|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del
13.5.2010 9:32:16   
tadejluka
Res sem polna adrenalina zdej...pa še tko so rekli da mam najboljše možne reference, in da nas je 5 v ožjem izboru..............in komej čakam na odgovore!!!

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
13.5.2010 9:37:18   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: tadejluka

Res sem polna adrenalina zdej...pa še tko so rekli da mam najboljše možne reference, in da nas je 5 v ožjem izboru..............in komej čakam na odgovore!!!

Resnično upam da boš dobila službo!Veliko sreče na jutrišnem razgovoru!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2002
13.5.2010 9:38:54   
tadejluka
hvala!!!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
13.5.2010 9:47:07   
vitae
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Vitae nisem dobila maila user posted image

Tira - poslala mail, a sem prej videla, da mi ga je zavrnil (preobsežen). Najbolje bo, da si ga pogledaš kar tu
http://www.toysrus.at/ - unser outdoor-katalog...Bo še najhitreje! Pa veliko užitkov pri gledanju:)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Vitae se opravičujem, ker je Manca Jakoba tko čofnila z rokco user posted image , ugotavljam da je bolj fantovske sorte ta moja pupika-vse bi strgala/razbila/sam da ropota, pa poki pokuser posted image user posted image user posted image , joj pa tebe Mojsonček je uščipnila user posted image - lumpa lumpasta.

Mala_princeska - ah, sem že pozabila. Saj ni bilo nič hudega. In sigurno ni bilo prvič ne zadnjič, da ga je kakšna punca "fantovsko pobožala". Tako, da naslednjič se ne opravičuj, ker res ni bilo nič takega!!!

JanciF- jaz jih nisem gledala z isofixom, ker tast nima te možnosti v avtu.

Drugače je pa tale vreme že bolj aprilsko kot majsko!!! Pri nas dežuje že cel dan.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
13.5.2010 9:50:53   
vitae
Draga Zoja,

Rojstni dan je najlepši dan,
ko prvič se praznuje
očke zagledajo se v plamena žar
in ustnice malo šobico hitro naredijo.

Pihajo in pihajo močno,
da bodo ugasnile lučko drobno,
ker prvo leto je prešlo
in nikdar več se ne bo vrnilo.

Prva tortica je "ta glavna",
ko vanjo so uprte vse oči
vsi čakamo, da se posladkamo
in sladko dete nas vse razveseli.

Veseli se dete malo
vseh daril in pisanih balonov
tudi sorodnike je že spoznalo,
veseli se tudi vseh bonbonov.

Dete ni več zdaj dojenček,
saj stopilo je že v drugo leto.
Zunaj čaka nanj topel sonček
in ga vabi pod neba modrino.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
13.5.2010 10:07:52   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

IZVIRNO SPOROČILO: tadejluka

Resnično upam da boš dobila službo!Veliko sreče na jutrišnem razgovoru!user posted image

Držim pesti!!!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
13.5.2010 10:50:27   
lino
tut jst!!!!!!!!

Zoja VSE NAJBOOOLJŠEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! Pa, da bi te mami in ati ubogala!!!!!!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
13.5.2010 11:05:18   
vitae
Tudi jaz držim pesti!

Kakšno bedno vremeuser posted image  .

Mini - kje si??? Ne vem, kaj naj skuham, pa čvekala bi tudi user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
13.5.2010 11:52:28   
bačko
Vitae evo mene!Mi bomo imeli za kosilo špinačo pa pire krompir pa hrenovke zraven!

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
13.5.2010 11:58:34   
vitae
Jaz sem vmes tudi že skuhala - za naju bedro+bučke z ješpernom v omaki, za M bom pa par ur kasneje spekla bedro v pečici s krompirčkom in bučkami...Sedaj čakam, da se sine zbudi. Mu zgleda ugaja vreme, ker kar spi.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
13.5.2010 11:59:18   
vitae
Bačko - a imate že kakšne pikice oz. posip??

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
13.5.2010 12:03:30   
July08
Ojla, punce!

A ni super, da malo dež pada po dolgotrajni sušiuser posted image Se moram mal norca delat, sicer bom res depresijo fasalauser posted image Ampak sem dobre volje. Naty Taya še enkrat hvala za vse vzpodbudne besede. Si mi dala ful voljo za naprej. Sam še v Hofer moram po tisto dobro čokolado. Je bla res mnjami - se vidi, da že dolgo nisem cukra okusla. Če bo čas dopuščal, se kaj oglasim na vašem forumu.
MalaPrinceska super, da si našla mobič. Sem te pa včeraj tudi jaz klicala, ker me je zanimalo, če se je dobro rešlo, tako da imaš mojo št.

TadejLuka srečno s službo! Pa Lino in Kalanteja tudi. Res vam vsem privoščim, da najdete kaj dobrega zase!

ZOJA VSE NAJBOLJŠE ZA 1. SVEČKO! Bodi še naprej tako navihana deklica z iskricami v očkah. Pa mami tudi, seveda.

Nič, grem zdaj po fanta v vrtec.

Ne boste verjele. Samo napisala sem prej, da je dobro, da je dež, pa se zuni mal sonček kaže - sam da je kontrauser posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 2012
13.5.2010 12:05:09   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: vitae

Bačko - a imate že kakšne pikice oz. posip??

Ne nič ni!Tako da zgleda je viroza!Vročine ni več in pikic tudi ne!Saj je rekla P da če ne bo pikic da je potem viroza!

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
13.5.2010 12:08:49   
MONY25

Vitae evo mene!Mi bomo imeli za kosilo špinačo pa pire krompir pa hrenovke zraven!

hehe...mi bomo dons istouser posted image

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
13.5.2010 12:10:21   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25

Super!
No kdaj prideš na kavo?Zdaj ko Lora nima več vročine!A pride ša katera?user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
13.5.2010 12:44:29   
MONY25
no, malo slikc z včerajšnega srečanja-sicer je skor na vsaki sliki alex, sam vseen:user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
13.5.2010 12:46:39   
bačko
Lepe slikice!Prav fajn ste se imeli!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
13.5.2010 12:46:43   
MONY25
najboljša slika je pa Matejeva, kjer leži-ker tega res ne vidiš velikokratuser posted image user posted image user posted image

pa Žiga je tooook cortek na uni slikci...joj, bi ga človk kr polupčkal...ga je mami že naučila poziratuser posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
13.5.2010 12:48:40   
MONY25

Super!
No kdaj prideš na kavo?Zdaj ko Lora nima več vročine!A pride ša katera?user posted image

a je Lora zdj že oK?

dons zihr ne, k je že tok ura-morm jit počas kuhat! jutr tud ne, k je moj dec frej in greva v shoping...hehe...se vid, da bo plačauser posted image
ej, drug tedn pa zihr, če boš doma! js sm za...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
13.5.2010 12:53:44   
bačko

Super!

a je Lora zdj že oK?

dons zihr ne, k je že tok ura-morm jit počas kuhat! jutr tud ne, k je moj dec frej in greva v shoping...hehe...se vid, da bo plačauser posted image
ej, drug tedn pa zihr, če boš doma! js sm za...

No velja!Jaz itak jutri dobim mizarja da mi omara postavi v predsobi pa malo moram pripraviti za fešto!

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
13.5.2010 12:54:31   
bačko
Ja Lora je uredu.Tako sem vesela ko je tako vesela in razigrana.Povsod jo je dost.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
13.5.2010 13:01:58   
Tira
ZOJA vse naj naj najboljše za prvo svečko user posted image user posted image

Vitae sem pogledla katalog. Majo luškane stvari, pa niti ne tko drage. Bova šla po plači mal prečekirat user posted image

Dež, dež, dež... a ga bo kdaj konec?

Danes bo za kosilo: goveji zrezki v omaki, pa pire krompir... njamiiii user posted image  Je bla mami tu in jih je skuhala user posted image

Tadejluka držim pesti za službo user posted image  Mene je kar groza it nazaj, ker ne vem kam me bodo dali user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
13.5.2010 14:48:35   
Mala_princeska
Svetujem v branje:
kopiram s foruma med over, mogoče kateri od vas nasveti pridejo prav:

LLLMojca  Re: nočno dojenje in (ne)kvaliteta spanja
21.10.07 14:10 Moderator
Urška, vsak otrok pri vsaki dejavnosti, tudi pri hranjenju, spanju, doseže enkrat tisto razvojno stopnjo, ko zmore sam.

Ali se to zgodi do enega leta. Pri nekaterih se, pri drugih ne.

Lahko vam povem mojo izkušnjo s tremi fantki. Vsi imajo zelo odločen in močan značaj in glede spanja niso niti približno prilagodljivi po mamici, ampak so redno protestirali (jaz sem spala, kamor so me dali in kadar je bila ura za spanje), tako da sem bila tudi pri mojih dojenčkih pač jaz tista, ki sem se večnimoma morala prilagajati.

Naš prvi fantek je kljub poskušanju mnogih metod zmogel spati brez prekinitev po letu in pol, nato se je pol leta dojil samo še zgodaj zjutraj in pri dveh letih odstavi sam. Že prej ni bilo nobenih težav več z večerno rutino in odhodom v posteljo. Večerno dojenje sva po letu in pol zamenjala z večernim petjem, ker je to že zmogel in želel. Zbujanje se zame vseeno ni končalo, kajti fantek je do 6 leta ponoči kar pogosto lulal v posteljo.

Naš drugi se je prvo leto zbujal samo za hranjenje. Sam pa ponoči brez prekinitev ni zmogel spati zelo dolgo, kajti po prvem letu, ko bi to morda zmogel, so se začele hude sanje, grozen jok, sanjal je o mravljah, čebelah, hudoval se je na babico ali bratca, ki mu nagajata (nič hudega mu ni bilo prek dneva, le podoživljal je tako intenzivno!). Dojenja tedaj sploh ni želel, ponoči se ni dojil, vendar kričanje ni ponegalo. Ponoči ne lula v hlačke, hodi pridno v stranišče, po četrtem letu pa spi lepo in le občasno ima hude sanje. Dojil se je dve leti in pol, ko ga je nehalo zanimati.

Tretji se zbuja na uro do dve že leto in pol. Ne zna in ne zmore. Vse, kar ukrenemo, je slabše zanj in za nas. Po letu in pol so se pojavile noči, ko zmore spati v svoji posteljici do 3h zjutrah, največkrat pa tega še ne zmore in rabi pomoč, brez dojenja joka in ga ne morem pomiriti. K sreči zdaj jaz nič več ne rabim pomoči in oba z možem sva zadovoljna, če ponoči ne joka. Spimo s prekinitvami in računamo, da bo kmalu drugače.

Čisto prav razmišljate, Urška, otrok zna spati sam, ko pride čas. V nekaterih kulturah, drugačnih od naše, otroci spijo z mamicami dve, tri, štiri leta, to se jim zdi normalno in tega ne problematizirajo. Pri nas to kulturno ni sprejemljivo, zato je torej to za mamico vedno problem. Otro spi sam, ko dozori njegov občutek, ko se počuti varnega, tako kot ste zapisali. in če si spanje uredimo tako, da nismo nervozni, da so prekinitve za nas sprejemljive, da čim manj vstajamo, potem posebno odvajanje od nočnega dojenja verjetno niti ne bo potrebno. Menim, da otrok ni treba učiti nočnega spanja tako, da neizgibno jokajo zaradi tega. Tako ali tako vedno jokajo že zaradi drugih stisk.

Mojca Vozel,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
Spletna stran organizacije LLLI [www.llli.org]
Spletna stran društva LLL Slovenija [www.dojenje.net]

Še tole

LLMojca  Re: nočno dojenje in (ne)kvaliteta spanja
22.10.07 21:32 Moderator
Urška,
še tole možnost bom zapisala, pa boste presodili, ali se splača preveriti v praksi.

Pred časom sem bila presenečena (kako, da tega ne vem?!), ko mi je svakinja povedala, da so že naše babice pogosto rekle, da kravje mleko ni za zvečer. Zakaj? Ker so otroci po njem bolj žejni in ker jih lahko muči nespečnost. Hm, pa ravno nasprotno nekaterim mnenjem, da je treba za boljši spanec zvečer spiti lonček mleka. No, verjamem, da smo ljudje različni, a raziskave (to pa vendarle vem!) so dokazale, da so nekateri občutljivi dojenčki po kravjem mleku zelo nemirni in slabo spijo.

Kam ciljam? Če ste že vse poskusili, bi morda za 2-3 tedne poskusili še z drugačno večerjo, npr. zelenjavno juho, teseninami, rižem (morda isto kot pri kosilu), kašo v juhi, banano (ta vsebuje snovi, ki so naravno uspavalo), avokadovim namazom in kruhkom,... nečem, kar ni kravje mleko.

Ste pomislili, da se morda zbuja, ker ima zvečer za uspavanje ali čez dan manj podojev, kot bi jih želela? Morda lahko poskusite več podojev čez dan. Zvečer pa večerjo in kar dojenje. Nič ni narobe z uspavanjem na dojki. Otrok se ne zbuja zato, ker smo ga zvečer "razvadili" in nato ponavlja vzorec. Zbujajo se tudi mnogi dojenčki, ki niso uspavani na dojki, in prav tako dojenčki, ki sploh niso dojeni.

Mojca Vozel,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
Spletna stran organizacije LLLI [www.llli.org]
Spletna stran društva LLL Slovenija [www.dojenje.net]

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
13.5.2010 14:52:16   
Mala_princeska
to sem se lotila brat, ker se Manca v joku zbudi in samo jožek, jožek...in adijo mamino spanje in spi med nama na zakonski postelji in moj partner je rekel, da sem jo z dojenjem razvadila...očitno moram neki res s prehrano čez dan pogruntat in večerni obrok spremenit....sicer ne vem na kak način...
danes ponoči sem šla recimo spat ob 2h zjutraj, ker že dalj časa zvečer ne morem zaspat, pa ne vem al zarad psihe, ker vem, da se bo mala zbudila?

nič.....grem likat....sem brez energije danes user posted image (moje počutje je takole)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
13.5.2010 14:54:41   
Mala_princeska

najboljša slika je pa Matejeva, kjer leži-ker tega res ne vidiš velikokratuser posted image user posted image user posted image

pa Žiga je tooook cortek na uni slikci...joj, bi ga človk kr polupčkal...ga je mami že naučila poziratuser posted image

matej user posted image gotovo, da ga ne vidiš leže, če je pa pravi modri dirkač user posted image

Žiga Žiga....lepotec, ki so mu tud mamice všeč user posted image ne sam naše frajle...

Mony Alex se je pa frajaru pred Manco češ lej lej kak avto imam, na drugi slikci pa Manca lej Alex kakšen balon imam user posted image heeehhh
če se ti da mi na mail kako fotko pošlji, ko boš imela cajt: branka.nina@gmail.com, tnx

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......