daya
|
Živjo! Da dodam svoj piskrček glede opreme. Mi smo redno uporabljali oz. rabili: - voziček, sem imela svoje zahteve in sem zadovoljna quinny 3xl - lupinico (če imate možnost si sposodite) mi smo jo uporabljali manj kot 9 mesecev, ker sta hčerki zelo veliki, sploh mlajša je bila noter dobre pol leta - posteljico, včasih tudi to ni potrebno, če bo otrok spal pri vas, ko ga dojite je to še najlažje - preevijalno mizo, čim večjo, brez tega jaz nebi mogla, moj križ nebi zdržal, je bila 2 leti v uporabi pri obeh, pa nujno na dosegu roke imejte vse pripomočke To se zdajle spomnim. Česar pa ne potrebujete oz. še ne veste če boste je bilo to pri meni: - ležalnik - oz. nekateri pravijo (te) stolček, ni zdrav za otrokov razvoj, otrok naj bo čim več na tleh, ker si s tem krepi mišice in se lažje giblje, tako da po kakšnem mesecu ali dveh ga komot daste na tla, tako da imejte pripravljeno ustrezno podologo, naj ne bo dekica ipd, ampak mogoče trša blazina, puzzle so popularne ipd, pene, take da se mu ne vdira ko se hoče npr. preobračat, plazit ipd - pumpico za prsi, si kupite naknadno če jo boste potrebovale, prav tako stekleničke, če nameravate dojit - nastavke za dojenje si tudi lahko naknadno nabavtie, samo jaz sem jih obakrat potrebovala na začetku, tako da sem jih drugič vzela že sabo v porodnišnico - stajice nisem potrebovala, - prav tako ne hojice, ki itak ni zdrava za otrokov razvoj. Razlika med povijalno plenico in tera plenico je ta, da je tista povijalna za čez tetra plenico (to je tista klasična kvadratna) kot neke hlačke, da tisto navadno gor zadržijo, samo mogoče jih sploh ne boste potrebovale nobenih, ker zdaj delajo UZ kolkov že v porodnišnci in ni potrebno več široko povijanje razen za tiste, ki nimajo ok kolkov. No zaenkrat toliko ostalo ko se spomnim dopolnim. Lp, Daya
|