Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju ja majabar, ni se zgodilo samo 1x, da se je naš mulček polulal v usta nese povsod. Nas je ocija polulal prav pri vsakem previjanju... Mene samo enkrat, pa enkrat babico, oci je bil pa glavna tarca. Se mi je pa ene 2x pokakal med previjanjem, ko se mu ravno hotela plenicko zalimat. Ratajo pa tudi rav spretni v polivanju vode, odpiranju packanju s kremicami ali oljem, ko je malo vecji se kaksen pskotek zveci med previjanjem, da moras mizo posesat. Previjalna je kar messy, ne bi tega pocela na postelji, pa se vse pripomocke moras skos prestavljat in to. Mi imamo tako previjalno kot 3x mami, imamo pa jo na jedilni mizi, ki pa bo romala v kuhinjo, ko jo nabavimo, tako da, bo verjetno previjalna na predalniku. Cez mizo imamo obvezno nepremocljiv prt, ki se je izkazal za nujnega veckrat na teden, ostala miza pa je za kremice, cunjice ipd., ker pac se ni v uporabi kot jedilna. Mene je zacelo zategovat v mednozju, kot da se medenica siri, pa malo bitje me je brcnilo skoraj v sramno kost, zgleda da ful nizko nosim... Boki so ze ful obremenjeni in sem zacela racati, posledicno me je zaradi spremenjene drze zacel boleti kriz, ce predolgo hodim ali stojim. Danes sem sla za 2 urci v shopping po poletne oblekce, pa sem se vsakih 15min usedla, da spocijem kriz. Zjutraj se zbudim vsa polomljena, sklepi pokajo in medenica boli. Od zdej bo slo same se navzdol . O vrocini sploh ni za govorit. Pa te stvari so se mi nekako zacele v zadnjem tednu. Mi smo kaksne 5 mesecev uporabljali vato in vodo, potem pa cisto presli na mokre robcke, trenutno muellerjeve, pa ni imel vnetie ritke in je sicer alergik, se hladilnega nismo uporabljali razen po kopanju al pa driski za preventivo. Ga pa tudi jaz zdaj vrzem pod tus, ce je pokakan, ker mi v nosecnosti postane slabo ob previjanju kakice, najbrz zaradi smradu ali videza, ne vem. samantka, zaenkrat sem na zacetni tezi, sem pa izgubila kakih 5kg, ki so ravno prilezle nazaj na zacetno. alica itak da ne, maternica je potisnila notranje organe gor in so ful bolj spestani, tako da se tudi zelodec ne more normalno raztegnit in je prej poln.Potem je tu se pocasna prebava, ki prav tako zabase sistem ipd. Zato pa meni ful bolj pase lahka hrana, ki ne oblezi na zelodcu, mesa recimo pojem za vzorec, rajsi socno in zelenjavno. rose meni so kg poskocili od sedmega ali osmega meseca naprej, do takrat sem tudi izgubljala. Potem pa kar naenkrat gor, trebuh se tudi blazno zrasel in tik pred zdajci sem dobila strije. missd, nekateri pravijo, da je lazje, ce se takoj navadi na svojo posteljo in sobo, sam je pa veliko bolj prakticno, ce ima posteljo v vajini sobi, sploh za kaksno nocno dojenje, pa nikoli ne ves, ce varuska pravilno dela. Prvih par mesecev te skos skrbi in se lohk zbujas da preverjas dihanje ipd., kar ni prakticno v loceni sobi. Kar se tice vzgoje, mislim da kaksne pol leta ne vpliva na to, dojencek pa veliko rabi blizino in navadno cuti, ce te ni zraven. Pri dvojckih se to morda nekako kompenzira zaradi blizine drugega otroka. Pa dvojcka bi jaz dala v isto posteljo, dokler ne zacneta potovati po postelji, dokler se ne obracajo in to, spijo tocno tam, kamor si jih polozila, tako da se ne bosta butala. Bosta pa zihr zadovoljna z blizino drugega. sm10, upam da ni nic resnega . Uf sasadejan, midva sva sele prisla blizu odlocitvi za puncko, za fantka pa kar ne potegne, sploh ne mojemu. Meni sicer vsake toliko kapne v glavo kako ime za fantka ali puncko, mogoce ga slisim, me kaj asociira, v glavnem, ce mi je vsec ali zanimivo, ga napisem na seznam in potem cez kaksen mesec skupaj pogledava izbor, se kaj dodava, zbriseva. Tako bo sel proces do poroda . Pa seznam imam se od prvega in ga kar dopolnjujem. Lahko pa poguglas baby names, pa imas ful strani, kjer so opisi in izvori imen v razlicnih kulturah in jezikih in si pomagas s tem.
|