|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
13.5.2010 7:12:55   
tinaaleks
Jutro!

hrana v porodnišnici-sem bila čisto zadovoljna, ker mi niti ni pasalo veliko jest (sem na koncu dajala juhi in še kaj mojmu). Drugače pa za moje pojme (če bi bila lačna) veliko preveč zelenjave, ker je ne jem toliko (beri skoraj nič). user posted image -niti zdaj-solata enkrat na teden je čisto dovolj.

obiski- na srečo je moja familja zrihtala tako, da so se zmenili kdaj gre kdo in ni iblo gužve, pa še hitro so šli (pa čeprav sem bila sama v sobi-sem najraje bila samo z mojimuser posted image  inuser posted image )

šivanje- sem bila in še zdaj se spomnim kako sem sedela na "šlafu". Najprej ga sploh nisem imela s sabo, samo sem na koncu mojga poslala ponj, ker sedet brez njega..... raje ne.user posted image

iso fix- naš avto ga ima in smo za prvo kupli tudi nastavek-če nič drugega gre lupinica hitrej not in venuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
13.5.2010 8:28:38   
filisa
Vidim, da ste se precej razgovorile o porodih in podobnih rečeh. Na tem področju še nimam izkušenj in si tud ne delam večjih skrbi. Rodila bom v Mb, kjer dela sorodnik kot anestezist in mi bo seveda tud dal EA in upam, da poskrbel, da mi ne bo tam nič manjkalouser posted image  (je res, da te - na žalost - čist drugače obravnavajo, če imaš tam poznanstva).

Sprašujem pa se za nas prvorodke (joj, to mi je tak smešen izraz user posted image ), kolk je pametno vedet o porodu in stvareh, ki se zgodijo po porodu (pregledi, itd.)?! Več veš, bolj si delaš skrbi...
No saj kak posnetek s poroda bom si pa že pogledala user posted image  - ima katera kak dober link?

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
13.5.2010 8:38:14   
anju
jutrouser posted image

še ena noč brez dojenja. danes ni niti na sredo prišeluser posted image

tistem ki ste v Po rodile, ste imele otročka pri sebi ponoči? jaz nisem, so mi izkušene svetovale tako, da se spočiješ... a sem ga pogrešala ponoči. tokrat bom mende imela.

filisa kolikor hočeš vedet, ampak v smislu kaj si pri porodu želiš, ne se psihirat s komplikacijami. pa saj bojo tudi v materinski šoli kaj povedali. pregledi: dokler si v porodnišnici preverjajo krčenje maternice, če je čišča ok, kri, lahko sem še kej pozabla, potem pa pregled pri G po mesecu in pol, dveh. pri otročku sluh, kolke. v PO so jih zjutraj vssak dan vzele na previjanje, tehtanje in še kaj... mamice smo tačas opravile kopalnične stvari. ma jaz nisem vedla skori nič, pa je lepo šlo. je pa prav prišla ena drugorodka v sobiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1828
13.5.2010 8:48:24   
tinaaleks
anju-jaz je nisem imela pri sebi in priznam, da mi je pasalo, da sem se lahko spočila. En tretji dan, ko bi jo pa imela pri sebi, je imela pa zlatenico, tako da je bila tudi skoraj cel dan pod lučko.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
13.5.2010 8:57:10   
3x mami
jutro!

isofix. mi ga nimamo, je pa res, da smo komaj lani kupili nov manjsi avto, ki to sploh ima. ta velik avto pa ima ze spostljiva leta...
drugace v splosnem velja, da naj bo otrok cimdlje obrnjen kontra smeri voznje. po domace, dokler se lahko stlaci noter (glede na dolzino nog) in dokler ni previsok (oci ne smejo gledat cez rob sedeza). ker v primeru frontalnega trka je tako dalec najboljse zavarovan.

prehrana v porodnisnici. meni je bila cisto ok. sem prosila, naj mi ne dajo mesa (ribe, mleko, jajca in to pa ja) in sem lepo vse pojedla. sem pa bila vedno tako lacna, da nisem kaj dosti zbirala user posted image

sivanje. v prvo ja, in se cel mesec nisem mogla sedet - se dojila sem leze al pa stoje. v drugo pa nic, in je bilo res res fajn.

prvorodke. po moje je fajn, da ves, kako stvar poteka, kaj te potem caka, kdaj se narocit pri ginekologu potem, kdaj poklicat pediatra, kdaj je treba oddati kake obrazce na obcino al pa csd, in to. prvic si po porodu itak zgubljen malo zaradi sebe, malo zaradi otroka, vsaj te stvari si pa prihranis. je pdrugo to, da poslusas porodne zgodbe in izkusnje, ker je to nekaj tako zelo subjektivnega, da je za jemati z veliko rezervo.

otrok ponoci. seveda sem ga imela, obrakrat. se mi je zdelo nemogoce, da sem ga nosila pod srcem, potem pa ga kar oddam za nekaj ur neznancem. ne hvala. prvic so se cimre nekaj zmrdovale in me je se sestra prigovarjala, naj ga oddam. ampak sem ga drzala in mi ni zal. v drugo isto. je pa res, da smo zenske, ki v po otroka ne oddamo ponoci, bolj izjema.

anju. stvar gre nekako takole - pa upam, da ne bom kako mimo usekala... s popadki se ti v bistvu odpira porodni kanal - dela se prostor, da bo otrok lahko sel skozi. zato so sami popadki prvih faz lahko bolj boleci od iztisa samega. da si cisto odprta pomeni, da je ''luknja'' siroka 10 prstov. mv do takrat cisto zgine. takrat si pripravljena za porod. nekje vmes se ti odlusci cep - to je sluz, ki zacepi kanal, da ne pridejo med nosecnostjo infekcije noter. otrok se noter nahaja v plodovem mehurju (po domace eni vrecki polni plodovnice). da se porodi, mora mehur pocit - takrat je se zadnja ovira odpravljena. pritece malo plodovnice, potem pa se lahko porodi otrok. ko je otrok zunaj, se mu prereze popkovnica, ki ga se vedno povezuje s posteljico. posteljica je ena vrecka, ki je prilepljena na steno maternice in hrani otroka. nekje v roku pol ure posteljica sama odstopi in se porodi (po domace pride ven). potreben je natancen pregled, ce je cela, ker drugace je potrebno koscke, ki so ostali noter, ocistiti, da ne pride do infekcij.
ok, tako nekako gre stvar oz naj bi sla. da ti odgovorim se na vprasanja. ko se otrok porodi, ti obicajno dajo (verjetno po injekciji, ne vem) neko sredstvo, ki pospesi luscenje posteljice. to lahko zavrnes, ce se ti tako zdi. je pa del rutine.
ce porod lepo napreduje, prej ali slej mehur poci sam. takrat se potem tudi popadki zgostijo in se zacne zares dogajat. ce ti ne poci oz ce bi radi stvar mal pospesili (...), ti ga predrejo. v bistvu ti grejo noter kot z eno ?kvacko?, zagrabijo za mehur in predrejo. nic takega.

jaz sem imela svoje zelje napisane na enem listu - kaj si zelim oz si ne zelim pred, med in po porodu. moj je to vedel na pamet. odvisno od babice, koliko te uposteva. ene se zelo potrudijo in res sledijo tvojim zeljam. itak pa potem med samim porodom cutis in poves, kaj ti pase - ne pase. jaz sem odklonila sredstvo za luscenje posteljice, ker sem hotla, da se vse zgodi tako in takrat, ko se mora, ne pa da se kaj pospesuje. in dogovor je bil, da se mora poroditi v pol ure. no, je slo obrakrat prej kot v pol ure.
je pa tako. tvoje zelje se uposteva, ko porod lepo napreduje, ko je s tabo in otrokom vse v redu. v trenutku, ko se kaj nakazuje, da ni vec v redu, so oni tam zato, da stvar vzamejo v svoje roke in poskrbijo zate in za otroka. saj zato gres rodit v porodnisnico - da je tam osebje, ki ti lahko pomaga.

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 13.5.2010 8:59:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 1830
13.5.2010 9:00:45   
3x mami
uh, sem zatezila.... pardon... user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
13.5.2010 9:27:41   
majabar
3xmami, nič nisi zatežila. Nam, ki nimamo izkušenj, taki posti prav pridejo!
Jaz sem pa včeraj postala žalostna, vedno težje mi je. V službi so bili pacienti zelo žalostni, ker grem, vsak dan po telefonu stari starši skoraj jočejo, ker grem in mi povedo, da me bodo strašno pogrešali. Sem kar malo zajokala. Potem je prišel na Skype moj Angel, mi rekel, da sem zelo lepa, da me neskončno ljubi in da bom zagotovo srečna z njim in je bilo boljše. Vsak dan seveda vpraša kako je njegov dojenček:). Še 5 tednov in bomo skupaj. Me pa seveda razume, da sem žalostna. Današnji deževen dan bom izkoristila za pakiranje. Bom šla v trgovino po škatle in akcija!
A katera ve, kam je šla BLOOM 1, da se nič ne javi?

< Sporočilo je popravil majabar -- 13.5.2010 9:29:04 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
13.5.2010 9:36:19   
nika1
Sem že s pregleda ki je bolj rutinske narave, srček lepo bije, kri , voda je b.p.,
teža no ja ...

Jaz sem iz Lj. in sem prvič tudi rodila v Postojni, mi je bilo vse vredu, sploh
pa to , da so dojenčka ponoči lepo vzeli in sem se v miru naspala teh par ur, meni je bilo to res super, pa tudi sestre so prijazne, okol desetih so prišle ponjo pa če je bila
mala še na prsih so tudi počakale še malo, zjutraj preden je prišla sem šla v miru že na wc,  pa je bilo potem super , ko so jo tako lepo previto pripeljala k meni in potem sem jo takoj dala na prsi in sva bile itak cel dan spet skupaj..
ja in če nam uspel logistično in če ne bo vse skupaj potekalo prehitro , si želim spet
roditi v PO.

lp    

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
13.5.2010 9:38:20   
anju
3x mami pa sej sm že rodilauser posted image  no, bo za prvorodkeuser posted image
ni mi blo jasno kaj če mehur ne poči sam. ker sem se odprla na tistih 10 cm v praktično eni uri, preden sem dobila EA (tko da neki ponosa vseen jeuser posted image ), mehur pa ni počil še nekaj ur za temuser posted image  sem potem včeraj zasledila, da sploh ni nujno da poči, da lahko začneš izstiskat mehur in otročka skupi, kar naj bi blo za otročka celo ugodneje, saj bi ga pri rinjenju skozi porodni kanal obdajala plodovnica.
tega da dajo sredstvo za luščenje maternice nisem vedla, verjetno sem, če sem, dobila avtomatsko, itak sem imela nastavljeno v žilo.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
13.5.2010 9:42:31   
anju
majabaruser posted image

kaj maš pa to spet novega za jest?user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
13.5.2010 9:48:29   
3x mami
anju, saj se mi je zdelo cudno, da vprasas, pa sem se mal pametno naredila user posted image
mislim, da je vazno bolj to, koliko casa pretece od tega, da ti odtece plodovnica (=poci mehur) pa do poroda otroka. ker takrat ni vec zasciten.

meni je v prvo vse skupaj dolgo trajalo, tako da na koncu sem pristala, da so mi predrli (6ur po sprejemu v porodno). ma ni kaj bolj pospesilo. v drugo pa je slo samo. enkrat sem pritisnila, in je slo. par popadkov potem pa se otrok. tudi cep se mi je odluscil sele po sprejetju. ma to je zelo razlicno od ene do druge.
no, tisto se imenuje "sredstvo za krcenje maternice" in en od efekotv je tudi to, da se posteljica prej porodi. al nekaj takega.

drugace pa tu imas napisano vse, kaj dobis in kaj lahko ne dobis: http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=50

majabar, verjamem, da ti je tezko. ampak, saj jih ne zapuscas za vedno in jih ne bos vidla zadnjic. na sreco so danes telefoni, skype, internet, tako da si lahko 'skupaj' kljub razdalji. bos mogla sam mal bolj pogosto posiljat slike, pa bodo vsi veseli. in kak obisk na leto, seveda. tam bos po moje hitro zamenjala domotozje za druge, lepse obcutke.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
13.5.2010 9:58:02   
majabar
user posted image Saj vem, da bo lažje. Najtežja bosta zdaj dva tedna poslavljanj. Je pa res zdaj tehnika v veliko pomoč. Tati si je že rezerviral karto, da pride na obisk novembra, torej hitro po porodu:).
anju, na slikici imam razpokane piškote, ogromno pečem, vsi so vedno navdušeni, nad temi piškoti pa še posebaj. Sem jih spekla za rojstni dan od nečakinje in prinesla v taki lepi košarici. http://www.kulinarika.net/recepti/5851/sladice/razpokani-piskoti/

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
13.5.2010 10:24:24   
caroline1
majabar- odmisli to pogrešanje...verjetno brez tega ne bo šlo pa vseeno je brezveze, da ti je že zdaj hudo...uživaj še v njihovi družbi teh nekaj tednov, potem te bo pa dragi razvajal, pa ne bo cajta mislit na to, ko pride otroček, bo pa spet svet čustev popolnoma drugače razporejen...

3x mami- predvidevam, da si zelo trmasta user posted image  in pogumna...jaz sicer osebno ne poznam nobene, ki bi rodila z EA...tukaj pa berem, da se jih kar velik odloča za tole...jaz bi vseeno raje rodila tako, da bi vedela kaj rojstvo sploh je!!!

anju- moj clio je prvi iz generacije clio2...ima več ali manj vso opremo...uvožen je iz italije...mi je en prodajalec povedal, da je gotovo narejen po naročilu, ker takega modela leta 99 niso delali...1x letno naredim servis...v treh letih mi je pa crknila ena sama stvar in to je sonda za vžig, ki je stala nekih 30 evrov!!! vozi se fajn, pa nasploh je ohranjen...mu ni videt da šteje dobrih 10 let

tega, da bi user posted image imela prve noči ob sebi me je kar malo strah...jaz sem taka, da kar zaspim, pa nima veze kaj se dogaja...ne slišim nič!!! in po moje res prav paše, da se spočiješ, ker te itak čez nekaj noči doma vse čaka

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
13.5.2010 10:51:58   
SM10
Pozdravljene

Končno se mi je uspelo javiti. Na pregledu je bilo vse OK. Naslenjega  + morfologijo imam 14.6.2010. Upam, da takrat izvem spol, ker me full matra kaj bo. Seveda navijama za user posted image , ker user posted image že imamo. Čeprav, kot vsi govorimo, samo da je vse OK, pa kar  je je. Kljub temu pa je nekaj najlepšega, če rodiš še tisti spol, ki si ga želiš.

Slabosti so v glavnem že mimo, kakšno jutro so še prosotne.

Zdaj pa spet delat, delat,,...

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
13.5.2010 10:52:11   
anju
3x mami hvala za link. mam še vprašanjuser posted image  ma ne bom zdej, samo če imaš mogoče še kak link kako vsa ta sredstva, ki s podpisom niso nujna, škodijo, oz. kakšne stranske učinke imajo?

majabar zdej bom spet po kulinariki si dvigovala, že tako predober, apetit. ti ti ti!
ima 3x mami prav, v bližnji prihodnosti te čakajo zelo intenzivna čustva, ki bojo domotožje verjetno odmikala. pomojem si boš pa zelo želela, da bi jim, svojim, otroka pokazala. pa saj bo, bojo imeli dober "izgovor" za potovanje v eksotično deželo. pakiranje & poslavljanje je najhuje.

caroline1 tudi z EA se ve kaj pomeni porod, vsaj jaz. kot rečeno popadki taki, da me je odprlo v eni uri, šele potem so mi naštimali EA. pri izstisu sem zahtevala povečanje doze, ampak je nisem dobila. vse žilce po obrazu so mi popokale ko sm se napenjala... in si na koncu rekla, da vem dovolj, da ne bo še enega user posted image
kar se tiče zbujanja, ne bom sodila trdnosti tvojega spancauser posted image , samo materinski nagon dela svoje. definitivno!
s cliotom ti pa želim dosti lepih in varnih voženj, oktobra eno bohotno pentljo na njem, pa zdravega otročka v njemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1840
13.5.2010 11:01:56   
tinaaleks
caroline1-kar se samega spanja tiče. Odkar imam otroka ne spim več trdno. Ampak res nikoli.
Sem na začetku, ko sem rodila, kupila baby phone, ker je mala že od rojstva spala v svoji sobi, midva pa takoj v sobi zraven (paje knauf stena vmes). Bila sem prepričana, da nujno potrebujem ta baby phone pri glavi, ker bog ne daj, da preslišim mojega otroka.
Tako sem slišala vsakič ko se je obrnila, kihnila,... Skratka kot da bi jo imela v sebi. Tudi kadar je bil aparat izklopljen sem slišala vsakič ko je kihnila, tako da sem kmalu ugasnila vse aparate.
Tako da nič ne skrbi, boš videla da ne boš nikoli več spala tako kot sedaj.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
13.5.2010 11:37:25   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

tega, da bi user posted image imela prve noči ob sebi me je kar malo strah...jaz sem taka, da kar zaspim, pa nima veze kaj se dogaja...ne slišim nič!!! in po moje res prav paše, da se spočiješ, ker te itak čez nekaj noči doma vse čaka

a veš kako jaz, ki se obakrat rodila v LJ, razmišljam: domov greš strašno bolj samozavesten, če si že od poroda dalje 24 ur na dan sama skrbela za dojenčka. Sama ne bi šla ravno zaradi tega rodit v PO, ker mi ta sistem rooming-in bolj odgovarja.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1842
13.5.2010 11:39:24   
3x mami
caroline1, se strinjam s tinoaleks glede spanja. pred otrokom sem vedno tako trdno spala, da so me lahko nosili okoli, pa se nisem zbudila. sploh na zacetku sem pa slisala cisto vsak premik, tudi ce je bil v sosednji sobi. cuti se ti mal poostrijo, tako da ne skrbi.

anju, uh, linka lih nimam, bom pa probala najt.

Neposredna povezava do sporočila: 1843
13.5.2010 12:00:30   
anju
caroline1 vidiš, že 4 čuječniceuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
13.5.2010 12:03:46   
jana84
Evo mene s popotovanja s Primorske na Štajersko in nazaj! Srečno preživela celotno potovanje user posted image , izpit sem odpisala, šlo še kar nekam, zdej je vse na profesorju kolk se mu bo moje nakladanje dopadlo user posted image . Sem si pa kupla dvoje čevljev v MB, sem prav vesela. user posted image  Za ceno, ki bi jih drugače verjetno mogla kupt pr nas ene sem si v Deichmannu kupla dvoje (ene balerinke, take športno-klasične, druge pa bolj ala čevlje vendar še vedno v stilu balerink - jih bom rabla za poroko od bratranca, ki bo sredi junija - ja nismo še končali s porokami ne user posted image ) No, to so pa tisti ta drugi čevlji, ki sem si jih kupla
user posted image

Celoten včerajšnji dan se je odvil tako kot je bilo načrtovano: prišla v MB, šla kupit čevlje, šla v kitajsko na kosilo (to je ob izpitih obveza), šla na faks na izpit, skočila pred faksom na bus do železniške, si privoščla na železniški postaji en ogromen piščančji burger in mešano solatko, možu kupla za domov še en mega hot dog (tudi postal že običaj po izpitih), sedla na ICS vlak do Ljubljane, presedla na potniški vlak do Postojne, kjer me je pobrala mami in me odpeljala domov, kjer sem se samo sesedla na kavč in čez pol urce v postlo... Zdej pa mora samo še izpit bit opravljen pa bo dan dvojno obkljukan.

Sem pa rabla zdej skor dve ure da sem se prebila skoz vse vaše poste...Pridne punce!
Na hitro bom pokomentirala, kar se bom spomnla (imam plonk zraven user posted image )

Najki: meni dela G vsakič UZ, ker imam rizično nosečnost, zaradi predhodnega splava in abrazije...Sicer mislim, da mi jih bo zdej malo bolj poredko naprej, ker je za našim user posted image  vse v najlepšem redu...

Anju, tist vaš dopust v Pakoštanah me je pa tako pritegnil, da bi kar zdej spakirala kovčke in šla tja dol, pa zelo ugodno je vse skupaj...Se bom še malo pozanimala kako izgleda vse skupaj: kakšni so kaj tile bungalovi? A vi ste bli skupaj z otroci? Me malo "skrbi" kako je it z enim nadebudnim otročičkom starim 20mesecev tja, jaz pa sred 7.mesca?

To glede obiskov v porodnišnicah: Sam to v LJ je pa res neumno, da dovolijo samo 10minut očku da je na obisku in nobenmu drugemu...A to je blo zdej zarad te gripe in teh for, al je nasplošno tako? V šempetrski porodnišnici je lahko očka tam skor non stop (uradno mislim, da od 11h do 18h), obiski za zunanje pa so mislim da popoldan od 16-18H, sam ne vem točno. K meni je prišla na obisk mami in sestra 5mesečno hčerkico in tast, ki je bil slučajno na tistem koncu (drugače k svojim hčerkam oz.vnukom sploh ni prišel-kakšna čast kaj?). Moj mož je bil pa skor nonstop pr naju in mi je blo zelo fajn. Sama sem bla v sobi, ker itak sem bla edina ki je rodila v obdobju 3dni...Deležna special oskrbe, sinka so zvečer odpeljali in ga pripeljali zjutraj okrog 6h, pol pa so ga okrog 8h spet odpeljali na nego in preglede, pa je prišel nazaj šele okrog 10h...V glavnem sem imela res časa, da sem se spočila. Predvsem mi je blo tako fajn ,ker sem bla kar malo utrujena od poroda, pa še mleka nisem imela in naj sem se še tako trudila nisem mogla malega nahranit. So ble pa sestre zelo fajn in so mi na vse načine skušale pomagat pr dojenju, pa vseeno ni šlo. Z nastavki brez, pa tako pa drugače...Se spomnim enega prizora, ko sem jaz ležala na postli, okrog mene pa dve sestri, pa še mami in moja sestra, im vse smo ta malmu tlačile jošk v usta, on pa ni in ni hotel zagrabit - halo kaj bi grabil prazen jošk, še jaz ga nebi!

Hrana v porodnišnici: jaz sem imela hrane na pretek. Ko sem prišla iz porodne sobe okrog 17h me je na mizi čakala dvojna žemlja in evrokrem...Najlepše darilo, ki so mi ga lahko dali po porodu, ker sem bla ful lačna, saj nisem jedla od prejšnjega večera nič. Potem pa sem okrog 19h dobila še večerjo - konkretno kot za gozdarje (če se prav spomnim je bil narastek s cvetačo in brokolijem, odličen, pa še neka zelenjavna juha, kompot, sok...oh in sploh)...In vsi obroki ki se jih spomnim so bili obilni in odlični (en dan je bil tako odličen sirov burek, da sem ga zmazala skor celga, pa sem mislila da mi bo trebuh počil kolikor sem se nažrla - ostanek pa je pohamsal ponosni očka). Za zajtrk sem dobivala po navadi dva kosa kruha pa kakšen salam, ali sir, marmelado...kakav ali belo kavo se ne spomnim več dobro, pa še navaden jogurt za povrh (to je bilo ponavadi po viziti, se pravi okrog 10h), kosilo je blo okrog 12-12.30 (tud obilno da ni za povedat), popoldanska malica je bila okrog 16-17h, večerja pa kot sem že omenila okrog 19-19.30 Itak cel čas na voljo čaj, po želji tudi mleko (sam jaz sem jim kar rekla, da če ni nujno da mi ga niti ni treba nosit, ker ga ne maram pit)....

Porod in kar paše zraven:
glede šivanja presredka, jaz nisem bila šivana, mislim da predvsem zarad tega ker sem se kar počasi odpirala in bila v porodni sobi vsega skupaj 5ur, pa tud tako fajn babco sem imela, da ni za verejt (sem potem govorila s 3 mamicami, k iso rodile istega leta, in vse tri so rodile pri tej babici in niti ena ni bila šivana, pa je ena rodila otroka težkega 4,5kg!) po besedah primarija v šempeterski porodnišnici pa tako: raje prerežeje presredek, da ne pride do raztrganin, ker tisto je šele boleče in dolgotrajno zdravljenje. Če se da, pa raje brez seveda.
predrtje mehurja: če se mehur sam ne predre, je obvezno mehur predreti ko se porod začenja, ker se lahko drugače otrok ob prvem vdihu zaduši, saj bi vdahnil znotraj mehurja in vdahnil plodovnico. Meni so ga predrli, ker itak svojih popadkov nisem imela dovolj močnih, da bi z njimi rodila (sem jih imela na 5minut redne že od 11h ure zvečer pa do vizite drug dan zjutraj ob 9h), odprat sem bila za en prst, nič več...Pa so mi dali (z mojim privoljenjem seveda) umetne popadke v infuziji in so jih tako lepo enakomerno dozirali in povečevali, da je bilo res vse skupaj superca...Mislim, da so mi dali še eno tabletko al neki podobnega za mehčanje materničnega vratu in odpiranje...To pa mislim, da bo kar vse kar sem dobila...Babca mi je rekla, da če bom čutila, da me preveč boli, da naj rečem, da mi bodo dali kakšno protibolečinsko sredsvto, pa se mi niti ni zdelo potrebe, ker me ni prehudo bolelo. Edin kar sem dobila vendar to že po porodu je bila infuzija glukoze, ker sem bla malce bolj slabotna in ker sem med samim porodom bruhala - ne bi vedla zakaj...
Drugače imam pa na porod tako lepe spomine, da me je kar malo strah da tokrat ne bo tako fajn...

Tudi tokrat bom rodila v Šempetru, če drugega ne zato, ker moja mami pozna tam dol 3/4 zdravnikov in je že to skor treba izkoristit user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

Neposredna povezava do sporočila: 1845
13.5.2010 12:04:17   
caroline1
Anju- hvala bogu da obstaja možnost, da si ženske olajšajo porod, če to želijo...jaz nimam nič proti...verjamem, da je v vsakem primeru rojstvo edinstvena izkušnja...meni so vse do zdaj rekle: če bi si v tistem trenutku lahko premislila, bi si 100% user posted image  super tolažba a ne?

kar se tiče spanja...hvala za vzpodbudo...upam, da bo res tako...ker mene bi lahko s postljo vred odnesli iz sobe, pa se ne bi zbudila user posted image  včasih je pri meni zaspala nečakinja, ki res velik kašlja pa se premetava...so mi jo sredi noči odnesli iz sobe, pa nisem vedela...user posted image zadnjič je sedela na postelji, ko jo je prišel ati vzet...jaz sem spala ko buba...zbudila sem se, ko je mala rekla: ati...res so redke noči, kot je bila današnja, ko slabo spim, sanjam in se zbujam...danes kar nekej...o atiju, pa rešilcu, pa vozičkih, pa premalo denarja itd...eh BV...

nekej ste govorile tudi o številkah nosečniških oblačil...jaz sem prej nosila kiklce 36 in hlače 38...tudi nosečniške sem kupila iste številke in se kar malo zgubim noter...kljub temu, da sem pridelala že dobrih 5 kg...se mi zdi da so pasovi tako nizko...jaz sem pa zmeri imela rit in noge bolj suhe...(zdaj niso več) v trebuhu (pasu) pa me je blo kar nekaj...mislim da, da bolj moška postava. tako da je po moje breveze kupovati večje...glede na to, da se ene še nič ne redite, dvomim, da se boste v drugi polovici tako poredile....po moje bo rastel v glavnem samo buši in tak je tudi prav!!!

a so še kateri joške zrastle tako nenormalno??? pa srbijo za znoret, hujš kot v puberteti...mažem z mandljevim oljem, pa nič ne pomaga...res, da sem bila vedno joškasta. če stojim ravno, imam joške še vedno čez trebuh in ga ne vidim, kljub temu, da je huge!!! user posted image  naj me kera potolaži!!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
13.5.2010 12:19:29   
jana84

user posted image

user posted image

Pdp, Nick, Starost, Kraj bivanja, Zaporedna user posted image , user posted image doma, Naslednji pregled, Brcike, Srček, Spol, Kje bomo rodile

28.9.2010
Smarnca 29 let 2.user posted image 1 user posted image NP 17.5. morfologija user posted image

30.9.2010
Binabina 25 let Celje 2 user posted image user posted image
Tinaaleks 27 let Ljubljana 2 user posted image 1 user posted image NP 19.5. morfologija user posted image user posted image

1.10.2010

2.10.2010
Tinda 28 let 1.user posted image
Inna79 30 let 1.user posted image user posted image
Bička ? user posted image 1 user posted image user posted image

3.10.2010
Arual2006 33 let 2.user posted image 1 user posted image NP 26.5. morfologija user posted image user posted image
GretaGarbo 28 let 4.user posted image 1 user posted image NP 25.5. morfologija user posted image
Filisa 28 let Maribor 1.user posted image NP 27.5. user posted image user posted image user posted image Brina Maribor
Rose85 24 let 1.user posted image NP 21.5. morfologija user posted image user posted image
Born*to*be*wild21 let 1.user posted image NP 18.5. morfologija user posted image user posted image Kiara

4.10.2010
3x mami 27 let Obala 3.user posted image 2 user posted image NP 25.5 user posted image user posted image Postojna
Pikab84 26 let 1.user posted image NP 13.5. user posted image user posted image user posted image

5.10.2010

6.10.2010
Kolumbo 32 let 3.user posted image 2 user posted image NP 28.5. morfologija user posted image
Nejaja 23 let Koroška 1.user posted image user posted image
Lencica 2.user posted image user posted image
Kpmk 26 let Celje 2 user posted image 1 user posted image user posted image user posted image
Beka77 25 let 1.user posted image  NP 26.5 user posted image user posted image  user posted image

7.10.2010

8.10.2010
Mamica30

9.10.2010

10.10.2010
Bibaleze1
Zinchy 22 let Kranj 1.user posted image NP 19.5. user posted image

11.10.2010
Anju 29 let Primorska 2.user posted image 1 user posted image NP 24.5 morfologija user posted image user posted image user posted image
Nejkec 1. user posted image  NP 31.5. user posted image user posted image user posted image
melami
Melita73 ?.user posted image 1 user posted image  

12.10.2010
Pikica1111 25 let
tinula

13.10.2010
Katra55 3.user posted image 1 user posted image NP 4.6. morfolofija user posted image  user posted image
SM10 32 let 5.user posted image 1 user posted image  NP 14.6. morfologija user posted image user posted image
Snežakinja NP 28.5. user posted image

14.10.2010
Zojika80 Ptuj 2.user posted image 1 user posted image user posted image

15.10.2010
Mojcaya 26 let 1.user posted image  NP 2.6. morfologija user posted image
Krokar 31 let 2.user posted image 1 user posted image
Rokipoki ? user posted image 1 user posted image

16.10.2010
mamamajča Štajerska  NP 17.5. user posted image

17.10.2010
Caroline1 Ljubljana NP 20.5. user posted image user posted image user posted image
Žan07

18.10.2010
Tybysy 36 let NP 3.6 morfologija user posted image
S* 33 let 2.user posted image NP 14.5. user posted image

19.10.2010
Ninka21

20.10.2010
Ejla 29 let 2.user posted image 1 user posted image user posted image
bt08 2.user posted image 1 user posted image
nova.mami.81 1.user posted image user posted image

21.10.2010
missD 2.user posted image   NP 28.5. user posted image user posted image  user posted image user posted image

22.10.2010
Sasadejan 25 let Domžale 1.user posted image NP 9.6. morfologija user posted image user posted image Lana
blancica

23.10.2010
Janaja 26 let 3.user posted image 2 user posted image NP 13.5. user posted image user posted image

24.10.2010
Zana21 4.user posted image
M&A 34 let Ljubljana 5.user posted image 2 user posted image user posted image user posted image

25.10.2010
Anau
Pikicamala 3.user posted image NP 10.5. user posted image
Nika1 Domžale 2.user posted image 1 user posted image  NP 13.5., 15.6. morfologija  user posted image   Postojna
Najki 29 let Ljubljana 2.user posted image 1 user posted image NP 21.5., 22.6. morfologija user posted image user posted image
Orhideja80 29 let Ljubljana 1.user posted image NP 12.5. user posted image

26.10.2010
2ursae 32 let Ljubljana 3 user posted image 2 user posted image user posted image
Kodrana 25 let Dolenjska 3.user posted image 1 user posted image user posted image

27.10.2010
Polmaja 37 let 2.user posted image user posted image
Bloom1 36 let 8.user posted image 5 user posted image NP 18.5. user posted image user posted image user posted image
Roberta69 28 let Ljubljana 2.user posted image 1 user posted image user posted image   Ljubljana
Tina078 31 let Ljubljana 2.user posted image
Alicia84 26 let 1.user posted image NP 24.5., 14.6. morfologija user posted image

28.10.2010
Luna_25 25 let 1.user posted image NP 13.5. user posted image user posted image
čebeli 3.user posted image 1 user posted image NP 13.5. user posted image user posted image
Urshy78 31 let Ljubljana 1.user posted image NP 3.6. user posted image user posted image
Mami_1979 30 let 5.user posted image 4 user posted image   user posted image
Marjetica21 user posted image

29.10.2010
Jana84 25 let Primorska 4.user posted image 1user posted image NP 8.6.  user posted image user posted image Šempeter
BRinME 26 let S. Primorska 1.user posted image NP 15.6. user posted image user posted image user posted image
Orto2 ? user posted image 1 user posted image user posted image
Majabar 28 let Ljubljana 1. user posted image NP 14.5. user posted image user posted image Kolumbija

30.10.2010

31.10.2010
PixieM 26 let 1.user posted image NP 27.5. user posted image user posted image

XX.10.2010
Anja83 1.user posted image

1.11.2010
Strippy Ljubljana 1.user posted image

user posted image
Od nas so se žal poslovile user posted image user posted image
Anonimna **** user posted image
Ticamica user posted image
Jekica user posted image

Himbauser posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
13.5.2010 12:21:38   
jana84
Punce, sem dodala še kategorijo KJE BOMO RODILE? Dajte se javit...Da vidmo, mogoče bomo pa skupaj v isti porodnišnici ležale...in bomo lahko še tam skupaj čvekale, ko že tako ne moremo ena brez druge user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
13.5.2010 12:22:59   
majabar
Jana84, upam, da bo izpit uspešno opravljen! Tudi jaz sem imela svoje 'obrede' ob izpitih. Večinoma sem si šla na črpalko kupit eno Mozartovo kroglico ali pa sladoled:).
caroline1, jaz prsi že prej nisem imela, zdaj pa jih tudi ni. No, recimo majhna 75B. Ko sem shujšaja, sem bila že na A. Bi bila pa vesela vsaj polne B:).
Jaz pa že sedaj zelo slabo spim, kaj šele bo. Vedno odlično spim v objemu svojega dragega in upam, da bo tokrat tudi tako. Zdaj pa zaspim med enajsto in polnočjo, zbudim se pa med 3 in 3:10, vsako noč. Potem ne zaspim več:(. Mi je kar malo premalo.

Neposredna povezava do sporočila: 1849
13.5.2010 12:40:48   
tinaaleks
jana84-rodila bom v POSTOJNI

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......