|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
10.5.2010 20:12:29   
born*to*be*wild
missD ta razlaga je taprava za bolečine, ki se pojavijo v nosečnosti-lahko že zelo zgodaj, okrog 12. tedna. Za tiste prejšnje bolečine je pa kakšen drug vzrok user posted image  

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
10.5.2010 20:15:54   
3x mami
filisa, vse se da, sam ce ni tvoj ginekolog pretog. itak za pdp velja, da je +/- 2 tedna... to mu na pregledu omeni in ga na to spomni, ko ti bo dal papirje za csd in porodnisnico (tam po 30.t). jaz sem tudi za par dni prestavljala, ker se mi je slo za povprecje (da se mi je stela placa vec). poznam pa primer, ko ji je prestavil za 10dni, da je lahko sla iz ene v drugo porodnisko.

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
10.5.2010 20:24:34   
caroline1
Filisa- tudi meni je butasto natančno povedat kaj me boli...najlažje bi rekla, da v sklepu kjer se noge prištimajo na rit user posted image ...ti ni ravno kolk...ampak izvor pa se začne v križu in potem vse nižje v trtico, pa v levo stran noge...mi je pa na prejšnjem pregledu G rekel, da to najverjetneje ni posledica nosečnosti, ker je prezgodaj...bila sem pa v 14 tednu! možno kao da je, da bi mala kako tako ležala, d abi kak živc stisnila...who knows! ?

born*to*be*wild-najbrž bi blo fajn dobiti napotnico za fizioterapevta??? kolk časa pa traja, da prideš na vrsto, če nočeš samoplačniško??? mislim, bojim se, da bom prej šla rodit, glede na to, kaj se dogaja v zdravstvu! user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
10.5.2010 20:52:51   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: missD

lahko povprašaš katero znamko ima? ima voziček kjer sta otroka en za drugim ali en zraven drugega? :)

Znamke ne vem. Je pa takšen, kjer sta otroka drug poleg drugega.

3x mami - jaz tud mislim, da bi moglo it prestavit PDP za 5 dni, sam ne vem, kak na to gleda moja ginekologinja, ker sem še vedno brez nje - upam, da mi jo sestrična še ta teden zrihta in čimprej uredi pregled pri njej...

Caroline1 - glede bolečine si točno zadela mesto -  ˝v sklepu kjer se noge prištimajo na rit user posted image ˝, sam, da se pri meni tam začne in končauser posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
10.5.2010 21:12:49   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: anju
bi pasalo spat ali vsaj doma v pižami cel dopoldan lenarit.
čez 2 tedna imam pregleduser posted image  danes štartam 19 tednov (že!). mislim da imam morfologijo med zgodnjimi = točnih polnih 20 tednov.
a ima katera že lineo negro? sem pozabla kdaj sem jo prvič dobilauser posted image

matr anju js sm sele v 16. imam sele ta pregled =]

mali me je zacel brcat pa se zatikat pod rebra.... nic metuljcki kar brce. pa ful visoko me brcne. dons je zadel en zivec in je bilo cutit kot elektricna brca =$. jutri imam pregled moram prav vprasat kje lezi, ker se mi zdi, da je nad popkom =$.

crto sem dobila nekako v osmem mesecu, pa samo do popka, se zelo sibka je bla. ene jo ze zdej dobijo.

folno sem nehala jemat, tudi ker smo sli na potovanje vmes in sem jo pozabila, potem jo je pa se mali nasel in jo zalozil. pred njim ni nic varno...

v prvi nosecnosti sem veckrat vprasala ginota, ce priporoca jemanje kaksnih dodatkov, pa je rekel da ne, razen ce oni tako predpisejo. ker nosecnica dobi dovolj s hrano, razen kaksne z zdravstvenimi problemi (kaksno pomanjkanje zeleza, slabokrvnost), tem pa itak dohtar predpise. tudi zelezo se vecinoma predpise proti koncu nosecnosti, ko se dejansko pokaze potreba po dodajanju.

born to be wild js sm kovacevica zamenjala okoli sedmega meseca, ker mi je umrla babica in mi res ni blo treba stresa od ginekologa sredi nosecnosti... so me pa na vicu morali vzeti, ker sem vicanka in sem jih kar malo izsilila, da imam prednost pred nevicani. sam takrat sem bila res tik red zivcnim zlomom in me je samo nosecnost treznila. sem pa nekaterim sestram in ginotom omenila zakaj sem zamenjala, pa so me cudno gledali, da kako je ta dohtar prijazen in zgovoren user posted image . ocitno samo do stroke, ena nosecka je isto to rekla, pa je sicer medicinska sestra, ostale imajo pa najino mnenje.

kolk je spol viden je po mojih izkusnjah odvisno od navihancka v tvojem trebuscku user posted image . moja dva se ne pustita pogledat na nobenem uzju.

filisa ni cisto tako. moj mali je vedno brcal pol ure po tem, ko sem se vlegla, kar je znalo bit tudi ob treh zjutraj. tudi ob petih me je vcasih rukal. po porodu je pa spal za noc prakticno od zacetka. ponoci se nisva dojila in se niti ni navadil zbujat za to. drugace sem se pa malo bala, da bo imel ritem kot v nosecnosti, pa mu je bilo spanje prevec vsec.

js sem ponoci sanjala, da hodim po hisi in zbiram kose crnega perila za pranje. to pa zato, ker nisem dala prat vceraj in me je potem morilo. pa se ene tri sklope ostalih sanj, ki se jih niti ne spomnim vec. drgac pogosto sanjam tud cele serije.

evo zdejle me je se enkrat v zivec ruknu. se spomnim kolk se je prvic tamali zatikal pod rebra in me zulil, ko sem sedela, pa sem ga potiskala stran, da je premaknil tisto roko al nogo al karkoli, da sem se sploh lahko prepognila al pa avto vozila user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
10.5.2010 21:18:11   
anju
uf ste se razpisaleuser posted image

caroline1 mala res še verjetno nikamor ne pritiska. sklepi lahko bolijo zarad (...) hormona, ki povzroča, da se sklepi mehčajo, zato da se končno lahko dovolj razširimouser posted image seveda to potem vpliva na vse sklepe, tud stopala se znajo "povečat".

filisa G bi vprašala čisto tako kot je. če je kolkor tolko človeški ne bi smel komplicirat. pa še po UZ-ju je praviš tako. al pa bolniška samo je spet G na potezi. mam tud problem nekaj dni, ker mi pog. podaljšujejo po 2m. zdajšnja steče 9. julija, naslednja, če bo, 8. ali 9. septembra. no, če bo, se bom poskusla dogovorit, da mi dajo do 13. septembra, ko naj bi nastopla porodniški. samo nočem preveč silit zaenkrat...

dojenje hvala za nasveteuser posted image
samo danes nič prijetnega: smo se skregali oz. je kaznovan ostal brez pravljice in brez zizike. mislim da ga ne bo iz sobe, ker ve da je ravnal narobe.
je vrgel kljukico za perilo v školjko in potegnil vodo, čeprav sem mu rekla, da ne sme. me je samo postrani pogledal in se hudomušno nasmehnil, naslednji trenutek je še potegnil vodouser posted image zdej najboljš da se zadeva kam zatakne, zamaši in nas drek zalijeuser posted image če bom lahko rekla, da sva se tako odvadla zizat... no jauser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
10.5.2010 21:42:23   
zinchy
caroline1 mene tudi točno tako boli kot tebe..v soboto me je bolelo v krizu tako,da nisem mogla dalj kot uro sedet,s tem da sem se delala v soboto in sem moga 7ur sedet in je bila res kriza..včerej pa se bolečina premaknila na nogo in me je točno tam bolelo kjer si ti opisala in tudi na desno nogo nisem mogla stopitiuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
10.5.2010 21:56:04   
caroline1
Po eni strani se mi smilite...po drugi sem pa vesela, da nisem edina ki me boli...user posted image  in da vsaj vem kaj me boli, ker je nekatere dneve res obupno!!! pa nič ne pomaga!!!

Mislim, da bom lažje zaspala...antibiotikov ne rabim več in nasploh je stanje kao boljše z mojimi ledvicami...odpraviti bi blo fajn še tole bolečino in potem bo super!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
11.5.2010 6:55:44   
tinaaleks
Jutro!

kar se kirža tiče imam prav srečo, ker sem imela pred nosečnostjo prav težave z njim-ker se mi je pri prvem porodu premaknila hrbtenica (sem zvedela šele ko sem prišla v službo in morala ponoviti zdravniški pregled). Sem takrat že razmišljala če grem k kiropraktiku (pa me je cena odvrnila). Zdej ko sem pa noseča so pa težave izginile-no, vsaj bolečinauser posted image .
Mogoče ko pa rodim drugič, bo šla pa hrbtenica v prvotno legouser posted image .

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
11.5.2010 8:08:00   
anju
dobro jutro

nočno poročilo (o nedojenju)

mali je zelo nemirno spal. zna bit da zato, ker se ni pocartal = nazizal, pa ke sva ga kregala... kdo bi vedel. 2x se je zbudil, drugič je padel s postelje in v joku klical tatita. ko je prišel k njemu, ga je prosil, da ga nese h mamiuser posted image  in potem se tako priliznjeno stisne in reče "bi zizou" ma mu nisem dala, sem mu rekla, da je velik, je vztrajal, da je majhenuser posted image  ma je kmalu zaspal, ko je ugotovil, da na mojem hrbtu ni zizik. sicer sem jaz bolj slabo spala, ker me je zrinil na rob postelje. in tudi zjutraj je bil kar prijazen. bom poskusla vztrajat naprejuser posted image

sem pa v tem ko nisem mogla spat, razmišljala... ah, o čistilih. navado imam čistiti brez rokavic in enako sem počela tudi v nosečnosti. drugače se mažem s kao naravno kozmetiko, potem pa tale strupena čistila, predvsem tista za kopalnicouser posted image  kaj pravite? fejst škodi?
v prvo sem bila noseča v domu in tega nisem dosti uporabljala, vsaj se ne spomnim.
sej se mi po drugi strani zdi skrb samo zato, da neki zaskrbim, ampak mi ne gre iz glave, eh.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
11.5.2010 8:10:38   
M&A
IZVIRNO SPOROČILO: born*to*be*wild

Lahko pa rečem da je veliko bolj koristno napenjanje globoke trebušne mišice oz. mišice transversus abdominis. Vaje vam lahko pokaže vsak fizioterapevt, ali pa opis poiščete na internetu, seveda pa potem še vedno obstaja možnost, da nepravilno izvajate vajo-vaje.

Imaš mogoče kakšen link za vaje, ki krepijo mišice hrbtenice in pomagajo proti bolečinam v križu? sem iskala, pa mi ni vrglo nobenih pametnih zadetkov user posted image globoko trebušno mišico pa na srečo obvladam še od poporodnih vaj. Čeprav bi bilo nujno ,da stručko pokaže vaje in te kontrolira, ker si lahko drugače narediš več škode kot koristi.

Očitno so mnenja glede uporabe TENSa v nosečnosti zelo deljena. Vseeno rajše to kot tablete. Saj si ne naštimam elektrod na trebuh...

Sem kar malo jezna na mojga dohtarja, da me je tako na hitro odpravil. Vem, da so čakalne dobe za fizioterapijo zelo dolge, ma user posted image bi pa lahko imele prednost pred starimi mamkami (z vsem spoštovanjem do starejših)?

filisa, meni ne obakrat G prestavil PDP naprej, da sem kasneje začela porodniško in sem lahko porabila dopust.  Sam mal sem se pa bala, da meuser posted image slučajno ne prehiti...

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
11.5.2010 8:17:04   
beka77
pixieM, hvala za nasvet, sem šla že kupit Neovin v Dm. A so kakšna posebna navodila kako jih jemati? Po jedi, pred jedjo? Ker je skoraj vse v nemščini, pa nič ne razumem. Slovensko piše samo da vsak dan popijemo z veliko vode.

Danes sem pa zbudila z neko čudno bolečino pod desno dojko ... tko kot da bi me v srcu tiščalo, ampak je na desni strani (kjer pač ni srca) :) Predvidem, da sem si kaj zaležala ker sem spala na desnem boku in sem tud prebrala zdej na forumu, da lahko da mi maternica pritiska na rebra in prsni koš ... Upam, da kmal mine. Sej ni neznosna bolečina, samo tko čutim da me nekaj tišči.

Križ pa tud mene včasih boli, amapk šele takrt ko se uležem in zravnam hrbet. Me tko čudno špika ... sem ugotovila, da je to ponavadi po likanju :) tko da bom mogla to prepustiti možu :)) (oh, škoda) al pa tud po kolesarjenju (očitno mi taka lega ne ustreza preveč).

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
11.5.2010 8:21:11   
anju
beka77 maternica pri oktobrkah zaenkrat še ni nad popkom, zato bi težko pritiskala na rebra.

(odgovor članu beka77)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
11.5.2010 8:21:35   
sasadejan
Pozdravljene souser posted image .

Res ste se razpisale user posted image . Se, kar nekaj časa potrebovala, da sem vse prebrala.

Da še jaz malo poročam. Poroka je uspela in je bila popolna. Naplesala sem se tok, da je mojo babico skrbelo, da mi bo Lana kar v padla user posted image . Ampak je bilo vse OK, tudi počutje.

Danes grem na pregled, tako, da bom slišala srček potem pa moram prestaviti še morfologijo, saj sva na žalost ravno še tisti dan na poročnem potovanju.

Pazite na svoje pikice in uživajte v nosečnosti user posted image

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
11.5.2010 8:24:38   
anju
glede neovina in dm-a
ste naročile kupončke za nosečnice v dm-u? imaš tudi pri neovinu nekaj prihranka, pa še dosti drugih stvariuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
11.5.2010 8:28:59   
anju
maldoporočenka čestitke srečno!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
11.5.2010 8:30:55   
3x mami
jutro!

o, sasadejan, super user posted image user posted image user posted image user posted image kam pa odpotujeta, ce ni skrivnost?
vso sreco na pregledu!

jaz sem ugotovila, da mi najbolj skodi sekiranje in stres. v trenutku me zacne zategovat v trebuhu in rabim pocitek. je pa to zdaj mal kriz, ker sta oba ta mala v taki fazi, da sta obupna - non stop se rausata, tecnarita za brezvezarije in je kar tezko ostat mirni. vceraj sem se zalotila, kako sem stela naprej in nazaj do 20, da nisem razmisljala o tem, kako sta me razkurila. upam, da jima mine...

anju, kar tako naprej!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
11.5.2010 8:51:51   
nika1
ZA JANO - sem pozabila malo napisat kdaj imam preglede,
rutinski pregled  v četrtek 13.05.2010, Morfologija - 15.06.2010 / tor./
Spola še ne vemo, navijamo za  pupo, a bo tudi fantek ok...

Počutje je vredu, edino prebava nagaja, ni redna, pa utrujena sem ful bolj kot v
prvi nosečnosti, ja sem malo starejša a ne ??
Danes grem pa malo pogledat za nosečniška oblačila, zdaj me pa res moje hlače že malce tiščijo, sploh je kriza ko sediš za računalnikom osem ur...

Ful ste vse aktivne oktobrke, imate že ogledane vozičke pa vse , pridne,
Jaz nekega hudega zagona še nimam , bi bilo pa dobro že kaj na bavit pred hudo vročino, če sploh bo...
Konec junija pa že gremo na dopust...na morje....

Kaj pa imena, ste že kaj razmišljale o tem, pri nas je za pupo vse jasno in odločeno za fantka pa je bolj kriza glede imena...

Aja a je katera razmišljala da bi šla na samoplačniški 3D ultrazvok, cene imajo kar tam od 80 eur - 120 eur ?

lp

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
11.5.2010 9:03:07   
3x mami
ime. odlocali se bomo, ko bomo zagotovo vedeli za spol. upam, da zvemo na tem pregledu al pa na morfologiji. pri fantku je izbiral moz, pri punci jaz, na koncu pa je bila odlocitev soglasna.

3d - ne, po moje je brezveze.

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
11.5.2010 9:03:40   
tinaaleks
anju-user posted image , kar vztrajaj-se bo na koncu izplačalo. Čistim brez rokavic-tudi kopalnico. Enako sem delala v 1.nosečnosti in ni bilo nobenih težav. Bi najbrž možu prepustila čiščenje če bi mogla čistit z rokavicami, ker jih res ne prenašam.

čestite mladoporočencemuser posted image

nika1-na dodaten UZ ne bom šla, ker mi to ni pomembno (nisem šla niti prvič)-saj bomo kmalu videli naše male. Imena sta pa tudi že zbrana. Nimava težav s tem. Tudi pri prvi sva se odločila tako, da če bo punčka zbere on, če je fantek jaz. In pri tem je ostalo.

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
11.5.2010 9:29:47   
anju
dobro, sej sem verjetno tud v prvo kaj spucalauser posted image  samo me je ponoči obsedlo in sem mogla vprašat, čeprav nisem bla prepričana ali bi...

ja pri dojenju, malo se "bojim", da bi me mali en čas zavračal. samo če ne nehava zdaj, bi lahko bilo še huje, ko bi prišel dojenček. ne ravno rad deli. si je celo enkrat že poskušal izbrat katera zizika bo njegova in katera od dojenčka. ga pa prešteje, zdaj nismo več 3, ampak 4user posted image

na 3d tu js ne grem.

Neposredna povezava do sporočila: 1721
11.5.2010 9:35:48   
nejkec
sasadejan čestitke!user posted image Pa lepo poročno potovanje vama želim!

ime za fantka imava izbranega že zelooooooooo dolgo, pomoje ene tri leta user posted image , za punčko sva pa rabila še en še, da sva prišla skupaj. Meni je bilo eno ime najbolj všeč pa moj user posted image ni hotel slišat zanj in obratno. Na koncu sva zbrala 10 imen, jih napisala na listek in vsak jih je oštevilčil od najljubšega do najmanj všečnega. In na drugem mestu sva oba imela isto ime, tako da bo po vsej verjetnosti kar to obveljalo. In dlje ko razmišljam o njem, bolj všeč mi postaja!

Neposredna povezava do sporočila: 1722
11.5.2010 9:49:32   
majabar
sasadejan, čestitkeuser posted image !
anju, kar vztrajna bodi, se ti bo zagotovo splačalo.
Midva sva ravno včeraj imenih govorila. Je namreč povedal za dojenčka svojim lokostrelcem v Kolumbiji in zdaj celo strelišče razmišlja z nama:). Pravi, da si želi, da ima sestavljeno ime, eno špansko in eno slovensko. Se strinja. Priimka bo imel/a seveda tudi oba, tam jo to tako ali tako navada. Meni je kar nekaj imen prišlo na misel, najjepše mi je Isabel, zadnjič se ni preveč strinjal, včeraj ga je pa kar sam predlagal. Ko ponoči nisem mogla spati, sem pomislila še na Aido n mogoče bi šlo Isabel Aida ali pa Aida Isabel.
Danes sem imela spet 14-dnevno tehtanje (si pišem podatke o teži, % maščob in % vode) in je danes 1. nad začetno težo. Se bo treba malo pazit, ker sem že kar pretiravala s hrano. Vsi mi jo ponujajo, vsi rečejo, da zdaj pa itak lahko:).

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
11.5.2010 10:35:04   
anju
Isabel Aida ali pa Aida Isabel.

mi je všeč!

mi2 imava kar "problem" z imenom/imeni za oba spola. čeprav ga za fantka jaz vemuser posted image
sinu je ime Tigran. morva najt neki podobno problematičnegauser posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
11.5.2010 10:49:09   
3x mami
uh, nama pa so bolj vsec taka klasicna imena, pa da imajo lep pomen. niso nama vsec ta moderna...

poznam pa puncko tukaj (starsa slovenca), ki ima dvojno spansko ime, in ravno isabel je njeno drugo ime. smo se ze prav navadili nanj.

aida pa bi po moje vsi v kolumbiji izgovarjali kot "aIda", ne pa kot lepo slovensko "Ajda" (akcent na a). tako zgubi bistvo imena, al pa mora non stop popravljat...
kaj pa vesna? meni je tako vsec, sam moj je noce...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......