|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
13.5.2010 21:24:23   
nony
Čer..evo mene po dolgem času...mi že pridno 4 dni papo korenček ji gre kr lepo...sem ji pa zvečer probala dat riževo kašo jo je dvakrat pojedla danes je pa ni hotla in sem ji potem dala samo mleko...jutri imamo pediatra in verjetno bomo cepljeni...

Upanje ostaja....

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
13.5.2010 21:41:28   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: somic

kaj vaši baby- ji tudi toiko "govorijo"?

patrik se skoraj ne ustavi in non stop bi se samo smejal. ko se hraniva, moram obvezno gledat drugam, ker če ne  se mi skos smeji in nič ne je.

je pravi smejko user posted image

enako, čedalje bolj je zgovoren in firbčen in dojenje je včasih bolj igra kot hranjenje user posted image včasih se smeji prav na glas in vsak dan izumi kak nov zvok, res je noro!

glede GH še tole-sem preverila pri znanki, ki se ukvarja s tem in korenček res zapira, zato bom jaz z njim še počakala, bom raje z jabkom začela.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
13.5.2010 22:16:55   
egleria
čudno da korenček zapira.. a to kuhan al iz svežega korenčka iztisnjen sok? ker odkar mu jaz devam sokeca mi redno kaka prej mii pa po cel teden ni in je blo zelo hudo user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
13.5.2010 22:39:43   
lejla969
Evo mene
smo se začasno preselili na Kras in so nam šele včeraj priklopili internet.
Danes smo imeli posvetovalnico in Ivo ima pri 4,5 m:
7000g, 66cm in og. 47,5 cm

Cepljen ni bil, ker ima bronhitis. Sem ful jezna, ker je skozi nekaj bolan, pediatrinja pa dokler ni že prav hudo govori, da to ni nič. Pred 3 tedni sem ga imela pri njej, ker je bil ful prehlajen. Ker čez 1 teden ni bil boljši in je začel še kašljati sem ga peljala k dežurni zdravnici. Dobili smo Tobrex kapljice za nosek in kremico za učke. Rekla sem, da ful hrope in za kašelj ni dobil nič. Zdaj se mi je že 1 teden ponoči po 3x zbujal in ful kašljal, tako da je zraven skoraj bruhal. Ker ni imel vročine ga nisem vozila nazaj, ker tako in tako bi mi bilo spet rečeno da ni nič. Danes, ko povem, da se ponoči duši, mi pediatrinja reče, da ga ni slišala nič kašljati, ko smo čakali pri sestri. Ma mislim no.... Ko ga je poslušala pa pravi, da ima malo bronhitisa in dobili smo nek sprej Berodual (vsi dobijo Ventolin). To uporablja tudi moja nona, ker ima astmo. Notri na navodilih piše, da ga lahko jemljejo otroci od 6 let naprej. Ma ne vem no, kaj naj naredim.
V ponedeljek imamo spet pregled in če ne bo boljše bom zahtevala spet pregled v bolnici, ker Ivo od kar je rojen je skozi nekaj bolan. Najprej bakterijska pljučnica, težko diha, zdaj bronhitis.

Upam, da se hitro pozdravimo in da se vidimo na pikniku. Kaj še vedno velja za 25.5.?

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
14.5.2010 7:08:02   
a.jrad1
Dobro jutro!

Egleria a ti dojiš al daješ AM? Tudi mene je strah, da bi mojega sončka korenček zaprl, ker že sedaj včasih kakamo na 2-3 dni.

lp

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
14.5.2010 7:14:00   
egleria
a.jrad1 js dojim.. moj user posted image je kakal včasih tudi enkrat na 5 dni.. in je blo res hudo.. potem sem mu devala nekaj dni zaporedoma po pol žličke korenčkovega sokca zjutraj in od takrat kaka redno..

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
14.5.2010 7:15:32   
Zala01
Našega korenček ne zapira, kvečjemu obratno. Prej ko se je samo dojil ali pil dodatek AM, je kakal 1X na dan, zdaj pa tudi 3X na dan, od kadar je korenčkovo kašico za kosilo. Ga pa skuham in pretlačim.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
14.5.2010 7:23:34   
marijaa
Da se še jaz malo javim. Tavelik je prišel v torek iz bolnice, včeraj sm ga pelala še šive ven pobrat. Je pa zvečer spet jamrasl da ga trebuh boli user posted image user posted image , je kazal na sredini, po mojem se od rane prenaša bolečina.
Moja 2 bosta danes že četrtič dobila riževo mlečno kašico na žličko seveda. Alina veselo usta odpira, Tian je malo majn navdušen, pa jokca vmes, pol pa hlastno flašo zagrabi.  Jutri bom pa dala kuhano zmiksano jabolko, v nedeljo pa . verjetno par žličk kuhanih bučk, so tudi zelo fajn za uvajanje, ker ne zapirajo in niso alergene. Korenček bom dala malo kasneje, ker Tian ne kaka vedno vsaki dan, pa tavelikega je korenje zaprlo.
Nočne obroke sem ukinila, tako da med 23 in 5 h zjutraj pri nas ni več hranjenja, tudi če se Alina zbudi ne dobi več zajest, če dolgo joče, dobi le malo vode, te pa itak ponavadi noče.
A jim vodo še prekuhavate? Jaz zaenkrat še, ampak bom počasi to opustila.
Ja grem se malo z tamalima poigrat,dokler še Patrik spi, sta na igralnih podlogah.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
14.5.2010 8:10:36   
MMMojca
Se opravičujem, če se vtikam kamor mi ni treba, ampak - kakšen je to sistem, da otroku ne daš jesti, če je ponoči lačen? Otrok bo sam ukinil nočni obrok, ko bo čas za to.
Naša gre spat ob 19.30 in je potem jemo ob 2.30 ter ob 6.00. Spi pa potem do 9-ih. Nisem še slišala za sistem ukinjanja teh obrokov. Pa tudi sama nimam srca, da bi pustila otroka jokati od lakote.
Ne vem no. Malo me je pogrelo, ampak ne vzeti osebno (mogoče me daje vreme).
lp

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
14.5.2010 8:29:00   
egleria
če otrok joče ponoči ni nujno da od lakote.. in vsaka mamica ve za svojega otročka a je lačen ali ni. moj user posted image ponavadi ponoči se zbudi enkrat od lakote pa včasih še kr tk - vem ker ko mu ponudim za jest samo malo poziza in je konec.. 

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
14.5.2010 9:36:43   
marijaa
mojcaMm ker je noč namenjena spanju in ne hranjenju, ker tehta več kot dovolj za svojo straosst, okrog 23 ona spije 18o ml, kar se mi zdi več kot dovolj, a čez kakšno uro se že spet oglasi, če ji dam  kakih 30 spet spila,če ne dam nič  jo le malo pobožam kmalu zaspi nazaj včasih pa se začne pogovarjat sama s sabo pa tudi zaspi. No 5 noči zapored se je zbujala ponoči, to noč pa se sploh ni. Sicer ne vem, če je to naključje ali pa je skapirala, da se ne splača zbujat. Se mi zdi, da se zbuja le iz navade. Tudi pediatrinja je rekla, ji ni treba več jest ponoči.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
14.5.2010 9:37:16   
Žaži
Jaz sem tudi zdaj kar malo začudena, da bi se dojenčku pri 4m ukinjal nočni obrok, ampak se ne bom vtikala tja kamor ni moja stvar, čeprav imam o tem čisto drugačno mnenje in izkušnjo. Otrok bo sam ukinil nočni obrok prej ali slej oz. veliko kasneje sem sama začenjala poskušati menjati s čajem in kasneje s čisto opustitvijo. Ampak, vsak po svoje, ni to moj otrokuser posted image .

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
14.5.2010 9:57:28   
nincrli
Jaz imam kašico od hipp pa moreš z mlekom mešat, sem pa raje vzela tega, ker je navajen na to mleko, da ga ne bi pol šraufalo.

somic naš pa ne toliko "govori" kot pa cviliuser posted image

Jaz sem mu včeraj tudi dala malo korenčkovega soka (iz svežega korenčka) pa je danes lepo kakal pa še fajn blato je imel, nič zeleno...

Sem pa iskala v bc paparico pa je ni bilouser posted image , ker v tistem linku, ki ga je ena pripela ni cela pa itak mi je boljš to v roki met kot pa na računalniku, sem pa zato kupila(oz. porabila še zadnji bon) tisto žabo z ogledalom, bomo videli danes kako se obneseuser posted image . Avtosedež je pa fajn, ker bolj visoko sedi in lepo vse ven vidi.

Danes gremo spet na koroško in boma do torka tam, ker ima v tork cepljenje...

Kolk pa spijo zdaj vaši čez dan? Naš ima še samo dva počitka po pol ure, razen, če se vozimo bolj dolgo, kot se bomo danes, ali vozičkamo...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
14.5.2010 10:00:39   
nony
Dobro jutro...evo posvetovalnica je za nami za seznamček,če ga še katera piše ...7460g cm pa napišem potam ker mi jo je tako površno zmerla,da jo bom zdej doma še enkrat sama.....dobili smo pikico in smo jo lepo prestali brez joka...

Upanje ostaja....

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
14.5.2010 10:26:17   
grahek85
Živjo!

No dans se je pa škratek zbudil ob 3h za jest, jst pa potem nisem mogla nazaj zaspat user posted image Okoli pol 6h me je zmanjkalo, sam me je čez eno uro spet mali zbudil. Sva potem spala še urico in pol, sam sem vseen zmatrana. Nimam pojma, kaj me tako vrže iz tira, se mi to kr pogosto dogaja, da ponoči več ne morem zaspat nazaj. Sam dans je bla res dolga.

IZVIRNO SPOROČILO: viking95
Imam pa eno vprašanje - pri Lauri zadnje čase opažam neke pikice na koži, po rokicah in nogicah, včasih tudi po ličkih, podobne so nekakšnim mozoljčkom. Ne vem, ali so ekcemi ali kaj drugega. A ima katere izkušnje s čem podobim?

Mi mamo tudi to, sicer ne po obrazku, ampak po telesu in za ušesi. Včasih precej, včasih nič. Pediatrinja ni še nikoli nič rekla, sem pa brala da dojenčki hitro dobijo kaj takega, če jim je vroče, torej da naj bi šlo za vročinski izpuščaj. Sam kaj pa vem... Prašek za njegove oblekice mam čisto hipoalergijski, s kakšno hrano pa tudi nisem uspela povezat. Se mi potem res najbolj zdi, da je od tega, ko mu je vročeuser posted image Pa ful je lušna tvoja žabica, jo vidim na avatarju user posted image

viking in ellie, kolikokrat pa potem jeste čez dan oz. na koliko časa? Mi smo potem včeraj čez dan 8x jedli, sicer sva jih mela zadnje čase med 8x in 10x na dan. 

somic, naš je tudi čveka na kvadrat user posted image pa smejko tudi, je mami rekla, da še ni vidla dojenčka, ki bi se toliko smejal. Sam zadnje čase je v neznanih situacijah in ob neznanih ljudeh vse bolj in bolj zadržan. Kar je za to starost v bistvu čisto normalno.

nincrli, za spanje čez dan - pri nas kakor je, živi teksas. Včasih tudi 5 ur, včasih komaj 1h. Res ni pravila. Čeprav načeloma samo 1h je bolj poredko, recimo da največkrat nekje 2 uri, mogoče 3.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu viking95)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
14.5.2010 11:02:52   
Žaži
Živa se tudi konstantno smeji, jaz tako nasmejanega dojenčka še nisem videla, na glas se smeji in vriska zraven, ali pa ima samo nasmeh od ušesa do ušesa in to ves čas, samo jo pogledam in se že smeji.

Ti mozoljčki pa so lahko od tega da jim je vroče ali pa gre samo za čiščenje kože.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
14.5.2010 11:56:30   
MMMojca
Glede hranjenja ponoči sem tudi sama razmišljala samo toliko, da je pri 4 mesecih prezgodaj. Nič drugega.

Naša pikica tudi non stop nekaj "govori". Ne samo z nama, tudi z igračami in celo s knjigicami. Pikice so bile pri nas od vročine ali pa od atijeve brade user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
14.5.2010 12:00:19   
ellie
grahek85 Anej največkrat je približno na 4 ure...včasih pa tud na 2. Odvisno, kaj se mu dogajauser posted image

Anej je tud pravi smehec...je prav smešen, ko se na glas začne smejatuser posted image

Zdaj pa šibam torto pečt...ima moja mami danes rojstni dan.

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
14.5.2010 12:11:11   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Živjo!

No dans se je pa škratek zbudil ob 3h za jest, jst pa potem nisem mogla nazaj zaspat user posted image Okoli pol 6h me je zmanjkalo, sam me je čez eno uro spet mali zbudil. Sva potem spala še urico in pol, sam sem vseen zmatrana. Nimam pojma, kaj me tako vrže iz tira, se mi to kr pogosto dogaja, da ponoči več ne morem zaspat nazaj. Sam dans je bla res dolga.

IZVIRNO SPOROČILO: viking95
Imam pa eno vprašanje - pri Lauri zadnje čase opažam neke pikice na koži, po rokicah in nogicah, včasih tudi po ličkih, podobne so nekakšnim mozoljčkom. Ne vem, ali so ekcemi ali kaj drugega. A ima katere izkušnje s čem podobim?

Mi mamo tudi to, sicer ne po obrazku, ampak po telesu in za ušesi. Včasih precej, včasih nič. Pediatrinja ni še nikoli nič rekla, sem pa brala da dojenčki hitro dobijo kaj takega, če jim je vroče, torej da naj bi šlo za vročinski izpuščaj. Sam kaj pa vem... Prašek za njegove oblekice mam čisto hipoalergijski, s kakšno hrano pa tudi nisem uspela povezat. Se mi potem res najbolj zdi, da je od tega, ko mu je vročeuser posted image Pa ful je lušna tvoja žabica, jo vidim na avatarju user posted image

viking in ellie, kolikokrat pa potem jeste čez dan oz. na koliko časa? Mi smo potem včeraj čez dan 8x jedli, sicer sva jih mela zadnje čase med 8x in 10x na dan. 

somic, naš je tudi čveka na kvadrat user posted image pa smejko tudi, je mami rekla, da še ni vidla dojenčka, ki bi se toliko smejal. Sam zadnje čase je v neznanih situacijah in ob neznanih ljudeh vse bolj in bolj zadržan. Kar je za to starost v bistvu čisto normalno.

nincrli, za spanje čez dan - pri nas kakor je, živi teksas. Včasih tudi 5 ur, včasih komaj 1h. Res ni pravila. Čeprav načeloma samo 1h je bolj poredko, recimo da največkrat nekje 2 uri, mogoče 3.

Jaz pa se zbudim ponoči, ker morem na wc (to že od nekdaj, tak da v nosečnosti ni blo nč čudnega, sam mal večkrat sem šlauser posted image ) in potem ne morem nazaj zaspat pa se mi enako zgodi, da zaspim proti jutru pa se čez eno uro mali zbudi in je, potem pa podremava za kakšno urco, ampak tamali rabi eno uro, da nazaj zaspi, tak da nekaj čez 7 šele zaspima... Pa je fajn, ko mali celo noč prespi, sam jaz vseen ne morem spat... Mogoče sem mal pod stresom zdaj pa še učenje me čaka pa mam ful mal cajta na dan še za to... tak da če prestavite piknik naj bo pred 15. junijem, ker pol mam izpiteuser posted image . Aja pa zdaj sem imela en teden vsak dan glavobol, včasih mal bolj močan pa me je še to skrbelo, danes pa je minil, sicer ne še čisto ampak mislim, da ga jutri več ne bo, ker se je ful zmanjšal. No pomoje me je res napihalo, ker je bil tak površinski al kak naj razložim, najprej me je bolela glava od zadaj potem pa se je prestavilo čez celo glavo, no če ne bi blo bolje bi šla v pon. k svoji zdravnici, ker pri glavobolih nikol ne veš kaj je vzrok(razen če maš gripo al pa prehlad kar pa nimam)...

Pikice naš dobi, ko mu je ful vroče, ponavadi, ko gremo domov je v avtu ful zašvical v hrbet, tak da mu danes dam še plenico odstod, da ne bo direkt na plastiko naslonjen oz. na tist material, ki ne diha...

Pri neznancih je naš tud zadržan, če pride kdo na obisk pa sili vanjga je kar siten, rabi mal časa da se privadi potem pa tudi veselo cvili in govori, enako je ko mi pridemo kam, rabi en čas da se privadi, potem pa je ok.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
14.5.2010 12:19:44   
Zala01
Mi smo danes tudi imeli posvetovalnico, mali super napreduje. Težek je 7630g,  velik pa 65 cm. Če bo katera vpisala lahko v naš seznamčekuser posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
14.5.2010 12:24:20   
ugi
Naša je tudi smejka, ful jo je dobr poslušat ko se na glas smeje, pa vriska tudi ful. user posted image Je pa par dni nazaj začela delat 'hhhhhhhh', sva se ravno z Vrhnike domu vozile, pa sem najprej misnla, da ji je vroče, sem kar ustavla in jo šla poglegat in je imela tak nasmešek, da sem se mogla začet še jaz smejat. Zgleda je oponašala, kako moj jeep ropota. user posted image user posted image user posted image

Jeva pa zadnje čase čez dan na 2 uri včasih na 3, včasih pa tudi na 1,5. Ponoči (okoli 4) ima še vedno en obrok. Zaspi pa nekje med 21. in 22. potem pa spi 6-7 ur v kosu.

Tami: Dobrodošla user posted image

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
14.5.2010 12:42:17   
egleria
evo midva sva iz sprehoda.. sva šla v muellerja pleničke kupit da jih sprobam... bomo vidli kak se bojo obnesle.. tamali je zaspal zdej pa grem kosilo kuhat. 

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
14.5.2010 12:45:02   
Žaži
Živa je vedno točno na 4 ure, tudi če spi se zbudi skoraj na minuto točno. Sin je bil isti. Samo ponoči potegne dve daljši rundi po 6 ur, tako da nekako en obrok preskoči. Meni to ful odgovarja, ker vedno lahko splaniram ko kam grem kdaj bo jedla, pa tudi kam dalje se lahko peljemo brez da bi se ustavljali za jesti.

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
14.5.2010 13:22:04   
poopek
živjo čvekice, kako ste?

midve sva bla zunaj in naju je dobil dež! še dobro da sem mela s seboj dežno prevleko za voziček.. prej pa tak sonček... halo, to vreme kr neki...

ajoj, prvič slišim za prisilno ukinjanje nočnega hranjenja pri tako majhnem otroku... žal se ne morem strinjati s tem. ne rečem, ko je otrok star nevem ene 8-12 mesecov, ali še kasneje.. no, vsak ve svoje.
tami dobrodošla! user posted image  

lep pozdravček.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
14.5.2010 13:27:10   
Zala01
Ma glejte, naj vsaka mamica dela po svoje, Marijaa se je pač tako odločila. In moram reči, da jo tudi razumem, ima 2 dojenčka in enega majhnega otroka. Pa ženska si skuša ponoči malo spočit. In napisala je od 23h do 5h, če se ne motim, to je 6 ur in to ni nič tako hudega. Mogoče se ona ne bi strinjala z vašim načinom menjanja plenic, ali uvajanja GH ali, itd...pa ne, da jo zagovarjam, samo res ne bodite tako ozkoglede, malo se poskusite uživet v njen položaj. No, kot sem že rekla, pač vsaka mamica po svoje...

Pa peace...ja, jutri je luna!user posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?