top10
|
Najprej hvala za čestitke vsem! Moja izkušnja o porodu je pozitivna, tak da punce nič bat, babice so v porodni full pijazne. Je mal trajalo, da sem se olasila, vendar sva bila do nedelje v bolnišnici. Zdaj se pa počasi privajava doma, pa nama nekak kar uspeva. Kot sem že napisala mi je v petek zvečer doma začela odtekati voda, pa me je moj peljal v porodnišnico. Tam so me sprejeli, naredili CTG, odprta sem bila 1 cm. Ker še nisem imela svojih popadkov so me čez noč dali v zeleno sobo, z ginekologinjo pa sva se dogovorile, da v soboto rodim. Imela sem srečo, ker je bila glih moja ginekologinja dežurna in ko me je zagledala na vratih, je vsa začudena rekla, pa ja še ni junij, kaj pa delaš tu? Noč sem preživela bolj budna, so pa babice kar naprej kontrolirale utrip srca in gibov. Svoje popadke sem imela na 10 minut, proti jutru na 5. Vendar so ti popadki bli full blagi, kot menstrualni krči. Naslednje jutro so imeli v porodnem bloku malo gužve, tak da sem morala počakati na prazno posteljo. Ob 10h se je pa začelo zares, dali so mi umetne popadke. Ti popadki so bili proti mojim kr boleči, tak da sem prosila za epiduralno. Popadki so bili še vedno boleči, samo krajši, tak da je bilo za preživet. Full je glupo, ko te vpraša kak bi ocenila bolečino od 1 do 10, pa sem jaz rekla 5. In glede na to, ti nastavi epiduralno. Jaz sem proti koncu rekla, da me zdaj boli za 9, sam niso mi kaj dodatno dozirali. In v slabih treh urah sem rodila sineka, takrat se ti svet postavi na glavo, čist prevzame te, res nepopisni občutki. Moram še to povedat, da je moj bil pri porodu zraven, pa je na koncu rekel, da res ne vejo tisti kaj zamujajo... meni je full pasalo, ker me je masiral med popadki po križu, nosil mi je vodo, v glavnem mi je bil full v pomoč. Evo to je to, na koncu so me še šivali, seveda ni šlo brez rezanja presredka , sam to nič ne boli oz. vsaj mene ni, ker sem imela epiduralno. Med tem časom ti otroka zmerijo in stehtajo, nato ga dobiš nazaj, da ga pristaviš k prsim. Babice vse lepo pokažejo kako in kaj. Preden greš na oddelek ležiš v porodnem bloku tri ure po porodu. Na oddelku je pa pesem čist druga...imeli so gužvo, ker je bilo prejšnji dan 6 porodov, v soboto pa 8 in od tega še kar nekaj CR. Drugače je bilo z Jako vse o.k., razen levkocite je imel znižane, pa so mu iz dneva v dan padali. Zato sva bila premeščena na ostroški oddelek center za nedonošenčke, tam je dobival dva antibiotika. Naredili so mu vse preiskave, pa so bili vsi izvidi o.k.., tak da sva bila v soboto že brez zdravil, v nedeljo pa sva lahko šla domov. Zdaj imava kontrolo čez teden dni, pa upam da levkociti rastejo. Sem se full razpisala, midva uživava 100 na uro, edino kar me skrbi je to, da nikoli ne vem koliko mleka popije, a je dovolj? Sam pol po plenici vidim, da lepo kaka in lula, pa se malo potolažim. Ga je pa že začelo malo zvijati, sam ni še take panike. Ja nič, želim vam čimbolj hiter porod, brez bolečin, pa si tak tipkamo kaj. Aja, sam to še torbo si pripravite, jaz je namreč nisem imela, sam sem glih tk preživela!
|