Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: rose85 Punce eno pomoč rabim glede jajčke. Imam možnost dobiti rabljeno Römer baby-safe jajčko, vendar nima iso-fix sistema. Mislite da je vseeno ok? Sama se sploh ne spoznam na te zadeve, zato vsakršna pomoč prav pride. Hvala! mi smo imeli lupinico ves cas samo s pasom vezano, sploh ni bil problem al pa zamudno ven jemat. je pa nekaj, avti imajo razlicno dolge varnostne pasove, recimo je ze razlika med isto firmo avta pa razlicnim letnikom. najin ima radodaren pas, medtem ko recimo ocetov starejsi krajsega in je malo tezje potegnit okoli lupinice. sicer pa je s pasom lepo fiksirana, se nic ne premika, naj bi se pa vse dale s pasovi vezat, tudi ce je mozen isofix. isofix je pa spet odvisen od avta, ker nimajo vsi, predvsem starejsi modeli, moznosti isofixa. pri lupinici je se ok, kasneje pa vecji avtosedez le vzemi z isofixom. pri ponujeni lupinici se samo prepricaj, da se ni bila udelezena v trku, ker lahko s tem drasticno pade njena varnost. smiselno je kupit isofix, ce je kompatibilen z avtosedezem, ki ga boste imeli po lupinici. nekateri imajo namrec isti isofix za oba. vecji avtosedez smo zaceli uporabljati okoli enega leta, malga smo imeli v lupinici dokler je ni res prerasel. je pa maxi cosi med vecjimi pri nas, nekatere prerastejo ze pri sedmih mesecih. anju v PO se res trudijo brez rezanja, meni tudi niso in nisem bila sivana, samo malo odrgnjena, pa sploh ne na presredku. sem pa brala, da se ta praksa siri po vsej Sloveniji. otrocka sem imela pri sebi, razen ko je bil cez noc pod lucko zaradi zlatenice. takrat sem pa lutala okrog polnoci in ga hodila gledat. potem sem naletela se na frendico, ki je prisla rodit , sve hotle bit cimre, pa je niso dali k meni, ker je bila druga cimra nekaj bolna. v glavnem sem se manj spala takrat. sicer pa v Postojni lahko reces, da se bos sproti odlocila in ga imas ali pa ne, kakor se takrat pocutis. Jaz sem ga hoteli imeti pri sebi, ker sem tako videla, kaj me caka in stestirala, kako se bom znasla. tam bi lahko se dobila kaksne informacije, ndoma pa tezko. sicer pa se doma lazje spocijes, ker ti pomaga dragi. Mislim da ti po porodu dajo tudi sredstvo za krcenje maternice. Jaz sem imela infuzijo na roki se kaksno uro po porodu in mislim da je bilo to to. Sicer pa ne vem, ker sem zaspala, ocka in sinko sta se pa cartala. Moji cimri v porodnisnici sta bili obe drugorodki in jima je bilo zelo hudo, ker nista smeli videti starejsih otrok, pa tudi otroci so bili zelo nesrecni ta cas. poleg tega sta obe ostali okoli 5 dni zaradi zlatenice. filisa je nerodno, ker ti previjanje in umivanje dojencka pokazejo sele zadnji dan, do takrat pa je cel dan pri tei, lahko je polulan do vratu, ti pa ga niti preoblect ne znas. tko da svetujem da jim zatezite naj vas takoj naucijo al pa drugorodke prosite za pomoc. sicer ga oni preoblacijo samo v svojem casu. aha pa anju je pozabila omenit, da po porodu prihaja na dom patronazka. sicer jih porodnisnica obvesti o porodu in da podatke, samo je fajn da kar poklices v svoj ZD in se zmenis kdaj pride. patronazka potem na domu pokaze se nego, ti odgovori na vsa moreca vprasanja, ki se naberejo v prvih dneh. pomaga z dojenjem, malcka stehta, sledi tvoji cisci, prvic malcka skopa. skratka spremlja zacetke. pozabila sem koliko obiskov naredi, mislim da ene 3, pa potem pri pol leta spet, da se pogovorite o gosti hrani. tako nekako. roberta saj lahko uradno izberes babico, samo je treba doplacat. glede protibolecinskih sredstev je fajn imeti backup (recimo za EA moras na eno predavanje pa neki podpisat pa tko, za vodni porod moras imeti dodatne izvide), ce prides rodit in tik pred zdajci vidis, da ne bo slo brez, je dobro vedet, kaj zelis, ker takrat tezko razmisljas. ker tisti ta resni popadki so knock out in jih sploh ne vidis prihajat. jaz sem vzela EA, ker so mi rekli da traja povprecen porod 5 ur in sem vedela, da s tistimi popadki 5 ur ne bom zdrzala. sam kaj ko me tud EA ni prijela. v glavnem se pozanimajte o vsem, tudi ce nocete nic, samo informirajte se. ja caroline1, joske zrastejo in bojo se bolj, ko bojo polne mleka . jaz sem sla 2 kosarici gor (iz C na E ali F) in se zdej so tam nekje. po cetrtem mesecu bi se moralo srbenje in raztezanje umirit, zdej v drugo pa nisem imela skoraj nic problemov, ker je ze vse razvito. samo je pa ekstaza, ko po celem dnevu snamem modrc. POSTONJCANKE Premamon trgovina pri vas se mende zapira in imajo razprodajo.
|