Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86 Jada - jaz te čisto razumem, mi imamo tudi precej jokavega dojenčka. Smo imeli zadnjič podobno zgodbico na izletu - šli smo na morje za vikend. Na poti tja je bolj ali manj spala, ugotovili smo da pomaga, če daš muziko ful na glas, ko začne jokat. No, ko smo prišli tja, parkiramo, jo v avtu previjem, vzamemo voziček, potem pa taaaki jok, kot da jo dajemo iz kože. Čisto rdeča je že bila od joka in popolnoma NIČ ni pomagalo - nošenje na vse možne načine, ziza, duda, voziček, nič... Potem sma slekli eno plast oblačil, če bi ji bilo slučajno vroče, se še enkrat razvili, pa nič... Trajalo je nekje pol ure, ampak res je bila taka histerija, da bi jo najraje dala v lupinico pa domov. Ampak se mi zdi, da sem že čisto imuna na take izpade. Sploh si jih ne jemljem več k srcu, ker bi bila preveč obupana... Vedno imam v glavi, da bo slej kot prej morala nehat. No, čez pol ure je bila tak zmatrana od joka, da je zaspala kot ubita in prespala bolj ali manj cel dan - zgleda da ji je pasal morski zrak. Kaj pa vem - mogoče je tako občutljiva, da jo sprememba okolja toliko vrže iz tira. Naša vedno joka, ko kam greva - pa če je to domov k mojim ali kamorkoli na nov prostor. V trgovine hodima izključno s slingom, ker v vozičku ni variante da je mir. Kaj pa vem kaj ti naj rečem, vsak otrok je drugačen, eni so pač malo večji izziv kot drugi. Ne jemlji si preveč k srcu in imej v mislih, da vse mine - vsak dan je starejša in tako mala ne bo več nikoli! Doma pa jo dam ponavadi v ležalnik in ga gugam z nogo, pa je ok. Ima pa tudi isto finto - če hodiš in se ustaviš je takoj jok. Tudi v avtu, če se ustavimo na semaforju, že protestira :) Če pa jo nosim po rokah, pa še kar tuli, pa jo dam dol, pustim 10 minut da se zjoče, potem pa je še kako vesela in mirna, ko jo spet vzamem na roke. Mogoče poskusi s slingom - zvežeš jo na sebe in imaš še vedno obe roki prosti, da lahko kaj narediš po stanovanju - midve tako kuhava in sesava, pa pleševa in čistiva. Ker da bi jo pa nosila sem pa tja cel dan, pa si tudi ne znam več predstavljati, čeprav smo veliko tega dali skozi, ampak sem bila jaz čisto nesrečna, ker se mi je zdelo, da cel dan ne naredim čisto nič drugega, kot nosim otroka sem pa tja. Bodi močna, pa sprejmi malo takšno, kot je. Je tvoja in edinstvena. Meni je tudi težko gledati dojenčke, ki mirno spijo v vozičkih, ko mamice nakupujejo ali pa slišat za take, ki tudi čez dan kaj spijo (naša skoraj nič). Saj ne bo vedno jokala, mogoče pa boš ti kdaj obžalovala, ko boš pogledala nazaj in se spomnila, da si bila kdaj jezna na njo in ti je bilo težko biti doma. To je pač zdaj tvoja nova služba, zato pa imamo porodiniške, je pa definitivno veliko, veliko težje, kot hoditi v službo (no, vsaj meni). Ne vem če sem ti kaj pomagala, mogoče samo toliko da veš, da nisi edina, ki se ji godi taka "krivica". Oj. Ja sej, sling imam ... no, pestunjo. Ko smo bli v Ikei, sem jo tud notri imela in je spala. Sam ne vem, jaz grem rada z vozičkom okol .... ja, mi pa že ful pomaga to, da vidim, da nisem edina Saj zdajle mi spi, sem jo prej dala h sebi na trebuh, pa da je bla ona tud na trebuščku - protest ene 10 minut, pol je pa zaspala. Saj to ji paše, sam ne vem, zakaj more vedno ene 10-20 min protestirat. Ja, očitno je najbolje, da človek rata imun na jok ... Saj drugače nisem jezna non stop, ampak prej me je pa res čist iz tira vrgla. Se zgodi, tudi moji živci popustijo. Ker sem si predstavljala tak lep izlet ... Ja no, bomo že. Hvala za podporo!!! VSEM!!!!
|