Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 Jaz si pa sploh ne predstavljam, da bi dala otročka čez noč kar stran Jaz sicer kar trdno spim, ampak se mi zdi, da ko sem postala mama, sem dobila ušesa kar na pecljih in verjamem, da kar začutiš, če prihaja kakšna "nevšečnost". Sploh mi pa ni jasno, če otroka celo noč ni, kako je z dojenjem, saj naj bi ga v porodnišnicah vzpodbujali in ker se dojenček načeloma doji nekje na 2-4 ure (moj je bil sicer izjema, ker se je v dveh dneh podojil morda 3x - saj zato pa hoče najbrž zdaj nadoknadit )... Če te pa kakšna mamica postrani gleda, da ne oddaš svojega otroka, pa odkrito in naglas povem, da (v mojih očeh) ni čisto gladka!!!! Ja halo, saj gre za porodnišnico in ne za kak welnes za mamice Meni se zdi to čist čudno Mi2 z otročkom recimo nisva motila soporodnic oz. skoraj niso vedele, da sva tam, ampak jaz zaradi tega nisem bila niti malenkost jezna na soporodnici, ker sta njuna otročka budila mene ali mojega sina... Obe moji cimri sta tudi obdrzali cez noc in so tudi gledali, da smo taksne skupaj v sobi, tko da res ni bil problem. Drugace pa par dni ni dobro vlekel in mleko ni prislo (ko je koncno prislo, so ga dali pod lucko), samo mu niso dali flaske. Novorojencek se kaksne 3 dni po porodu ne potrebuje hrane, ker ima zaloge, tako je malo lufta, da se vzpostavi mleko in ni treba flaske. Zdej bom vsaj vedla kako se stvari lotit, ker tisto je bilo precej frustrantno. Ja Ursae ta tretji bo kar padel ven ze na poti do babice po moje . Caroline1 js dolgo nisem vedela spola, sem pa itak ciljala na unisex stvari, ker nisem mislila imeti samo enega otroka, pa res ne mores vedet spola od naslednjega. Sej cunjice se gre, sam posteljnino, pohistvo, vozicek in podobne stvari, ki nanesejo visje stroske, pa le glej za unisex, da jih ne bos podvajala pri naslednjem otrocku. anju tocno, patronazki das enega od papirjev, ki jih dobis ob odpustu iz porodnisnice. mislim da je en zanjo, en za pediatra in en za ginota? drugace sem dala papirje ob obisku, nisem nic rabila hodit v ZD. to so vse iz porodnisnice zrihtali. rodila sem v Postojni, zivim pa v Ljubljani. lepo vam gre odvajanje =] M&A babico lahko izberes v vecih porodnisnicah ma sem pozabila kje. Mislim da v Postojni lahko. pa v Kranju. to sem brala v eni od revij (mogoce MAMA) pred prvim porodom, tako da se je mogoce kje druge se odprla moznost. najbolje da se zmenis v porodnisnici, drugace pa ne poznam postopka. pixiem kje pa si delala nuhalno? jana mi imamo muellerjeve Beauty Baby. Hoferjevih se nisem probala. Moltex so eko plenice in nekajkrat sem jih kupila, ceprav so drage kot Pampers, pa niti niso tako komot, potem pa sem jih pred kratkim spet kupila, pa so premocile cisto vsakic in nismo paketa niti porabili. Malcka smo morali preoblect 5x na dan z njimi... Zgleda da so zelo zmanjsali njihovo kvaliteto. Mi tudi nosimo plenice v vrtec, sam je v privat vrtcu trenutno, javni ne vem kako ima, ce ga sploh dobimo. Bomo pa pri dojencku verjetno startali s pamperskami, ker se mi zdijo najbolj prilagodljive.
|