m_o_i
|
hejho! najrej o nohtih: jaz sem sla na operacijo zarad vklescenega zivca z zelo dolgimi nohti-mi ni nihce reku, da jih ne smem met(jaz pa tudi ne vem nic o tem), tak da je tam v operacijski kirurginja skor dol padla, ko jih je zagledala nalakiranih sicer nisem mela, ampak je tak reagirala, da sem mislila, da me bo ven poslala postrict si jih. ampak je potem slo tudi tak, je pa rekla, da bi me mogla sestra opozorit na to, da moram met kratke; mislim, dajte se zmenit vi tam med sabo,ane-ka te jaz vem... moj danasnji pregled: pri pogovoru sem ji rekla, da sem se z mulcem zmenla, da greva naslednji teden, pa se je smejala, da mi bo ona se kr dala en datum pri njej...potem pac tisti small talk-i o pocutju, zatekanju, nespanju (aja, danes sem mela pa po dooolgem casu spet svojo G in ne tiste specializantke)...me da na UZ, zacneva o malem trebuscku, poslusava srcek, pretoki OK in...zacne merit glavico...pa se enkrat...pa ponovi...vedla sem, da ta tisina nekaj pomeni. vprasa o gibih, ce jih cutim-povem, da cez dan res bolj malo, zvecer pa da pobrca. ji povem tudi, da je ze skoz to dete med lenimi, da ni to samo zadnje dneve tak. da ne dolgovezim: meritve so pokazale, da je velik za samo 35 tednov, tak da sumi na zastoj rasti. lahko, da so meritve malo napacne, ker je glavica ze ornk med kostmi al pa je v takem polozaju. zdaj se moram med vikendom opazovat-zatekat ne smem nic bolj, kot ze (pritisk je OK, tak da ni kaka preeklampsija), v vodi je malo beljakovin, za streptokok sva malo prepozni in bojo v P bolj pozorni na to(je zapisala v materinsko), pa gibe moram stet-mogoce se se razzivi. ce se ne oz. da se se vecerne brce umirijo, moram takoj v P, ce pa ostane nekje isto, pa v ponedeljek zjutraj v P na kontrolo. in zna bit, da me bojo obdrzali tam-tudi datuma naslednjega pregleda nimam vec pri njej(ce pa pridem nazaj domov, pa poklicem za nov datum). aja, posteljica se ze rahlo lusci, plodovnica je se OK... posteno priznam, da sem zivcna! ceprav vem, da je in da bo vse OK, me vseeno malo stiska, da je taki mali, ceprav mi je 5x poudarla, da ni razloga za paniko in da je dete cist lepo vitalno, samo kaj je bolj mali... tak da-v ponedeljek(ce ne prej) sibam v SG na pregled in/ali na porod ma moj je cist adijo! sem mu sla v sluzbo povedat, da rabi v ponedeljek dopust-ce ga lahko dobi. se sploh ne misli z nobenim pogovarjat, ce ga lahko dobi, ker bo on mel dopust hihi. samo upam, da ne bo prevec panicen(kokr se pac ni), ker to mi ne bi prav nic pomagalo cez vikend... grem na rizoto in solatko