|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: korošice
7.6.2010 12:09:19   
rose85
Pozdravljene!

Eno prošnjo imam za vas. Ima katera kontaktno številko za Materinsko šolo v Slovenj Gradcu - na koga se je sploh treba obrniti?
Imam namreč zasebenga ginekologa, zato ne hodim kaj po bolnici, da bi videla plakate.
Hvala!

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 376
7.6.2010 13:35:43   
milabe
martinčika - javim v sredo seveda... :)

rose85 - kontakt za MŠ 041 797 832 ga. Irena. Priporočam, da pošlješ sms, da ti bo odgovorila, ko bo imela čas... načeloma se pa prične vsak prvi ponedeljek v tistem mesecu, ki je (sedaj bo julija)

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 377
7.6.2010 15:36:17   
rose85
Milabe najlepša hvala za odgovor!
Ja, prav imaš vsak prvo ponedeljek v mesecu (razen avgusta). Sem mislila, da se je treba kako prijavit, ampak ni treba, kar prideš tja.

Lep pozdrav!

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 378
7.6.2010 19:30:44   
naša beba

Oooo, kk fajn fam je, da ste uživale čez vikend. Jaz sem pa trpela v službi ko en piščasnček pod lučkami. Pol dneva pa počivanje, ne gre drugač. Me una čudna bolečine še ni kaj minila. Sem bila pri dežurnemu pa mi nič kaj ni mogel pomagat.
Pol pa še prebava zraven. Sem bila taka ko bi bla že kak mesec več nosečka!!! ...ampak danes sem pa končno (res, po enem tednu) spet z nasmeškom prišla iz wc-ja... :)
Sem se v službi zmenla za kak dan fraj, za jutri sem se pa tudi že zmenla, da grem h ginekologu. Zmeraj bolj čudna mi je ta bolečina, kot da bebika že zdaj nima dost placa.... bomo vidli...

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 379
8.6.2010 14:48:03   
milabe
naša beba: upam, da bo kaj boljše, je pa res, da kej extra ne morjo pomagat, razen, da rodiš ;)))) hecam se user posted image

martinčika: jst ti nič ne bom pravla jutri kako se bom zmenila za CR - KER je danes gospodična že na glavi, je dr. kar začudeno pogledal. Očitno si je vzela čas... No in zdej sem mičken cviknila glede poroda, ker sem se že prpravla na CR ;) pa bomo preživeli.
tehta 3100g in je lepa velika ;)))user posted image

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 380
8.6.2010 19:16:01   
Martinčka
milabe da ti povem da je naša tudi na glaviuser posted image .. sicer noge malo čudno viha sme in tja ampak ima pa glavico lepo spodaj... sam mi je rekla da ima še full prostora v mojem trebuhu ker imam veliko plodovnice in da se zna še kaj obrnat, ampak jaz mislim da bo kar pridno počakala na glavici!
mi smo pa že težki 2400 v naših 34t! hihi tako da smo tudi ogromni! je rekla da smo na zgornji mejiuser posted image

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 381
9.6.2010 9:55:39   
milabe
oo kak lepo. Ja pomoje bo tud vaša zdej ostala v tej legi, naša pa ziher, ker js mam pa bol mičken trebuh in nima glih velik prostora.
Ja ste pa res kr težki, js se spomnim da je mela v 32T 1900, to pomeni da sploh ne bova potrebovale cotk št 50 ;)

kako doživljate vročino? js se kr držim, razen v vročini se mi pa res pozna če kej preveč slanega pojem, pol sploh nimam nog ampak hlode!!! Sočustvujem z vami, ki imate rok jeseni in upam za vas, da se bote lahk v senčki hladile.

Neposredna povezava do sporočila: 382
9.6.2010 15:03:37   
top10
Najprej hvala za čestitke vsem!

Moja izkušnja o porodu je pozitivna, tak da punce nič bat, babice so v porodni full pijazne. Je mal trajalo, da sem se olasila, vendar sva bila do nedelje v bolnišnici. Zdaj se pa počasi privajava doma, pa nama nekak kar uspeva.
Kot sem že napisala mi je v petek zvečer  doma začela odtekati voda, pa me je moj peljal v porodnišnico. Tam so me sprejeli, naredili CTG, odprta sem bila 1 cm. Ker še nisem imela svojih popadkov so me čez noč dali v zeleno sobo, z ginekologinjo pa sva se dogovorile, da v soboto rodim. Imela sem srečo, ker je bila glih moja ginekologinja dežurna in ko me je zagledala na vratih, je vsa začudena rekla, pa ja še ni junij, kaj pa delaš tu?user posted image  Noč sem preživela bolj budna, so pa babice kar naprej kontrolirale utrip srca in gibov. Svoje popadke sem imela na 10 minut, proti jutru na 5. Vendar so ti popadki bli full blagi, kot menstrualni krči. Naslednje jutro so imeli v porodnem bloku malo gužve, tak da sem morala počakati na prazno posteljo. Ob 10h se je pa začelo zares, dali so mi umetne popadke. Ti popadki so bili proti mojim kr boleči, tak da sem prosila za epiduralno. Popadki so bili še vedno boleči, samo krajši, tak da je bilo za preživet. Full je glupo, ko te vpraša kak bi ocenila bolečino od 1 do 10, pa sem jaz rekla 5. In glede na to, ti nastavi epiduralno. Jaz sem proti koncu rekla, da me zdaj boli za 9, sam niso mi kaj dodatno dozirali. In v slabih treh urah sem rodila sineka, takrat se ti svet postavi na glavo, čist prevzame te, res nepopisni občutki. Moram še to povedat, da je moj bil pri porodu zraven, pa je na koncu rekel, da res ne vejo tisti kaj zamujajo... meni je full pasalo, ker me je masiral med popadki po križu, nosil mi je vodo, v glavnem mi je bil full v pomoč.
Evo to je to, na koncu so me še šivali, seveda ni šlo brez rezanja presredkauser posted image , sam to nič ne boli oz. vsaj mene ni, ker sem imela epiduralno. Med tem časom ti otroka zmerijo in stehtajo, nato ga dobiš nazaj, da ga pristaviš k prsim. Babice vse lepo pokažejo kako in kaj. Preden greš na oddelek ležiš v porodnem bloku tri ure po porodu.
Na oddelku je pa pesem čist druga...imeli so gužvo, ker je bilo prejšnji dan 6 porodov, v soboto pa 8 in od tega še kar nekaj CR.
Drugače je bilo z Jako vse o.k., razen levkocite je imel znižane, pa so mu iz dneva v dan padali. Zato sva bila premeščena na ostroški oddelek center za nedonošenčke, tam je dobival dva antibiotika. Naredili so mu vse preiskave, pa so bili vsi izvidi o.k.., tak da sva bila v soboto že brez zdravil, v nedeljo pa sva lahko šla domov. Zdaj imava kontrolo čez teden dni, pa upam da levkociti rastejo.
Sem se full razpisala, midva uživava 100 na uro, edino kar me skrbi je to, da nikoli ne vem koliko mleka popije, a je dovolj? Sam pol po plenici vidim, da lepo kaka in lula, pa se malo potolažim. Ga je pa že začelo malo zvijati, sam ni še take panike. Ja nič, želim vam čimbolj hiter porod, brez bolečin, pa si tak tipkamo kaj.
Aja, sam to še torbo si pripravite, jaz je namreč nisem imela, sam sem glih tk preživela! user posted image

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 383
9.6.2010 17:49:58   
milabe
toooopppppp10 ;))))))))))))) kak sem pa vesela za tebe!!!
pa še ful si me s tole svojo zgodbo opogumila!!!!
Hvala za napisano, koooomi čakam, da grem rodiiiiiiiiiiiiit ;)user posted image user posted image user posted image user posted image
Sam da ste zdravi, pa dojiš - svetovno.

Kr počivaj in lepo se cartajta, čao

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 384
9.6.2010 19:10:16   
Martinčka
top10 bravo!
milabe a ti si tudi podpisala za epiduralno? no jaz nisem...

ja naša punca je pa že velika... čeprav jaz tako pravim da sem bila včeraj v 35 tednu oziroma sem danes stopila v 36 teden, ker imava z ginekologinjo drugače pdp zračunan, in mi ga noče za en teden prej prestavit! za polnih 35 tednov bi pa to bila super teža kar se mene tiče! sam ker ginekologinja pravi da en teden gor ali dol nič ne spremeni je pač takouser posted image ... mah meni je važno da je pupa zdrava... kakšna 50 ji bo ziher še prav pa tudi če samo en dan:) sej je raztegljivouser posted image  haha...

grem zdaj pogledat koliko je normalno za 35tednov teža ploda... me prav zanima koliko smo preveliki:)

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 385
9.6.2010 19:20:45   
Martinčka
evo sem pogledala za 35 teden nosečnosti in piše da je teža med 2,2-2,6kg... tako da smo zlata sredina.... hihi.. seveda pa je to glede na moj PDP in ne na PDP od ginekologinje:)

tako da če bomo pridobivali še 250g na teden (če upoštevam največ kar je mogoče) in bomo en teden zamujali bomo težki 3800 ko se rodimouser posted image ... no sam da ni čez 4user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 386
9.6.2010 20:28:19   
top10
Jaz tudi prvo nisem bila za epiduralno, imam pa zdaj pozitivne izkušnje. Nobenih problemov, edino svetujem, da ko pridete na oddelek čimveč tekočine, ker rada glava boli. Mene na srečo ni. Dojenje nama je pa kar lepo steklo, niti me bradavice ne bolijo, je pa res da sem si jih že prvi dan začela mazati z bepantenom. Zdaj ne mažem nič, pa so čist ok.

Neposredna povezava do sporočila: 387
10.6.2010 9:30:18   
kisss
korošice dobro jutro
a ste me pogrešale?:)
no naj povem da se nam je rodil 3.6. sinček, lahek 2830 in majhen 46cm.:)
kkr pa bo kaj več časa pa vam javim vse podrobnosti.
lep dan!

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 388
10.6.2010 9:59:17   
Martinčka
kiss čestitke! ooo je mičken... moja pupa bo čez dva tedna toliko težka pa še imava cel mesec pred sebojuser posted image

(odgovor članu kisss)
Neposredna povezava do sporočila: 389
10.6.2010 10:12:35   
milabe
kisss - čestitam user posted image user posted image user posted image user posted image sem vedla!!! ;))) super. Joj, kr vrstite se, koroška polna malih mulcev ;)

Martinčika, ja lepo raste. Ja js mam epiduralno podpisano. In nimam nobenih zadržkov, bom vzela. Če mi je lahko lažje, zakaj pa ne.

No torbo imam prpravljeno, upam da nism kej pozabla noter dat. Ja tud mam za bradavice mazat kr zraven že (lanolin), pa tud nastavke za vsak slučaj.

Neposredna povezava do sporočila: 390
10.6.2010 17:27:27   
naša beba
Kk fajn, čestitam top10 in kiss!!!

Mi pa počasi za njima, a ne, dan za dnem, teden za tednom...
No, js mam še kr dosti časa, najprej mora začet brcat, pol bomo pa vidli a se bo končno v naši familijo kdo spoznal na nogomet...  user posted image
Sicer sem pa bila na pregledu, pa še na enih preiskavah krvi, pa je vse tipi topi. Fajn rastemo, vse lepo razvito, samo mojo nesrečno prebavo moram spravit v red... user posted image  Bom čez kak dan povedala, če danes preizkušen recept deluje...
Pridne bodite, pa kaj na sončka ven, js že letim...

Prva snežinka Ema, 27.11.2010

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 391
11.6.2010 9:24:12   
pixieM
Pozdravljene korošice!

Čestitke za vse male user posted image . user posted image user posted image user posted image
Kako vam je fajn, da imate že vse za seboj. Meni se pa zdi, da me je z vsakim dnem bolj strah poroda! Pa sem šele v 5.mesecu user posted image . Konec tega meseca me čaka morfologija, da vidimo če res dobimo user posted image .
Ste imele kaj težav z otdrevanjem trebuha? Meni se to zdaj kar pogosto dogaja, da me fino zategne, trebuh je pa trd kot kamen. Saj verjamem, da s tem ni nič narobe, ampak prijetno pa tudi ni.
Lepo se imejte, pa le pišite kako se cartate user posted image

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 392
11.6.2010 9:42:05   
milabe
jutro.
Danes petek - dan za čiščenje. Po moje bom še zadnjič sama popucala celo stanovanje (potem bom imela dober razlog da ne morem več sama) ker trebuh je res že ena velika ovira, sicer pa mi tud moj hitr pomaga, je ok ;)

pixieM: meni trebuh nikoli ni preveč otrdeval, včasih, če sem res pretiravala z aktivnostmi. Počivaj malo bolj, pa se bo umirilo.
Pa poslušaj same fajn zgodbe o porodih ALA top10, pa bo strah minil - še vsaka reče, da potem vse pozabiš. Jaz gledam na porod kot na eno noro avanturo, ki me čaka ;)))

naša beba: čestitam, da so izvidi vsi ok - to je najbolj pomembno

bodite v senčki, čao

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 393
11.6.2010 10:41:11   
Martinčka
naša beba: jaz imam sicer katastrofa prebavo.. sam zdaj med nosečnostjo pa zjutraj ko se zbudim na tešče pojem tri fajn mehke bio kiwije (kupim v sparu na oddelku bio zelenjave in sadja).. ko jih kupim jih pustim vsaj 3-4 dni da se fajn zmehčani ker bolj ko so mehki bolje bo za tvojo prebavo! in pojem tri ter grem 100% na wc... drugače pred nosečnostjo nisem hodila po 4 dni na wc... če imaš pa raje napitke si pa te 3 kiwije olupljenje zmiksaj z deci tople vode in spij... je še bolje... res pa topli mehki kiwiji ne dišijo najlepšeuser posted image

milabe: jaz tudi gledam tako na porod.. pravzaprav ga komaj čakam ker vem da ko bo porod pred menoj da to tudi pomeni da bom kmalu dobila v roke našo pupouser posted image ... tako da imam veliko motivacijouser posted image

pridne bodite in veliko tekočine v tej vročini!

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 394
11.6.2010 11:47:46   
snežakinja
Korošice iskrene čestitke za vse novorojenčke!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PxieM: meni je tudi full zatrdeval trebuh pa še krči so me grabili zraven. Meni je ginekolog predlagal pitje magnezija in res fejst pomaga. Spijem dve šumeči tableti na dan - zjutraj in zvečer. Pomaga za trebuh pa še na prebavo mi zelo dobro vpliva, ker sem imela probleme tudi s tem. Donat mi je bolj malo pomagal, sedaj po večji količini Mg pa brez problema vsako jutro školjko obiščem user posted image

Eno vprašanje za tiste, ki hodite v materinsko v SG. Kdaj imate predavanje za epiduralno? Namreč, jaz sem hodila v Ravne, v ponedeljek smo imeli to predavanje in sem enostavno čisto pozabla in nisem šla. Ta nosečniška pozabljivost in raztresenost me ubija.....user posted image

Aja še eno vprašanje, v katerem tednu ste šle na 3D ultrazvok?

Hvala vsem, zlate ste....!

< Sporočilo je popravil snežakinja -- 11.6.2010 11:49:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 395
11.6.2010 16:41:27   
Martinčka
snežakinja 3d je najboljši med 25 in 28 tednom... prej še nima veliko maščevja otroček, kasneje pa je že lahko prevelik... jaz sem bila v 25tednu in skoraj 27tednu pa se je super vse vidlo! priporočam pa 3d v MB porodnišnici ki ima najnovejši UZ in so slike reees super! 10 dni kasneje sem bila pri Strahovi v domžalah in se ni tako lepo vidlo kot v mb porodnišnici! tudi same slike so bile trikrat lepše iz mb UZja...

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 396
11.6.2010 16:51:59   
majcci
IZVIRNO SPOROČILO: snežakinja

Korošice iskrene čestitke za vse novorojenčke!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PxieM: meni je tudi full zatrdeval trebuh pa še krči so me grabili zraven. Meni je ginekolog predlagal pitje magnezija in res fejst pomaga. Spijem dve šumeči tableti na dan - zjutraj in zvečer. Pomaga za trebuh pa še na prebavo mi zelo dobro vpliva, ker sem imela probleme tudi s tem. Donat mi je bolj malo pomagal, sedaj po večji količini Mg pa brez problema vsako jutro školjko obiščem user posted image

Eno vprašanje za tiste, ki hodite v materinsko v SG. Kdaj imate predavanje za epiduralno? Namreč, jaz sem hodila v Ravne, v ponedeljek smo imeli to predavanje in sem enostavno čisto pozabla in nisem šla. Ta nosečniška pozabljivost in raztresenost me ubija.....user posted image

Aja še eno vprašanje, v katerem tednu ste šle na 3D ultrazvok?

Hvala vsem, zlate ste....!

Glede materinske šole v SG-ju. Mislim da je predavnje glede epiduralne že bilo. Običajno se predavanja v SG-ju in Ravnah začnejo istočasno.
Drugače pa predavanja glede epiduralne izvajajo tudi v bolnici - oddelek za anesteziologijo - vsak čertek. Se je pa potrebno prej naročiti - naročujejo ponedeljek, torek in čertek. Pokličeš v anesteziološko ambulanto in poveš, da se zanimaš za epiduralno, potem pa ti tako oni dajo vse potrebne informacije.
Sem ravno ta teden to urejala, zato vem user posted image .

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 397
12.6.2010 10:20:31   
snežakinja
Punce hvala vam za vse odgovore! Super ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se bom za epiduralno obrnila kar na anesteziologijo. Za 3D bom pa glih parajt, ko grem na naslednji pregled. Mislim, da ga dela tudi dr. Krištofelc, tako, da se bova vrjetno lahko kar midva zmenila.

Kako ste kaj v teh vročih dneh? Jaz moram priznat, da me vročina niti ne muči preveč. Veliko vode in senčka, to je zakon!!!!

Lep vikend vsem!

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 398
12.6.2010 18:45:30   
gaya24
Hojla Korošice.

Evo,jaz nisem več anonimna.... Sva mogla povedat že prejšnji teden vsem, ker drugače bi me čudno gledali, ker imam pa zdaj v 2user posted image  v 10T tak trebuh kot pri 1user posted image  v 15T. 

Vidim, da nas bo pa le nekaj, ki imamo pozno jeseni oz. jaz že pozimi pdp.

Top10: Sem pa vedla, da boš brez posebnih težav rodila, če boš na telovadbo hodla user posted image user posted image user posted image

Lp,

lahko spremenite tista, ki spreminja... nisem več anonimna pdp 18.1.2010

Lep vikend

Neposredna povezava do sporočila: 399
14.6.2010 9:21:52   
Martinčka
Hello... spet je lep dan pred nami.. super... jaz že hitim na en sprehod po naših hribčkih da bom imela dovolj kondicije čez slab mesecuser posted image
drugače vidim da nas je vedno več kar je superuser posted image

milabe meni se je pa naša pupa včeraj spet obrnila... sem jo prav gledala več kot eno uro kako se je po centimetrih vztrajno obračala in sem šla potem tudi poslušat srček in ga ima desno od popka!? no glede na to da se še ima očitno prostor obračat je seveda še upanje da gre nazaj... čeprav je bila prej ves čas na ritki ali prečno... upanje umre zadnjeuser posted image

grem pa še konec tedna na morje tako da upam da ji bo prijalo plavanje in se zasuče kot je trebauser posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......