tybysy
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana84 Sicer pa Tybysy, te nočem strašt, sam iz lastnih izkušenj ti lako rečem, da poskusi čimveč izpitov spravit skozi pred porodom, ker pol je to zelo težko...Tisti čas ko malček spi, si mora mamica oddahnit! Ja, si predstavljam, da bo težko. Samo ni druge. Letos sem v prvem letniku, naredila vse za prvi letnik, vpisala še en izpit za drugi (ga imam 10. junija), več pa ni bilo mogoče. Problem bo, ker se v 2.letniku vse dogaja oktobra/novembra/decembra, jaz pa takrat ne bom ravno sposobna seminarskih pisat in na izpite hodit. Poskušala bom iti na 2. ali 3. rok, če bodo dovolj pozno. Rada pa bi to spravila pod streho, ker kasneje se mi bo vedno manj dalo Mah, da vsaj izpite naredim, magistrsko bom že kasneje napisala. Ko to pišem, mi pa dete skače po trebuhu - očitno mi že zdaj daje vedeti, da naj pozabim na vse ostalo, ker se bom naslednje mesece (leta) z njim/njo ukvarjala. Pa če bo sreča še s kakšnim bratcem/sestrico zinchy - glede poroda. Meni se sanja ne, kaj me čaka. Si sploh ne predstavljam porodnih bolečin. Nisem pa nekaj hudo občutljiva. V prvo bom kar rizkirala verjetno. Epiduralna sploh ne pride v poštev, o ultivi pa vem bolj malo. Mislim pa, da je v NM sploh nimajo. No, saj sploh še ne vem, kam bom šla rodit. Če bom slučajno fajn pred rokom, grem definitivno v LJ, drugače pa raje v NM. A je katera tukaj že rodila z ultivo? Ali pa je kaj bolj seznanjena z možnimi posledicami ali stranskimi učinki? Me malo skrbi, ker gre narkotik preko posteljice tudi do dojenčka. Ne vem, se bom še malo pozanimala...
|