|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
22.5.2010 12:40:23   
vaney
vau, tinca malinca, 8 obrokov? smuki 12-15x previjaš? Ok, zgleda, da je res  vsak otrok drugačen. Naša Daša je 4-5x na dan in to skoraj na uro...okrog 8h zjutraj, okrog 12h, okrog 15h, okrog 19h in občasno ponoči okrog 3h in to je to. Je pa res, da poje okrog 2dcl mleka na obrok. Previjem jo pa...hmmmm, kaj pa vem, zjutraj, enkrat dopoldne, preden gre spar, enkrat popoldne in zvečer preden gre spat, pa ponoči, če je pokakana...ja, če je vmes pokakana, seveda tudi. No, to je približno 6x na dan... Je pa naša punca kot Anže...na uro. Tudi spi na uro...zjutraj se zbudi okrog 8h, se naje, je 1,5 ure pokonci, spi slabo urco, je pokonci, okrog 12h zaspi do 14h-15h, se naje, okrog 16h zadrema za pol urce, je pokonci, okrog 19h se naje in spi (če imamo srečo) celo noč...skoraj na uro. Zdaj pa ne vem, ali sta pač taka tipa otrok ali sem ju pa sama tako navadila. V obeh primerih...meni tako čisto pašeuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
22.5.2010 12:45:55   
babajči
vaney, blagor tebi...naš dečko tudi je 6-8x na dan (24 ur) in prav tolikokrat ga previjem, ker se vsakič med hranjenjem pokaka...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
22.5.2010 12:47:03   
babajči
aja, se pa dojimo... ampak zadnje dni je končno začel jesti...se pravi 10-15 min in konec... prej mi je celo večnost visel na zizkih

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
22.5.2010 12:52:06   
niwci
Mi smo prejšnji vikend že lepo jedli čez dan na 4h, ponoči je pa lepo spala. Zdej pa spet hoče na 2,5h.. redko rata na 3 ali celo 3,5 jest...

Malo smo bili že na sončku. Bom pa tudi jaz danes fata user posted image .

Gremo. Mala joka.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
22.5.2010 13:24:00   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Aja, mi smo pa danes 3 mesece stari user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

zdaj pa krči stran!

Se pridružujem željam user posted image user posted image user posted image

enako user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
22.5.2010 13:25:32   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Aja, kati, sem že dobila varuško, tako kot ti...in je prav fajn, samo Anže debelo gleda, ko mu sredi noči govorim, naj bo že 1x tiho in gre spat, pa sliši me, vidi me pa ne...in potem govori "mami, kje si?"user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mami - duhec user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 2281
22.5.2010 13:54:00   
vaney
Sem vesela, da sem vas malo nasmejalauser posted image Saj jaz sem se tudi režala zraven, ko sem ga poslušalauser posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
22.5.2010 14:14:39   
smuki
vaney, sej 15 plenic je res tista skrajna mera, ampak jih včasih tud porabimo. Zelo, ampak res zelo pogosto se mi zgodi, da ko jo previjem, se mi še predno potegnem hlače nazaj gor, ponovno pokaka. Probala že vse mogoče, tud to, da sem jo pustila po 15 minut brez plenice, da se je razbrcala. Ona namreč kaka fuuuuuuul in prav zaradi tega, se morava tudi ponoči previjat, ker če ne je nemirna in če že zaspi, zaspi za kakšno uro.
Pediater pravi, da glede na to, da lepo pridobiva na teži, ima vso pravico, da se tolikokrat in toliko pokaka.
In, če ji ne previjem takoj, ko slišim, da se pokaka oz. če se začne jokat, potem točno vem, da je pokakana. Včasih se nama zgodi, da sva kje v trgovini in tud ne morem na tist moment previt ima takoj rdečo rito in to tako, da se ji celo razjede pojavijo.
Kaj čmo, za enkrat pač porabimo toliko plenic (npr. danes smo jih že 6, pa je dobr dan), umivamo s kamiličnim čajem in uporabljamo predvsem sudkrem-o.

Se včasih mal pohecam, pa rečem, da ji bom, ko bo velika, od žepnine odbijala za tolk pokakanih plenic... user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
22.5.2010 14:27:14   
Nattasha
TincaMalinca: Sem klicala P, pa mi je rekla, da bi znala bit viroza, posebej zato, ker je vso blato temno zelene barve in ker mala noče jest. Sem pozabla napisat, da se ji je po trebuščku pretakalo in je full prdela. Pa je rekla, d aje zdaj veliko tega. Dan ali dva trajajo potem pa minejo. In tako je blo pri nas. Zdaj mala spet lepo papa in blato je lepe barve. Je pa zdaj sitna;)))) 8x na dan, je čisto ok, glede na to da se dojita. Jaz sem malo bolj previdna, ker sva zdaj pristali na GH in lahko poje do 150ml na kilogram telesne teže in potem to porazdelim preko dneva. Vmes pa še malo čaja, da ne bi slučajno res ratala zaprta. Je pa res, da rabi kaki dan več, pa kaki dan manj.

Smuki: Alanna DM pleničke sem imela jaz. Niso slabe in so lepo vpojne, pa še fajn se mi je zdelo, da sem jih lahko med bio odpadke odnesla, pa še vrečka v kateri so pakirane je razgradljiva. Jih pa nisem več kupla, ker so ratale trde na riti. Ko sem jo vzela v roke, je bllo na tistem mestu kjer se je polulala trdo. lahko,d a sem razvajena od Pampersk, ki so lepo mehke tudi ko so full polulane, ampak ok. Jaz jih zato nisem več kupla. Verjetno tud na riti niso fajn, če je že občutek na roki zoprn.

No kot sem zgoraj napisa,a naša spet sitnari in se mi zvija v rokah. Je možno, da ima spet krče? Pa smo imeli zdaj skoraj 3 tedne mir.:(

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
22.5.2010 15:52:41   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Aja, kati, sem že dobila varuško, tako kot ti...in je prav fajn, samo Anže debelo gleda, ko mu sredi noči govorim, naj bo že 1x tiho in gre spat, pa sliši me, vidi me pa ne...in potem govori "mami, kje si?"user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

joj moja pa ni na obe strani...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
22.5.2010 16:07:07   
Lara73
monika je zaspala, grem pucat naprej!

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
22.5.2010 16:08:46   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Se včasih mal pohecam, pa rečem, da ji bom, ko bo velika, od žepnine odbijala za tolk pokakanih plenic... user posted image

bogica user posted image

jaz ji rito umivam kar pod pipo v kopalnici. Ji paše , pa še umita je orenk.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
22.5.2010 16:29:40   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

TincaMalinca: Sem klicala P, pa mi je rekla, da bi znala bit viroza, posebej zato, ker je vso blato temno zelene barve in ker mala noče jest. Sem pozabla napisat, da se ji je po trebuščku pretakalo in je full prdela. Pa je rekla, d aje zdaj veliko tega. Dan ali dva trajajo potem pa minejo. In tako je blo pri nas. Zdaj mala spet lepo papa in blato je lepe barve. Je pa zdaj sitna;)))) 8x na dan, je čisto ok, glede na to da se dojita. Jaz sem malo bolj previdna, ker sva zdaj pristali na GH in lahko poje do 150ml na kilogram telesne teže in potem to porazdelim preko dneva. Vmes pa še malo čaja, da ne bi slučajno res ratala zaprta. Je pa res, da rabi kaki dan več, pa kaki dan manj.

Hvala za info, Nattasha. Pri nas je bilo isto ... sitnoba pa danes pojema user posted image user posted image user posted image , upaaaaaaaaam, da bo spet kot po starem user posted image . Tudi za vas upam, da je sitnoba samo prehodne narave!

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
22.5.2010 16:31:18   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: babajči

vaney, blagor tebi...naš dečko tudi je 6-8x na dan (24 ur) in prav tolikokrat ga previjem, ker se vsakič med hranjenjem pokaka...

pri nas je ista scena.
vaney, kako vam je ratalo takšne otroke naredit user posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
22.5.2010 17:06:50   
Smrketa13
Najin user posted image je pa včeraj zbolel. Moj user posted image je od nekod prnesu prehlad in se je takoj nalezu. Bogi čist ma zabasan nosek user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa mu dajem po par kapljic fiziološke, pa vlečem ven pa ma takoj spet poln nos. A mate ve kakšno boljšo idejo kako mu spucat noska? Vročine na srečo nima. Pa sploh noče čez dan zdej nič več spat k je bolan. Pa joka se k nor user posted image user posted image user posted image

Mende ga ne morjo cepit če je bolan, mi mamo pa v torek cepljenje.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

Neposredna povezava do sporočila: 2290
22.5.2010 17:07:58   
mucica2
user posted image je 5 krat, na dan max 6 krat. Pleničko menjam pa tudi tam nekje 5 krat, 6 krat. Kaka pa včasih vsak dan, včasih 2-krat na dan, včasih na dva dni...čisto odvisno koliko je...kak dan veliko, pol pa spet kak dan ful malo.

pri nas pa danes potekajo zadnje priprave na krst...jutri mamo...par stvari še mam za nardit da je vse pripravljen za juter...da sem sam oblečemo in to je to user posted image

drugače sm bla pa danes v lj na pomladanskem festivalu nakupov v btc...ma sm zapravla enga denarja za user posted image (mleko, plenice, čaj, za nosek, sterilizator, robčki...) 

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 2291
22.5.2010 17:08:57   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Najin user posted image je pa včeraj zbolel. Moj user posted image je od nekod prnesu prehlad in se je takoj nalezu. Bogi čist ma zabasan nosek user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa mu dajem po par kapljic fiziološke, pa vlečem ven pa ma takoj spet poln nos. A mate ve kakšno boljšo idejo kako mu spucat noska? Vročine na srečo nima. Pa sploh noče čez dan zdej nič več spat k je bolan. Pa joka se k nor user posted image user posted image user posted image

Mende ga ne morjo cepit če je bolan, mi mamo pa v torek cepljenje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da čimprej ozdravi

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
22.5.2010 19:28:39   
vaney
smrketa, noska s parimi kapljicami fiziološke ne boš ščistila...moraš ga dobesedno zalivat, da se sproti čisti. To naj bi zgledalo tako, da user posted image dvigneš v naročje v pokončen položaj ali pa ga poležeš na bok (glava mora bit postrani) in z brizgo (kupiš v lekarni, mi imamo 20ml) vbrizgaš vso fiziološko najprej v eno nosnico, da na drugi strani priteče ven, potem pa še v drugo nosnico. Ponavadi že s tem pride kar precej šmrkljev ven, potem ji pa še s pumpico ali še bolj učinkovito, z baby vacom (nastavek za na sesalec) potegneš ven...verjemi, videla boš čudo, koliko gre lahko iz takega noska ven. Pa nič se sekirat,  če bo user posted image jokal in kašljal zraven, ker gre fiziološko tudi v grlo, žrelo, to ni nič narobe, še boljše je, ker se s kašljem še dodatno sluz izloči. No, toliko o tem...ti samo ne šparaj s fiziološko...meni je rekla P, da naj (pri precej polnem nosku) porabim probližno pol dcl fiziološke na čiščenje, da bo šele takrat dovolj prešiščen in naj to ponavlajm na vsaki 2 uri, če je treba, pa še pogosteje, da se sluz sproti redči. Upam, da sem ti kaj pomagala in da bo kmalu boljše oz. dobro.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
22.5.2010 20:17:32   
bili83
meni je rekla P, da naj (pri precej polnem nosku) porabim probližno pol dcl fiziološke na čiščenje

mi tak zabitega noska še nismo imeli, ampak pol deciuser posted image  to je 50 ml ... to je 10 tistih malih ampulic od nivee (ali iz leclerca)... a ni to malo dosti?

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
22.5.2010 20:19:29   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

meni je rekla P, da naj (pri precej polnem nosku) porabim probližno pol dcl fiziološke na čiščenje

mi tak zabitega noska še nismo imeli, ampak pol deciuser posted image  to je 50 ml ... to je 10 tistih malih ampulic od nivee (ali iz leclerca)... a ni to malo dosti?

mi za en orng prehlad porabimo pol litra fiziološke v dveh dneh... jaz jo za tavečjega kuham kar doma, za malo zaenkrat še kupujem...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
22.5.2010 20:49:42   
vaney
bili, niti ni tako dosti...eno brizgo v eno nosnico in eno v drugo, pa je že 40ml, sploh ni tako veliko. Tiste ampule sem jaz uporabljala samo za ponoči, če smo kam šli ali pa za učke sčistit, za pravi prehlad so čisto premajhne in predrage.
zvesta, jaz jo kar za oba kuham doma, ker bi drugače bankrotirala (Anže ima že od septembra skoooooz zelen izcedek iz nosu in mu vsak dan vsaj 3x čistim z brizgo po 2x20ml-v četrtek smo končno dobili napotnico za ORL), to v ampulah imam pa bolj za "sterilne" potrebe

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
22.5.2010 20:53:59   
zvesta
ja, jaz imam ampule tudi samo za zunaj pa za očke, drugače pa kupim litrsko za Sarajo :)

ja, saj zdaj ji pomoje tudi jaz ne bom več kupovala, ampak takrat je bila šele enomesečnica, pa nisme želela kaj tvegat :)

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
22.5.2010 20:54:24   
Aja1
Jaz pa dam pol ampulce v eno nosnico, pol v drugo in posesam z baby vac. Gre vse ven.
Ko pa zna otrok sam pihat, pa samo, če je nosek zamašen, kapljico operila.

< Sporočilo je popravil Aja1 -- 22.5.2010 20:55:28 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
22.5.2010 21:41:17   
Smrketa13
Zdele je spal 3h..pa je zdej ves vesel user posted image user posted image user posted image ., se smeji k nor. Zdej je nosek že manj zabasan. Mogoče bo pa jutr že čist dober, pa bomo lohk šli na cepljenje v torek. Bomo šli pa vseeno jutr mal ven tut če bo še prihlajen. Sej verjetno je svež zrak koristen.
Jutr gremo še k tašči na kosilo, tko da še kuhat ne bo trebauser posted image user posted image . Je pa 10 km stran user posted image

Sem pa prejšnji teden ugotovila kje je tamal najbolj priden, da lohk kej nardim. Brat mi je dal  en stolček v bistvu je bolj kot en ležalnik, čez ma pa lok z igračkami. Dam ga v kuhno na mizo in lohk celo kosilo skuham.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
22.5.2010 21:57:24   
bili83
bili, niti ni tako dosti...eno brizgo v eno nosnico in eno v drugo, pa je že 40ml, sploh ni tako veliko. Tiste ampule sem jaz uporabljala samo za ponoči, če smo kam šli ali pa za učke sčistit, za pravi prehlad so čisto premajhne in predrage.

nismo še meli pravega prehlada, pa ne vemuser posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.