bela.kava
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Joj, a lahko nekaj komentiram, pa čeprav tvegam, da me boste napadle? Berem vas že cel čas Navijam, stiskam pesti in tudi jokam UpmaLumpa dobrodošla. Ker nas bereš ves čas, potem veš, da smo tule zelo demokratična skupinica z različnimi pogledi, stališči ipd. in skupnim ciljem posvojiti otroka. Glede na to, kaj vse človeka na taki poti čaka, pač ne gre drugače kot da dobiš trdo kožo. Jaz sem svoj čas tudi bila zelo pametna, haška konvencija bla, bla, bla. Rusija se mi je zdela čudno draga ipd. No potem pa sem se znašla v Makedoniji, državi z vsemi možnimi sporazumi, konvencijami. Lepo čisto, za otroke najbolje ... aha malo morgen in vse kar sem se jaz naučila, dokler nisi noter, se ti sanje ne, kaj se zadaj dejansko dogaja in kako so lepe in urejene stvari lahko navadna kriminalka z izsiljevanjem, zavajanjem in prikrivanjem ... Tako, da si seveda upravičena do svojega mnenja, naj pa ti le povem, zraven je še vzporeden svet, ki ga pač moraš sam spoznati, ne gre drugače. Približno tako je, kot da meni nekdo razlaga o čudežu rojstva in lepoti nosečnosti in kaj jaz vem kaj še. To poznam teoretično in nimam nikakršne izkušnje kaj pomeni imeti otroka v trebuhu. in lahko modrujem o takem stanju, a v resnici se mi sanja ne kaj to pomeni Mogoče samo predlog - za vse "vroče" debate bi bilo najbrž bolje, če bi odprle novo temo, na posvojenih mamah, si jaz pravzaprav želim podpore in vzpodbude. Sploh sedaj ko sem tik pred tem da izgubim punčki, ki ju že tako dolgo čakam ...
|