Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 13:37:38
|
|
|
|
baby blue
|
Dober dan Joj kako so bogi naši septembrčki... Držim pesti da se kmalu vaši-naši otročki pozdravijo in jim pošiljam veliko veliko pozitivnih misli... Moram potrkat da Lana do sedaj še ni zbolela hujše no kašlja mi zdej že ene tri tedne ampak vročine nima apetit je isti pa živahna je tud Drugače sem pa ravn tiramisu nardila in se že lepo hladi v hladilniku moj pa sedaj palačinke dela je prav priden...
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 18:05:46
|
|
|
|
Mož*
|
Hej, v Super - novi smo imele pa cel zbor danes. Toliko nas po moje še ni bilo. Sicer pa nekaj odgovorov: Klemen nima nekega posebnega urnika pri hranjenju, je, ko pokaže, da bi. Je pa tako, da od jutranjega dojenja, ki pač traja, kolikor traja, do prvega obroka GH običajno mineta vsaj 2 uri. Sedeža za kolo ne bomo imeli, ker se s kolesi ne vozimo. Jah, za pravilno gibanje je izjeno pomembno, da otrok sam osvoji vstajanje, posedanje, hojo. To pomeni, da se mora sam naučiti vstati, kar gre nujno preko kobacanja. Skratka, ne glede na to, ali otroku paše ali ne, naj bi bil čim več na tleh.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 19:44:32
|
|
|
|
lean
|
da se vas je toliko zbralo, a ste nardile kakšno fotko? mož vidim, da je pri vas podobno zjutraj, tudi N. se priklopi preden se zbudi, potem pa GH približno čez dve uri. Se včasih preveč sekiram glede te prehrane, kdaj, koliko, a je premalo, preveč... Sem ji pa danes skuhala mesno župco pa še rezance sem dala zraven, je kar fajn jedla, rezance si je kar sama v usta dajala. Pol pa je še vidla mojo rižoto in je kar cmokala, da bi jo jedla. Še dobro, da sem jo bolj dietno skuhala. Ji je bla zelo dobra. Je pa N. veliko na tleh, tako da upam, da se bo začela kmalu plazit. Če slučajno kaj protestira pa se z njo igram na tleh. Jo pa malo dam tudi v hojico, samo še ni dojela, da z njo lahko nekam pride. Edino ko zagleda rožo v dnevni, takrat ni problema, je pa takoj tam in trga liste z nje
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 21:42:07
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Dober večer, da se še malo tu javim po dolgem času. Me je čili malo okarala . Danes je bilo v SN prav luštno . Nas je bilo kar nekaj. In moja mala madam je skos dudo iz ust jemala Ažbeju in fant se pri tem ni kaj preveč razburjal. Doma pa duda sploh ni aktualna . Se je pa igral malo med sabo spet isti trio - Ažbe, Sara in Klemen. Naslednjič bi se morale res kje zunaj dobiti, kjer bi imeli dovolj prostora za gibanje in zganjanje vragolij- Hranjenje - probam, da ima obroke goste hrane ob približno enakih urah. Koliko in kdaj je pa na joški pa raje sploh ne štejem. Danes sem ji za malico naredila ovsene kosmiče pa notri zamešale še suhe slive, pa je z užitkom jedla , kar ponavadi ne... Moram zgleda tudi malo več takih in drugačnih čorb skuhati. Samo me bo moj dragi hecal kaj spet to kuham . Ve ste že začele uvajati rumenjak? Kako ga dodajate svojim nadobudnežom?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 21:56:20
|
|
|
|
čili
|
hojla. Dete spi,tavelik bere,dragi pred tv-jem,jest pa na tipkovnici... Če nismo mi popolna družina,nič se ne kregamo, mir in tišina vladata . Bomo naslednji teden v še večjem številu ane... Bomo še tuki skup stopile s časovnim usklajevanjem mož ti pa posrednik med tem in onim forumo,če ti je prav,. Če bo sonček bomo zunaj . Neke ideje so že padale...Bom jest kar povedala da naslednji teden še nisem noben dan zasedena. Ponoči Ažbe je okrog pete ure in zjutraj se mu tja do osmih devetih ne mudi z zajtrkom,tko da je okrog 8.30.Pač počakam, da se prične pritoževat,potem pa pade kaka mlečna kašica.Sedež za kolo je star 8 let in ker nam je dobro služil ga bomo še uporabljali.vem pa ne kaj je zaeni,je že dolgo v garaži .
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:03:14
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Dober večer, da se še malo tu javim po dolgem času. Me je čili malo okarala . Danes je bilo v SN prav luštno . Nas je bilo kar nekaj. In moja mala madam je skos dudo iz ust jemala Ažbeju in fant se pri tem ni kaj preveč razburjal. Doma pa duda sploh ni aktualna . Se je pa igral malo med sabo spet isti trio - Ažbe, Sara in Klemen. Naslednjič bi se morale res kje zunaj dobiti, kjer bi imeli dovolj prostora za gibanje in zganjanje vragolij- Hranjenje - probam, da ima obroke goste hrane ob približno enakih urah. Koliko in kdaj je pa na joški pa raje sploh ne štejem. Danes sem ji za malico naredila ovsene kosmiče pa notri zamešale še suhe slive, pa je z užitkom jedla , kar ponavadi ne... Moram zgleda tudi malo več takih in drugačnih čorb skuhati. Samo me bo moj dragi hecal kaj spet to kuham . Ve ste že začele uvajati rumenjak? Kako ga dodajate svojim nadobudnežom? Pridkana Mojga sineka pa že sedaj učim da mora biti do punc prijazen...Bova imela drugič dve dudi s seboj .Pa upam da se bodo lahko že po kaki deki na travi valjali. Mi bomo z rumenjakom še malo počakali. Sem danes kupila peso pa mi še ni čisto jasno kako jo bom pripravila. Sicer jo jem edina v družini in upam da se mi bo najmlajši član pridružil.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:10:57
|
|
|
|
sasek79
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Dober večer, da se še malo tu javim po dolgem času. Me je čili malo okarala . Danes je bilo v SN prav luštno . Nas je bilo kar nekaj. In moja mala madam je skos dudo iz ust jemala Ažbeju in fant se pri tem ni kaj preveč razburjal. Doma pa duda sploh ni aktualna . Se je pa igral malo med sabo spet isti trio - Ažbe, Sara in Klemen. Naslednjič bi se morale res kje zunaj dobiti, kjer bi imeli dovolj prostora za gibanje in zganjanje vragolij- Hranjenje - probam, da ima obroke goste hrane ob približno enakih urah. Koliko in kdaj je pa na joški pa raje sploh ne štejem. Danes sem ji za malico naredila ovsene kosmiče pa notri zamešale še suhe slive, pa je z užitkom jedla , kar ponavadi ne... Moram zgleda tudi malo več takih in drugačnih čorb skuhati. Samo me bo moj dragi hecal kaj spet to kuham . Ve ste že začele uvajati rumenjak? Kako ga dodajate svojim nadobudnežom? Dober večer! Kako si pa ovsene kosmiče pripravila. Ali si jih v kakšen kompot namočila, ali si jih kaj kuhala. Jaz skoz razmišljam kaj naj še našemu ponudim kot prilogo, da ne bo skoz jedel samo krompir in polento. Riž mu je všeč samo, če je on ko se čisto spaca, ker je bolj sočno. Testenin samih mu še nisem dala. Ali ima katera kakšen predlog? Kobacanje: Naš se že nekaj časa kobaca. Njegov razvoj gre čisto po šolsko. Imam pa kolege, ki imajo 10 mesecev starega sinčka, ki ni nikoli maral biti na trebuščku - je skoz protestiral. Se zelo dolgo ni obračal. Najprej je sam sedel, nato je pa iz sedečega položaja začel kobacati. Najprej se je postavil na vse štiti, nato pa je kmalu tudi kobacal. Sedaj ga je povsod polno in se že postavlja ob pohištvu. Tako, da mislim, da bodo tudi tisti septemberčki, ki ne marajo biti na trebuščku, kmalu kobacali. Tanes smo imeli ultrazvok trebuščka. Nobeden ni niti vprašal kdaj je nazadnje jedel (dojila sva se dve uri pred pregledom). Ultrazvok ni pokazal nič sumljivega. Sedaj moramo počakati izvide kjer bomo dobili vsa navodila v zvezi z dieto. Pričakujem, da bova kmalu (predvsem jaz ) lahko vse jedla. Drugače pa smo bili danes v šparu in spet malo naredili zaloge moje dijetne hrane - predvsem priboljškov. Kako je to drago. Ugotavljam, da se moja dieta pozna samo na naši denarnici, pri Ažbetu pa ni sprememb. SN: Upam, da se vam bova tudi midva lahko kdaj pridružila. Škoda, da imava tako daleč do Lj. Jaz prav pogrešam čvek. Pri nas nimam nobene družbe za vozičkat.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:19:49
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Sasek zakaj pa sta šla na UZ trebuščka . No super, da je vse vredu . Sama sem ji skuhala kr v vodi, s slivami vred. Tako, da skoraj lahko rečem, da sem jih skuhala v slivovem kompotu. Čili kako porabiti rdečo peso pa nimam pojma . Menda pa, da je ful zdrava . No to pa lepo, da svojega sinčka tako vzgajaš. Punce mirno in dolgo noč vam želim
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:20:33
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Aja Sasek... ene punce se dobivajo tudi na Ptuju, če ti je to kaj bliže
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:28:58
|
|
|
|
Mož*
|
Dober večer, dete spi, stari pred TV, gleda posnetek iz parlamenta iz 90. let; jaz na tipkovnici Ta veliki dve na klatenju, Aljaž bo prespal pri prijatelju, ker gresta jutri na-vse zgodaj na namiznoteniški turnir. Ja, obvezno se dobimo naslednji teden; jaz imam čas od srede do petka. Rumenjak-a mu nisem posebej uvajala, je pa že parkrat jedel saherco, (moji so nori na saherce, tako da jih pečem vsaj 1x tedensko), v kateri, so, seveda jajca.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.5.2010 22:57:28
|
|
|
|
lean
|
rumenjak uvajam po navodilih pediatra: skuhanega sem razdelila na četrtine (daš najprej eno, nato povečuješ do celega rumenj.). Vmešam pa med špinačo ali med kakšno drugo zelenjavo.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 7:47:32
|
|
|
|
Mož*
|
No, dober dan Naš K. že od ranih jutranjih ur šiba okoli, je ves prijazen, a zgoden. Danes imamo kar program, namiznoteniški turnir, pa kasneje 50-letnica moževega prijatelja, pa teženje s pospravljanjem..
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 8:45:39
|
|
|
|
čili
|
Dobro jutro. Sem včeraj do polnoči razgrajala,danes pa Ažbe, po sicer prespani nači brez flaše, že pred sedmo pokonci-prav mi je! a kaj ko me ne izuči ! Mali že pridno trenira hojo po vseh štirih. Tavelik pa pospravlja svojo sobo. Sem mu prepovedala dodatne dejavnost dokler nima tipitopi v svojem kraljestvu . Ve da mislim resno zato je poprijel za delo da bo čimprej frej. HUU se širijo neke vonjave ,gremo na povijalno...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 10:18:20
|
|
|
|
yenny
|
Zgleda,da zvečer kar oživite tukaj gor! Z mano ni zvečer prav nič,ob taki uri če se le da prav veselo spim-baje,da tudi smrčim-malo dvomim no! Za nami je prespana noč,brez zbujanja,jaz pa zeham kot bi vstala najmanj 100X! Sem tudi jaz skuhala ovsene kosmiče,ji bom dala popoldan,da vidim če ji bo všeč! Včasih mi kar idej zmanjkuje kaj bi ji še dala,da bo kaj novega. Včeraj sem ji dala nekaj testenin pri našem kosilu jih je prav lepo zmazala,ko pa sem ji skuhala posebaj zanjo,z enako omako pa niti pod točko razno! Jaz bi šla tudi okrog Ljubljane,samo kaj ko je naša še vedno v fazi ko ji voziček ni kaj preveč všeč,oz roma zdrži v njem maks.eno urco!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 15:01:41
|
|
|
|
Mož*
|
Mi smo pa darilo za 50-letnico kupovali, mi je bilo potem žal, da nismo šli na pohod. Mali ima trenutno obhod po stanovanju, samo stavek napišem in že izgine z obzorja.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 15:38:31
|
|
|
|
čili
|
No, sem odkrila vzrok naši nejevolji in slabemu spancu: ZOB .Vsaj tko je bilo videti ko se je smejal na vsa usta pri dobri svetlobi. Razen če ni bila polenta od zajtrka . Sasek za prilogo uporabljam tudi ajdovo kašo.Jo ima mali rad. Mora bit pa kr malo razkuhana ali pa v juhici. Kdaj se dobimo,kako vam paše? Sreda ,četrtek, petek nam ostaja. Katera je sploh še iz Lj. in okolice (tudi daljna šteje !)
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 21:29:12
|
|
|
|
sasek79
|
Dober večer! Vila Malina: Ptuj je zame še dlje. Saj do Lj. nimam tako strašno daleč - cca. 55 km. Sem se včasih vozila vsak dan v službo. Sedaj pa me nič ne mika se vozit z malim v neklimatiziranem avtu. Sploh ker skoz protestira in tuli v avtu. Sama potujem z njim samo če vem, da bo spal. Pa še to me včasih goljufa. Mogoče se vam vseeno kdaj pridruživa. UZ trebuščka je imel zaradi močnih krčev od rojstva pa do pred kratkim. Sedaj se počasi umirjajo. Zato sva oba na dieti, ker še ni izključena alergija na kravje mleko in jajca. Vse preizkave, ki so jih naredili na pediatriji v Celju so b.p. Tako, da naš fant je zdrav in se vsi sprašujejo zakaj smo sploh prišli. Yenny: Tudi naš ne mara vozička. Najbolj zadovoljen je v kenguruju. Zobki: Meni se je danes zdelo, da sem zgoraj levo videla belo bulico v ustih. Mogoče bo prišel prvi zobek. Mali je že nekam sumljivo tečen in še slabše spi kot sicer. Močneje se spet slini in brusi dlesni že dlje kot en mesec. Ali je možno, da najprej pridejo zgornji zobki ven?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.5.2010 22:57:21
|
|
|
|
Mož*
|
Glede zob: je sicer redko, a lahko najprej izrastejo tudi zgornji. Mi smo pa pravkar s 50-letnice, ki je bila super. Nobenih neumnih iger, prijetna glasba, naš mali užival. Krožil je iz rok v roke, zabaval stare in mlade, si ogledal nič koliko ur in verižic, 2 uri ga sploh videli nismo. Tudi hrana mu je moćno teknila, je odpiral usta kot mladi ptiček. Zdržal je kar 5 ur, ko je imel dosti, smo odšli. Totalni žurer.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.5.2010 0:59:27
|
|
|
|
Rosca79
|
Oj O kako ste pridne za pisat...sem vas kar nekej časa zdej brala Pa da še jst mal pokomentiram tisto nazaj: Naša tudi plezala, tudi njen ati si že predstavla kako jo po skalah vleče sva se ravno zadnjič pogovarjala da predno fasado menjamo lahko oprimke namontiramo okol po bajt S sestankovanji ste tud za pohvalit bova tudi midve nekoč pripotovale če naju hočte Ne spomnem se katera je imela namen kupit stajco, no pa da povem so moje izkušnje zelo pozitivne. Imamo leseno, ker so mi tiste mrežaste preveč klastrofobične, in je res super zadeva. Zdej jo imava še na srednji višini in notri sedi kot carica in se sama čist zaigra, se pogovarja z igračami in zdrži po več kot pol ure, s tem da jo zelo malokrat pustim notri do stopnje da začne sitrarit, ampak jo po občutku vzamem prej ven. Brezskrbi si naredim zajtrk, kaj pospravim, grem pod tuš, wc, nesem ven smeti,... Včeraj je naši dečvi prvič uspelo se dvignit v sedeč položaj iz ležečega brez da bi se za kaj gor vlekla, je bila še sama kar mal začudena. Drugače pa se premika še vedno samo nazaj in se hitro kje zagozdi kakšen teden se postavlja na vse štiri tačke in se ziblje pa zraven smeje, se ji to zdi tolk fajn smo še vedno brez zob, ima sicer že kar nekaj hribčkov, pa tudi še daleč od hoje po dveh smo Pa naši flekci izginjajo odkar se strogo izogibava mleka in njegove rodbine Zdej sem pa tolk napisala da sem si že zaslužila da lahko grem spat in lahko nočko
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.5.2010 17:19:24
|
|
|
|
čili
|
sem ffuull naložila potem pa po pomoti zbrisala....Bemtiš zdej pa še enkrat...na kratko... Mamo prvi zobek
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.5.2010 19:35:38
|
|
|
|
Mož*
|
No, bravo Ažbe, za prvi zobek (in, seveda, ćestitke ponosni mamici). Rožca, daj, pridruži se nam! Sicer pa: dober dan! Smo pravkar iz Italije, ker smo šli po Bloomov-a stolčka (za Klemna in januarćka): torej 2 mamici, 2 letnika 1993 in 2 dojenčka. Jaz sem vozila, letnik-a 1993 sta zabavala dojenčka. Najbolj smešno je bilo, ko sta 1x oba dojenčka hkrati tulila, 1993 pa je vsem zaspal Zala me je nemarno obrala v Palmanovi, ampak imeli smo se svetsko. Zgodil se je čudež: Klemen je med šopingiranjem v outlet village-u v Palmanovi celo za celo uro zaspal v mareli. sem 2 x preverila, če še diha Sicer pa se mali na polno razvija, čeblja, renči, stanovanje je pa itak njegovo. Stajico sem iskala jaz. Kupila sem stajico in hodalico-poganjjalčka Tomy (2 v enem) od iste pusnce, od katere sem vzela praktično novo lupinico in adapterje. Očitno imava zelo podoben okus. Namreč iskala sem točno določenp stajico... (barva, dimenzija....)
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.5.2010 21:09:52
|
|
|
|
čili
|
Rosca Ja ta nekoč bi bil lahko že ta teden Pogreša se Mateja že od srede odkar je šla k zdr. !!!Pa ja te niso kam odpeljali!!! Je bil dans dan za spanje je tudi moj spal 2,5 ure. Sem ga kar naprej čekirala, ker nisem več navajena ta dolgih rund. Sem to že enkrat danes pisala pa butara zbrisala. Pa še ene dve stvari ampak tisto pa drugič .
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.5.2010 8:14:28
|
|
|
|
mateja8
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili Pogreša se Mateja že od srede odkar je šla k zdr. !!!Pa ja te niso kam odpeljali!!! Ojla, sem vesela, da si me pogrešila, čili. Da vam povem kaj vse mi je doktorca naložila. Najprej moram it po holter RR, aparat ki ti 24 ur dnevno meri pritisk. Pri zdravnici sem ga namreč imala 160/110 in jo je skor kap, da mam pri 27ih tak pritisk. Mi pritisk full niha pa ne ve zakaj? Potem moram dermatologu, ker imam nek izpuščaj na boku. To me že dlja časa občasno napada. Pa še kri moram it dat in potem nazaj k njej po napotnico za pregled ščitnice v LJ. Mam namreč povečano ščitnico sam ne vem, če mi dobro dela ali ne - to bomo pa še vidl. Skratka sem slabš k vsaka stara baba. Zadnje dni sem mela full opravkov, ker smo včer mal praznovali. Me je namreč doletelo to, da sem se mal postarala. Vita je po starem, sam zadnje čase gre po Klemnovih stopinjah (od Mož*). Vstaja namreč pred šesto zjutraj. Upam, da jo bo to minil, ker sem js še čist zalimana takrat. Glede hrane smo napredovali in zdaj jemo vse po spisku. Sam da ni mlečno, pa ji je o.k. Smo še brezzobi. Moram pa rečt, da jo neki matra, pa ne vem kaj. Je bla včer sitna in sitna, pa spat ni mogla tko kot ponavadi. No, dopoldne je spala 3 ure, pol je blo pa konc. Mogoče so pa zobki!? Zdele je šla počivat in upam, da bo vsaj 2 uri spala, da jaz vse zlikam. Joooooooj kolki kup mam. Kako ste pa ostali septemberčki in mamice?
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.5.2010 9:59:48
|
|
|
|
sasek79
|
Mateja: Vse najboljše. Pa veliko zdravja. Naš fant je zadnje čase tudi nekam čuden. Pa spet je nehal spat podnevi. Ponoči pa tako nikoli ni. Tudi mi čakamo zobke. Jih kar ni in ni.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.5.2010 10:00:57
|
|
|
|
Mož*
|
Dober dan! Klemen je danes spet vstal okoli 6.00, je takoooooo nežen, gruli, boža,...; pa čisto konkretno frcne, če se delaš mrtvega No, sedaj, raziskuje; trenutno ga ne vidim; slišim pa: se mi zdi, da v veži obdeluje voziček Mateja, poleg pregleda ščitnice boš zaradi nihajočega tlaka verjetno napotena tudi k endokrinologu zaradi kontrole kateholaminov v urinu. Poleg nihajočega tlaka morda opaziš tudi kaj drugega? Navale krvi v glavo, potenje, nenadno rdečico obraza ali kože (par minut), ali podobno? Pa seveda: VSE NAJBOLJŠE!
< Sporočilo je popravil Mož* -- 10.5.2010 10:01:59 >
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?