pelin
|
Napacno si me razumela. Menim, da sem jasno napisala, da je moje stalisce, da je kriva drzava oz. obcine. Da obstaja ozadje zakaj so sole in vrtci dobrodosli v cerkvenih prostorih je (vsaj meni) vec kot jasno. kakor sme napisala - ce cerkev ne more v solo, pripeljite solo v cerkev. Minister je pa sam jasno pokazal kaksno je tolmacenje, ko je kdaj je ze to bilo... na grozo vernikov izselil razred iz zupnisca. In vedno ko so politicne odlocitve v igri se malo pazi tudi na tisti del drzavljanov, ki jih bo "zupnik usmeril" kdo je dovolj dober za cerkev in kdo ne. Tisto kar me pa mocno moti je ignoranca posledic in ignoranca motivov za tovrstno resevanje prostorske stiske. Verjamem, da bi se marsikje nasel kaksen prostor v mestni skupnosti , zakaj pa tudi ne v gasilskem domu? V enaki meri me moti sindrom, ko nekdo vidi samo pred sabo ( kot konj s plasnicami) in obtozuje druge, da vidijo presiroko.... (to nima veze s teboj ajsek) Malo za res, malo za salo - prav lahko si zamislim naso strpno RKC, ko bo nuna, ki nadomesca bolno vzgojiteljico (je pac pri roki) spekla torto Safetu po povodu njegovega obrednega suneta ter dejanja posvecenja v vero user posted image IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: ajsek Kaj mi polagaš besede v usta? Ti si me vprašala, če morebiti oporekam ustavnih razsodbam. In ker ne poznam nobene ustavne odločbe na to temo, sem te prosila, da mi jo navedeš. Trenutna praksa namreč je takšna, da v primeru izrednih dogodkov je mogoče začasno šolo (in verjetno v skladu z argumentom simili ad simile tudi vrtec) namestiti v župnišče. Po podatkih MŠŠ so letos to storile 3 šole. Torej to, da je v določenih primerih to smiselno (zaradi smotrnosti, koristi otrok, ki jih ni potrebno vozit drugam,...) ni zraslo na mojem zelniku, ker gre za trenutno aktualno prakso. To ni moje tolmačenje zakona, ker se to dejansko dogaja. In minister sam je priznal, da je področje neurejeno. Lahko bi se celo reklo, da si ti tista, ki tolmači zakon po svoje, ker uradnega tolmačenja v bistvu ni. Zato sva midve tu v čisto izenačenem položaju in me ni treba postavljat v položaj laične misionarke, ki ruši ustavnost. Napacno si me razumela. Menim, da sem jasno napisala, da je moje stalisce, da je kriva drzava oz. obcine. Da obstaja ozadje zakaj so sole in vrtci dobrodosli v cerkvenih prostorih je (vsaj meni) vec kot jasno. kakor sme napisala - ce cerkev ne more v solo, pripeljite solo v cerkev. Minister je pa sam jasno pokazal kaksno je tolmacenje, ko je kdaj je ze to bilo... na grozo vernikov izselil razred iz zupnisca. In vedno ko so politicne odlocitve v igri se malo pazi tudi na tisti del drzavljanov, ki jih bo "zupnik usmeril" kdo je dovolj dober za cerkev in kdo ne. Tisto kar me pa mocno moti je ignoranca posledic in ignoranca motivov za tovrstno resevanje prostorske stiske. Verjamem, da bi se marsikje nasel kaksen prostor v mestni skupnosti , zakaj pa tudi ne v gasilskem domu? V enaki meri me moti sindrom, ko nekdo vidi samo pred sabo ( kot konj s plasnicami) in obtozuje druge, da vidijo presiroko.... (to nima veze s teboj ajsek) Malo za res, malo za salo - prav lahko si zamislim naso strpno RKC, ko bo nuna, ki nadomesca bolno vzgojiteljico (je pac pri roki) spekla torto Safetu po povodu njegovega obrednega suneta ter dejanja posvecenja v vero Pa sej to ni res...kakšni komentarji...čist mimo .Draga Ajsek in Misek...ne vem ali se samo men zdi ali je tole vajino prepucavanje kar nekaj...dajeta se med seboj in po pravici povedano, nobena nič konkretnega in pametnega skupaj ne spravi....Da nekoliko osvežim problem...Kaj bi svetovali avtorici teme?Do sedaj ni iz vajinih komentarjev padel noben oprijemljiv in konkreten predlog...vsaj jaz ga nisem zasledila .
|