|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
27.5.2010 11:05:50   
nejka000
phelps kar se tiče nakupovanja in opreme.... Ne vem kak je z ostalimi mamicami, samo da ti omenim moje izkušnje.
V prvo smo kupili vse mogoče.. Ampak res use. Previjalno, banjico nastojalu, podloge za ležanje, stolček (kot lupinica),.... Iz svojih izkušenj lahko rečem leto - vse to je brezveze.
Tokrat bom v štartu mela prpravljeno le:
- voziček
- lupinica
- posteljca
- banjica
- navadna malo večja ker jo lahko imaš full cajta
stolček za hranjenje bomo kupli ko bo to potrebno
stajico  bomo kupili ko bo to potrebno - dokler sam ne sedi ti ne pride v poštev
okol hojic, ne vem no zdravniki jih ne priporočajo pa tudi sama imam slabe izkušnje z njo tako da je sploh ne bomo imeli
podloge za ležanje se mi zdijo brezveze - ker jaz sem vedno ko je bil tamali nagec po kopanju in previjanju ga dala na kavč ali posteljo podložila z odejico in brisačo.
Kar se tiče previjalne mi je tud boljše previjanje na kavču ali postelji saj bebice uživajo ko so nage in lahko prosto brcajo. S pojstle ti nikamor ne more se prekobacat, tudi mamici je bollj udobno ko lahko leži zraven  dojenčak in se znjim igra
Okl oblek in tega, pa tudi nemislim komplicirat ker v prvo smo jih imeli toliko dajih nismo ponosili. Res je da rabiš več bodijev, pa majčk to je pa  tudi vse. Vrhnjih oblačil je brezveze kupovat veliko ker jaz sem ga oblačla le ko sma šla ven, v stanovanju je bil v bodijih.
Posteljnine imam dve in je čisto dovolj.
Flaške, dude,... Nisem pristaš dude in naš pikec je nikoli ni imel. Imeli smo jo če bi bila nuja ampak ni bilo potrebe. Ampak kar se tega tiče jih kupiš po potrebi in za primerno starost otroka.
Pol kar res rabiš je nastavki za dojenje, pa pumpica za črpanje mleka in babyphone.
To je  to kar se meni zdi v štartu pomembno, če se še kaj spomnim dopolnim moj seznamček.

Sicer pa ostale stvari pa bomo kupovali kot jih bomo potrebovali....

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
27.5.2010 11:24:33   
aleunam
Hm, previjalna... Tudi jaz razmišljam da ali ne. Najbrž bo, bomo še videli. Ko je bla moja sestrica majhna, smo jo po kopanju uredili na pralnem stroju, vam povem, zelo praktično (do določene starosti), sedaj pa imamo na njem še sušilca, torej ne bo šlo. Previjali pa smo jo na postelji, se strinjam, da je praktično.

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
27.5.2010 11:34:25   
nejka000
mal bolj pregledni seznamček če pride kateri v pomoč - po mojem mnenju kar rabimo v štartu:
  • Lupinica (ko je otrok dovolj velik (9kg) se dokupi avtosedeš 9+) ·      
  •   Voziček (pozimi z košaro)
  •   Posteljica ali zibelka (posteljica je od začetka pa dokler je otrok ne preraste medtem ko zibelko sem jaz imela do 7ga meseca starosti) Prešita oddeja, pletena  ali  oddejica iz flanele (fajn je če imaš dve, eno za v stanovanje eno za v voziček), nepremočljiva podloga za posteljico, 2 posteljnini  (vsaj 3 rjuhe), obloga za posteljico
  • Za previjanje previjalna podloga-lahko večja mehka brisača, terta plenice (pri brisačah, oddejicah podlogah jepotrebno pazit da so iz bombaža)       
  • Za kopanje: banjica –fajn je če je večja dobijo se v različnih barvah, lahko pa čeber čeprav se mi ne zdi praktičen, 2 ali 3 večje brisače, fajn je če so s kapuco, 4 majhne brisačke, termometer od kozmetike za kopanje pa meni je bila najboljša kozmetika od Bubchen (olje, milo za dojenčka,hladilno mazilo (full dobro je tudi od bepanten), fiziološka razstopina, alkohol za čiščenje popka, mehka krtačka za laske, škarjice (na koncu zaobljene)aspirator za nosek, vatirane palčke (one debele), vata, vlažilni robčki,majhne tetra krpice
  •   Oblačila:
  • plenice (tetra vsaj 20 komadov,
  • ene 5-8 povijalnih plenic,
  • 5 tetra majčk,
  • 3 kapice,
  • body pazite da bo na preklop zarad previjanja,
  • 2-3copatke,
  • 3 nogavičke
  • Previjalna torba (full fajn so od Nivee) ·     
  •    Ostala oprema:
  •    termometer-digitalni  
  •    2 stekleničk, cuclji, duda
  •   grelec za stekleničke (lahko  pa grejete pod vročo vodo)
  •   sterilizator (ni nujno, stekleničke in vse se da sterilizirat v vroči vodi)
  •   babyphone
  •    termoska        
  • Za mamice: 
  •   Nastavki za dojenje
  •   Krema za nego bradavic
  •   Čaj za dojenje
  •   Blazinice za prsi 
  •   Pumpica za črpanje  mleka  
Upam da bo keri v pomoč

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 27.5.2010 11:45:11 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
27.5.2010 11:52:10   
Soncchhek
Bostina, tudi mi bomo skupaj z dojenčkom nekaj časa v eni sobici, dokler ne razširimo stanovanja....sicer pa tam nekje do enega leta mislim da je to najbolj priročno, kasneje pa v svojo sobico.

Joj ne vem kako ste previjale svoje malčke na posteljah&kavčih, kjer ti pa res hrbtenica zraven trpi 100% ( sem si en del tega izkusila pri nečakinji).....previjalne so zaradi tega super....če so dovolj velike, če ne pa tista podloga, ki se da na pralni stroj.

glede kopanja pa....jaz dobim pevijalno, malo manjšo...spodaj je omarica za cunje....to bo super....zgoraj banjica ( pride v poštev samo nekje par mesecev)...in na vrhu še blazina za previjanje....je tudi manjša... za par mesecev bo...potem pa se bomo nekako znašli.

Meni je še zelo pametna stvar, tisti ležalnik.....da imaš kam odložit dojenčka....in tam notri so lahko kar nekaj mesecev.... Jaz pač sem pristaš tega, da dojenčke cartamo.....ne pa da jih preveč razvadiš....ker nosit ure in ure po rokah, mi je muka ( razen seveda ko so bolani, krči ipd....).

< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 27.5.2010 11:53:22 >

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
27.5.2010 12:24:32   
Marimax
Ola punce ! Berem, da ze razpravljate o opremi. Da se ne bo katera zasekirala...se ne mudi se !  Je pa dobro pocasi oblikovati seznamcek kaj vse potrebujemo, to je res. Seznam bom pogledala, ko bom imela vec casa in povedala kaksno mnenje iz moje prakticne izkusnje. Prepricana sem, da bodo tudi ostale mamice kaj dopolnile. Zaenkrat bi povedala le svoje mnenje glede previjalne mize. Pri nas se je v prvo super obnesla. Si sploh ne predstavljam da bi dve leti previjala na kavcu ali postelji ?! Resnicno. Previjalno sem imela taksno, da sem imela na njej prostor za previjanje, na njej pa se (na dosegu roke)  prostor za krpice/plenice, posodico z vodo za nezno ritko in lekarnisko hladilno mazilo. Spodaj pod previjalno mizo pa sem imela predale in na dosegu roke bodije, pa pajacke, hlacke, etc. Previjalno v prejsnjem stanovanju sem imela v kopalnici. Je bilo super, ker je kopalnica ponavadi manjsi prostor, ki je bil ves cas topel (to je za nas ki bomo imeli novorojencke pozimi pomembno), pa blizu vode.Sedaj smo v vecjem stanovanju,tako da bom previjala v otroski sobici na previjalni mizi, ce pa bi imela moznost bi si previjalno mizo spet dala v kopalnico, da je voda blizu. Za ciscenje polulane/pokakane ritke sem uporabljala  toto krpice (Tosama) z vodo. Vlaznih robckov za ciscenje nezne ritke nisem nikoli uporabljala (razen ko smo bili zunaj), se mi namrec zdijo sama kemija.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
27.5.2010 12:36:06   
nejka000
se strinjam da je še čas o nakupu opreme in podobno, smo pa nečeli temo...

kak smo lahko malčke previjali na kavčih in posteljah. Meni je bilo to  bolj udobno, pri roki sempa imela tudi vse saj sem imela v dnevni predalnik z vsemi potrebščinami. Na pralnemstroju meni ne pride v poštev previjalne tudi ne morem dat v kopalnico. Tako da bomo ponavljali postopek previjanja kot v prvo.

Kar se ležalnika tiče je tud fajn ja, in se strinjam z Soncchhek da otroke cartamo in ne razcartamo Pa tud dojenčka nemoreš celedneve po rokah  vlačit, sploh  med hišnimi opravili. Jaz prvič ležalnika nisem imela, sem pa v ta namen uporabljala lupinico. Morem pa priznat da je naš otroček cele dneve skor sam spal inje bil večinoma v zibelki. Če ni bil na zizi je spal, tako da sploh nismo vedli da ga mamo.Vsaj prvih 5 mescev.

(odgovor članu Marimax)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
27.5.2010 12:56:44   
phelps
Super seznamček!

Glede previjalne mize je tako pri meni - kopalnica se mi zdi zelo dobra ideja, ne pride pa v poštev, ker imamo mansardo in je ravno tam poševnina. Dnevna soba in kavč - verjamem, da je ok, če imaš poleg predalnik s potrebščinami. Da bi pa nosila vsakič, ko bom otroka preoblačila iz otroške sobe ves stuff v dnevno verjetno pa ni najbolj praktično.

Kaj je razlika med povijalnimi in tetra plenicami? Jaz sem mislila, da je to eno in isto user posted image

Ležalnik se meni ne zdi slaba ideja (bi ga ful imela), je pa moj zelo proti (on bi kupil stajico in bi bil otroček pač notri). Je sploh lahko novorojenček od začetka notri?
Hodalice pa zagotovo ne bova kupila, ker nama vsi govorijo, da ni dobro za razvoj nogic (kaj je res, ne vem). Ne vem, mi je tudi nekako bolj naravno, da se sam nauči hodit.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
27.5.2010 13:34:13   
daya
Živjo!

Da dodam svoj piskrček glede opreme. Mi smo redno uporabljali oz. rabili:
- voziček, sem imela svoje zahteve in sem zadovoljna quinny 3xl
- lupinico (če imate možnost si sposodite) mi smo jo uporabljali manj kot 9 mesecev, ker sta hčerki zelo veliki, sploh mlajša je bila noter dobre pol leta
- posteljico, včasih tudi to ni potrebno, če bo otrok spal pri vas, ko ga dojite je to še najlažje
- preevijalno mizo, čim večjo, brez tega jaz nebi mogla, moj križ nebi zdržal, je bila 2 leti v uporabi pri obeh, pa nujno na dosegu roke imejte vse pripomočke
To se zdajle spomnim.

Česar pa ne potrebujete oz. še ne veste če boste je bilo to pri meni:
- ležalnik - oz. nekateri pravijo (te) stolček, ni zdrav za otrokov razvoj, otrok naj bo čim več na tleh, ker si s tem krepi mišice in se lažje giblje, tako da po kakšnem mesecu ali dveh ga komot daste na tla, tako da imejte pripravljeno ustrezno podologo, naj ne bo dekica ipd, ampak mogoče trša blazina, puzzle so popularne ipd, pene, take da se mu ne vdira ko se hoče npr. preobračat, plazit ipd
- pumpico za prsi, si kupite naknadno če jo boste potrebovale, prav tako stekleničke, če nameravate dojit
- nastavke za dojenje si tudi lahko naknadno nabavtie, samo jaz sem jih obakrat potrebovala na začetku, tako da sem jih drugič vzela že sabo v porodnišnico
- stajice nisem potrebovala,
- prav tako ne hojice, ki itak ni zdrava za otrokov razvoj.

Razlika med povijalno plenico in tera plenico je ta, da je tista povijalna za čez tetra plenico (to je tista klasična kvadratna) kot neke hlačke, da tisto navadno gor zadržijo, samo mogoče jih sploh ne boste potrebovale nobenih, ker zdaj delajo UZ kolkov že v porodnišnci in ni potrebno več široko povijanje razen za tiste, ki nimajo ok kolkov.

No zaenkrat toliko ostalo ko se spomnim dopolnim.

Lp,

Daya

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
27.5.2010 13:53:51   
Urša08
vidim da se pogovarjate glede opreme

Jaz vem, da mi je bila previjalna zakon in jo s pridom uporabljamo že 3,5 let. Notri imam vse cunce od tamalega lepo na mestu in še križ mi prišparauser posted image . Potem seveda voziček, lupinica, banjica, postelca, obroba za postelco je tud krasna da se otroček ne buta ob stranice.

Nejka očitno smo si zelo  različne ker jaz nikakor nisem hotla uporabljati nastavkov za dojenje, babyphona pa tud nimamo kjub dvema otročkoma - ga ne potrebujemo.

Mi je pa pri obeh otročkih zelo prav prišla igralna blazina, ker sta oba nadvse uživala. Glede stajce je tako, da jo pri prvem nisem potrebovala, pri drugem sem pa za tiste par mesecev kar pomožno postelco uporabila. Ležalnik je ok, ni pa nič narobe če ga ni.

tkole moje skromno mnenjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daya)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
27.5.2010 13:57:18   
phelps
Sem prebrala na forumih glede ležalnikov, da niso ok, ker je otrok na hrbtu in se tako glavica ne oblikuje pravilno (tak primer sem jaz, baje sem se stalno obračana na hrbet in imam sedaj zadaj glavo ploščato - se ne vidi, ker imam goste lase, se pa čuti, če potipaš). Menda pa pravijo zadnje študije, da je nabolj zdravo ravno na hrbtu in je umrljivost zaradi tega za 75% nižja, blabla... Zmedena user posted image

Stajica meni deluje kot nekakšna kletka, so pa zelo pozitivna mnenja, ker je to prvi otrokov osebni prostor - čisto njegov... Lahko je pa notri max do pol ure (toliko, da ga "odložimo" med nujnimi opravki, ko bomo same z otrokom)...

Glede pleničk mi je pa sedaj jasno, hvala user posted image user posted image

Je še kateri  vroče? Že čutim, da bo vročina moja neprijateljica user posted image 24 ur na dan pa tudi ne morem imeti prižgano klimo (služba, avto in še doma), ni zdravo.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu daya)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
27.5.2010 13:59:44   
aleunam
Tako, mami ma novo frizuro. user posted image  Do zdaj sem imela paž, naprej malo daljše kot zadaj... Danes pa pridem k frizerju popolnoma brez pričakovanj, pač, naprej malo krajše, pa vse stopničasto... Na koncu mam pa zadaj fajn kratke (prvič tako kratke), naprej malo pod ušesi, ostala dolžina je približno ostala. Pa tako fajn mi je posušila, super. Navdušena. user posted image

Mene ste prepričale glede previjalne. user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
27.5.2010 14:02:37   
Urša08
phelps ja dojenčke je potrebno obračati na vse strani (levi bok, desni bok, hrbet ter trebušček) da se glavica lepo zaraste. To pa ne pomeni, da če imaš otroka v ležalniku se pa glavica ne bo pravilno zarasla - ja če ga imaš notri po več ur  ne pa za par minutk. Isto pa velja če boš mela otročka samo na eni strani in ga ne boš obračala ob dojenju. 

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
27.5.2010 14:03:45   
Urša08
aleunam super za novo frizuro user posted image user posted image user posted image user posted image paše mal spremembe 

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
27.5.2010 14:09:28   
nejka000
urša08 ja sej namen tega je da si izmenjamo mnenja. Tudi napisala sem da dodajte svoja mnenja da slišim še druge.

Nastavke za dojenje sem jaz mela ker so me bradavice full bolele in sem vmes imela že krvave. Pa so mi prišli prav. Vsekakor je pa boljše če jih ne rabiš uporabljat.

Okrog ležalnikov se strinjam da ni zdravo da je otrok v takem položaju ne vem kolk časa. Jaz paravim da ga nisem imela in če tamalega nisem imela na tleh na igralni podlagi (je imel podlago iz pene - podobno puzzlom), sem ga dala v lupinico za kratek čas.
Sem pa zadnjič vidla reklamo za eno tako visečo mrežo-v bistvu ni mreža je iz blaga se nekam obesi in pol otrok leži v tem. Ne vem kak je kaj to praktično.

Kar pa se stajic tiče, po tem ko je naš mali že sam sedel smo jo uporabljali v stanovanju, na vrtu.. meni je prišla izredno prav in jo bomo tudi tokrat imeli. Meni je bla fajn, da ko sem bila sama z tamalim pa sem kaj delala sem ga dala v stajico in me je imel cel čas na očeh, se je lepo igral not,...

babyphone sem jaz uprabljala pri starših, ker imamo veliko hišo in ko je tamali spal jaz pa sem bla zunaj al pa v spodnjem štuku je blo fajn da sem  ga slišala. Tukaj v stanovanju ga pa res nebom potrebovala

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
27.5.2010 14:12:07   
nejka000
aleunam user posted image user posted image za frizuro
si mi naredla lušte, ker že dlje časa razmišljam o kratkih laseh pa ne zberem pogumauser posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
27.5.2010 14:17:44   
Urša08
nejka000 itak več izkušenj prav pride user posted image user posted image user posted image itak pa to ne pomeni da kar eni odgovarja bo pa drugi tudi, lahko je ravno kontra. Koliko imaš pa ti starega prvega otroka? 

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
27.5.2010 14:46:38   
november2010
Hej!

Glede opreme - jaz bi tud težko prežvela brez previjalne, imam kar tako ogromno, kjer imam v bistvu spravljeno vse za dojenčka - od oblačilc, plenic, kremic... sratka vse. Pa najbolj praktično je v kopalici, če imate možnost, zarad vode, v končni fazi tudi vonja včasih...

Pa pri nas je bil obvezen tud babyfon - ga lepo imaš pri sebi, da ne hodiš stalno pred vrata hodit poslušat al joka. Ali pa če ga imaš zunaj v vozičku, ti pa kuhaš kosilo in. podobno... kasneje je pa ful zabavn poslušat, ko otrok začne čebljat in prepevat pred spanjem :)

Drugače pa se pol sproti najbolj vidi kaj potrebuje..... Jaz sem pri prvem ugotovila, da se ful zabava če gleda stvari nad sabo itd... in kupila igralni center. V njem je ležal od 2 pa do osmega meseca in je bil zmožen tud po tri četrt ure gledat in ogovarjat tiste viseče živalce :) SEm ga pa posodila zdaj kolegici, pa malega sploh ne zanima.... tako da, vsak drugače.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
27.5.2010 14:50:50   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000

aleunam user posted image user posted image za frizuro
si mi naredla lušte, ker že dlje časa razmišljam o kratkih laseh pa ne zberem pogumauser posted image

Veš, moji od spredaj ne zgledajo dosti krajši, je pa frizura popolnoma drugačna. Ti kar pogum in pod škarje. Se spomnim pred enim letom, aprila, sem imela dolge do sredine hrbta, potem pa na paž - do ramen. Me je frizerka parkrat vprašala če mi jih res poreže, pa mi poreže par cm, pa spet vpraša, če gre še višje. user posted image  Jaz sem taka, da včasih par mesecev nič spremembe, porežejo mi jih na isto, potem pa pride trenutek, ko bi nekaj malo drugače. Sem pa precej "odprta" in vem, da tudi če bi mi spacala kakšen odtenek drugačno barvo kot sem si jo zamislila (tudi lasje lahko drugače reagirajo) ali porezala cm preveč, ne bi popenila. Jaz rečem, smo mladi, če bo malo bolj pisano, me ne bo hudič pobral, pa tudi zrasli bodo že čez 2 meseca. user posted image  Sicer pa sem si nazadnje dala delati rdečkasta pramena na rjavo podlago, zdaj pa čakam, da se razbarvajo in bo kar naravno, pa počasi si pustim rasti dolge, ampak to itak traja...

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
27.5.2010 14:51:00   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

nejka000 itak več izkušenj prav pride user posted image user posted image user posted image itak pa to ne pomeni da kar eni odgovarja bo pa drugi tudi, lahko je ravno kontra. Koliko imaš pa ti starega prvega otroka? 

naš korenjak je bil 5 let star tak da je že pravi fant. torej je že kr neki časa od mojih zadnjih nakupov opreme  in teh reči.
zaj smo lih iz vrtca prišli, gremo nekaj pojest, pol pa ven sam piha sto na uro, pa še tamali se nekej slabo počuti k je bil cepljen prot klopom. mene pa tak ven vleče, pa tud ni dobro zarad mojga stanja.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
27.5.2010 15:03:23   
Renesme**
jaz prvič nisem imela previjalne- mi je skor križ odpadu- zdaj bo 100% previjalna, tavelika!
nisem imela košare za na voziček- zdaj bo!
nismo imeli igralnega centra- zdaj ga bom kupila še preden se rodi- zato ker 1 mesec po porodu ne mislim po trgovinah hodit, moj bo pa tud kr neki kupiluser posted image , če imate parket v dnevni so zelo fini tisti penasti puzzli za na tla...

Ležalnik sem šla prvič kupit po 1 mesecu, mikoli bolje porabljenih tistih 50eur, pa saj ni cel dan notri...., je pa meni prav prišel zato, ker čez dan otroka naj nebi dajal spat v posteljico v spalnico, ker mora biti v hrupu, da ne zamenja dan in noč (no nam se je to zgodilo, zato lealnik, bi imela pa verjetno tudi kakšno košaro v dnevni, če bi jo imela kam dat)

vrtiljak za nad posteljico je bil tudi uporaben, dokler ni feder počil, potem smo kupili tisto tommy-jevo zvezdico in jo uporabljamo še danes.

tetra plenice so navadne plenice...
povijalne plenice so tiste za čez tetra plenice, da jih zavežeš, da vse skupaj drži, pri nas je vse prišlo zelo prav, ker sem jo do 3 mesecev široko povijala.

babyfona nismo rabili, nastavki za bradavice so mi skoz dol padali in sva bili obe mokri, prsna črpalka je pa pri meni žal nuja, ker imam vdrte prsne bradavice in težko dojim, čeprav upam, da bo zdaj vseeno kaj boljše!
Tudi flaške in dude bom jaz že kupila, pa adaptirano mleko....
saj je še časuser posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
27.5.2010 15:40:23   
malajka84
super za tele vse informacije, mislim, da nam bo prav prišlo!:)

glede babyfona, midva ga bova kupla. sva pa vidla da ima Lidl v ponedeljek akcojo. kajmislte, je tist vredi, po moje ne more bit tolk švoh, sej ni treba d je ravno tomy al pa ne vem kera firma...

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
28.5.2010 7:38:45   
D0aisy
Jaz trenutno še ne razmišljam o opremi, pa tudi otrok še nimam, da bi imela kakšno izkušnjo, tako da zaenkrat v tej temi še ne morem sodelovat.
Včeraj pa sem šla prvič pogledat, za kakšne nosečniška oblačila. Morem priznati, da sem bila nad ponudbo v C& A-ju in H & M-mu v MB razočarano. Izbira je res slaba, ali sem pa jaz toliko izbirčna. Poleg tega mi nobene hlače niso bile dovolj dolge. Je mogoče katera naletela na kakšen podaljšan model nosečniških hlač?

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
28.5.2010 7:39:05   
nejka000
Jutro!

aleunam pr meni je fora v tem, da mam že skoz dolge lase. Pred 5 leti sem se postrigla na paž pa se mi je full dobro zdelo ampak seje dobro zdelo samo meni. Jaz mam full goste pa kodraste lase in si jih morem pol ravnat če hočem met frizuro. Ampak mi pa grejo zaj polet full na živce k mi je vroče pa vsak drug dan si jih morem umivat to je pa uro in pol dela s sušenjem vred.
Pa mojemu se full dolgi dopadejo in ne  pusti da se postrižem, jaz pa bi se full. Mogla bi it tak kot ti, brez razmišljanja. user posted image user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
28.5.2010 8:04:40   
phelps
DOaisy, jaz sem visoka 175 cm. Problem z dolžino hlačnic je pri nas res problem. Imela sem srečo, našla v H&M tiste platnene (ki jih ima kar nekaj punc od tule), je fajn, da se dajo pri gležnjih zavezat z vrvico in potem niso videti prekratke. V C&A sem pa našla ene elegantne črne, dolžina je "glih za glih", ker so ozek model in k balerinkam prav lepo pašejo (višje pete ali bolj robustnih čevljev si pa ne bi mogla privoščit). Mi je pa sodelavka prinesla dvoje kavbojke, ene bom skrajšala do kolen, imamo srečo, ker je poletje in je to dobra rešitev user posted image

Frizure - jaz sem bila ravno pred 14 dnevi pri frizerju in mi je naredila čisto raven paž, odpovedala sem se frufruju, ker si mi jih ne da likat non stop. Sem zadovoljna user posted image

Danes pa petek, jeeej user posted image Sva z enim avtom v službi in si bova vzela to popoldne samo za naju - greva na kosilo, jaz si bom privoščila tartufe (nisem jih še jedla med user posted image , upam, da so mi še vedno všeč, prej sem jih oboževala) user posted image

Maksimalno uživajte za vikend, upam, da bo lepo vreme kljub slabim napovedim! user posted image

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
28.5.2010 8:18:38   
nejka000
ja okol hlač mam tudi jaz probleme. v sredo sem bla v H&M v MB in nisem našla niti enih ki bi mi pasale. upla sem le dve oblekce, kar pa se hlač tiče pa mi je vse prekratko.
Sicer pa zaenkrat mam dovolj za oblečt. Čez poletje bom bolj ko ne v oblekcah, pol za v jesen pa imam še od prve nosečnosti ene hlače z naramnicami (ko bo trebuh že dokaj velik) pa dvojne elegantne hlače. Tak da jaz se več ne mislim ukvarjat z nakupi nosečniških oblačil-sem obupala.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?