lean
|
Oj! yenny nekaj ti je že napisala mož, tako da bom samo dodala, kar so mi še pokazali: posediš, nato ga daš na kolena, tako da čepi, obrnjen proti tebi in ga počasi sukaš v desno ali levo na bok, z rokicami bo lepo sledil. Ko je na boku mu pomagaš, da se vsede, tako da ima eno nogico pokrčeno, eno pa iztegnjeno. Če še ne obvlada zasuke v levo in desno stran, ko je na trebuščku, mu pokažeš igrače in jih daješ v te smeri, da ga čimbolj motiviraš, da se obrača, ampak to naj bi naši otročki že znali. Da se bo lepo dvigoval na rokah, se pravi, da bo dvigoval trebuščka, mu spet najprej pokažeš igračo in jo nato položiš pod oz. pod trebušček, sigurno se bo dvignil, da bo pogledal, kje je igrača. Pri plazenju ga daš na kolena in ju izmenično premikaš tako da dela korake, če rokic ne daje naprej, mu prestavljaš tudi rokice. Pri tem ga lahko tudi guncaš na kolenih , mu bo sigurno všeč. Pa ne se sekirat, nič ne boš delala narobe, moje začudeno vprašanje je bilo tam, a to vse lahko počnem z dojenčkom. Vaje resnično pomagajo, sem jo že včeraj zalotila, kako se je iz sedečega položaja dala na kolena, sicer je potem takoj telebnila na trebuščka, ampak tega prej nikol ni nardila. Lepo vadi s svojo punčko, pač eni otročki rabijo malo spodbude, vse je lahko kot ena igra. Jaz se včasih vsedem nasproti nje in ji podajam žogo, ji je zelo všeč, jo proba tudi sama kotalit. čili Ažbe je že vedel,da mora bit priden, da bo kaj dobil. Imam pa jaz podobno situacijo, ponavadi zase nič pametnega ne dobim, dobi pa sigurno kaj Neva, za njo se zmer kaj najde. Drugače pa najraje grem v trgovino s cunami s svojim dragim in on potem malo zabava Nevo. Sicer pa to ni pogosto, sem bla prej brez službe in tako dobim samo otroški dodatek, tega pa prec zmanjka. mož kolikor je meni znano, ti regres pripada, čeprav si na porodniškem, saj ga dobiš za nazaj.