Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 31.5.2010 20:43:53
|
|
|
|
tejči28
|
kak si ti fajn katrinka. si me potolažla,da to pupika rabi.Bomo že hujšale po dojenju.Jaz sem dominika dojila 18m,torej bom na dieti čez dve leti.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 31.5.2010 21:27:31
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 kak si ti fajn katrinka. si me potolažla,da to pupika rabi.Bomo že hujšale po dojenju.Jaz sem dominika dojila 18m,torej bom na dieti čez dve leti. dobra si, jaz sm nehala po petih mesecih - je zal zmanjkalo...pol sm pa itak zanosila...samo sm opazla da ene ful dolg dojijo na polno ampak jim kile nece it dol...hmmm...upam da me ne bomo te...jz mam zalogo se od prvic ja itak da tvoja pupa to rabi...same dobrote...hehe
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 6:57:04
|
|
|
|
binabina
|
Jutro!!!!! mene pa zanima če je katera kje zasledila, da drugo leto ne bo več otroških dokladov oziroma da bojo gledali kakšen avto imaš oziroma na podlagi tega potem določevali otročke doklade tko sem slišala pa me zanima če je katera to že slišla,... no mislim da je nekaj takega nisem čisto razumela, ko so se dve mlade mamice pogovarjale glede tega na kavi , pa so bile tako glasne da sem ju slišala, ter ena je rekal da je to prebrala v Žurnalu?? tko da če katera ve nej pove,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 7:33:25
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: binabina Jutro!!!!! mene pa zanima če je katera kje zasledila, da drugo leto ne bo več otroških dokladov oziroma da bojo gledali kakšen avto imaš oziroma na podlagi tega potem določevali otročke doklade tko sem slišala pa me zanima če je katera to že slišla,... no mislim da je nekaj takega nisem čisto razumela, ko so se dve mlade mamice pogovarjale glede tega na kavi , pa so bile tako glasne da sem ju slišala, ter ena je rekal da je to prebrala v Žurnalu?? tko da če katera ve nej pove,... otroski dodatek bo bil seveda se naprej, kar se pa tice premozenja - avti in jahte ter podobno, to je ze sedaj, vsak ima loh avto...mislim da je loh vreden okol 5000eur...ne me vzeti dobesedno...sicer pa itak drugace kot da prepises podatke iz doh.odlocbe ne gre...mene so dali na durs na poizvedbo ker nisem prav nekaj napisala - pa ni res...ko sem jim to povedala so pa rekl da bodo odlocbo takoj poslali - a pol pa ne rabijo vec poizvedbe, dons pricakujem in odlocbo o otroskem in doh.odlocbo otr.dodatka ne bodo ukinili...ziher ne
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 7:34:40
|
|
|
|
katrinka
|
zgoraj je laicno napisan...ce je katera bolj podkovana na tem podrocju, prosim naj napise
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 7:40:05
|
|
|
|
tinkatonka
|
Dobro jutro, evo sinko v vrtcu, zajtrk že v trebuščku, zdaj pa samo še par minut RR-ja in šibam za knjige. Ko ste se včeraj zvečer tako lepo pogovarjale o hrani, sem jaz sedela pred kompjutrom s polnim želodcem lubeniceeeeeeeeee. O mnjami je bla dobra. otr.dodatek...dvomim da ga bodo ukinili, je pa predlog da se zaostri pogoje. Jaz sem brala v Zurnalu, da bodo na prste stopili predvsem tistim, ki so kao privatniki z minimalnimi izplacili plac, zivijo pa v vilah, se vozijo z ne vem kaksnimi avti ipd. Čeprav je, kot je napisala že katrinka, to že dandanes treba vpisati notri v vlogo za otr.dodatek, mogoce bodo samo pogoji strozji. lumpa6... za selitev. t.z....me veseli, da si bolje, pa dobro opravi danes na pregledu. archie...veliko veselja ob gledanju na današnji morfologiji. Pa da vidimo, če se je moja napoved "spet" uresničila. krči...ma se kr ne nehajo, pa ta magnezij kr pogosto pijem. Me sredi noci ko se malo raztegnem zbudi ta krc v nogi, da bi jo najraje odrezala tisti trenutek. Križ...je bolje odkar nisem več v službi, ceprav sem v nedeljo poleg vsega ucenja, še likala 2h in zvecer sem bila spet nepokretna zaradi križa. No je pa vsaj masaza padla . Se vam javim se kaj med pavzo ucenja. (eni hodijo na čik pavzo, jaz pa na RR pavzo ) Tina
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 1.6.2010 7:44:40 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 7:51:58
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Dobro jutro, evo sinko v vrtcu, zajtrk že v trebuščku, zdaj pa samo še par minut RR-ja in šibam za knjige. Ko ste se včeraj zvečer tako lepo pogovarjale o hrani, sem jaz sedela pred kompjutrom s polnim želodcem lubeniceeeeeeeeee. O mnjami je bla dobra. otr.dodatek...dvomim da ga bodo ukinili, je pa predlog da se zaostri pogoje. Jaz sem brala v Zurnalu, da bodo na prste stopili predvsem tistim, ki so kao privatniki z minimalnimi izplacili plac, zivijo pa v vilah, se vozijo z ne vem kaksnimi avti ipd. Čeprav je, kot je napisala že katrinka, to že dandanes treba vpisati notri v vlogo za otr.dodatek, mogoce bodo samo pogoji strozji. Križ...je bolje odkar nisem več v službi, ceprav sem v nedeljo poleg vsega ucenja, še likala 2h in zvecer sem bila spet nepokretna zaradi križa. No je pa vsaj masaza padla . Se vam javim se kaj med pavzo ucenja. (eni hodijo na čik pavzo, jaz pa na RR pavzo ) hehe...rr pavza ja po mojem je prav da se pogoji zaostrijo - tko k pri vrtcih...ok pustmo to kaj se dogaja k ni placa itd ampak vcasih je en folk placeval minimum za vrtec po otroka so prisli pa v najboljsih avtih,tko da je prav da so to porihtal in naj se pri otr.dodatku tinka vem da se moras uciti pa daj najdi kak polozaj da te hrbet ne bo tok bolel...mors pazt,al pa naj te tvoj vsak vecer zmasira pa bo no jaz sem pa danes ustala in takoj pojedla koscek milke...hehe,je treba s cukrom zacet
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:01:54
|
|
|
|
Natalija28
|
Jutro čvekice. Ve pa že tak zgodaj o hrani. Jaz pa razmišljam kak se ji izognit danes oz. čimmanj pojest. Mam pregled danes pri G in to šele ob 13.30 h. Pa tehnica je že pripravljena. Bo že nekak... Tolkokrat sem si rekla, da se nem sekirala, pač kaj bo bo. Ampak ko se bliža pregled pa sem skoz neke panična. Lep dan vam želim punce.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:08:50
|
|
|
|
mala
|
Dobro jutro ! No končno spet malo sonca . Dnevi kar letijo in komaj kaj napišem gor...ker sem skos v pogonu, prebiram vas pa z veseljem . Evo danes sem dopolnila 23t in mali me že konkretno brca, kar je tudi moja hči čutila, ko je roko držala na trebuhu in je bila čisto navdušena . Mislim, da bomo imeli malega fuzbalerja....saj zdaj bo svetovno prvenstvo pa ga je ta evforija dosegla . Gromska - čestitke za fantka , to je pa ornk dečko ...upam, da nisi imela težkega poroda. Javi se kaj pa napiši kako je bilo . Vsem za preglede, pa tistim, ki imate težavice želim, da bi se vse najbolje izšlo in, da bojo vsi naši počakali tja do Septembra . Katrinka - naj ti dnevi do rezultatov hitro minevajo . Otroški dodatki - kakor jaz vem jih ne bojo ukinili, so ukinili pa tista obvestila, ki so jih ponavadi poslali mesec pred iztekom odločbe tako, da si moramo sedaj sami zapomniti kdaj poteče odločba za otr. dodatek in jo predčasno oddati. Premoženje pa ceno avta in dohodnino je treba pa že skos vpisati v vlogo tako, da glede tega ne vem kaj bodo spreminjali
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:17:11
|
|
|
|
corfu
|
Dober dan Evo nas iz morja, bilo je super, otroka sta se kopala in bila čisto navdušena Moje počutje ok, cukr test sem prestala in mi niti ni bilo tako grozno popit tisto sladko zadevo pridelala sem si 5 kg + in to je to 24.6. imam še cepljenje za Rh-. A mi lahko katera posrreduje številko g. ki v Ljubljani po predhodnem dogovoru seveda predstavi Implast vozičke? Hvala. Ta teden še drugi del barvanja stanovanja, potem pa konec samo še v miru rodit
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:20:45
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka krči...ma se kr ne nehajo, pa ta magnezij kr pogosto pijem. Me sredi noci ko se malo raztegnem zbudi ta krc v nogi, da bi jo najraje odrezala tisti trenutek. ja, mene so tudi zaceli malo matrat krci. Ko se prebujam (to je 20 min preden vstanem), me je sedaj ze 4x krc prijel, pa sploh nisem vedela ali sanjam ali je to res... ce sem pri miru, potem mine brez velikih bolecin. pijem pa vsak dan Mg . Premiki in brcike: jaz v cetrtek zacnem 24t, pa jih cutim fuuuuuuul narahlo.... upam, da je to zato, ker je moj prvi otrok in ne zaradi cesa drugega. ce mi da kdo roko na trebuh, ne cuti nic, ker so res ful nezne brcike. Kg: ah, jaz se ne sekiram prevec. Vem, da sem se od zadnjega pregleda zredila. Od zacetka do danes sem po moji vagi na + 2 kg (ali pa mogoce na +3 kg). Pritisk imam doma ok (oz. nizkega), tam pa vedno malo visjega. Upam, da najin mali ne bo prevec sramezljiv in da bomo videli spol. To, da je zdrav(a), je samoumevno . hehe kako lep dan je daneeeeees.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:24:22
|
|
|
|
Natalija28
|
Po moji vagi doma sem jih jaz pridelala ravno +10 kg. Pa sploh ne pretiravam s hrano, se ne nažiram, itd... Kaj bi še blo, če bi skoz jedla tako kot to nekatere počno...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:33:14
|
|
|
|
archie
|
Natalija28: pri kg je razlika ali startas s 50 kg pri 170 cm ali s 70 kg pri 170 cm . v prvem primeru itak, da vec pridobis. Pa ne sekirajte se toliko zaradi kg. Jih bomo ze po porodu izgubile!!
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:38:33
|
|
|
|
nadka30
|
dobro jutro moje so . Končno smo se spet zbudili v sončno jutro. Vidim da ste pri najlepši ženski temi-kilogrami. .No mi smo do sedaj pridelali +6kg, tako da jih imam sedaj vsega skupaj 56kg, tako da to še kar gre.Naš bejbi veselo brca in tako kot je že ena pred mano napisala letos se menda tudi pri dojenčkih pozna da je svetovno prvenstvo v nogometu , tako da že sedaj trenirajo kako zadeti gol-mehur . Drugače pa počasi odštevam dneve, ki jih moram še odelat, tam nekje 18 bom verjetno zaključila, šla na dopust potem pa na koncu koristila še kakšen mesec bolniške( moram priznat da mi noge kar fejt otekajo, pa tudi krči se mi pogosto pojavljajo, res pa je da se vsak dan vozim v služno v eno smer 30km in me ta vožna že kar dobra utruja), drugače pa sedajle veselo sedim za računalnikom in pridno papcam rdeče sladke češnje z našega domačega vrta-moram priznat da kar pašejo- Še pa kar čakam na rezultate cuker testa, so mi rekli da če me v roku enega tedna nič ne pokličejo takrat pomeni da je vse ok, tako da prosim držite fige da me ne bo nobede poklical
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:41:31
|
|
|
|
Natalija28
|
Jaz sem v tisti 2. skupini. Si mi čisto zadela in višino in kg. Pa saj si jaz tudi govorim, da bom se s kg ubadala po nosečnosti, ampak ko se bliža pregled te pa je rahla kriza. Se pa tolažim s tem, da vse ki jih jaz poznam so se zredile od 18 kg navzgor, pa so jih nekatere prav kmalu vse kg dobile dol. Sploh bo pa zaj veselo, ko se začnejo pikniki in roj. dnevi.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:43:28
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala Katrinka - naj ti dnevi do rezultatov hitro minevajo . Otroški dodatki - kakor jaz vem jih ne bojo ukinili, so ukinili pa tista obvestila, ki so jih ponavadi poslali mesec pred iztekom odločbe tako, da si moramo sedaj sami zapomniti kdaj poteče odločba za otr. dodatek in jo predčasno oddati. Premoženje pa ceno avta in dohodnino je treba pa že skos vpisati v vlogo tako, da glede tega ne vem kaj bodo spreminjali no sej kr grejo...a vseeno prepocasi ja obvestila so ukinili...moramo se sami spomnit...jaz si kar na koledar napisem pa je IZVIRNO SPOROČILO: archie Natalija28: pri kg je razlika ali startas s 50 kg pri 170 cm ali s 70 kg pri 170 cm . v prvem primeru itak, da vec pridobis. Pa ne sekirajte se toliko zaradi kg. Jih bomo ze po porodu izgubile!! to je absolutno res...jaz mam se od prvic zalogo...upam da tud te grejo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:48:08
|
|
|
|
mala2001
|
Jutro! Ko nas tako berem....komentarji pred pregledi in kilaža, se počutim, kot da sem na forumu oseb s prehranskimi motnjami.... Kam gre ta svet?! Včasih je lepa zalita in okrogla nosečnica veljala za najlepšo stvar na svetu, sedaj se pa ob vsaki kilci več počutimo kot nasedli kiti.... Tudi sama vsako jutro stopim na tehtnico in če kaže preveč sem kar žalostna. Moževa stara mama (živela je v času lakote in vojske) mi dobronamerno reče kako sem lepa debela (ona je bila podhranjena vse tri nosečnosti) - mene to tako užali, da bi kar jokala. V prvi nosečnosti se nisem s tem obremenjevala, nadelala 23 kg, vse pokurila in to nosečnost štartala z eno kilo manj, vmes imela še 7 kg manj. Ko se pogledam v ogledalo se mi zdi, kot da imam sindrom anoreksičark - vidim celulit, vsak gram maščobe potenciram z 10 in se sama sebi zdim nagravžna.... a mi je to treba? To je verjetno moja zadnja nosečnost in namesto, da bi v njej uživala se obremenjujem s temi glupostmi! Hvala dragi družbi, ki je v meni prebudila te predsotke. Družbi v kateri je zahtevano, da zgledamo vsi, kot da smo vsaj leto dni preživeli v delovnem taborišču. Še malo pa bo zadnji hit vtetovirana številka na roki. Zdej grem pa jest!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:55:49
|
|
|
|
archie
|
Mala2001: dober tek!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 8:57:57
|
|
|
|
nenka7
|
mala2001, se podpišem pod tole!!! kompliciramo, tudi jaz, da ne bo pomote, čeprav mi mož skos pravi, naj že neham in da sem prav seksi in po pravici povedano, midva nimava tehtnice in je tudi ne želim imeti, ker vem, da bi počela točno to: vsako jutro na tehtnico in sekirancija... kolk smo brezvezne!! namesto da bi uživale in ponosno dvignjene glave hodile okrog z okroglimi trebuščki in okroglimi ritkami!!!! ma, jaz sem tečna do sebe, ampak sem tudi prizanesljiva in se pač ne tehtam, mi je pa vsakič malo zoprno it na tehtnico pri pregledu... smotana do konca!! ampak mislim, da sem še ok, nekatere so v resnici grozno zakompleksane zaradi kilaže, kar pa ne spada v nosečnost! sedaj moramo biti pozitivne in pozabiti na ogledala... ja, tudi tega nimam nikjer v stanovanju, da bi se cela videla, ampak to je samo stvar časa, kdaj ga bom nabavila, ker ko sem se selila k možu pač nobenega ni bilo in je tako tudi ostalo. pa sem po svoje hvaležna sama sebi... da nimam tehtnice in ne ogromnega ogledala čeprav ogledalo bomo nabavili slej ko prej, tehtnice pa sigurno ne... mislim, da je nosečka najlepša ženska, kar jih lahko vidimo, pa naj bo preveč okrogla ali samo s trebuščkom in lepo zadnjico!! dajmo, punce, bodimo pozitivne in imejmo se rade! kdo nas bo pa imel, če že same nismo prepričane vase!??! poljubčke, pozdravčke vsem!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:00:53
|
|
|
|
archie
|
meni se itak zdi, da bolj se sekiras in bolj gledas na to, kaj in kdaj jes, bolj se redis .... v bistvu se strinjam z vami!! Brez prevelikega sekiranja. vse bo slo dol. Saj nekaj se pa moramo zredit, a ne?! Saj je ze sama teza otroka nekaj, pa vecja maternica, pa vecje prsi, pa se vse ostalo.....
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:06:32
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie meni se itak zdi, da bolj se sekiras in bolj gledas na to, kaj in kdaj jes, bolj se redis .... v bistvu se strinjam z vami!! Brez prevelikega sekiranja. vse bo slo dol. Saj nekaj se pa moramo zredit, a ne?! Saj je ze sama teza otroka nekaj, pa vecja maternica, pa vecje prsi, pa se vse ostalo..... pod to se pa podpišem. No pri nas je tako doma nimamo tehnice, v bistvu je nikoli nismo nabavili in koliko se zredim vedno izvem pri zdravnici. Je pa res punce vse boste zgubile, že domov boste šle lepe potem pa pride še dojenje in vozičkanje in na pomlad boste vse lepe mlade mamice
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:10:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Eto punce, mene danes čaka tehtanje pa če vam iskreno povem mi čisto dol visi koliko tehtnica pokaže. Jaz vem, da se počutim supe v svoji koži kar je edino važno. Bašem se ne (ker mi ne paše), jem normalno in predvsem raznoliko hrano, doma pripravljeno (ma sem razvajena, ker moj hodi na toplo malico in zelo pozno domov mi še vedno kuha mama, je rekla, da ji je vseeno, če da v lonec še zame, ne pa da jaz samo zase packam - to je seveda med tednom, med vikendom kuhava zase)... Tehtnice tudi jaz ne premorem ravno iz tega razloga - če se jaz počutim ok zakaj bi mi morala tehtnica govoriti, da pa se ne smem!? Če pa se jaz ne počutim ok potem pa malce več športam pa kakšno čokolado manj pojem in ne rabim tehtnice, da mi pri meji podhranjenosti reče, da zdaj se pa lahko celo začnem kolikor toliko lepo počutiti. Pa da ne bo katera mislila, da imam pa 30kg viška in da se s tem tolažim ker jih nimam... Ampak meni se zdi, da vsaki njeno telo samo najbolj pove kaj mu v tistem trenutku najbolj paše, samo poslušati ga je treba.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:13:51
|
|
|
|
tpmc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy tpmc in Natalija28- jaz sem tut prijavljena v julijski termin šole, tako da se vidimo 6.7. V juniju ni nikakor časa, ker imava oba z mojim zapolnjene urnike do konca + dopust, avgusta je pa že malo prepozno za nas, ki imamo rok v začetku septembra, kar pomeni, da ahko bebico dočakamo že v sredini avgusta o to je res lepo slišat:) bomo dihale skupaj;) na koncu pa bomo še kje v porodnišnici skupaj, nikoli se ne ve ;) joj jaz še zdaj nekaj ne razumem kolegica ki je rodila je hotela na vsak način prsno črpalko ko jo je kupila pa je rekla da je škoda denarja. Da je 15 mililitrov črpala eno uro. Jaz pa se resno odločam za nakup ampak njeno mnenje ipak vpliva name ker je edina mamica ki jo poznam v zadnjem času:) Jaz sem včeraj naredila fiziko, danes čakam na rezultate mehanike pol pa je šele vrhunec izpitov. Zdaj- en za drugim. No pa saj bo a ne? ;) Sva z mojim hotela plačat na ebayu neke žarnice pa ni šlo plačat, kliče moj na paypal in mu rečejo da je presegel limit. Ja kako če pa nič ni kupoval. Vdor v račun, so mu vzeli dol 1253eur! sicer je od tega že skoraj dva tedna, račun je zablokiran. Denar pa mu je vzela dol družba za letalske prevoze Ryanair iz Dublina. So ugotovili, da gre za zlorabo tako, da dobi denar nazaj v 45 do 60 dneh. In kaj sedaj? v teh dneh se je tudi treba preživet.. joj joj! No vsaj nazaj bo prišel denar, vsaj nekaj.. Sta pa naju moj ata in mamca fajn presenetla, sta nama kupila celo splanico. Smo jo že sestavli in je super fino lepa :) a ste vidle včeraj v lidlu je bila akcija: otroški termometer, grelnik stekleničk, baby phone,.. itd? ;) Nespečnost - ojoj! Na noč se zbujam 10x minimalno, ah pa še to je premalo. Potem pa težko zaspim nazaj, ko pa zaspim pa sem že naslednjo rundo budna. Spet me je začela pečt zgaga, da o lulanju ne govorim. Na vsakih 20minutk minimalno, pa še ko odtočim se mi že zdi da me spet Bolečine v kolkih - sicer hodim na sprehode vsak dan ampak me še zmeraj boli. Sicer je po sprehodu bolečina manjša, ampak punce.. mogle bi me videt HODIM KOT RACA :) evo zdaj pa res, sonček se je malo pokazal. Grem se učit, bušija božat in spit en velik kakav :) lp, Taja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:15:54
|
|
|
|
Natalija28
|
Babike, hvala vam za te besede. Očitno sem jih potrebovala. Se zaj bolje počutim. Res da. Kak je fajn malo pojamrat in se najde kup oseb, ki te razume in ti pomaga z besedami. Kaj bi brez vas? Imam kup stvari še za porihtat, tak, da grem počasi. Pa pregled imam 12:45 in ne ob 13:30 kot sem prej napisala. Še dobro, da sem šla prej gledat kaj imam v materinski napisano.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 1.6.2010 9:39:40
|
|
|
|
limonita
|
Živjo punce, se oglašam po dolgem času. Moje počutje je tako - tako. V spodnjem delu trebuha imam konstatne bolečine, sploh če stojim ali hodim in me kar skrbi. Sicer pa glede krčev. Če imate krče povečajte dozo magnezija. Meni ustreza 550 mg magnezija razporejenega čez dan in pa 1000 mg kalcija. Če kdaj pozabim ali vzamem manjšo količino je ponoči že fešta v nogah. Še glede tehtanja - jaz sem na tehtnici kar vsako jutro - če ne bi bila, bi imela po moje kar nekaj KG več. Potem pa v jok pa na drevo. Sicer je tudi priporočljivo da se v nosečnosti redno tehta (no, ne ravno vsak dan), zato da se ob prehitrem naraščanju teže na to opozori ginekologa, ker lahko to pomeni zastajanje vode. Zastajanje vode je pa eden izmed simptomov preeklampsije. "Preeklampsijo zdravniki lahko ugotovijo že zgodaj in sicer z rednimi pregledi v nosečnosti. Pomembni so tako pregledi krvi in urina – predvsem spremljanje rasti beljakovin, kot tudi spremljanje telesne teže. Čeprav se bolezen razvije počasi, pa se simptomi pogosto hitro slabšajo. Zdrave nosečnice morajo biti pozorne predvsem na nenadno povečanje telesne teže, otekline, motnje vida in druge prepoznavne znake preeklampsije."
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Prvi zobekklitiaKdaj je vaš otrok dobil prvi zobek?pred 3 meseci (
4%)
med 3 in 6 mesecem (
34%)
po šestem mesecu do enega leta (
62%)
po prvem letu (
0%)
Število vseh glasov: 47Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!