Kimmi
|
Tejča tudi od mene iskrene čestitke. Je pa tudi moje mnenje, da si vzami čas in se zamisli nad vsem. Se strinjam da je tašča imela bolane, ampak sedaj si tako jezna, da ti bo njen čisto dobro namerni: kako ste kaj, pokvaril dan. Dejstvo je res, da boš taščo morala še dolgo "prenašati" in čisto na tebi je ali si boš dovolila, da te vsaka njena beseda spravi s tira, ali pa boš poskusila iti naprej. Ob vsakem njenem klicu se vprašaj, ali bi isto popenila, če bi te isto vprašala prijateljica, mama ali pač kdo do katerih ne gojiš takih čustev kot do tašče. Res imaš samo dve možnosti, ali si boš dovolila in boš res kmalu eksplodirala, ali pa se boš prisilila in začela drugače gledati na stvar. Predno sem do konca prebrala tvoj post, sem pomislila na to, koliko krčev ima malček in koliko je jokav - veš mnogo je odvisno tudi od tebe, ker si ti na koncu z živci in to posledično prenašaš na malega. Če bo mamica znervirana bo tudi otrok, in že zaradi njega in sebe, se poskusi malo v red spraviti, in razmisliti ali si zaslužita to. P.s. Pa to ni mišljeno kot napad, da si ti za vse kriva. Nikakor ne, le na tebi je ali boš dovolila, da se tvoja negativna čustva stopnjujejo, ali pa se boš zamislila in delala vse v tej smeri, da boš začela pozitivno razmišljati, in da ti ne bo samo misel na taščo dvignila pritiska in naredila kepe v želodcu. Včasih je lažje biti jezen, kot pa se potruditi in dobesedno prisiliti svet gledati z lepše strani. Zdaj sta pomembna ti in tvoj malček. Pusti taščo, pa naj ti še stokrat kaj predlaga - se ji zahvali za nasvet, naredi pa po svoje - saj veš zakaj imamo dvoje ušes naj te nasveti, vtikavanja in vse ne prikrajšajo čudovitih trenutkov z malim detecom- dnevi tečejo in noben izgubljen in zapravljen dan se bo več vrnil... živiš zanj in ne za svojo taščo!!
|