|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
11.5.2010 12:45:51   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

jaz imam v prsih mleka vedno manj, napumpam si dvakrat na dan iz obeh jošk skupaj 60ml, mi je patronažna rekla da ga lahko spet pristavim ampak nekako nimam želje ker ne bom vedla koliko je pojedel in ne bi rada doživljala spet drame kot prešnji teden ko je mali hujšal namesto da bi se redil.

upam da ste vsi zdravi in veseli, da vam gre dobro. meni je starševstvo res čudovito, je imela Aprilčica10 prav ko je napisala v sporočilu, da ne veš koliko ljubezni premoreš dokler ne dobiš svojega otroka user posted image

Glede pumpanja - jaz nisem nikoli mogla NIČ napumpat. Ne vem, a je to kaka psihična blokada, ker mleko mi teče iz prsi, čim pa je pumpica gor, pa NIČ. Je pa res, da nisem bila pretirano vztrajna, ker meni je občutek ob pumpanju obupen user posted image  Tako da je čisto možno, da imaš mleka več. Res je nepraktično, da se ne da v joške videt, koliko je mleka v njih user posted image

Jaz si starševstva v naprej nisem znala predstavljat, tako da sem čisto presenečena nad vsem, kar se dogaja user posted image  Vem, da sem se že prvi dan v porodnišnici čudila, kako kul je najin otrok. In vsak dan bolj kul se mi zdi user posted image  Glede na to, da sem imela precej stresno nosečnost, pa imam, odkar sem rodila in spoznala Žiga, občutek, da sem na enih super duper pomirjevalih user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 376
11.5.2010 13:06:29   
Anonimen
Mi smo imeli danes P. Se je Tai tok zredil, da je P kar mal zatrokiraluser posted image  Ne vem a se še sploh ureja un seznam, kjer piše kok imajo našiuser posted image  kg/cm? No naš ima zdej 52 cm in 3980guser posted image  (torej v 1m je pridobil 1400guser posted image user posted image user posted image ).

didi men je ravno danes P rekel, da zde lahko spi na trebuščku, ker se itak že sam ful obrača. Pa tud če se ful dere, mu pomaga če ga dava na trebuščka ležat in se hitreje umiri.

(odgovor članu mamika25)
  Neposredna povezava do sporočila: 377
11.5.2010 13:27:03   
Kepica83
živjo!
Glavica... hm pri našem je ravno to, da tudi če je na hrbtu ima glavico vedno obrnjeno v levo ali desno. Tudi v ležalniku ali v vozičku. Nikoli ne leži na zadnjem deluuser posted image

didi5... Jaz uporabljam Novalac. In ga kupujem v avstriji. Zelo sem zadovoljna z ceno in z samim mlekom ( nič krčev). Babyloverki bom kupila pa še lahko zate vzamem. Katera je spraševala za aptamil? bom preverila cene pa vam povem. Koliko gramsko pakiranje pa naj preverim?

Mi imamo plenice pampers premium care in smo full zadovoljni. veliko boljše od navadnih pampersk. Tiste so mi bile full trde in plastične proti tem iz bombaža.

No pa je konec lepih mesecev brez M. Danes se je prikazala user posted image . Ma po eni strani sem kar vesela. Smilijo se mi tiste revice ko jo po par mesecev nimajo ali pa po leto dni.

Športanje... punce kdaj ste začele športat? Jaz pri 3 tednih počasi. sedaj pa že intenzivno. Pa včasih kdo reče da sem prehitro začela. 17.5. imam pregled pri G pa upam da bo  vse vredu.

< Sporočilo je popravil Kepica83 -- 11.5.2010 13:34:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 378
11.5.2010 13:29:59   
NATAŠA35
mi smi imeli patronažno v 4. in smo natehtali 4020g, tako da je dobil do sedaj 320g, kar je v redu...na dan dobiva cca 20-30g, ker pa veliko kaka in lula, gre tudi ven dosti...resda se ne redimo pretirano, ampak dovolj... smo se pa danes prvič kopali, pa mu ni preveč pasalouser posted image user posted image , tako da smo zaključili z patronažo...pa nam je rekla, da se vidimo pri petemuser posted image user posted image user posted image

sestra, ki je na taiwanu, mi je sporočila, da bom teta punčki, pa sem se lepo user posted image , ker sem nekako to pričakovala... vidim, da se moram z nizy zmenit, če lahko može zamenjava user posted image user posted image

drugače smo mi tudi večinoma na rokah, ker drugače ni nič miruuser posted image , pa še ne morem ga pustit jokat, duda pa tudi ne zaleže, ker jo kar izstreli ali pa kar sam ven z rokico potegne..ponoči pa spi pri nama, ker mami zaradi utrujenosti zaspiuser posted image , drugače pa spi v posteljici...

zdaj pa naj bo vreme lepo, da sprobam vozeka in kako naš simon spi notri...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 379
11.5.2010 13:34:00   
aprilski hrošček
didi midva dajeva Žigata čez dan skoz na trebušček spat, ker na boku se skoz zbuja in jamra na trebuščku pa mirno spi tudi 3 ure. Mi je patronažna svetovala naj mu malo dvignem vzglavje in potem komot spi na trebuhu. Res pa je da Žiga že normalno dvigne glavico in jo prestavi iz ene strani na drugo tako da ni panike da bi mu glavica omahnila in bi se zadušil.

nax pri nas je isto stanje kot pri vas že skoraj 14 dni. Ga dam na zizo pa dvakrat potegne pa v jok pa potem noče več jest pa ga probam zmotiti pa ga prestavim na drugo pa spet potegne pa spet v jok,... in posledično lakota. Katastrofa sem že čist zmozgana user posted image user posted image user posted image user posted image . In ker ne vleče več tako kot je mi posledično tudi mleka zmankuje in smo skoraj vsak drugi obrok že na Novolacu. Kar se pa dretja v vožičku tiče smo še vedno na istem in kar groza me je ker gremo jutri v Postojno na pregled kolkov in se bo spet jokal ker se tudi v avtu ne mara vozit, vendar sem se prav danes odločila, da ga bom vsak dan napokala v avto in ga vozila na krajše razdalje pa se bo navadil, ker jaz skoz zaprta v tem stanovanju pa tudi nebom user posted image user posted image user posted image .

Naš ne zaspi drugače kot na rokah in sploh bi bil skoz na rokah, ga zamotijo viseče igračke za 5 min potem je pa že alarm. Pa sem poskusila in sem ga pustila malo več časa da vidim, če se bo vseeno zamotil ja pa jade je bil tak alarm da se je potem komaj potolažil. Ma imam zahtevnega fanta!!!!

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 380
11.5.2010 14:15:48   
tanika1
Hej!
Mi smo se pa danes prvič kopali, pa je mali tako užival.Sam pol je bil pa tko lačen, da sva se mogla hitro dojit, potem je pa zaspal. Moram rečt, da je pa naš mali ful priden, ponoči spi skoraj celo noč, zbudi se enkrat proti jutru, pa se ppodojiva in spi naprej.
Zaspi dostikrat kar sam v posteljici, včasih edino rabi dudo, večinoma pa tudi brez nje.

Drugače smo ga pa spet tehtali, pa je spet malo premalo pridobil, sam pomoje je to zato, ker je v nedeljo in včeraj ogromno polival, pa ga potem nisem silila da bi toliko jedel, ga nisem na silo budila, če je zaspal med dojenjem. Lula in kaka pa tudi ogromno. Pa bo že, zvečer mu dodajam svoje mleko, ki si ga sčrpam ponoči, ko se ne zbudi, meni pa vse teče ven. Če je pa potrebno mu pa dodava tudi aptamil, samo ga ponavadi ne spije veliko.

Plenice pa uporabljamo pralne bambusove racmanke, pa sem kar zadovoljna z njimi, edini problem je tole vreme, ker se potem ne posušijo hitro.
lp

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 381
11.5.2010 14:20:35   
mamika25
Morm tukaj malo potožit... jokam že eno uro, mami je peljala starejšo hčerko na pregled h okulistu, ker smo sumili, da malo škili...in res, nositi bo morala očala user posted image user posted image user posted image , sej vem da ni to konec sveta, sam sem vseeno tako žalostna, mala se mi smili, ne vem kako to... noben od naju nima očal, a sva kaj naredila narobe...kr jokam, ne morem si pomagat.
Se opravičujem, ker tukaj s tem morim, ma sem mogla nekam napisat... user posted image

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 382
11.5.2010 15:13:50   
Kepica83
mamika25 prosim ne jokat. Ne se sekirat. verjami, da nista vidva nič kriva. To pride, ampak se zelo hitro popravi. Nebit žalostna- Boš vidla, da se bo hitro popravlo. Ok? ni to nič hudega. Malička pa se bo tudi hitro navadla. Lupčkaa

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 383
11.5.2010 15:17:55   
agha
Pozdravček vsem!

Naš malček se je včeraj popoldne umiril in spal, krče je pa spet imel zvečer ampak ni bilo hudega, je kar hitro minilo. Hvala bogu!!! user posted image Danes smo bili pa dopoldne na sprehodu skoraj 2 uri, ki jih je seveda prespal. In zdaj nadaljuje...user posted image user posted image Sem prav vesela, da je danes tako in upam, da bo čim dlje ostalo. Vsaj danes naj!!!
Zadnje čase pa res veliko poliva in to ne glede na to ali podremo kupček ali ne (včasih je celo boljše ko ga ne), pa mi ni jasno zakaj.user posted image Ampak vseeno je sit, ker še vedno po tem spi 3 ure ali celo več čez dan, ponoči pa še dlje. Imam občutek, da se prenajeda, a je to sploh mogoče?!user posted image user posted image

Tintin - hvala za nasvet, bom poskusila, če bo kaj pomagalo. Homeopatije se pa še nisem nikoli poslužila ampak če ne bo šlo drugače bom tudi to probala..

Dacy - mislim, da nisem nič takega pojedla, ker se ful strogo držim vsega kar ne priporočajo. Edino na kar sumim so siri, ki pa sicer niso med živili, ki naj bi škodovala.

Nejanejc -  upam, da se ti mleko vrne. Mogoče je to, da ti ga zmanjkuje posledica tvoje utrujenosti.user posted image user posted image

Tanika1 - sem mislila, da sem edina, ki uporablja racmanke.user posted image user posted image   Je pa isto pri nas, da se zdaj malo težje sušijo, pač uporabljamo sušilec za to. Koliko plenic pa imaš ti? Mi jih imamo 20 in na vsake 2-3 dni peremo.

Mamika25
- nekje moraš izlit svoja čustva, važno je, da ti koristi in da se vsaj malo boljše počustiš! user posted image user posted image user posted image Sicer pa so očala zdaj tako ali tako in, jih hočejo nosit še tisti, ki nimajo dioptrije, bo pač mala večja frajerka! user posted image

Imej te se lepo in lep dan vsem!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 384
11.5.2010 15:19:35   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

Amelie,Didi in Babyloverka - glede dojenja se strinjam z vami, tudi sama sem bila psihično preveč utrujena od tega in od vseh ki utrujajo s tem. Zdaj ko me kdo vpraša: "A dojiš?" Mu odgovorim: "Zakaj? A boš malo?" user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 385
11.5.2010 15:31:06   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

didi5... Jaz uporabljam Novalac. In ga kupujem v avstriji. Zelo sem zadovoljna z ceno in z samim mlekom ( nič krčev). Babyloverki bom kupila pa še lahko zate vzamem. Katera je spraševala za aptamil? bom preverila cene pa vam povem. Koliko gramsko pakiranje pa naj preverim?

Ja jaz sem spraševala za aptamil :) Zaenkrat smo zadovoljni, ker še ni hujših krčekov. Mi pa danes od jutra še ni kakala (tega nismo navajeni, ker je ponavadi bila plenica polna pri vsakem previjanju). Pa vidim da jo mičkeno črviči. Ampak nič hujšega.

Sicer pa ne vem kaj danes dogaja. Naša je precej nemiren otrok, pa zaspi zelo težko (pa še to za kake dve ali tri ure, tudi ponoči). Danes pa spi od 7.00 do 9.30 (papica) pol sva šli na sprehod in je zaspala v momentu ob cca 10.30 (sprehod več kot uro) in ko sva prišli domov sem jo kar oblečeno pustila v lupinici naj še malo potegne. Zdaj sem jo pa šla prav budit ob 14.30 in sem jo slekla, previla, pojedla je 50ml in spi dalje!!!! (kar položila sem jo lahko - ker ponavadi začne takoj jokat kakor hitro ne čuti mojih rok). Sem jo probavala še zdaj budit pa mi ne uspe. Pa ne ker mi ne bi pasalo (joooooooooooj kak paše) ali ker ji ne bi privoščila - strah me je da bo zamenjala dan in noč (pa bo ponoči drenja još in še). Ko bi ponoči tako spala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 386
11.5.2010 15:33:12   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

Morm tukaj malo potožit... jokam že eno uro, mami je peljala starejšo hčerko na pregled h okulistu, ker smo sumili, da malo škili...in res, nositi bo morala očala user posted image user posted image user posted image , sej vem da ni to konec sveta, sam sem vseeno tako žalostna, mala se mi smili, ne vem kako to... noben od naju nima očal, a sva kaj naredila narobe...kr jokam, ne morem si pomagat.
Se opravičujem, ker tukaj s tem morim, ma sem mogla nekam napisat... user posted image

Ne skrbi - jaz sem škilila na polno ko sem bila majhna - zdaj pa bi včasih rada škilila da ne bi rabla gledat določenih zdolgočasenih fac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sicer še nosim očala (ker leč nočem) ampak to sploh ni neka tragedija. NIč ne jokaj. A veš kaj hujšega lahko naše pikece doleti? Dokler je samo to ni hudega. Pa jaz zelo rada nosim očala :)

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 387
11.5.2010 18:07:01   
katy83
da se na hitrco javim in pokomentiram. Potem pa grem malo zalegnit za pol urce. Sem malo user posted image , pa ni Timotej kriv. Zjutraj smo šli rihtat papirje in "dvignit" naš "novi" avto. user posted image  Imamo končno velik avto. user posted image  Potem smo se tak furali okoli, Timotej je spal kot mala beba user posted image , popoldan pa sem se dobila z obema sestričnama malo v Europarku, pa na tortico smo šle, Timotej je bil seveda zraven, pa od sestrične tamali tudi. ( 5 mesecev star). Gremo tudi septembra skupaj na dopust, ampak me je kr malo strah. user posted image  Se mi zdi, da onadva full drugače malega vzgajata, pač drugačen način vzgoje. Midva sva bolj, kak naj rečem, na izzy. Sva že prej vedno govorila, da ti otrok ne sme spremenit življenja tako, da ti ne bi nič užival. Midva pač greva z malim naokoli kam češ, pa na pijačke, pa tudi ne komplicirava glede ure. Sestrična pa striktno daje malega ob 19.uri spat in je danes rekla, da zaradi morja ne misli te rutine spreminjat. Saj jaz to spoštujem, ne mislim komplicirat, ampak midva z mojim dragim pa bi rada tudi zvečer na morju okoli hodla. Saj otrok itak spi tudi v vozičku. Kaj sem jaz čudna? Ne vem, tako je pač moje mišljenje. no, ok pustimo to, ker moje javljanje na hitrco je že zdavnaj mimo. user posted image

Kepica - joj, za lulčka je bilo meni tudi rečeno, da nikakor nič vlačit kožice dol. To so mi rekli v MŠ, pa v P, pa še patronažna. Baje so to včasih delali, pa je bilo full več nekih vnetij. Glavico pa naš, če je na hrbtu (samo čez dan zaenkrat) sam drži naravnost. Mu pa dam, ko ga dam na stran spat, za hrbet tak koco zvito v rolico, da se ne bi slučajno na hrbet obrnil. Tudi to so mi pokazali v P.
Aja, jaz športam tak na malo že kaki mesec. Ampak res na malo. user posted image

Mariborčanke z okolico - kaj pravite zdaj za pijačko? Tortico? meni bi pasalo 18.maja, ker imam takrat posvetovalnico, pa sem glih tam. Rečite.

aja, mimogrede, Timotej je nazadnje kakal v nedeljo zjutraj. user posted image  Bi me moralo skrbet? Pa nič kaj se ne pritožuje, edino prda full dosti. user posted image

mamika25 - verjamem, da ti ni vseeno. je bila moja sodelavka na istem pred pol leta. Se je tudi jokala, ker so malemu očala predpisali. Zdaj pa pravi, da je taki frajer v njih. Ne se sekirat, tolaži se stem, da je to dobro za njo, da bo bolje videla, pa glava je ne bo bolela. same pozitivne stvari. Itak, pa je tako kot pravi Agha, zdaj so očala in. Tudi jaz jih imam. Sicer večinoma leče nosim, ker sem se tako navadila še v časih ko sem bolj športala, ampak tudi z očali se dobro počutim.

Dojenje - ma, punce ne se stem obremenjevat.user posted image mater kak me razkuri folk, ko samo dojenje vidi. user posted image Ok, meni je steklo zdaj full boljše, tak da dam dodatek samo zjutraj in zvečer, al pa če kam grem, pa je mali lačen, ampak to ni bistvo tega vesolja. Mislim. user posted image  važno je da imamo naše sončke rade in jih razvajamo v nulo. user posted image user posted image user posted image

tako, moja "kratko" javljanje končano. user posted image
Uživajte

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 388
11.5.2010 18:23:56   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: mojca976
Dacy- včeraj spal v posteljici ko ubit. Dala sem mu dudo in šla ven iz spalnice in je po 5 min. zaspal user posted image

mojca no tak nekak jaz nardim , ga dam v posteljo in ga kr pustim , malo se sicer kao jezi ampak pol pa kr zaspi ... vglavnem cestitam za uspeh user posted image user posted image user posted image

kakanje - no vceraj smo mi tud imeli kr mocne krce in danes isto in moram rect, da drekec ni bil nic vec kot gorcica, tak kot je bil do zdaj ampak je bil cist zelen, revcka malega vedno bolj mucijo ti krci, pa skoz prda in se vedno ga kr zvija in zvija ...

amelie  Nas tud kr skoz ko lezi glavo tisci nazaj in se nekam zagleda in ne odmakne pogleda in ga prav tezko zmotim da pogleda drugam, tako da premakne glavo v normalni polozaj in ne da jo ima cist nazaj ... Za kozico so pa meni tud vsi do zdaj rekli naj jo pustim pri miru ... in zaenkrat jo tud bom , 25.3. pa itak imam P pa bom vprasala kak je s tem ...

didi5 jaz sem zadovoljna, samo bom bankrotirala ce ne bom sla v Avstrijo po tiste velike pakunge ki so cenejse ... pri nas gre 800g Novalaca na teden in to se bo kmalu se povecalo, nekaj bo treba ustimat user posted image
Cez dan tud jaz Alekseia dam na trebuscka, ampak samo ko sem zraven, mi je pediatrinja rekla naj ga ne puscam na trebuscku samega zaenkrat, da to potem kasneje sele ... Jaz ga dam na trebuscka ze zarad krcev in tud ce kupcka ne podre mu pomaga ce je na trbuscku in za glavico je dobro da misice jaca itd... ampak zaenkrat ga pac ne puscam samega tacas user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mamika25Zdaj ko me kdo vpraša: "A dojiš?" Mu odgovorim: "Zakaj? A boš malo?"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nimam kaj na to za komentirat user posted image

kepica saj zdaj se mora imet obrnjeno glavico na stran ... zdaj imajo se vsi nasi dojencki na stran obrnjene glavice user posted image
M pa si hitro dobila... jaz se nisem nic zacela krvavet user posted image Pa me kontracepcijske tabletke ze cakajo ampak M pa se od nikoder, prvo tabletko pa moram vzet na prvi dan M ... Hja bo ze prisla enkrat ... menda user posted image

agha znajo bit siri ja , mojega dragega po siru vetrovi mucijo tud , tak da zna bit da je tvoj pikec imel od tega krce

katy nic nisi cudna, ce si ti cudna pol sem jaz tud cudna user posted image user posted image user posted image Midva z Alekseiem sva tud ze prisla okoli 10ih zvecer domov... sma sla na obisk pa smo se zaklepetali zunaj in mali je itak spal v vozicku in ko sem pogledala na uro je ze bla 22:00 , pa sem sla domov in malega slekla in pustila kr spat naprej in ni niti mrdno ... Jaz sem istega misljenja da ce otrok spi itak nima veze lih ce si zunaj in ga imas v vozicku, jaz tud ne bi htela sedet doma samo zato ker pa mali mora spat , ko pa je njemu itak vseeno kje spi, najraje pa mi itak zaspi zunaj v vozicku, ce pa bi jaz vidla da se mi otrok muci in da ne more zaspat in da ga jaz s tem samo se bolj matram ko sva zunaj , bi ga pa vsekakor peljala domov user posted image Glede kakanja pa jaz mislim da se ni panike, ce vec kot tri dni ne bo kakal pa poklici pediatrinjo ali patronazno pa jo vprasaj kak je s tem ...
Za pijacko , tortico itd... pa bi jaz v nedeljo ali ponedeljek, ker sem takrat lih v MB ... Ce ne pa pac drugic ...user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 389
11.5.2010 18:24:36   
nejanejc
katy, jst sem res adijo zarad tega dojenja, sej glih zato pravijo, d aj eslo vse k vragu.. se kako kapljco pridelam, in to je to... sem ga mela kar veliko, no dovolj za nasega frajerja, pol pa cez noc tko...

tintin, hvala. Vem, da bo vse ok pa da se sekiram, ko ni treba. Mi pac ni usojeno...

danes sem sla prvic sama na sprehod z nasim drbižcem... sva sla do centra in nazaj... enkrat je malo pojokal pa je bil mir, ko sem mu mal flaske dala... zdej ze tezko prsi zagrabi, razen ko se zbudi... takrat se isce zizo... Pol ko ugotovi, da ne tece je pa konc :(

lep vecer

papa vsem

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 390
11.5.2010 18:31:49   
MiniMiska
Punce, en nasvet prosim. Tiste, ki si črpate mleko oz. dajete vašim user posted image  AM, kako prakticirate hranjenje, če kam greste? Npr. greš na izlet, kdaj in kako pripravite obrok, že doma al samo mleko v stekleničko pa zraven prekuhano vodo al kako? S tem se bom zdaj zdaj srečala, pa še nisem naštudirala tega. A naj si doma sčrpam mleko in dam stekleničko v tisto torbico, kjer ostane topla, kaj pa AM? Hvala za vaš nasvet.

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 391
11.5.2010 18:36:24   
tintin
no, tudi mi smo danes malo vozičkal...je bil celo eno uro mir v vozku in sva z možkom uspela na sladoled v mesto :)

Vprašanje: kljub temu, da sem mama drugič se sprašujem če dovolj oblačim otroka? koliko ve oblačite vaše dojenčke za ven?
user posted image nejanejc: drži se in ne sekiraj se!

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 392
11.5.2010 18:42:18   
nejanejc
titin, pa se nismo srecali v centru ?  :)

jst dam nasemu eno "jaknco" cez in pokrijem z deko pa v kosku je skrit... Upam, da je tko ok

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 393
11.5.2010 19:05:43   
Anonimen
Zdravo...kako ste kaj ..jaz sem zelo otrujena danes...Naša Ema danes cel dan joka ne vem kaj ji je ,...ko je na rokah je pa tiho,,,hranimo se normalno..spimo čez dan bolj malo ,ponoči je pa kar tiho od 2200 do 500...
utrujenost...veliko upliva na preizvod mleka,je dober kadar otroci spijo ,da tudi mi mamice malo počivamo...če se le da...
razvajanje...pri nam je že naša Ema malo razvajena,tak ,da ahtamo ,da je čim manj na rokah...kajti sestrca jo ima kar naprej na rokah...
PLANICE..ima kater iz hoferja planičke...kakšne so ....jaz imam trenutno pampers..za občutlivo kožo,čeprav še ni imela vnete ritke hb...
MOZOLJČKI...moji so se ji zelo pojavljali..še ima kater podobne probleme z njim,,,jaz jih mažem z kremo za izpuščaje..
sprehodi ..moja ima najraje sprehode ..prav uživa...sam ,ko je tako smotano vreme ,da kar piha...
dude..moja jo pa noče več ,kar špukne ven....
PRANJE OTROŠKIN OBLAČIL..uporabljate mehčalec..imate kakšnega posebnega...
NEGOVALNO OLJE ZA TELO...ga uporabljate ali uporabljate mleko za telo...
Drugače smo pa mi nazaj na dojenju in nič ne dodajamo več...
MLEČNI SLADKOR...ste že slišale za to ,se dodaja za sladkanje čaja....
APTAMIL iz Millerja,danes sem dobila dober nasvet,da ta aptamil iz millerja ima preveč sladkorja v sebi kot pa navadni aptamil iz beby centra ali lekarnah in da otroke potem tudi zvija...toliko za infromacijo...
ja nič lepo se imejte se slišimo kaj...lp

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 394
11.5.2010 19:18:15   
agha
tintin - jaz tudi oblečem v tem vremenu eno jaknco, dodatne hlače in kapico in pokrijem z dekico. Danes mu je bilo to sicer malo preveč in sem ga odkrila. Ko pa so bile temperature 20 stopinj in več, ga pa nisem dodatno oblačila.
dacy - upam, da so bili res siri, danes imamo mir user posted image user posted image . Sicer ga imam ful rada ampak se mu bom z veseljem odpovedala, če je to to. Bom videla sproti...

Kompliciranje - katy in dacy,super ste!!!user posted image user posted image Jaz tudi sicer mislim, da nisem komplikator ampak počasi vidim, da proti vama za določene stvari malo kompliciram... Ne razumem pa kako si ljudje zakomplicirajo življenje z nekimi časovnimi okviri, npr. sestrična od mojega je bila čisto obsedena s tem, da mora malo ob tej in tej uri, do minute točno seveda, jest, se kopat, it spat,...halo?! No, to se mi zdi noro! ne bi pa npr. šla s takim malčkom na potovanje izven Evrope.
Mimogrede -  kam mislite letos na dopust in kdaj? Midva sva vedno šla na potovanja ali pa na morje kam dlje z letalom (Tunizija, Grčija, Egipt,...), letos pa ne veva kam naj greva, ker jaz nisem najbolj za Hrvaško (sva imela slabe izkušnje tam). Šla bi v začetku septembra, mogoče na slovensko morje. Kaj vi mislite na letalo in tujino s petmesečnikom? A imate kakšen predlog?

nejanejc - upam, da se čim prej uredi vse!!!user posted image user posted image In kot pravijo punce, važno je, da malčki zrastejo!!!

Lep večer in mirno noč vam želim!!!

< Sporočilo je popravil agha -- 11.5.2010 19:19:51 >

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 395
11.5.2010 19:30:43   
Anonimen
Zivjo punce.

Spet jaz malo. Da vas vsaj pozdravim. Zal nimam nic za dodati k vasim debatam glede adaptiranega mleka. So pa vse moje kolegice, ki niso dojile uporabljale Aptamil in ga ful priporocajo. Mi imamo mleka za izvoz in zaenkrat hvalabogu meni nic ne otrdevajo prsi in se nic ne vnemajo. Mala je pa tudi dokaj nezna do bradavic, tako da smo brez problema ze prisli na 4225g. Pa je stara 12 dni. Je rekla patronazna, da se ji zdi, kot da ima vsaj kaksen mesec in malo ne pa komaj 12 dni. Zdaj pa ne vem, ce ni ona mojemu otroku rekla, da je debel user posted image
Hecam se! Ful mi je fino, ker je res taksna krepka puncka in me ni strah, da ji bom kaj naredila, ko jo primem. In tudi kilam primerno spi ponoci. Spi trdno od 21 do 8 z enim vmesnim dojenjem ob 24 (jo jaz zbudim preden grem spat) in enim, ko se sama zbudi (ponavadi okoli 4.30). Tako, da sva midva oba naspana in spocita (saj vem, ze trkam na les user posted image )

Nejanejc in ostale, samo ne se sekirati glede dojenja!! Ce ne gre pac ne gre. So plusi in minusi pri AM in pri dojenju, tako kot pri vsaki stvari. Z AM dosti hitreje nafilas otroka, dojenje pa kar traja 10 do 20 minut. Je pa res, da mores AM kupovati in kuhati in greti, medtem ko prsi pac skoz s sabo nosis. V glavnem, meni je mama zadnjic povedala, da mi je dajala razredceno kravje mleko za pit. Me je skoraj kap! user posted image Zdaj pa taksno delajo, da otroci do prvega leta krave videti ne smejo, kaj sele, da bi kravje mleko pili. Tako, kot je ze ena rekla. Vsi smo zrasli. Bodo tudi nasi otroci. In potem, ko bodo imeli travme in probleme v zivljenju, bodo vedno lahko rekli, da je to zaradi AM oziroma dojenja user posted image user posted image

Jaz se cakam na zeleni kakec, ceprav tudi naso nekaj napenja zadnje dva dni. Pa je kakec rumen. Jaz res ne stekam. Razmisljam, da bi si kapljice nabavila za vsak slucaj.

Glede kozice pa vam spet nic ne znam svetovati. Imam eno kolegico, ki skoz dol vlece, eno ki se ne dotika in eno, ki je dala sina obrezati pa ima mir user posted image
Sem pa ravno danes razmisljala, da sploh ne vem kako bi jaz znala s fantkom. To kar lulajo, ko das plenico dol pa to nese povsod ... nasa je enkrat med umivanjem lulala in je urin lepo stekel dol na brisacko, sem z vatko obrisala in to je to. Si ne predstavljam, da bi se sebe brisala user posted image

V vsakem primeru vam (nam) gre vsem super. Zanimivo kako dalec smo prisle od lanskega poletja ... user posted image

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 396
11.5.2010 20:59:11   
tintin
No, potem nisem tako kiksnila z oblačenjem...povrh tistega za doma je imel tanko jopico in hlačke, pa dekco za pokrit...ma, vasja je bil zimski in ni bilo dileme...pač kombinezon in dekca...tole vreme je pa čist adijo.

dopust: mi gremo začetek sept. oz. konec avg. na Pag. Smo rezervirali mobilno hišico v kampu Šimuni. Sicer smo navdušeni kamperji, ampak ker ravno sredi sezone z tako malim nočem it, sept. je pa lahko v šotoru že malo mrzlo pa vreme je lahko bolj kilavo, smo se letos odločili za mobilno hiško. Drugo leto pa vsekakor šotor. Tudi z Vasjo smo šli prvo leto (pri 8m) v prikolico na Pag, lani pa s šotorom na Sardinijo in je bilo super. Tako, da drugo leto bo Vito ravno pravšnji za nove dogodivščine v šotoru.
S petmesečnikom bi si jaz že upala na letalo in izven meja Slovenije:), midva sva tudi lani malo cvikala glede doooooooooolge poti do Sardinije pa nočne vožnje s trajektom (sicer smo imeli kabino), ampak je bil BP. Tako, da kar pogumno.

nejanejc: kdaj si pa bila v centru? Mi trije (Vasja je tak čas v vrtcu) okoli 12h. No, saj kmalu se bomo lahko dobivale kranjčanke v mestu. Moj user posted image je še ta teden doma, potem bo pa spet akcija.

red in kompliciranje:
priznam, da imamo pri nas glede prvega uveden red, ampak s tem sem začela kaseneje...preden je šel v vrtec. Ker potem nekako človek ugotovi, da taki mali rabijo reduser posted image Kompliciram ne preveč, ampak spat pa hodi Vasja najkasneje ob 20h. Že zato, da imam jaz malo miruuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 397
11.5.2010 21:00:18   
tintin
Aja, glede kožice - lulček: glede na to, da imamo že drugega fanta....umikamo samo toliko kolikor gre nazaj in očistimo...fajn je trenirat kožico, ker s temi lulčki so itak same težave...user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 398
11.5.2010 21:26:20   
dacy
minimiska jaz ze zmesam vse skupaj in dam v termo torbico user posted image

tintin jaz ga oblecem skoraj isto kot sebe ... danes naprimer je imel 1 body(dolgi rokav), 1 hlacke, 1 zokencke, 1 jopico in kapo, pa ker je malo pihalo, sem mu dala se copatke gor in kapuco cez kapo navlekla... V bistvu mora otrok imet toplo glavico in nogice, po tem ves da ga ne zebe, rokavicke pa pridejo v upostev samo ce so rokice res ledenkaste, malo pa so lahko hladne saj so skoz odkrite in povlecejo temperaturo okolja... ce je otroku vroce pa probas na temenu, ce ima otrok glavico na temenu fejst vroco ali je celo moker, ga imas vsekakor prevec oblecenega user posted image

agha sej sir bo pocakal, ga bodo kasneje tud se vedno prodajali ko vec ne bos dojila user posted image Vazno da so nasi pikeci ok user posted image No glede kompliciranja pa se jaz res trudim cim manj komplicirat, ker se mi zdi da bolj kompliciras slabse je ... kopanje, spanje , hranjenje ob dolocenem casu, pa se meni zdi cist brezveze , ce otrok ni lacen mu ne bom tiscala flase v usta, ce mi spi recimo lih takrat ko se ponavadi kopamo, ga tudi ne bom budila, sem ga tud ze ob 21:30 zvecer kopala ker je pred tem spal kot angelcek, sem pa tud ze kako kopanje ven spustila ker se sploh ni zbudil, ne mislim skoz na uro gledat in vse po nekem urniku met, jaz tud nimam vsak dan ob isti uri kosila in ne hodim ob isti uri v kopalnico ali ob isti uri spat user posted image Ure za spanje bomo kasneje dolocali, ko bo treba v vrtec in kasneje v solo itd... user posted image

aglaia pri nas traja preko flaske tud nekje okrog 15 minutk ... Aleksei vmes malo zaspi pa ene 10 krat pociva pa cist pocasi in leno pije, edino na zacetku zacne tak hudo vlect da mislim da se bo zadavo user posted image Pri nas dete je pocasi in z uzitkom user posted image Glede kapljic pa bi ti jaz priporocala da probas najprej s cajem od kumine in janeza, glede na to da dojis, ga lahko kar ti pijes, tvoja pikica ga bo pa itak preko tebe dobila user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 399
11.5.2010 22:54:33   
nejanejc
algaia, mas prav, sej tud jst vem, sej sama nevem zakaj se sekiram kot, da je konc sveta.. Sem si predstavljala, da bom dojila, pol me pa zaj... ma se se nisem udala, to je malo utrujajoce, ko crpam prazne prsi, skorej :) kapljce pocas :) ma mogoce pa vseeno se kaj uspem resit... Drugace pa vec srece prihodnjic :)

agha
, sem vesela, da so krci minili :)

tintin, jst sem bla kasneje v centru... okol 15ih...

se malo scrpam, tamali pa upam, da bo pocasi zaspal...

lahko noc

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?