Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju jojiii kako me je zdaj prešinlo kaj spet dobim tisto malo malo nežno bibo, k si nanjo neskončno ponosen... ma sej komi čakam A ne da . Js ze par dni dobivam flashbacke na tiste prve mesece in me kar pogreje. Pol pa si se predstavljam, da bo eno tako zlato bitje kot je prvi... Tole nosecnost bi jaz kar preskocila in dobila takoj otrocka v roke! Jaz sem 2 tedna ticala doma po porodu, malcka je dragi nosil na balkon, rojen je januarja in je bil mraz. Mamice imajo po porodu tako rekoc odprto rano v trebuhu in se lahko hitro prehladijo ali se kaj vname, tako da je treba pocivat, predvsem pozimi. Potem pa je tu se eksplozija viroz, tako da nas malcek ni sel par mesecev v nobeno trgovino, pa se potem ga recimo nismo dali v nakupovalni voz s tistim lezecim stolckom, vedno je sel z lupinico. Ni nic zabavnega, ce novorojencek stakne virozo ze v prvih mesecih in nasi bojo ravno v sezono padli. Nas je recimo prvo virozo staknil sele v okoli desetega meseca. Sam drugorodke smo se na slabsem, ker bojo starejsi otroci prinasali viroze iz vrtca... Je pa meni fajn to, da imam prave velikosti oblekic za pravo sezono in ne bo treba dosti dokupovat. Jaz se moram za v porodnisnico spomnit vzet nastavke za dojenje, ker mali ni znal zagrabit in so mi jih v P dali, pa so zelo pomagali. Pa se bradavice me niso bolele . Poleg tega bom vzela zalogo lactacyd femina robckov, pri porodu se mi je naredila majhna ranica, ki pa je pekla kot hudic in sem en teden jokala, ko sem sla na wc. Tile robcki so bili pravi balzam. Tiste, ki ste bile sivane, vam je obroc kaj prav prisel? Jaz ga nisem imela, niti me niso sivali, tako da ne vem, ce naj si ga pripravim? Obvezno moram vzeti tudi sendvic. Prvorodke, priporocam, da ne razmisljate o pizamah in haljah za v porodnisnico. Par dni je cisca tako obilna, da je v trenutku vse krvavo, pa mleko pusca na vse strani. V Postojni vsaj so imeli vedno na razpolago rezervne spalne srajce in rjuhe, pa tudi te mrezaste hlacke so dali ene 3, tako da se lahko brez skrbi preoblacis. Edino vlozkov je bil samo en paket, morjo bit pa uni gromozanski ala Vir, da ne drazijo in veliko vpijejo. Se je pa fajn pozanimat v izbrani porodnisnici, koliko teh stvari je na razpolago. Aja pa izberite predmete, ki mislite, da jih boste po porodu rabile, pokazite jih partnerju, da bo vedel kaj laufat nabavit, ce se pokaze potreba. Recimo pumpice za mleko, blazine za dojenje, vlozke , mogoce boste na vrat na nos rabile plenicke al pa pajacka za malcka za domov, dudo,... Ok bom nehala pisat, ze cel roman je to.
|