|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
10.5.2010 8:11:49   
mamika25
Jutro mamice in user posted image !

Ste ustali? Mi smo ob pol 7h, pa zdaj spet spi user posted image , vreme čudno vpliva...
Tudi mi ponoči spimo še kar v redu, zbuja se na 3 ure, poje ful malo in zaspi nazaj. Zdaj se mi dozdeva, da je tistih 60ml ponoči samo razvada in ne lakota. Ker če bi bil zares lačen bi spil kaj več, ali se motim? Potem takoj nazaj zaspi, včasih pa še mal čuje... danes se je začel smeškat ob pol 4h in bil buden do pol 5h, pri meni je bil čist tiho, ko sem ga dala v postelco pa žurka. Jaz pa user posted image ... Drugače pa je bolj malo, še vedno nekako samo po 70 ml na obrok. Ampak sem si začela malo zapisovati koliko poje v 24h urah in v bistvu poje nekako 700ml-750ml. Koliko pojejo vaši malčki?

Drugače pa tudi mi kakamo tako poredko...user posted image  1 dan in pol je tudi pri nas meja... včeraj je tako jokal, da sem mu dala malo čaja, pa je potem pokakal... komaj. Tale AM ga res zapira. Ko sem ga dojila od začetka je kakal po vsakem obroku, zdaj pa...

Mi pa imamo posvetovalnico v sredo in tudi jaz komaj čakam, da vidim če rastemo in se dovolj redimo. Poročam...user posted image

Nataša user posted image  za vozek, zdaj pa sam še vreme manjka, a ne?

Sem pa včeraj prvič opazila, da je naš mali malo polival čez dan. Ne vem kako to, saj skoraj vedno podre kupček, pa nekaj časa ga kar držimo pokonci po hranjenju, pa mu je kar potakalo iz ust, sem se prav ustrašila. Danes zaenkrat ni še nič, upam, da ne bo začel...

Lep dan vam želim...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 351
10.5.2010 9:39:33   
Kepica83
Hej mamice!
Uh sem dolgo nisem javila. Vidim da smo že vse rodile. jeeeeeeeee. Končno ste tudi ta zadnje revice rešeneuser posted image user posted image .

Krčki.. vidim da pišete o zeleno rumenem blatu. Hmm naš ima včasih zeleno črno. Prav črno, tako da komaj to črno dol spravim, ampak do zdaj ni bilo videt da bi imel krče???user posted image  Je, spi, se smeji, ... joka samo če je lačen, ali pa če ga mami predolgo previja. Drugače pa je priden 100 na uro. A ima vseeno krče če je blato take barve?

Za sabo imamo prvi pregled. Zredili smo se 1300g, zrastli 5cm, in obseg glavice +4,5cm. Mali je na Novalacu in poje tudi okrog 230ml. Novalac kupujemo v Avstriji. 800g 9eur. pri nas 400g 13eur. Hvala bogu imam  Avstrijo čisto blizu. Z malim najraje vozičkama po Avstriji user posted image .  Pol pa še mleko spotoma nabavima user posted image . spimo od 22ih pa do kakih 6 zjutraj user posted image . No zdaj pa šibam. Upam da ste vse ok.?

Se še javim kaj. Lupčkaaa vam in vašim cukrčkom.

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 352
10.5.2010 9:57:20   
mojca976
Dobro jutro,
da se še jaz malo javim. Danes imamo 2. P in me prov zanima, kolk g je dobil. Mi se še vedno zbudimo ob 3h, in poje 100-120ml, pol ob 6h isto itd... Drugač imamo vsak večer krčke, probal smo te avstrijske tud, pa nč ne pomagajo. Zeleno črno blato je mogoče res od krčkov, ampak moj mora jemat sirup železo, in pravjo, da je blato zato take barve. Zdej pa ne vem. Mi moreamo tud še pogruntat red; preveč je po rokah in samo tko zaspi al pa pri meni v postelji. Rada bi ga navadla na svojo posteljico, ampak on tko protestira, da je joj. Pol mi pa še ena kolegica pravi, da delam narobe, pa kaj imaš 10 otrok da mi lahk pamet soliš. Ima pa 1 hčerko. Se zavedam da delam napak, ampak ne rabi mi pametovat. Res sem jezna nanjo ko user posted image .
V glavnem se pol javim, ko prideva iz popsvetovalnice.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 353
10.5.2010 9:58:31   
mojca976
Aja pa danes smo stari 2 meseca. Kolk je hitr minil user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 354
10.5.2010 10:21:11   
tintin
ojla še od mene,

midva z Vitom sva bila prejšnji teden za 1 dan nazaj v porodnišnici. So me klicali, da naj prideva dat urin, ker je imel prvič bakterije notri in so mu zdaj vzeli še enkrat po predhodnem čiščenju (prvič vzeli kar tako). No, pa se je zdravnici zdel precej rumen in res je imel bilirubin blizu zg. meje in so ga dali pod lučko. Grozen pogled, ker je imel vso polepljeno glavico čez oči pa kanalček v glavo speljan, ker je dobil infuzijo (hitrejše prečiščevanje telesa od bilirubina)...skratka, brez besed. Sem bila noro žalostna.
Smo že pri Vasji imeli tako dolgotrajno zlatenico, ker zgleda oba malo slabše presnavljata bilirubin, pa dojenje še ohranja to zlatenico.
Je pa imel naš fant v petek 3800g, se samo dojiva...na obrok je v bolnici pojedel med 65 in 90g. V 11 dneh je tako dobil cca 400g. Ponoči spi od cca 21h do 3h ali celo 3.30, pa potem še eno dojenje okoli 6h, ko itak vstajamo zaradi Vasje.

Krči - mu dam kako kapljico od Gorenjskih lekarn, če vidim da ga zvija. Zaenkrat pomaga. Pri Vasji je bilo podobno.

Plenice - smo že na 2-ki, ravno včeraj sem porabila zadnje par komadov 1-ke. Trenutno imam Pampers Premium in so ok.

Voziček - včeraj smo bili drugič zunaj in je bil jok po 15 min...ni ravno ljubitelj.

Starejši bratec in Vito - Vasja ga ima ful rad! Prvi je pri košku, če se joka, ko se pokaka takoj v akciji za previjanje...seveda ko gremo ven, mora Vasja potiskat voziček (HB se da rok toliko dol, da to lahko dela), zelo rad ga pestuje (ob moji pomoči), lupčka in boža. Tudi sicer je trenutno bp, nima izpadov trme, je pa nehal spat čez dan (čez vikend, v vrtcu spi) in je celo boljše volje kot takrat ko sva ga silila spat.

Jaz - že kar v formi, se mi pa pozna pomanjkanje železa, zvečer sem kot cunja, utrujena, vrti se mi, ampak saj bo. Komaj čakam vreme za vozičkanje (če se naš fant ne bo drl...), sicer pa malo zabušavam, dokler je možek še doma (še ta teden!). LP!

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 355
10.5.2010 12:20:48   
tanika1
Hej!
se še jaz javim, med mamicami, nisem še uspela vsega prebrat za nazaj, zdaj pa vam počasi sledim.
Sem se v petek spravila pa napisala mojo porodno zgodbo, pa me je vrglo ven, pol me je pa vse minil, pa se mi ni dal še enkrat.
Zdej jo bom napisala bolj na kratko. V četrtek 22.4. sem mela cel dan popadke, ki so postali res boleči šele zvečer, pa so bli že dolgo na 10 minut. Doma sem čakala tako dolgo, da so se zaćeli na 5 minut, pol pa nisem mogla več zdržat, pa sva se odpravla proti porodnišnici 15 čez polnoč. Med vožnjo mi je moral dvakrat ustavit, da sem šla ven hodit, ko sem mela popadke, ker v avtu so bli res nevzdržni. V porodnišnici so me najprej pregledal, bla sem odprta 4-5cm, pol so mi še ctg snemal. Sledilo je britje in klistir. Ob 2.30 sem prišla pa v porodno. Pregledala me je zdravnica, še vedno sem bla odprta 5 cm, popadki so bli pa že kar na 2 minuti. Predrla mi je mehur, pol sem mogla pa ležat, da se je glavca zasidrala v porodnem kanalu, no tako so bli popadki še hujši. Babica mi je prinesla masko s smejalnim plinom, po katerem se nisem smejala, se mi je pa kar pošteno vrtelo v glavi. Pol smo pa še kar čakali, počasi sem se odpirala. čez nekaj časa mi je babica dovolila, da vstanem, ampak sem bla že tok brez moči, da sem bla komaj pokonci. Pol sem šla pa nazaj na posteljo, mož mi je med popadki masiral križ, pa je res precej pomagalo. Čez nekaj časa mi je babica dala proti bolečinam še dolantin, najprej me je zapeklo po žili, potem sem pa takoj še bruhala. No okrog pol sedmih zjutraj sem bla čisto odprta, so se pa takrat moji popadki malo razredčili, zato se je babica odločila, da mi da umetne. Obesila mi je flašo z glukozo, jst sem pa mislila, da mi je že dala umetne, pa sem začela jamrat, ker se še en popadek ni končal, pa se je že začel drugi, in sem jo spraševala, če kje to zarad umetnih popadkov. No pa mi je rekla, da mi jih še ni dala. Pol je bla pa menjava tima, dobila sem novo babico, takrat sem dobila tud umetne popadke, pa ni blo razlike. No in čez pol ure sem s pomočjo babice, ki mi je pritiskala na trebuh rodila Petra. Med porodom me je prerezala in se mi potem opravičila, sam je rekla, da drugače še 2 ure ne bi rodila.
Kar se tiče bolečin, so ble hude, pa na koncu sem govorila, da ne morem več, ampak takoj, ko sem Petra dobila v naročje, je blo pozabljeno.
Rada bi pohvalila še obe babici, ker sta bli re super, boljše bi si že težko želela. Pa ponoči, je bila v službi sestrina sošolka in me je ečkrat prišla pogledat. Vsem sem se pa zdela nekaj znana, no babica v spejemni je spraševala od kje, pa sem ji potem povedala, da je moja sestra njena sodelavka, sva si pa zelo podobni. No in potem je tudi v porodni povedala, da sem od T sestra.

Pa še to, ker sem bla že čez rok, je vse že veliko bolj skrbelo kot mene, vsi so bli nekaj živčni, zato sploh nisem povedala, da mam popadke. Povedala sem samo možu, ko je prišel iz službe in zvečer še sestri. Moj brat je mel pa isti večer maturantski ples, tko da naših tko ni blo doma in niso vedl kdaj sva šla. So ugotovili šele zjutraj, ko so prišli domov.

Zdej pa samo še to, kadar ma mali krče, si skuham čaj iz kamilic, janeža in kumine, pa ga jaz pijem tudi po 1 liter in njegove težave minejo kmalu, tako da zaenkrat nisva rabila še nobenih kapljic.
Zdej pa moram it, ker mali kliče.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 356
10.5.2010 12:25:05   
katy83
hej, mamice.

Danes ste se pa pridno javljale, pa se še te jaz javim malo. Ta tema gre zelo počasi, se vam ne zdi? user posted image   Se vidi, da smo zaposlene z našimi srčki.

kapljice iz Avstrije - ja, se mi zdi, da pomagajo. user posted image  Odkar mi jih je Amelie zrihtala, ni več kričanja. Krče še vedno imamo, ampak očitno dosti manj. user posted image

kakanje - tudi naš Timotej kaka samo 1x na dan ali pa dan in pol. Ampak koliko sem jaz slišala je to normalno. Baje vse do 3 dni, ostalo pa je že zaprtje. user posted image  Meni se pa že to grozno vidi, ko naš tako kaka. Pa mi imamo tudi zeleno blato, full temno, no nazadnje je bilo že rumeno. Na naslednji kakec pa še čakamo, da vidimo kakšne barve bo. user posted image   Mislim, nikoli si ne bi mislila, da bom kda v življenju gledala kakšno barvo ima kakec in da bom zraven še vesela, če bo drekec rumen. user posted image  Ja, življenje se res spremeni, ko dobiš user posted image .

Mojca976 - joj, kak te razumem. Vidim, da sva kr na istem. Tudi naš se veliko carta ( drugače se dere), tudi naš spi pri nama. No, v bistvu mi imamo takle "red":  spat ga dajeva okoli 23.ure v njegovo posteljico, pač po hranjenju in takrat zaspi sam. Brez tečnarjenja. Potem pa se zbudi kak kdaj (med 2. in 4.uro) takrat pa obvezno spi pri nama. Drugače zna protestirat tudi do 7-ih če je treba. user posted image   Preizkušeno. ok, čez dan je priden, tu pa tam ima fore, se dere in ne pomaga ne animacija, ne hrana, ne nič. Samo mamin objem. user posted image  Drugače ga probam ne preveč cartat, ampak saj so že te fore dovolj. user posted image  Obiski ga pa večinoma pocartajo tak za 5 minut, pa ga dajo nazaj v ležalnik. Če pa spi, pa ne dovolim, da ga kdo vzame. No, zdaj pa še komantar na tvojo kolegico. Ja, lahko je bit pameten. Marsikdo reče, to pa delaš narobe, bo razvajen. user posted image   Ja, potem pa ti pridi, pa poslušaj kako otrok kriči 2 uri skupaj, samo zato, ker si želi tvoje bližine. user posted image  Timotej včasih tako kriči, da se mi zdi, da mu bo pljučka razneslo. user posted image
ja, imam malo slabo vest zaradi "razvajanja", ker sem pač mnenja da otrok mora spat v svoji posteljici, ampak enostavno to pri nas ne gre. ne mislim pa otroka pustit, da se dere 2 uri skupaj. ker to zagotovo ni dobro za njega, tako s fizičnega kot tudi s psihološkega stališča. Evo, sem se razpisala.
Če se katera ne strinja, sprejmem, tudi jaz sem bila pred porodom mnenja, da otroka ne bom razvajala, pa ga. Če bi temu rekli razvajanje.
Vsa čast mamicam, ki vam red uspeva ali pa otročkom, ki so očitno bolj pridni, prilagodljivi. user posted image

dacy - vau, Aleksei pa je res fuuuuuuuulllllll priden. user posted image

Aja, mariborčanke, saj verjetno veste, "naša" Fiška je rodila. user posted image  Čestitke še tukaj. user posted image

kepica - ja, no končno si se javila. user posted image  Sem že mislila, da nas boš skenslala. lepo napredujeta s Tejem. user posted image

plenice- mi iamo tudi Pamperske, 2-ko. Sem zadovoljna. V bistvu smo imelo Babylove od Dm in so bile super, potem pa je moja mami kupila Pamperske, pa jih imamo še sedaj, tako da z obojimi zadovoljna. user posted image

čiščenje noska - sem se očitno že zvežbala ali pa mali navadil, zdaj kr gre. user posted image

Wannabemommy - u, vi pa že na morje? Frajerji. user posted image  kam greste?

srečanje v Pohorski - vi samo rečite kdaj, mi2 prideva. razen seveda če bo kaj vmes prišlo.

tak, sem se razpisala.
lp, katy

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 357
10.5.2010 13:23:57   
babyloverka
pozdrav še od mene user posted image

mi smo se zredili user posted image  tako da nimamo več rdečega alarmauser posted image  jest še moremo obvezno na dve uri ampak smo se že navadli.

natasa35 super za vozek user posted image

kakanje: mi kakamo vsak dan in sem vesela da je tako.

glede mleka: zanima me če ima katera v kratkem namen nakupiti v avstriji mleko in če bi bila možnost da bi vzela še meni?

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 358
10.5.2010 14:49:45   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: marjanaj
dacy a vaša ritka tudi toliko kaka user posted image Naša je čisto vsaka pokakana skoraj do kolen. Ampak, to je dobro, a ne? Mi imamo zlatega otroka - no ja, vsaj če pogledaš pridelek v plenički, ki je zlato rumene barve user posted image . Če pa ima krče je pa bolj zelenkasto, ja.

marjanaj ma ja, nas kaka malo kdaj ampak takrat pa kvalitetno, Vsako krat se sprasujem od kje taka mala rit tolk dreka pridela user posted image ... Najhuje mi je ko ima vse po jajckah namazano in pol menca z nogicami in jih skupaj tisci in ga ne morem umit nikakor, No se boljse pa je ko uspe mali gospod nogo iz mojga prijema izvlect in potem se stopi v drek user posted image ... zarad takih podvigov pa zdaj pri vsakem previjanju raje tud zokencke dol sezujeva user posted image

nejanejc mi tud nimamo nekega ustaljenega urnika se ... zaenkrat ga hranim na 3 ure, ce spi, ga pa pustim spat dokler se sam ne zbudi... zvecer pa ima vcasih zadnji obrok ze ob 19ih in se potem vec ne zbudi do jutra, vcasih pa jemo zadnjic sele ob 22ih ... Ko ti otrok spi, pa ga niti slucajno jaz ne bi pustila dvigovat, pa ce mi zamerijo al pa ne ... Vprasaj jih ce se ne da z otrokom ukvarjat brez da ga po rokah vlacijo ... Nas tamali je v lezalniku in jaz sedim zraven njega in se pogovarjava in cisto nic ne izsiljuje da bi ga blo treba dvignit ... Alekseiu je cist dovolj da je nekdo v blizini in da se pogovarja z njim ... Razen seveda ko so krci , takrat pa res pomaga samo v rokah bit in se v rokah se zvija revcek, ampak takoj ko so krci vredu, pa gre on spet na kavc ali v lezalnik user posted image ... Moram rect da sem prav srecna da mi je uspelo tak otroka navadit, da ne joka ko ni v rokah user posted image

mamika sej ce poliva to ni nic hudega, to samo pomeni da je prevec pojedel in izlije odvecno hrano user posted image Proti zaprtju pa moja kolegica uporablja vijolicni Novalac, ker pa ma njen mali tud krce se malo, pa ga mesa z Novalac AC - oranznim in odkar ta dva mesa, mali dost lepse in lazje kaka in tud krckov nima lih kaj dost user posted image

mojca ce uporablja dudo, mu daj dudo za tolazbo in ga kr pusti nekaj casa v posteljici, razen seveda ce bo res prehudo krical, probaj ga zamotit z vrtiljakom ce ga imas ali s kakimi drugimi igracami po moznosti zive barve, pri nas vcasih tud hoce protestirat (zdaj sicer ze vedno manj) ampak se jaz vzdrzim in ga ne jemljem ven , dam mu samo dudo in vrtiljak navijem in grem in se ponavadi takoj umiri, razen ce duda pade iz ust in lazi na njej pol je spet alarm in treba hitro dudo izpod glave resit in nazaj v usta dat user posted image
Tezko je bit pameten za drugega otroka , pri nas pac to pali in brez problema potem tud zaspi v svoji postelji , ce je dovolj zaspan pa niti dude niti vrtiljaka ne rabimo , lahko pa probas in bo mogoce pri vas tudi slo, ampak ce bo jokal pac probaj , da ga ne vzames takoj ven, malo ga pac treba pustit jokat ... Vso sreco ce se bos odlocla probat user posted image

plenice - mi uporabljamo pampers 2 in ne bom menjavala tud ce so drage proti ostalim , dokler mu odgovarjajo in ni izpuscajev ali vnetja zarad plenic jih bomo uporabljali user posted image

vozicek, avto, lupinica - nas mali je ljubitelj svezega zraka in ze samo da ga dam v lupinico ve da bova nekam sla in ze napol spi, takoj ko sva v avtu ponavadi ze po par metrih zaspi in v vozicku spi tak smesno , da ga moram ze zapasat, ker se cist nekak po diagonali vleze in mu potem nogice pri strani dol visijo ... V vozicku in lupinici je vglavnem ful rad ... vcasih greva tu do gostilne v blizini samo na kavo in se tacas kar jaz tam kavo pijem in klepetam on sploh nic ne zbuni da je v lupinici ali vozicku, tudi to ga ne moti da se nic ne premika, ce ne spi potem pac opazuje kaj se okrtog njega dogaja ... vglavnem zgleda da bo po meni rad zunaj , jaz tud nisem rada doma in mi je cist vseeno kje sem samo da nisem med stirimi stenami user posted image

tintin cestitam za tako pridnega bratca, lepo da ni ljubosumen in da hoce pomagat user posted image user posted image user posted image

tanika super porodna user posted image No kar se cajeka tice pa tiste ki ne dojite lahko tak isti caj (kamilica , janez in kumina) dodajate hrani , To je moja kolegica uporabljala namesto kapljic in je malemu ful pomagalo ... pac ni dala samo vodo in AM ampak je zraven vode dala tud ta caj in AM user posted image

katy ja res smo prav smesne s temi kakeci user posted image Jaz tud prav cakam na barvo user posted image
Kar se tice razvajanja, pa sej jih zdaj se ne razvajamo, razvajanje pride po mojem mnenju kasneje ko jim KAO "vse v rit potisnemo" user posted image Ce bi moj Aleksei fejst krical bi sigurno tud ajal pri meni, ampak jaz sem pac mela sreco da sem uspela takoj od zacetka ga na posteljo navadit, mogoce je pa pri meni lazje tud zarad tega ker ne dojim in ne leziva v postelji med hranjenjem itd... midva flasko pojeva na kavcu in je to to ... in pol zna bit da je tud to razlog da nima sile po te da bi zraven mene spal user posted image

fiska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image CESTITKE ZA TVOJO BABIKO MALO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ufffff sem se razpisala ... Zdaj pa picima jaz in moj pikec mali ven , greva na obisk do kolegice malo user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 359
10.5.2010 14:54:40   
agha
Da se še jaz malo javim danes na hitro. Pri nas je noro danes, že od jutra imamo krče...user posted image user posted image user posted image   Mali je že tako utrujen od tega, jaz pa tudi. Vmes mu uspe zaspati za par minut in potem ga zbudi krč. Tako se vrtimo že cel dan. Nimam pojma več kaj naj naredim. user posted image user posted image , Ponoči pa je stokal v spanju in se premetaval od krčev. Včeraj je bil pa kot angelček, o krčih ne duha ne sluha. Pojma nimam. Revež še jesti ne more, ker ga krči dajejo med dojenjem. Danes sem naročila še tržiške kapljice...če bo sploh kaj učinkauser posted image user posted image
A je katera dajala čaje in če ste katere in kako in koliko? Me ima, da bi mu dala komarček ali pa kumino.

tintin - upam, da je Vito zdaj OK in da bo vzljubil vozek pa da se ti železo izboljša. user posted image user posted image user posted image   Naš je pa HB ful rad v vozku.

razvajanje - se moram pridružit mnenju katy83

plenice
- mi pa uspešno in zadovoljno uporabljamo pralne bambusove plenice Racman. user posted image user posted image

Kakanje
- redkokdaj je plenica brez tega, če pa že je pa lahko pričakujm rafal med previjanjem. Sem glih danes doživela napad, je mali pravo ostrstrelec!user posted image Res mu uspe zalit vse!user posted image

Nataša - user posted image user posted image za vozek! Končno!!

mojca976
- že dva meseca ste stari!! Uau!!!user posted image user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 360
10.5.2010 16:03:02   
Kepica83
Punce eno vprašanje::

Glavica: verjetno vse pridno obračate dojenčke 1x na levo 1x na desno stran. Zdaj pa me nekaj zanima. Jaz če dam teja na hrbet si obrne glavico v levo ali v desno. Kaj prakticira katera da mu podloži levo in desno stran tako da nemore glavice obrnit in gleda lepo ravno? Npr. gor v strop. Tako da se mu tudi zadnji del glavice oblikuje. ?? Kako ej kaj s tem? seveda je pogoj da  se pazi da mu nebi zaletelo ali kaj podobnega. sprašujem zato, ker mi je danes nekaj takega bilo navrženo da se tak naj dela sedaj pa nimam pojma. kaj naj?user posted image  no to mi ni priporočila dobena zdravstvena oseba ali kdo podoben.

A tudi ve že pri lulčkih kožico dol potegnete in vrh lulčka očistite? Meni je bilo tako pokazano v posvetovalnici.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 361
10.5.2010 20:08:04   
nejanejc
hejla

jst sem bla danes bolj v akciji "mehcanja" dojk... se mi je drasticno zmanjsalo mleko... vsaj kokr iz crpalke vidim :(
upam, da ne bomo spet kako tako uspicli... se mi nejc smili, ko v prazno sesa...  Se dobro, da me ni kam poslal... Sam mu morem kaj dodat bozcku, tako joka. Ker meni zgleda zdej po kapljicah nastaj vse zelo pocasi.. on pa je lacen... nimam srca, da mu ne bi dala... uh, to otrdevanje je res en velik kriz...

ja mene tudi zanima, ce dajete kak caj...sicer jst sme zdej glih nekje med dojenjem in dodajanjem... mi mama skozi govori, da zakaj ne dam nejcu caj,... ma patronazma je rekla, d ani treba, ceprav zdej,ko mu morem dodajat, bi pa mogoce mu mogla kaj dat....

kepica
, jst Nejca dam na en bok al pa drugi, in v tisto tudi glavico obrne... ce se prevrne na hrbet...
ja lulcka mi je rekla patronazna, da morem mal kozico dol potegnit, ce gre... pa sploh nevem al prov delam. upam..

sem pa crknjena, danes sem spala ene 2 ure krat 2... pol pa sam crpala, masirala, tusirala... ma j ena sreco boljse...
zdej cakam, da se nejc zbudi... vmes pa se malo crpam, ma kaj veliko mleka ni :( Upam, da bo spet in ne bo treba vec dodajat...

drzim pesti agha, da bojo kapljice prijele, trziske! Jst mam ene kapsule zdej iz Italije in morem potrkat...

dacy,  uh ja.... pa ti dopovej tasci, ki komaj caka, da dete vidi, da ko zaspi, se ga ne pestva... ko sam to caka... sam pride pa tudi bolj zvecer, glih ko se podoji in pol caka, da neha in se cudi, kolko casa je... No, zdej je revcek prikrajsan :( moja mama je na sreco tud fanatik, sam ga pa ne ujcka, ce spi... Bom mogla res prepovedat...

tintin
, super za Vasja in Vida, da se vse ujema :)

nic, se grem po celem dnevu se malo masirat, ce ne zapsim, ko cakam, da se nejc zbudi... pa pizzo, testo sem pozabla solit, prebavljat :)

Papa

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 362
10.5.2010 20:26:34   
tintin
Agha: držim pesti,  da krčki minejo...pomoje mu lahko probaš dat par žličk ohlajenega in zelo blagega bebi čaja ali pa komarčka ali pa sama narediš mešanico...par zrn janeža, malo kumine, pa baje tudi malo majarona ali pa kamilic je ok. Če verjameš kaj v homeopatijo pa dobiš v Škofji Loki (lekarna Arnika, tel. 040 896 707) hom. granule Colikind za krče dojenčkov. no, držim pesti da mine...pa hvala za lepe želje!

Nejanejc: za zatrdline je zelo fajn tudi topel termafor na prsa in potem masaža oz. dojenje...sicer pa nobena črpalka ne spravi ven toliko kot dojenček...ti samo pogosto pristavljaj pa bo, ne takoj na dodatek prešaltat. Količina mleka se uravnava sproti in ne zmanjka kar takoj. Držim pesti! Sicer pa dojenemu otroku ne rabiš nobene dodatne tekočine dajat, ker je prednje mleko itak vodeno in odžeja.

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 363
10.5.2010 20:28:15   
Anonimen
Da se vam mal javim. Mi smo z morja nazajuser posted image , gremo pa po vsej verjetnosti v četrtek spetuser posted image Upam, da bo vreme. Je bil pa mali kar driska dol, sploh ponoči se je drl ko nor. Pomoje je pol hotela zbudil.

A imate ve še  vedno dovolj mleka? Jaz mu moram za zadnji večerni obrok že dodati, ker mi ga zmanjkujeuser posted image

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 364
10.5.2010 21:00:23   
Anonimen
A se še kateri dogaja, da user posted image med dojenjem joka? Pri nas je prvih par minutk ok, pol pa kar naenkrat jok na polno. To je začel šele zdej delat. Pa sploh ne vem kaj je narobe. Sem mislila, da mogoče nimam mleka, pa sem si spumpala in mleko je. Ni mi jasno zakaj tamal pol joka k zmešan. In spet zagrab da 2x potegne in spet jok na polno in to počne pol ure.

aprilski hrošček
tud pri nas je zdej Tai neki začel prakticirat, da ko ga dava v voziček, se začne dret. Ful protestira. Pa mu dava dudo, pa jo pol kdaj kr ven meče in se dere. Sva zdej na morju k smo bili v hotelu prakticirala, da ko sva ga dala v voziček, je bil dretje, in sva šla prvo en mali krog, preden smo šli na večerjo in Tai je zaspal.

Nataša super, da Simon napreduje s težouser posted image

legenda_m jaz sem do zdej probala DM-ove in Mullerjeve plenice in so mi oboje fajn.

kepica jaz Taiu po vsakem kopanju kožico potegnem, je patronažna rekla, da jo je treba. Moj se že sam obrne na hrbet in ima glavo vedno v eno stran. Mu nič ne dajem, da bi jo imel naravnost.

(odgovor članu agha)
  Neposredna povezava do sporočila: 365
10.5.2010 22:27:36   
dacy
agha cajek od kamilic, kumine in janeza skuhaj, pa lahko ga kr ti pijes, on ga tak preko dojenja dobi potem ... A si kaj takega jedla da mu ne pase? zna bit da mu nekaj od tvoje hrane ni pasalo in je zato krce dobil ...

kepica ne tega delat ... ne mu glavico podlagat da gor gleda... tak mali morajo imet glavico na stran ker ce ti bruhne slucajno se lahko zadusi ce je ne more na stran obrnit user posted image Reci tistim ki ti prevec pametujejo da bos nardila kak se tebi zdi najboljse ...Kar se lulcka tice pa je meni ene 5 razlicnih oseb reklo naj nic kozice ne vlecem, pa vsi so iz zdravstva...Zdaj pa res ne vem kak in kaj user posted image Bom naslednjic pediatrinjo vprasala ...

nejanejc mi uporabljamo za odzejat komarckov cajek , ta je od 1. tedna naprej, ostali pa koliko sem gledala so od 4. mesecev naprej sele. Pri tasci te pa cist razumem , moja je ista , ampak jaz znam bit ful odlocna in ji ne pustim otroka vzet , ji kr povem kak je na stvari , njej tud verjetno ne bi pasalo da jo nekdo sred najlepsega spanca budi samo zato ker bi jo pac rad po rokah vlacil ... user posted image Sem jo ze uspela navadit tud na to da ce je mali priden da se z njim ukvarja brez da ga ima na rokah user posted image Pa od takrat ko sva se enkrat skregale in sem ji povedala vse kar mi je padlo na pamet in kar me je motilo , mi niti ne upa prevec ugovarjat , ceprav je drugace hudo strupena tasca user posted image Je pa dobila se bolj strupeno snaho v hiso user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 366
11.5.2010 8:43:54   
mojca976
Evo na hitro, da se javim.
Včeraj bli pri P in je velik 52,5 cm (porodna 43cm), težak pa 3850 g (porodna 1720g).
Jaz tud nič kožice ne vlečem, so mi v P tko rekli, in patronažna ter pediater.
Dacy- včeraj spal v posteljici ko ubit. Dala sem mu dudo in šla ven iz spalnice in je po 5 min. zaspal user posted image

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 367
11.5.2010 8:48:21   
nejanejc
hej

vceraj smo drobizek spet pustli spat dokler je spal... in se je zbudil ob 21ih.... vmes malo pospal, pol pa akcija do 2eh, se mal cez... jst pa se neprespana od noci... ouf ob 6ih, ampak nic jest skorej, sam mal pojamrat... zdej pa spi... jst zajtrkovala z mojim, zdej pa crpam, sam gre skorej nic iz ziz... mi je prav hudo, da bo mleko slo... pa sem se matrala skoz crpat, zdej pa ne gre prav po teh zatrdlinah... no, sedobro, da je alt_ernativa, sam sem zelo zalostna...

tintin, z veseljem bi rada dojila, vse delam, ma neki gre narobe :(

dacy, lepo mas porihtano... Jst bom tud mogla. Morem pa najprej pogruntat kako nejca zanimirat zdej, ko je se micken, da ne bi zaspal popoldan in bi sli lepo spat zvecer...
mojca, lepo za napredovanjenuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nejanejc -- 11.5.2010 8:50:56 >

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 368
11.5.2010 9:24:53   
amelie
Hej, mamice! user posted image

Moj otrok je včeraj podiral rekorde. Zbudil se je ob štirih zjutraj in šel spat ob 23.00. Vmes ga je dvakrat zmanjkalo za 10 minut in na sprehodu v vozičku. Vsake pol ure je želel bit na joški ... Zvečer sem samo padla v posteljo. Na srečo je bil mali tudi zmatran, tako da me je prvič zbudil ob 4.30 user posted image  user posted image  Danes je pa koma, bedi z zaprtimi očmi user posted image  user posted image  Malo ga je matrala prebava, sem jaz tud vidla zeleno v drekcu. Ampak na srečo nič hujšega zaenkrat. Je pa kakal vsaj petkrat obilno, tako da smo spet v starem ritmu - tudi kar se pranja plenic tiče user posted image  

Kožica na lulčku - ste me prav prestrašile, ker meni so v porodnišnici rekli, naj jo pri miru pustim. Zdaj pa ne vem user posted image  Bom naslednji teden vprašala pediatrinjo.

Podlaganje glave - jaz tud ne bi tega prakticirala, se pa tako ali tako otrok dostikrat tudi na zadnji del uleže - npr. v vozičku, na ležalniku, ko ga imaš na noge naslonjenega, tako da pomoje je tudi zadnji del glave deležen oblikovanja user posted image  Jaz sem pa opazila pri Žigu, da včasih glavo nazaj tišči, zdaj pa samo moram ugotovit, a to samo takrat, ko ga muči prebava, ali tudi sicer.

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 369
11.5.2010 9:49:16   
didi5

Vidim, da ve tudi nimate toliko časa za forum kot v nosečnosti user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj ne vem več kaj sem pri kateri prebrala tako da grem kar po temah na hitro ker bo vsak čas alarm.

razvajanje: meni se zdi da je naš tempo tak - GA NI - naša tudi najlažje zaspi na rokah ali pa na meni s trebuščkom navzdol. Nam je samo kake 3 krat uspelo, da je zaspala v ležalniku ali svoji posteljici sama. Ma je stra zdaj 3 tedne in 3 dni in se mi zdi da ji je včasih enostavno dolgčas ker še toliko ne vidi in sploh ne pokaže zanimanja za vrteče se klovne. Ampak ko se dere v eno enostavno nimava srca je pustit - pa sva obadva trdila (sploh naš ati) da pa je že ne bomo nosili po rokah - zdaj pa ati nima živcev user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz pa zvečer še manj ker sem praktično cel dan sama, jemo na dve do tri ure, mala zmes joče in joče.

Plenice: mi imamo hofferjeve in so nam ok. Smo pa dobili pampers active baby pa mi sploh niso všeč ker ji gre pri nogicah vedno blato ven.

Dojenje (babyloverka): tako je (pa verjetno se marsikatera ne bo strinjala z mano), meni je po antibiotikih mleko kar nekam spuhtelo in valda smo začeli dodajat. Ne moreš verjet kako hitro se pikeci navadijo na komot - torej na flaško. Z zizo ima nonstop borbe - dretje za znoret - in sem jo imela včasih tudi po več kot uro malo na eni malo na drugi. Ona je bila totalno znervirana, jaz tudi. Sem si dva dni črpala po vsakem obroku da vidim koliko ostane (pa je ostalo na obeh dojkah kakih 20ml). Sem ji dala dodatek pa ga je zmazala najmanj 40-50ml zraven!!!! Sem rekla da ni vredno ne njene nervoze ne mojih živcev. Zdaj si na kakih 6-8 ur spumpam komaj 120ml (iz obeh) kar zadostuje za en njen obrok. To mleko ji dam po flaški ostalo dodatek. Mala pridno raste, se redi in je predvsem sita. In se več ne sekiram (pa sem se fuuuuul) Glih tak bo zrasla :)

D3: a omego d3 v Avstriji kupujete ne? Se dobi Aptamil v Avstriji tudi ceneje? Kako ste pa zadovljne z Novalacom?

Pohorska bi meni tudi pasala?:)

Se pišemo

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 370
11.5.2010 9:51:53   
didi5
Aja na hitro še eno vprašanje

Mi našo tudi dajamo na bok ponoči, ampak sva ugotovila da ji najbolj paše na trebuščku (ker ponoči cel cajt jamra in zmes joka pa spet zaspi na boku). Čez dan jo pa dava zdaj kar na bušija spat. A dela katera podobno?

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 371
11.5.2010 10:36:36   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: didi5
Dojenje (babyloverka): tako je (pa verjetno se marsikatera ne bo strinjala z mano), meni je po antibiotikih mleko kar nekam spuhtelo in valda smo začeli dodajat. Ne moreš verjet kako hitro se pikeci navadijo na komot - torej na flaško. Z zizo ima nonstop borbe - dretje za znoret - in sem jo imela včasih tudi po več kot uro malo na eni malo na drugi. Ona je bila totalno znervirana, jaz tudi. Sem si dva dni črpala po vsakem obroku da vidim koliko ostane (pa je ostalo na obeh dojkah kakih 20ml). Sem ji dala dodatek pa ga je zmazala najmanj 40-50ml zraven!!!! Sem rekla da ni vredno ne njene nervoze ne mojih živcev. Zdaj si na kakih 6-8 ur spumpam komaj 120ml (iz obeh) kar zadostuje za en njen obrok. To mleko ji dam po flaški ostalo dodatek. Mala pridno raste, se redi in je predvsem sita. In se več ne sekiram (pa sem se fuuuuul) Glih tak bo zrasla :)

Glede dojenja se itak dela taka drama in big deal. Moj pravi, da ga v službi sprašujejo samo dve vprašanji: Spite? Dojite? user posted image  Svašta. No, ko sem jaz vidla, da Žiga nikamor ne napreduje s težo, sem brez odlašanja poslala mojega v lekarno po dodatek. Sem vedla, da bodo debate s taščo in še kom, ampak mi je bilo vseeno. Otrok mora rast, ne morem ga stradat v nedogled. Imam samo to srečo, da malega nič ne matra in sva lahko redno poskušala z dojenjem naprej. Če bi imel kakšne krčke ali kaj podobnega, bi bilo drugače, tako sem si pa lahko vzela čas, da sva vzpostavila dojenje. Za vsako ceno ga ne bi. So mirni živci pomembnejši user posted image

Vzgoja, red: Jaz nisem imela nobenih planov, pa zdaj vidim, da sem čisti mehkužec. Ritem drži Žiga, na srečo je zaenkrat dokaj milosten user posted image  Že zdaj vem, da ga ne bom mogla pustit nikoli jokat in obstaja veliko možnosti, da bo dosegel spanje v taveliki postelji. Ampak, hej - če psom ni prepovedano, njemu tudi ne bo user posted image  

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 372
11.5.2010 10:54:21   
tintin
Nejanejc: verjamem, da se trudiš z dojenjem, ampak predvsem ne sekiraj se. Ni vredno, ker Nejc bo zrastel tako ali tako.user posted image Sem pa tudi jaz imela prvič veliko težav z zatrdlinami, ampak redna masaža pred dojenjem mi je kar pomagala.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 373
11.5.2010 12:24:57   
babyloverka
pozdravljene mamice

mi smo imeli patronažno na obisku in smo že presegli porodno težo kar je velik uspeh glede na to da je prešnji teden mali hujšal user posted image

dojenje (didi5, amelie): se sploh več ne sekiram. meni je glavno da je moj otrok sit in zadovoljen in zdrav. rajši sama sebi ne bom česa kupla pa bom njemu kupla vse kar rabi. zdaj predvsem plenice in mleko user posted image  plenice imamo trenutno mullerjeve, jutri prešaltamo na dm-ove ker smo mullerjeve porabili in ga nimamo v bližini, not yet.

mleko: sem se pogovarjala s kepico, ona nabavlja v avstriji novalac in je rekla da je ful zadovoljna. tako da bom tudi jaz začelo le to mleko uporabljat. bomo pač šli v avstrijo pa naredili zalogo pa bo, samo da je dete zdravo in veselo in sitouser posted image

jaz imam v prsih mleka vedno manj, napumpam si dvakrat na dan iz obeh jošk skupaj 60ml, mi je patronažna rekla da ga lahko spet pristavim ampak nekako nimam želje ker ne bom vedla koliko je pojedel in ne bi rada doživljala spet drame kot prešnji teden ko je mali hujšal namesto da bi se redil.

upam da ste vsi zdravi in veseli, da vam gre dobro. meni je starševstvo res čudovito, je imela Aprilčica10 prav ko je napisala v sporočilu, da ne veš koliko ljubezni premoreš dokler ne dobiš svojega otroka user posted image

šivi: malo so mi popustili ampak upam da ne bo potrebno ponovno šivanje. mi je rekla patronažna da naj se izogibam stopnic samo kaj ko je to skoraj nemogoče

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 374
11.5.2010 12:44:41   
mamika25
Amelie,Didi in Babyloverka - glede dojenja se strinjam z vami, tudi sama sem bila psihično preveč utrujena od tega in od vseh ki utrujajo s tem. Zdaj ko me kdo vpraša: "A dojiš?" Mu odgovorim: "Zakaj? A boš malo?" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?