|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
16.6.2010 9:58:33   
filisa
SM10 - user posted image  za vzpodbudne novice!

Tud mene še čaka pleskanje in urejanje celotne otroške sobe. Predvidoma se bom tega lotila po user posted image  , tam nekje v drugi polovici julija - časa bom imela na pretek, upam, da tud energije user posted image .

Tega dežja in ohladitve sem bila pa res potrebna! Ne vem, kdaj sem si nazadnje tako želela dežja user posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
16.6.2010 10:05:07   
filisa
Aja, glede oblačil in opreme sem dobila in še prejemam od sestrične (škoda le, ker je veliko oblekc neuporabnih, saj se je njena user posted image  rodila v začetku maja). Vračat mi ne bo potrebno, saj je to definitivno njen zadnji user posted image . Veliko sem jih tud že sama kupila, ker enostavno ne morem drugače user posted image . Pa saj verjetno ne bo ostalo samo pri 1 user posted image ... user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
16.6.2010 10:35:42   
Najki
Mi smo dobili veliko cunjic od enih prijateljev, ki imajo 3 fantke in se hocejo vsega znebit, da ne bi imeli potuhe se za enega otroka user posted image , potem pa se vsakih par mesecev javijo z novimi vrecami oblek in pripomockov, kokr mulcki prerastejo.Tko da imamo v omari ze cunjice za osnovnosolcka user posted image . Sam ni pa nic za puncko user posted image . Glih zdejle moram se enkrat precesat vrece, ce je nas mali ze kaj dorasel, si vsake tolk pripravim par aktualnih stevilk. Na zacetku sem imela apr vrec sposojenih od treh mamic, pa je bilo ful nerodno vedet, kateri kaj spada, se zdaj najdem kaksnek kos, ki sem ga spregledala vrnit =$. Tehle od treh fantkov mi hvalabogu ni treba.

Tamickeno ful brca zadnje dni, ksn dan sam enkrat, veckrat pa vsake pol ure user posted image . Drug teden imam koncno!!! morfologijo, upam da se nam zabica predstavi.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
16.6.2010 11:27:47   
tybysy
Pridne ko mravljice - družina, služba, počitnice, šola...  user posted image
Dnevi kar letijo, a ne!? Jaz kar ne morem verjet, da sem že 5 mesecev noseča.
Blagor vam, ki imate oblekice in opremo. Jaz nimam NIČ, razen skoraj 40 let stare zibke in posteljice. Tudi ne bom kaj dosti dobila od sorodnic in prijateljic, bo treba skoraj vse na novo kupiti. Dobro, da letos ne greva (več) na dopust - bo šel denar za dojenčka.

Včeraj me je pričela peči zgaga. Verjetno bo to to - ne vem, ker me ni še nikoli v življenju. Upam, da je samo prehodna zadeva. Ima katera kakšen dober recept?

Sama sem gledala te vozičke http://www.lux4kids.si/, ampak so v Nemčiji skoraj 200 EUR cenejši. Mogoče bom šla pogledat v MB in ga potem naročila iz Nemčije.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
16.6.2010 12:23:48   
3x mami
tybysy, tudi mi smo uporabljali zibelko, v kateri sem se se sama zibala user posted image

ko gledas te reklame glede otroske opreme itd, verjemi, velik del tega ne rabis. drugace pa pobrskaj kaj po bolhi al pa po kakem forumu. dobis lahko prakticno nove stvari zelo poceni, sam sledit moras. bolha, http://med.over.net/forum5/list.php?55, itd...

zgaga. si poskusila z donatom?

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
16.6.2010 12:48:39   
anju
tudi mi smo uporabili zibko, ki jo je mama že ža brata kupila. ampak tokrat mislim da bo od začetka v posteljici. samo kje bo spal prve mesece podnevi še ne vem... upam da bo spal! veste prvič user posted image , najlepši so, ko spijouser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
16.6.2010 12:53:50   
caroline1
Tybysy- http://www.baby-spa.si/vozicki.html
tudi meni so všeč...je pa res da so v nemčiji cenejši... user posted image

jaz še zdaj ne vem kaj naj s tem vozičkom naredim.a namest paketka lahko dobiš denar? a to katera ve? včasih se je dalo...bi najraje to...ker cunjic res ne rabim!

naš tamal bo tudi spal v zibelki...ja stara je nekaj let, potem pa bo v posteljci v kateri sem spala jaz! samo jogi bomo kupili.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
16.6.2010 13:11:45   
3x mami
caroline1, seveda lahko dobis denar. na obrazcu izberes, ce in kateri paket hoces (ce sestavljene ali pa tudi e-paket, ki si ga sama sestavis). drugace pa denar (ce se ne motim, je to 276,11e).

vsebine paketov si lahko pogledas tu: http://www.novorojencek.com/

obrazec pa, kjer dolocis vse (porodnisko, nego in varstvo, paket oz denar) je pa tale: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/obr_s1_1_mati_pravice_rojstvo_otroka08.pdf (sem ravno danes zjutraj gledala tele obrazce, so se od zadnjic mal spremenili...)

mi bomo tudi tokrat vzeli denar.

prvic smo prve mesece uporabljali zibelko, ker je bilo stanovanje cisto mala garsonjerca in se je vsak centimeter poznal. v drugo smo rabili samo za nocno spanje (da je bilo manj guzve pri postelji). v tretje jo bom pa zelo verjetno posodila in bo mali ze od zacetka v posteljici. cez dan pa - vozicek, pene, lezalnik. bomo vidli sproti.
nas prvi je zelo malo spal. in se to se je izredno rad nosil po rokah. ta druga pa je tako veliko spala, da sem hodila gledat, ce sploh se diha... sicer prirocno, ker sem imela cas za starejsega, za kuhinjo itd. bomo videli, kako bo tokrat. ce bo potem spal ponoci, mu je po dnevi oprosceno.

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 16.6.2010 13:15:50 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
16.6.2010 13:20:56   
GretaGarbo
SM10 user posted image user posted image user posted image ! Vse bo ok!

Jaz sem iz pregleda! Vse ok. Maternični vrat zaprt 4,9 cm, navkljub konizaciji. Hemoglobina mam... hohoho... 144?! Ko grem na krvodajalsko mi zmer rečejo, da ga mam kot kak moški user posted image . To je ponavadi tam okrog 160. Me je vprašala, če jem kakšen naravni pripravek železa user posted image . Moja mami pa hodi na infuzije železa, očitno sem ji ga jaz takrat vse pobrala?!

NP 13.7.

Paše take dežek, a ne?

Lep dan!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
16.6.2010 13:29:12   
3x mami
GretaGarbo, user posted image user posted image

ja, dez prav pase. clovek lazje zadiha...

(odgovor članu GretaGarbo)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
16.6.2010 13:47:05   
anju
uh, GretaGarbo še moj mesojedi štajerc nima tolko hemoglobina! user posted image

mi bomo tud vzeli dnar.
pozanimajte se tudi, če da kaj vaša občina za novorojenčka. naša je dala takrat, upam da še.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
16.6.2010 13:55:34   
3x mami
za tole je najboljse poklicat kar v svoj CSD. vlogo za nagrado od rojstvu se itak da po rojstvu, sam te nanjo nihce ne opozori... obcine se zelo razlikujejo glede teh nagrad.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
16.6.2010 14:15:42   
SM10
Sem že nazaj od G. Pregledala je izvid, ampak mi je dala napotnico še za LJ, ker imajo še boljše UZ.Dobila sem tel.št porodnišnice LJ, kjer se moram naročiti. Ampak je rekla, da moram full vstrajno klicat, ker je tam samo ena sestra, ki opravlja vso delo in nima toliko časa za dvigovanje telefonov. Upam, da jo prikličem čimprej.

Čao

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
16.6.2010 14:21:17   
anju
SM10 hitro jih prikliči. upam na najboljše! user posted image

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
16.6.2010 16:26:50   
born*to*be*wild
2ursae iz Dobrepolja sem user posted image , no priseljena user posted image

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
16.6.2010 16:50:50   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: tybysy
Blagor vam, ki imate oblekice in opremo. Jaz nimam NIČ, razen skoraj 40 let stare zibke in posteljice.

Včeraj me je pričela peči zgaga. Verjetno bo to to - ne vem, ker me ni še nikoli v življenju. Upam, da je samo prehodna zadeva. Ima katera kakšen dober recept?

V moji zibki se je se moj dedi zibal, pa mogoce je se starejsa user posted image . Jih steje ze okoli 100 let user posted image . Je pa precej dolga in mali je bil not, dokler se ni zacel dvigati na noge in je postalo tvegano. Te nove zibke zdrzijo samo par mesecev. Moram pa rect, da je zibanjo veliko pomagalo pri pomirjanju in uspavanju.

Mene zgaga daje ze od zacetka sem in tja, sam me je pa v prvi user posted image zacela peci v drugi polovici ali kasneje. Kokr je sel zelodec visje in je ratal poziralnik krajsi. Vcasih je blo ful grozn, zdej se mi zgodi, ce zvecer pijem kaksen gosti al pa presladek sok al pa ksne piskote ala jaffa cakes pojem al pa prenajem  cesarkoli. Prvic sem probavala rupurt in radensko, je pomagalo sam ne pri hudi zgagi, takrat sta najbolj pomagala kaksne dva pozirka mleka. Zgaga je zginila prvi dan po porodu in se do te nosecnosti ni pojavila.

caroline1, jaz em 2009 vzela denar namesto paketa.

< Sporočilo je popravil Najki -- 16.6.2010 16:51:50 >

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
16.6.2010 17:13:43   
missD
ojla nosečke :)

tale dež res malce pripomore k boljšemu počutju,... ampak jaz bi rajši sonce.

danes sem bila na pregledu oz mi je moj G predlagal da grem v porodnišnico Ljubljana, kjer delajo neko študijo glede dolžine materničnega vratu. Pa sem šla.

Sem mislila, da to samo izmerijo MV in je to to. pa ni tako. Najprej sem mogla podpisat, da se strinjam z raziskavo in dala svoje podatke(teža,višina, zadnja M, PDP,...) potem mi je naredila vaginalni pregled z ultrazvokom, izmerila, da je MV dolg 4cm in po teh njihovih parametrih sem padla v to neko 2. skupino, ki dobi nekakšen maternični obroček. Zadeva naj bi pomagala, da se MV ne krajša in ne začne prezgodaj odpirat oz širit.

In seveda mi ga je takoj vstavila notri, sem se strinjala, ker je rekla da če se ne bom vredu počutla, mi bo neprijetno ali karkoli lahko oni ali pa jaz sama vzamem zadevo ven. Škodit baje ne more, lahko samo pomaga.

Od pregleda je minila 1h in mislim da zadeve sploh ne čutim, samo vem da je tam.
Mi pa je povedala, da so ženske z obročkom zelo zadovoljnje in jih imajo notri kar lepo do poroda.

Čudne zadeve se to vse spomnijo... zgleda pa ta obroček nekako takole POVEZAVA.

Pa še podatki za naslednji/e pregled/e: 28.6. pregled pri mojem G, 7.7. pri dr.Cerarju; 14.7. pregled za študijo MV
Imam občutek, da me pregledujejo, kot da prvič vidijo dvojčke user posted image

malce sem se razpisala,...pa brez zamereuser posted image

< Sporočilo je popravil missD -- 16.6.2010 17:14:30 >

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
16.6.2010 17:21:04   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: missD

malce sem se razpisala,...pa brez zamereuser posted image

meni je blo prav zanimivo prebrat;) prvič namreč "poslušam" o dvojčkih:)

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
16.6.2010 19:51:37   
majabar
SM10, samo pozitivno!! Sem vesela, da kaze boljse. Bomo pa verjetno vse v dvomih, dokler ne bomo imele nasih malckov ob sebi, vsaj mene skrbi. Pri meni na morfologiji ni recimo nic meril v mozganih, samo stegnenico, obseg trebuscka in premer glavice. Ledvic in srcka sploh ni omenil.
Moj mi trenuttno ureja zavarovanje tu, je kar zapleteno. Ampak vse bo OK!
Mene pa ze dober teden ob najmanjsem naporu boli recimo 10cm desno in malo pod popkom. Ne vem, kaj bi bilo to. Ce malo hitrje hodim, med user posted image . Magnezij ne pomaga. Komaj cakam, da dobim ginekologa tu. Imajo tako kot pri nas, pregled na 4 tedne.

Lepo se imejte, grem jest, ker sem danes neprestano sestradana:)!!!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
17.6.2010 0:25:02   
2ursae
še zadnje dejanje na RR predem odfrčim v Grčijo. Torej, Hvar:

mi smo, kot rečeno, stacionirani v jelsi in se gibljemo predvesem na relaciji Jelsa - Zavala (v Zavali se kopamo), potem pa so večerni špancirji v Jelsi, osebno grem pa ful rada v Hvar. Tja moraš nujno it pogledat, res je prekrasno. Ne le na rivi, pojdite tudi not, med ulice in glejte ne le trgovinic, ampak tudi nadstropje, dva višje user posted image , arhitektura je zelo lepa. Če ste že tam, greste jasno na trdnjavo nad mestom (z avtom lahko prideš praktično pred vrata), je krasen razgled na mesto in morje s Paklenimi otoki. Potem sem videla, da ste blizu Humca - tam so ostanki starinske tradicionalne vasi, luštno za mali špancir, zraven je pa eko restavracija, kjer še kuhajo po starih receptih, uporabljajo pa doma pridelano zelenjavo, Možno si je tudi ogledat Grapčevo špiljo, a to ni za otroke - je do nje veliko hoje po kozjih stezicah, v jami je pa temno - vem, da bi se moj mali bal.
Itak, nujno: izlet na Bol (na Braču), greš iz Jelse in si v slabi uri na Bolu, tam greš s cestnim vlakcem do plaže Zlatni Rat, ki je zares lepa, voda je super.
Sicer je še precej drugih stvari na otoku, nasploh gre za pokrajino, ki jo boš videla tudi v vašem koncu. Mi2 z mojim sva precej pregledala, ko sva bila še brez otrok - ta pohajkovanja niso za otroke, hodiš po potkah in gledaš ruševine (rimske, srednjeveške ...), strašno lepo pa je tudi na Sv. Nikoli, najvišjem vrhu otoka, od koder vidiš vse okoliške otoke. Morda bomo letos poskusili to turo, mislim, da se z atom pride kar visoko, potem pa premagaš še skalce pod vrhom in že si gor.
Kot pravim, tega dela otoka, kamor greste, ne poznam, upam, da ni predaleč od krajev, ki sem jih omenila zgoraj. Sicer pa je lepo v vsakem kraju: Star Grad, Vrboska (ob morju), pa tudi v naseljih, ki so znotraj otoka (Vrbanj, Vrisnik ...) - se da z avtom narest kakšno turo in pogledat več krajev.
Sicer pa so lepe plaže na drugi strani otoka: Zavala, pa tudi kar nekaj jih je v bližini mesta Hvar. Da se kopat tudi na Paklenih otokih, a tam še nisem bila.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
17.6.2010 5:42:49   
anju
dobro jutrouser posted image
2ursae tole me je prav razveselilo! hvala! in uživajte v Grčiji, boš kaj povedala še za drugo leto;) če prav razumem boste zdaj cel mesec na dopustu, najprej Grčija potem še Hvar?user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
17.6.2010 8:41:31   
SM10
Dobro jutro,

Naslednjo sredo imam UZ še v LJ porodnišnici.
Mi katera sporoči kje je to  oziroma  ali je to na temle naslovu: Šlajmerjeva ulica 4.

Hvala

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
17.6.2010 8:47:09   
3x mami
jutro!

uh, anju, ti si pa zgodnja user posted image

2ursae, uzivaj na dopustu! uf, po takem opisu bi clovek kar takoj sel malo na hvar user posted image

majabar, nic naprezaj. poslusaj sebe in prilagodi tempo pocutju. pocasnejsi sprehodi, bolj umirjeno crkljanje... cisto mozno, da so vezi, ki se zdaj raztegujejo zaradi vedno vecjega otrocka. tako da, po svojem pocutju, pa bo.

mene zadnje dni kar fajn zateguje. mali brca nekje po svojem dnevnem ritmu, mene pa po kosilu cisto zdela. zelo neprijetno mi je stat pokonci - ne vem, mogoce se mi je postavil tako, ampak imam obcutek, da ga nosim med nogami... pa tole vreme - vrocina, ki je na sreco mal popustila, pa sopara: sam lezala bi. mala2 sta kar pridna, ceprav bi veliko raje tekala naokoli, pa da bi sli na igrala, v morje. sam ce se ne cutim, mi je kar hudo zanje... noter v stanovanju imamo prav prijetno hladno in jaz bi kar cele dneve bila noter.

v ponedeljek in torek imam dopust, komaj cakam.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
17.6.2010 9:09:10   
missD
res je na tem naslovu. če rabiš kakšne bolj natančne napotke pa le vprašaj.
Glavni vhod je načeloma iz Zaloške ceste vendar je zaprt in je edini možni vhod s Šlajmarjeve /kjer je tudi dovoz za rešilce oz urgentne primere.

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
17.6.2010 10:07:19   
SM10
missD hvala, zanima pa me še kako je kaj s parkiranjem, ker je verjetno kar zagužvano z avtomobili.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......