Teja K
|
Dobro jutro nosečke! Živepo..., jaz v takšnem primeru, ko tašča kaj teži, rečem, ja zmente se s sinom , jaz nič ne vem o tem... Je pa res stari čarnovnik Sapi ... umetni popadki ... res ni najbolj prjetna stvar... daleč od tega... je prava nočna mora, sploh če nimaš svojih popadkov, Dala skozi pri prvem. In sicer je bilo tako, da na CTG-ju ni bilo gibanja, ker je mali spal, pred tem sem že imela sum na zastoj v razvoju, pa so me po enem tednu poslali domov, mojo G. je skor kap zadela, ko me je zagledala. No potem ko sem opravila CTG 2 dni čez rok in je mali spal, so me napotili v porodno sobo in jaz full vesela, da grem rodit, pošljem sms, da dans dobimo bebija... ja pajade... mi vstavijo popadke v vagino... niso boleli ali kaj podobnega, bili so rahli, ampak jaz sem cel dan prebila v porodnih sobah, zvečer pa so me odpeljali na oddelek spat... tam sem čutila rahlo pikanje v jajčnih in to je bilo to... drugo jutro so me spet odpeljali v porodno sobo in me našopali z popadki... pa popadkov ni bilo, samo reakcijo sem dobila na ta gel in me je metalo po postelji, zeblo, znojila sem se groznooo... popadkov pa nič... noč sem preživela kar v porodnih sobah, hrane več nisem dobivala, lačna bila za znoret, sam na veliko potrebo me je kar naprej tiščalo... tretji dan, pa je prišel en mlad zdravnik in začel se mi je tudi luščit čep, tak čisto malo... sem to povedala in se me je ta asistent usmil, ker je tudi njegova žena doživljala isto.. je šel do doktorja in je rekel, da sem se začela odpirat in so mi našopali umetnih popadkov v žilo... v času kosila ko so doktorji šli jest, pa so prišle tri babice, zaprle vrate in rekle, da zdaj pa gremo... meni pa so se popadki že začeli umirjat, zato nisem dobila nič proti bolečnima... ena je šla na trebuh, kjer je otročka ven potiskala, drugi dve pa sta bili pri nogah... ena ga je po 4 pritiskanju prijela za glavico in ga potegnila ven in tako sem kasneje po tem ko so mi v žilo našopali popadkov rodila v 2 urah. Je bilo grozno takrat, ampak sem vse pozabila v momentu, ko so mi dvignili haljo in mi Davida položili na prsi... San čestitke za vrnitev domov , čim več carkljanja in prijetnih trenutkov. Dans pa imam ob 13.30 pregled, tako, da če bo katera v tem času rodila, bom sms dalje poslala, da boste dobile objavo, ker jaz se peljem prvo v MB na pregled, pol se dobim na dveh babjih čvekih in šele potem se vračam nazaj v LJ... verjetno bom čisto adijo, tako da ne vem če bom se dans še kaj javila. Bodite pridne ko meni
|