Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Mišek je tudi meni zelo ljuba Še malo pa bom osnoval fan club...okej, hec. Ej Mišek, štekam kaj hočeš rečt samo vseeno mam tut jaz že dolgo občutek da mal preveč ''sterilno'' in teoretično gledaš na vse skupaj. Praksa je popolnoma drugačna. Pa tudi vsi kristjani (ki smo osnovna celica RKC) nismo ravno debilni mongoloidi brez lastne pameti. Kot je občasno zaslediti indice iz tvojih postov. Prav tako nismo mi (mali ljudje) krivi za vse lapsuse/zločine/gnusnosti določenih Cerkvenih sfer v preteklosti. Tolk mi pa že lahko verjameš. Razmisljala sem ali naj ti odgovorim ali ne. Pa sem se odlocila za odgovor Ce pripadas kaksnem zdruzenju, stranki, se pricakuje, da sprejmes pravila, program, cilje itn. doticnega "zdruzenja". Ce jih ze sprejmes, se pricakuje, da si z njimi seznanjen, da se z njimi strinjas in da si jih pripravljen tudi zagovarjat (sicer si samo simpatizer). Enako je z verskim zdruzenjem. Pokaze pa se, in to v praksi, da clani zdruzenja RKC ne poznajo ne pravila, ne program, ne ciljev, pa celo ne doznosti in pravic , ki jih imajo kot clani zdruzenja. Ce (tudi po izjavah cerkvenih dostojanstvenikov) nasledniki KPJ v Sloveniji morajo na<se prevzeti odgovornost za dejanja prednikov in sopartijcev, tedaj je povsem logicno, da tudi cerkev prevzame odgovornost za dejanja prednikov in "sopartijcev". Kristijani, ki so osnovna celica RKC, so sopartijci v zdruzenju RKC in tako, po enaki logiki soodgovorni za pretekla dejanja cerkve, ki je vedno imela kristijane za osnovno celico. Tako kot niso vsi kristijani brez lastne pameti, niso tudi vsi dobrotniki, kot je obcasno zaslediti indice iz tvojih postov. So taksni kot vsi drugi ne glede na versko, strankarsko, spolno, obceclovesko .... opredelitev. In pravzaprav moram priznati, da mi je krscenje otrok, njihovo posljanje k verouku enako odbijajoce kot ce bi dojencka vclanil v KP in ga od osnovne sole posiljal v partijsko solo, s tem, da niti pravzaprav ne ves zakaj ga tja posiljas.. menda skoditi ne more, pa je le splosna kultura, pa ucijo jih vrednot - pomagati starejsim, slabsim... saj to uci tudi KP - pa se podeli z bliznjim, ki potrebuje.. RKC je pravzaprav zdruzen je, ki s svojimi "normami" oblikuje nacin zivljenja. In tako kot lahko vzgojis komunista, lahko vzgojis kristijana. Razlik ni. Indoktri nacija od zacetka, od najzgodnejsega otrostva. S tem, da ga iz KP lahko izpises iz RKC pa ne. In s tem, da na sestanke KP starsi ne morajo hoditi, na sestanke RKC morajo tudi starsi hoditi sicer otrok ne dobi vstopnico za visjo "klaso".... In tukaj je "sterilnost" potrebna, da obdrzi priblizno objektivnost. Teoreticnost, ki mi jo ocitas... praksa je dokaj povrsna in potrebuje veliko casa, da se stvari, ki se jih, da predvideti razgrnejo in pokazejo v vsej svoji moci. ce pa vemo kaj kam vodi, je teoreticnost lahgko zgolj opozorilo kam zadeva pelje. saj sam ves .. po toci zvoniti je prepozno. Verjemi, marsikatera zenska, ki bo sedaj zdusno podprla RKC ni pripravljena ziveti po kanonskem zakoniku RKC. Prvo ker bi marsikatera zvedela kaj jo caka sele ko bi morala po teh zakonih zivet in ker morda ne bi videla kam zadeva pelje. Tako ko je katolizacija hrvaske druzbe bila na visku redko katera videla, da se pripravlja prepoved nosenja hlac za zenske. Pa se je zgodilo. Pa se je druzba komaj izborila, da se ta prepoved umakne. In ce ne bi bilo drugih pritiskov, bi ta prepoved se veljala.