|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del
13.5.2010 14:56:19   
Mala_princeska
Joj tole sem najprej hotla nalimat:

LLLMojca  Re: nočno dojenje in (ne)kvaliteta spanja
14.10.07 22:01 Moderator

Imate prav, ni recepta, kako večjega dojenčka, pa tudi malčka prepričati, da se bo ponoči manj pogosto zbujal.

Mamiurja, vaša deklica se zbudi vsako uro, z jokom. To kaže, da se verjetno ne prebudi povsem, prebudi se deloma le iz plitkega spanca (plitki spanec je faza sanjanja) in se zna uspavati sama. Mnogi dojenčki tega ne znajo, potrebujajo božanje, dojenje, dudo, stekleničko,... skratka pomoč. Starši jim nudimo pomoč po svojim močeh in prepričanjih, kaj je v taki situaciji prav.

Eni menijo, da je prav, da otrok spi v svoji posteljici, in vstajajo, mu pobirajo dudo,... Drugi menijo, da je vredu, če otrok, ki se nenehno zbuja del noči spi pri starših, posebej, če tako vsi spijo bolje in čakajo, da otrok zraste in se zna uspavati sam. Tretji se požvižgajo na norme v naši družbi in z otroci spijo skupaj, tudi če se ti ne zbujajo, ker se jim zdi to naravno in povezovalno. Četrti v različnih starostih preizkušajo različne metode, s katerimi bi otroka čim prej naučili, da bo znal spati sam, metode pa iščejo v knjigah ali pri drugih starših in njihovih izkušnjah.

Kako boste ravnali vi, veste torej samo vi. Recepta ni predvsem zato, ker je nestrinjanje med ljudmi prisotno že v osnovi. Če čutimo, da je otrokovo zbujanje za družino problem, ki ga je treba popraviti, bomo ravnali povsem drugače, kot če menimo, da se dojenčki pač zbujajo in bomo to preživeli.

Naprej: Tudi družine, ki ta problem zaznavajo in kjer so starši utrujeni, sitni, nervozni, zaskrbljeni, negotovi,... rešujejo problem diametralno nasprotno. Eni dojenčka ne morejo "premakniti" in se sami prilagodijo situaciji, da laže preživijo. Drugi se osredotočijo na ukrepe, s katerimi bodo dojenčka prepričali, da se bo postopno prilagodil on.

Ob tem zagotovo takoj vidimo, da je spanje dojenčka zelo povezano z družinsko situacijo in z vrednostnim sistemom staršev, z njihovo stopnjo utrujenosti in zmožnostjo prožnega odzivanja.

Ko beremo katerokoli knjigo o spanju, moramo vse to imeti pred očmi. Avtor te knjige jo je zagotovo zaznamoval tudi s svojimi osebnimi vrednotami in prepričanji, ali naj bi, kje naj bi, kdaj naj bi dojenčki spali in znali spati sami. Zato so knjige, v katerih se najdemo, in knjige, ki nas kvečjemu spravijo v obup, ker govorijo tisto, v kar mi morda ne verjamemo, a v obupu začnemo to prakticirati. Mamica, ki npr. verjame, da je zbujanje dojenčka normalno, pa je zelo utrujena, ga bo morda poskušala naučiti spati z metodo kratkega joka in vračanja v sobo, ne bo ga dvigovala iz posteljice, če pa metoda pri njenem odločnem otroku ne bo delovala, se bo počutila še bolj krivo in brezupno, knjigo pa bo na koncu verjetno spravila daleč od oči. Mamica, ki ugotovi da denimo njen otrok bolje spi sam kot z njo, pa bo veretnoiskala drugačno branje.

Dokler z otrokom ravnamo ljubeznivo, pozorno in prislihnemo njegovim potrebam, za prepričevanje oz. učenje spanja uporabljamo nasvete, primerne starosti in otroka v kriznih situacijah ne puščamo samega, mu zagotovo ne povzročamo nobenih psihičnih posledic. Nisem psihologinja, mamiurja, v to, kdaj ima otrok lahko vedenjske in komunikacijske motnje, ker v zgodnjih letih ni uspel navezati stika s starši, se ne morem spuščati. Učenja spanja z metodo izjokavanja, torej daljšega joka, pa La Leche League ne priporoča.

Članek, zagotovo vreden prevoda. Ker ga za enkrat še ni, upam, da berete angleško: Sleeping Lika a Baby? [www.llli.org]

In še eden, ki jasno sporoča, da "zdrav" spanec za odrasle in dojenčke ne pomeni nujno isto stvar: Rethinking "Healthy" Infant Sleep [www.llli.org]. Kaj je torej za dojenčka pavilno spanje? To, kar pod tem razumemo odrasli? Otrok, ki se zbuja, lahko povsem vredu spi. Da zbujanje za dojenčka ni dobro in bi moral spati čim prej brez prekinitev, je žal le mit naše kulture, ki nujno ne drži.

Mamiurja, dojiti in omagati ali trenirati otroka spati in živeti ne bi smeli biti edini alternativi v vašem življenju! Morda boste po branju teh dveh člankov še enkrat laže premislili in našli tretjo - vašo pot, da bo otrok zadovoljen in vi bolj naspani. Tudi sama sem bila v isti dilemi in pod hudim pritiskom, in sem dolgo rabila, a vendar našla našo rešitev. Za vas verjetno ni prava, zato jo ne bom razlagala, saj je pogojena z navadami, prepričanji in stanjem v naši družini. Vsak potrebuje svojo.

ana, upam, da bodo ta zapis in pripeta članka pomagali tudi vam odgnati misli o razvajanju. Res pa je, da mejo nikoli ni mogoče postaviti. Je le moja meja, vaša meja,... Če ne morem več, če potrebujem spremembo, če je otrok toliko večji, da lahko nekatere nsše signali razume in upošteva, je čas, da nekaj ukrenemo. Kaj in kako, to pa vemo le sami in se učimo iz lastnih poskusov in napak.

Mojca Vozel,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
Spletna stran organizacije LLLI [www.llli.org]
Spletna stran društva LLL Slovenija [www.dojenje.net]

Ko je ena spraševala, če je njen 8.mesečnik razvajen, z dojenjem ponoči...

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
13.5.2010 14:56:47   
MONY25
eno čist neumestno vprašanje: a se lohka da že skuhana špinača zmrznit??

Za dežjem vedno posije sonček....:)

Neposredna povezava do sporočila: 2027
13.5.2010 15:15:58   
tadejluka
pomoje da ne...nisem pa ziher! glede špinače

Kje je mini danes?????!!!

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
13.5.2010 15:17:57   
MONY25
IZVIRNO SPOROČILO: tadejluka

pomoje da ne...nisem pa ziher! glede špinače

Kje je mini danes?????!!!

sam res...user posted image zihr je v zoo user posted image

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
13.5.2010 15:20:01   
mini86
evooooo meeee

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
13.5.2010 15:20:15   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25

eno čist neumestno vprašanje: a se lohka da že skuhana špinača zmrznit??

da lahko se

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
13.5.2010 15:24:55   
tadejluka
mini a si ti ziher da nis falila poklica, ker tole s kuhinjo pa to teb ful leži....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
13.5.2010 15:26:05   
tadejluka
a peka slaščic tud laufa? bi lohk kdaj kej za probat prineslauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2033
13.5.2010 15:27:18   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

evooooo meeee

Ja pa kje si bila?user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
13.5.2010 15:27:45   
bačko

To pa jaz rada počnem!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2035
13.5.2010 15:30:58   
tadejluka
mmmmmmmmmm......sej jest tud ful rada kej spečem, sam problem je pol k noben ne je pol pa se mi pa škoda zdi pa rajš sama...pol je pa tko k jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
13.5.2010 15:32:12   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

To pa jaz rada počnem!user posted image

konzumiraš slaščice ? user posted image user posted image user posted image
jaz se moram pa pohvalit, da mini res dobre dela - sladice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no energija je malo v plusu+++++, čez eno urco bom tamalo atiju pustila in grem na dobrodelni Vrtčevski koncert, kjer Nina nastopa user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
13.5.2010 15:32:15   
mini86
ZOJA VSE NAJBOLJŠE

želim ti:

veliko bombonov
user posted image

veliko igrač
user posted image

veliko sladoleda
user posted image

veliko torto
user posted image

in pa ko boš velika veliko lepih fantov

user posted image

mamici pa rožico ker tudi ona praznuje

user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
13.5.2010 15:33:18   
NatyTaja

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

to sem se lotila brat, ker se Manca v joku zbudi in samo jožek, jožek...in adijo mamino spanje in spi med nama na zakonski postelji in moj partner je rekel, da sem jo z dojenjem razvadila...očitno moram neki res s prehrano čez dan pogruntat in večerni obrok spremenit....sicer ne vem na kak način...
danes ponoči sem šla recimo spat ob 2h zjutraj, ker že dalj časa zvečer ne morem zaspat, pa ne vem al zarad psihe, ker vem, da se bo mala zbudila?

nič.....grem likat....sem brez energije danes user posted image (moje počutje je takole)

Ej, Mala_princeska -takole se tudi jaz počutim že kr nekaj časa. Sej vmes je par dni, ko imam energije za izvoz, sam potem me pa prime in sem ko cota.
Si me pa potolažla s temle citatom o dojenju ponoči. Nič sem se že odločla, da ga ne bom nič forsirala. Se bo že odstavil. Spal bo pa itak zarven naju da mi ne bo treba ponoč v sobico laufat kr naprej, tako kot pri prvihdveh. So pa moji trije nekako takšni, kot od tele tetice... Tavečji bo po moje tudi do šole v postlo lulal. Skor vsako noč imamo žurko in preoblačenje. Včasih ga kr zjutraj najdemo preoblečenega - se že kr sam zrihta, sam pižame ne obleče! Pa kaj, bo že minilo očitno. Je pa tak, da ful podoživlja in nemirno spi ponoči, neglede na to, kaj se dogaja podnevi.

Rojstni dan je najlepši dan,
ko prvič se praznuje
očke zagledajo se v plamena žar
in ustnice malo šobico hitro naredijo.

Pihajo in pihajo močno,
da bodo ugasnile lučko drobno,
ker prvo leto je prešlo
in nikdar več se ne bo vrnilo.

Prva tortica je "ta glavna",
ko vanjo so uprte vse oči
vsi čakamo, da se posladkamo
in sladko dete nas vse razveseli.

Veseli se dete malo
vseh daril in pisanih balonov
tudi sorodnike je že spoznalo,
veseli se tudi vseh bonbonov.

Dete ni več zdaj dojenček,
saj stopilo je že v drugo leto.
Zunaj čaka nanj topel sonček
in ga vabi pod neba modrino.

Tale mi je bla pa ful ušeč in se tudi jaz pridružujem najlepšim željam za Zojiko.
Vsee naj, naj in da bi te mami in ati ful ubogala! user posted image

Tadejluka - tudi jaz držim pesti!

Nič,. naš pa spi danes že drugo rundo po uro in pol... je zgleda fajn vreme za spat! Je... dež!!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2039
13.5.2010 15:33:38   
mini86

ma to bi mogla druge uprašat če mi laufa..
samo pečem pa sigurno ne rada..

Neposredna povezava do sporočila: 2040
13.5.2010 15:35:25   
Mala_princeska

mmmmmmmmmm......sej jest tud ful rada kej spečem, sam problem je pol k noben ne je pol pa se mi pa škoda zdi pa rajš sama...pol je pa tko k jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ah dej no trlic itak noben ne mara user posted image user posted image user posted image
se spomnim, da sem rada brala knjige v otroštvu in evo tole:

JELKA MIHELIČ: TRSKA IN BAJSA DEBELAJSA

očitno je tud name vplivala, ko sem se iz trske v malo bajso spremenila, sploh po 2h porodih, men tud slaščice ne ujidejo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2041
13.5.2010 15:36:15   
tadejluka
grem pospravlat otroško sobo...je bomba udarla!user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
13.5.2010 15:40:17   
Mala_princeska

grem pospravlat otroško sobo...je bomba udarla!user posted image user posted image

imam doma knjigo: V Nedovo sobo je treščila bomba user posted image user posted image user posted image
jo bova s taveliko prebrali, če bo kak ključ do reda

NatyTaja no samo, da sem te potolažila user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2043
13.5.2010 15:40:35   
mini86
uglavne...
učeri sm bla pr zobarju in seveda s tamalim..no da ne omanm da sm doktorat nardila skor kako pridt z vozičkom v 2 štuk brez liftauser posted image user posted image tok o prenovljenem ZD..
no in pride sestra vn in pravi ja kaj bomo pa s tamalim..s tem da sm že po telefonu rekla da pridem z njem..js pravm ja nč ane notr gre z mano..ona pa ja ne vem če..in pol sedi tm en gospod k tud čaka in kr njemu reče gospod a bi vi mal pomerku tačaš k gre ona notruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image HALO!!!!!!!
js itak da gre z mano not in da ga ne mislm nikjer puščat..no in pol je šla dr. uprašat in itak da je šu loh not..k itek je pa že enkrat biu..grrrrrr..matr sm bla jezna..no dala mi je trakc not in da pridm dons pa jutr ga zamenat k dežurnemu k nje ni..no in pridem k enmu tipu k je tok noro dišuuser posted image
no in on mi pa kr omrtvič odreže uno kožo okroz zoba stran in zažge vse skp..šokirana sm zdj..
vn in pa pol domov sm pršla bleda k stena..da ne rečm da mam zdj okus po zažganih kocinah v ustih..
čist nč nism prčakvala niti mi ni povedu predn je začeu delat..user posted image

no tko da sm mal boga..čeprav zdj k sm po pou ure dala tampon vn k sm ga mogla met zarad kravitve loh sploh govorim-prej mi je pa kr slina vn tekla

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
13.5.2010 15:41:15   
Mala_princeska
nič likanje verjetno prestavljeno ufffffffa.....

Neposredna povezava do sporočila: 2045
13.5.2010 15:41:59   
bačko
Moj pravi da je bolje da sem takšna kot sem ker noče kosti objemat.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2046
13.5.2010 15:43:05   
Mala_princeska
mini user posted image user posted image user posted image za dlesen, zob, karkoli že
no sam da ti ust niso zašili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2047
13.5.2010 15:44:10   
bačko

uglavne...
učeri sm bla pr zobarju in seveda s tamalim..no da ne omanm da sm doktorat nardila skor kako pridt z vozičkom v 2 štuk brez liftauser posted image user posted image tok o prenovljenem ZD..
no in pride sestra vn in pravi ja kaj bomo pa s tamalim..s tem da sm že po telefonu rekla da pridem z njem..js pravm ja nč ane notr gre z mano..ona pa ja ne vem če..in pol sedi tm en gospod k tud čaka in kr njemu reče gospod a bi vi mal pomerku tačaš k gre ona notruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image HALO!!!!!!!
js itak da gre z mano not in da ga ne mislm nikjer puščat..no in pol je šla dr. uprašat in itak da je šu loh not..k itek je pa že enkrat biu..grrrrrr..matr sm bla jezna..no dala mi je trakc not in da pridm dons pa jutr ga zamenat k dežurnemu k nje ni..no in pridem k enmu tipu k je tok noro dišuuser posted image
no in on mi pa kr omrtvič odreže uno kožo okroz zoba stran in zažge vse skp..šokirana sm zdj..
vn in pa pol domov sm pršla bleda k stena..da ne rečm da mam zdj okus po zažganih kocinah v ustih..
čist nč nism prčakvala niti mi ni povedu predn je začeu delat..user posted image

no tko da sm mal boga..čeprav zdj k sm po pou ure dala tampon vn k sm ga mogla met zarad kravitve loh sploh govorim-prej mi je pa kr slina vn tekla

To pa si imel aprigode.Ej ene pa so res malo trešene.A ona je kar unega gospoda tam vprašala?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
13.5.2010 15:44:12   
mojsonček
mini... a lahk zamenjam uno rožco (sej je lepa) za uno nad njo?user posted image  no pa bonije pa tortico bi tut melauser posted image

drgač pa pupe, v mojem in Zojinem imenu hvala vsem za lepe čestitke in želje... sam da smo zdravi, vse ostalo se da z voljo in trudom...

pri nas tut dežuje in res je moreče to vreme... pa na šiht bo treba kmalu... ah ja...

Moja sreča sta moja sončka...

Neposredna povezava do sporočila: 2049
13.5.2010 15:46:46   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

uglavne...

To pa si imel aprigode.Ej ene pa so res malo trešene.A ona je kar unega gospoda tam vprašala?

ma ja...čist sm bla šokirana..čist je blesava

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......