tanika1
|
Hej! Sem se v petek spravila pa napisala mojo porodno zgodbo, pa me je vrglo ven, pol me je pa vse minil, pa se mi ni dal še enkrat. Zdej jo bom napisala bolj na kratko. V četrtek 22.4. sem mela cel dan popadke, ki so postali res boleči šele zvečer, pa so bli že dolgo na 10 minut. Doma sem čakala tako dolgo, da so se zaćeli na 5 minut, pol pa nisem mogla več zdržat, pa sva se odpravla proti porodnišnici 15 čez polnoč. Med vožnjo mi je moral dvakrat ustavit, da sem šla ven hodit, ko sem mela popadke, ker v avtu so bli res nevzdržni. V porodnišnici so me najprej pregledal, bla sem odprta 4-5cm, pol so mi še ctg snemal. Sledilo je britje in klistir. Ob 2.30 sem prišla pa v porodno. Pregledala me je zdravnica, še vedno sem bla odprta 5 cm, popadki so bli pa že kar na 2 minuti. Predrla mi je mehur, pol sem mogla pa ležat, da se je glavca zasidrala v porodnem kanalu, no tako so bli popadki še hujši. Babica mi je prinesla masko s smejalnim plinom, po katerem se nisem smejala, se mi je pa kar pošteno vrtelo v glavi. Pol smo pa še kar čakali, počasi sem se odpirala. čez nekaj časa mi je babica dovolila, da vstanem, ampak sem bla že tok brez moči, da sem bla komaj pokonci. Pol sem šla pa nazaj na posteljo, mož mi je med popadki masiral križ, pa je res precej pomagalo. Čez nekaj časa mi je babica dala proti bolečinam še dolantin, najprej me je zapeklo po žili, potem sem pa takoj še bruhala. No okrog pol sedmih zjutraj sem bla čisto odprta, so se pa takrat moji popadki malo razredčili, zato se je babica odločila, da mi da umetne. Obesila mi je flašo z glukozo, jst sem pa mislila, da mi je že dala umetne, pa sem začela jamrat, ker se še en popadek ni končal, pa se je že začel drugi, in sem jo spraševala, če kje to zarad umetnih popadkov. No pa mi je rekla, da mi jih še ni dala. Pol je bla pa menjava tima, dobila sem novo babico, takrat sem dobila tud umetne popadke, pa ni blo razlike. No in čez pol ure sem s pomočjo babice, ki mi je pritiskala na trebuh rodila Petra. Med porodom me je prerezala in se mi potem opravičila, sam je rekla, da drugače še 2 ure ne bi rodila. Kar se tiče bolečin, so ble hude, pa na koncu sem govorila, da ne morem več, ampak takoj, ko sem Petra dobila v naročje, je blo pozabljeno. Rada bi pohvalila še obe babici, ker sta bli re super, boljše bi si že težko želela. Pa ponoči, je bila v službi sestrina sošolka in me je ečkrat prišla pogledat. Vsem sem se pa zdela nekaj znana, no babica v spejemni je spraševala od kje, pa sem ji potem povedala, da je moja sestra njena sodelavka, sva si pa zelo podobni. No in potem je tudi v porodni povedala, da sem od T sestra. Pa še to, ker sem bla že čez rok, je vse že veliko bolj skrbelo kot mene, vsi so bli nekaj živčni, zato sploh nisem povedala, da mam popadke. Povedala sem samo možu, ko je prišel iz službe in zvečer še sestri. Moj brat je mel pa isti večer maturantski ples, tko da naših tko ni blo doma in niso vedl kdaj sva šla. So ugotovili šele zjutraj, ko so prišli domov. Zdej pa samo še to, kadar ma mali krče, si skuham čaj iz kamilic, janeža in kumine, pa ga jaz pijem tudi po 1 liter in njegove težave minejo kmalu, tako da zaenkrat nisva rabila še nobenih kapljic. Zdej pa moram it, ke mali kliče.
|