3x mami
|
dan! prehitro pisete, komaj se sledim patronazna. ce zivis v istem okraju kot je porodnisnica, baje ona obvesti tvoj zd o rojstvu in tako patronazno. drugace pa, vsaj pri nas, ko se vrnes iz porodnisnice, poklices v zd in se zmenis za prvi obisk patronazne. to je nekje ze naslednji dan. potem hodi vsak dan - neguje popek (sploh ce ni se odpadel), zvaga otroka, se malo pogovori s tabo (dojenje, cisca, ...). ce je vse ok, hodi do prvega kopanja - ko je popek ze fajn zaceljen. zdaj v drugo ni nic prisla pri 6m glede uvajanja hrane, tako da ne vem, kaksna so pravila tu. prvic (drug kraj) pa je prisla. ne vem, ce sem imela sreco al kaj, ampak mene sta obe psihirali glede dojenja. mleka sem imela za izvoz, otroka oba mocna sesalca, lepo jedla in napredovala, a prvic me je tako strasila okoli tega, da sem skoraj zgubila mleko od zivcev. potem je malega se prvic skopala - in to na silo in v hladnejsi sobi (namesto v topli kopalnici, kjer sva z mozem vse pripravila), pa se uho mu je potunkala, tako da je imel mali fobijo pred vodo se nekaj mesecev... v drugo pa me je stalno prepricevala, da nimam dovolj mleka in mi dajala pod nos brosure in ankete nekega umetnega mleka (ne vem, ce aptamil al katerega drugega). mi je bilo cisto mimo. in cim je popek odpadel, sem jo odslovila in rekla, da bomo sami skopali otroka. zdaj pa, ce bo popek odpadel ze v porodnisnici, pa se to ne vem, ce bi jo hotla videt. sam zivcno me dela... za vse preglede. jaz mojega ze komaj cakam. se 10 dni... spol. pri obeh mi je pravilno napovedal. obakrat na morfologiji. prvic je kazal otroka in se ustavil tam na spolovilih in vprasal, ce nas zanima. pa je moj rekel, da je ze prej videl sam na sliki, ni mali nic skrival. vseeno sva imela v rezervi se drugo ime. najhujso okoli otrok, ki sem jo slisala, pa mi je povedala prijateljica, ki je rodila v po par tednov za mano. v sosednji porodni je bila nosecnica, ki so ji v nosecnosti napovedali otroka z okvaro na srcku. sta sla z mozem preko tezke odlocitve, a sta se odlocila, da otroka obdrzita. no, ko je rodila, je moz bil cisto iz sebe od besa in se dobro, da ni bilo njihove ginekologinje zraven. zenska je namrec na pregledih slisala nek cuden utrip. in al je bila slepa al cisto lesena, skratka, spregledala je to, da je zenska nosila dvojcka! in to cisto zdrava! ... in to tri leta nazaj. ne morem verjet, da se to lahko dogaja... no, moja otroka sta prepricana, da bo fantek. starejsi mu je ze izbral ime - gabriel (en njegov prijateljcek-idol z vrtca). in noce zamenjat za nic drugega. mala pa me je, enkrat prej, vprasala, kako je otroku v trebuhu ime. no, pa se je razvila debata. bravo vam, ki vam uspe studirat z otroci. jaz sem to zakljucila prej - prvic sem zanosila nekje takrat, ko mi je mentor potrdil diplomo je pa res, da sem mal pohitela z izpiti in vsem skupaj. zdaj me pa vlece sam se za knjige vzgoje, razvoja otrok in pravljice-pesmarice. pred drugo ni sans, da se spet spravim...
|