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

evangelie             14.12.         17.12.           Vitan (3700g, 53cm)  
1. mesec:      
4650 g, 58 cm (6 tednov)                                                    
2. mesec:       
5100 g, 60 cm
3. mesec:       5450 g, 64 cm
4.5 mesce:     6100 g, 67 cm

Poopsy                15.12.          17.12.              Hana (3620g, 51cm)  
1. mesec:       4500 g, 54.5 cm
2. mesec:       5400 g, 57.5 cm
3. mesec:      
6000 g, 60.5 cm
4,5 mesce:     6600 g, 63 cm
6.mesec:        7000 g, 66 cm

*mirjam*            11.12.         18.12.           Jakob (3630g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

tf                          16.12.        18.12.            Špela(3620g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

mala bejba           28.12.          18.12.            Sara (3630g, 51cm)  
1. mesec:       3950g, 51cm                                           
2. mesec:       4390g, 53cm
3. mesec:      
5600g, 58cm

nezy                       25.12.         19.12.             Anže (3370g, 53cm)  
1. mesec:         4800 g, 55 cm                                     
2. mesec:         6000 g
3. mesec:
         6830 g, 62.5 cm
4.5 mesca:       7130 g, 66.5 cm

Tincy90                 12.12.          19.12.         Alisa (3450g, 52cm)  
1. mesec:       5000g, 56cm                                              
3. mesec:       5800g, 60,5cm
4,5. mesec:    6500g

6.mesec:        7150g, 66,5cm

vagica                 17.12.         19.12.           Gal (3600g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

kajkakr                19.12.         19.12.        Kristjan (3760g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

KulGirl                  12.12.        19.12.            Zala (3440g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

ammam           14.12.          20.12.              Eva (3760g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

1čebela            26.12.          20.12.              Neža (3110g, 50cm)  
1. mesec:      4250 g, 55 cm                                               
2. mesec:     
5420 g, 58 cm
3. mesec:      6350 g, 62 cm
4,5mesce:     7400 g, 66 cm

maya2                10.12.         21.12.           Tomaž (3820g, 55 cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

4.5 mesca:   8160g, 67 cm

mel*               16.12.         21.12.           Lukas (2950g, 49cm)  
1. mesec:         4000 g, 53 cm                                            
2. mesec:         4750 g, 58 cm
3. mesec:
         5240 g, 60 cm

taraji                 27.12.        21.12.               Iris (3330g, 51cm)  
1. mesec:        4230 g, 54 cm                                             
2. mesec:        5410 g, 58 cm
3. mesec:       
6640 g, 62.5 cm
4,5mesce:       8120 g, 67 cm

Didi*               19.12.         21.12.           Niko (3510g, 51cm)  
1.mesec:       4460g, 54cm
2.mesec:       5770g, 60.5cm
3.mesec:       6520g, 63cm
4,5 mesce:     7400 g, 68.5 cm

Riba83                19.12.         22.12.       Amadej (3940g, 50.5 cm)  
1 mesec:      5030 g, 55 cm
2 mesec:      5750 g, 57 cm
3 mesec:     
6300 g, 57.5 cm

Kejti                12.01.2010       22.12.      Jure (3510g, 52 cm)          
1.mesec:  
2.mesec:   
3.mesec:  

Tulpika               19.12.         24.12.           Arne (3730g, 53cm)  
1. mesec:          5000 g, 56 cm                                       
3. mesec:
          7050 g, 64 cm
4,5mesce:         7500 g, 66.5 cm
5.mesec:           8000 g, 67 cm
5,5 mesce:        8230 g, 69 cm

Zmajči25                 31.12.        25.12.         Sofia (3165g, 51cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

Kika99           02.01.10          25.12.           Anja (2860g, 49cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

*Mojca*            27.12.          26.12.              Sara (3240g, 52cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

marusi               25.12.         26.12.           Maj (3090g, 50cm)  
1. mesec:          4200 g, 56 cm                                         
2. mesec:          5300 g, 59 cm
3. mesec:
          6200 g, 65 cm
4,5mesce:         7300 g, 69 cm

punsha                01.02.10         27.12.          Enej (2500g, 47cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:

Tasmanskivrag        20.12.      29.12.         David (4110g, 54cm)  
1. mesec:      5140 g, 57 cm                                                   
3. mesec:
      7200 g, 63.5 cm
4. mesec:      7930g, 67.5 cm

Kleopatra28         30.12.        30.12.          Safija (3780g, 50cm)  
1. mesec:                                                     
2. mesec:
3. mesec:  

4,5 mesce:    7700 g 

ROmama             30.12.        01.01.10.     Ema (4030g, 52cm)  
1. mesec:        5300 g,  58 cm
3. mesec:       
6280 g, 62.5 cm

4,5mesce:        7100 g, 67 cm
5,5 mesce:      7400 g

Momtobe        25.12.     02.01.10      Sebastjan (2830g, 48cm)  
1. mesec:     4000 g, 53 cm
2. mesec:     4900 g, 56 cm
3. mesec:    
5680 g, 59 cm 
4,5 mesce:   6530 g, 63 cm
5,5 mescov:  7000 g, 66.5 cm

METULJ1            30.12.        04.01.10         Laura (3730g, 53cm)  
1. mesec:     4340 g, 55 cm                                                
2. mesec:     5060 g, 60 cm
3. mesec:    
6300 g, 61 cm

Pipika 13           28.12.         05.01.10         David (3400g, 52cm)  
1.mesec:      5550 g, 58 cm                                    
2. mesec:     6100 g, 59.5 cm
3. mesec:    
7300 g, 63 cm
5.mesec:      8550 g, 69 cm

user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
17.6.2010 13:23:49   
*nivea
Čestitke Klari, Vitanu, Hani in Eriki za dopolnjenih 6 mesecevuser posted image user posted image user posted image

čestitke vsem za prve zobeke user posted image user posted image user posted image

lepo se mejte jutri na srečanju. mislite na nas ostale tudi ko se ne bomo srečanja udeležile user posted image

terida, hvala za opis metode kako uspavati otroka. user posted image    sem si ga že izprintala in jutri začneve s Tajo user posted image

drugače pa sem zdaj malo prebrala kaj ste napisale, več pa ob naslednji priliki ko bo taja spala.. greve zdaj jest, bo danes mela za kosilo rižo s puranjim mesekom..njami,njami...

uživajte

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
17.6.2010 14:05:15   
dreamz
Srečanje: Ma če pridemo po 9.00 uri, kje vas dobim? A boste tam kje sedele, ali boste vozičkale? A prinesemo kako dekco s sabo? Med vozičkanjem bo težje poklepetat z vsemi.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
17.6.2010 14:19:14   
terida
Uf, orhideja75 je javila, da jutri ne bo mogla prit. Tako da je zdaj petek v bistvu izenačen s torkom, samo se mi zdi prepozno za kompliciranje. Dejmo se lepo dobit jutri, pride kdor pride.

dreamz, saj ne vem, lahko se motim, a po moje bomo kar sedele in klepetale. Tako je bilo še na vseh srečanjih marčevk (mamic vrstnikov od Erike), na katerih sem bila. Lahko pa tudi kateri pustim svojo telefonsko, če se prav bojite, da bomo kam ušle user posted image Pišite mi na ZS.

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
17.6.2010 14:29:52   
orhideja75
meni je res žal, da ne moreva priti.
upam, da se srečanje kmalu ponovi, da vas še midva spoznavauser posted image
pa lepo se imejte!

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
17.6.2010 14:52:31   
araz
Uf, mala spet noče spat. Cel dan bi se ona samo prevračala.

Tintara, ja tale pediater je res faca. Prav škoda, ker gre v pokoj. Že videz ima bolj otročji user posted image .
Me pa veseli, da je Vane sedaj ok. Lahko bi se spet kaj dobile v arboretumu. Za naju je to tko blizu, pa še letno karto bo treba mal koristit.

ZOja mi je čist napadla pametnega kužka, sam da ne bo treba spat.
Jutri mi bo pa sigurno zanalašč ob devetih zjutri spala. Ponavadi je  tko, ko je treba kam it, ona spi.

Ajde mejte se.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
17.6.2010 19:44:18   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: dreamz

Ciao

Imam eno prošnjo glede srečanja!
Kaj ga lahko imamo v ZOO, ker gresta z mano tudi tavečji sinček in moj dragi, pa bi tako lahko onadva gledala živali, medtem ko bi jaz bila z vami s Samuelom user posted image

Kaj pol, se vidimo jutri ob devetih?

Mi se bomo mogli full prej vstat, da pridemo gor z obale za deveto user posted image user posted image

Sem mojmu predlagala, da bi šli vsi skupaj vZOO, tako kot vi, pa ni bil zatouser posted image . Pri nas ostaja za jutri še vedno kopanje v Laškem, samo ne vemo še, ali bi šli z vlakom tja, zaradi vremena.

V glavnem, lepo se imejte, poslikajte se, da vas malo pogledamo.

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
17.6.2010 19:57:02   
pipika 13
Glede srečanja, jaz jutri ne morem, nimam avtomobila, ker moj nekam gre, moj twingo pa ni ravno za do Ljubljane. Lepo se imejta in sporočite, če se boste srečale mogoče še v torek??? Jaz bi v torek verjetno prišla, ker smo tako ali tko 2 dni pri tašči, ker ima RD.

Sporočite, če za torek velja in kdaj in kje?

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?