Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: orto2 No, skratka, midva sva jih dala v javno banko v ljubljanskem inštitutu za Transfuzijsko medicino. Pred porodom greš tja, izpolneš papirje, dobiš škatlo, ki ji pač neseš s seboj ko greš rodit. Poveš v porodni, osebje obvlada, sploh ne veš, kdaj se to dogaja. Mora biti dovolj krvi, potem ti pa sporočijo, če je uspelo. Postopki so isti kot pri Neocelici, le da so tukaj zastonj. Celice nato hranijo in jih seveda uporabijo, če je treba. Meni se zdi egoistično, da bi jih šparali samo zate, pa še to ne veš, če bodo sploh uporabne. Pri vsem tem se mi zdi pomembno ,da smo humanitarni. Jaz razmišljam tako, da rada pomagam, in upam, da če bi jih potrebovali, bi nam v banki tudi pomagali. Evo super, to me je firbcalo. Prvic sem o maticnih razmisljala, pa se mi je zdelo predrago, zdej sem pa razmisljala kako bi se jih dalo donirat. Prvic nikjer nisem slisala o javni banki, zdej pa bom donirala, ce le ne pozabim. Sicer sem brala, da se lahko vcasih uporabi celice bratov ali sester, v tem primeru bi morda enkrat shranila, ce bi imela 3 otroke ali vec. Samo racunam, da bojo zdravi . Glede grelcev steklenick. Kolegica ga ima in ga se vedno uporablja za pogrevat kasice. So pa prvo leto skos skakali okoli in so bili tri dni tu, tri dni tam, pa je bilo veliko bolj prakticno samo to nesti s sabo. Jaz sem uporabljala grelec vode in plasticno posodo, v kateri sem naredila vodno kopel za flaskico, ce pa ni bilo tega, pa je bilo zadosti pod vroco vodo segret. Pa tudi v termoski smo imeli vodo vcasih. anju sem delala teste za hiv in hepatitis, ker sem hotla na vodni porod. hiv preprosto delas na infekcijski zastonj, nosecnico se hitreje vzamejo brez problemov, js sm delala glih za dan aidsa, ko imajo itak akcijo . hepatitis je pa komedija. sicer izvid zahtevajo za vodni porod, samo ga porodnisnica ne dela niti ne izda napotnice. v bistvu sploh ne vejo kdo ga in te posljejo ginotu. ginekolog nic ne ve o tem in te poslje osebnemu. moja osebna ni imela pojma, bi pa mi izdala napotnico, samo je najprej preverila na zavarovalnici, ce to krije. na koncu sem jo dobila in mislim da so mi kri vzeli kar v ZDju, sam se pa zna zgodit, da te posljejo samoplacnisko, najbrz na kaksen institut... na koncu nisem niti rabila tega, ker nisem sla na vodni saj je bila plodovnica mekonijska. mali se je rodil teden po roku, takrat je to pogosto. jana js bi tudi samo solatko, veliko skledo zeleno solate ali motovilca pa mogoce kaksne osvezilne kumarice zraven, vcasih pase tudi piscanec not, tko za filo .
|