|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
5.5.2010 21:11:53   
DaisyE
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

To zgodbo pa sem že brala. Pa saj dejansko nimam nič proti njim. Naj živijo! user posted image Samo ko se pa gre za starševstvo, pa želim...ne, HOČEM bit pred njimi. Malo sebično.user posted image

Saj sebičnost je, ko gre za starševstvo, verjetno vsem nam skupna. Smo ko uni v tistih džipih, ki pregazijo vse pred sabo, samo da pridejo do cilja.

user posted image

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 5.5.2010 21:13:24 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 876
5.5.2010 21:18:51   
marta82
Absolutno sem za, da lahko istospolni pari posvojijo. Istospolne družine že zdaj obstajajo, ampak partner(ica), ki ni biološki starš nima nobene pravice do otroka, torej v primeru, da se staršu kaj zgodi gre otrok v rejništvo in avtomatsko zgubi še drugo osebo, ki je celo življenje skrbela zanj, katero ima rad in je nanjo navezan.
Poleg tega če se odločijo za posvojitev v tujini (v Sloveniji vemo kakšne so možnosti)...a ni boljše,da je otrok v ljubeči družini kot pa v instituciji?
Se pa strinjam, da naša družba (žal) na to ni pripravljena, da bo moral tak otrok slišat marsikatero pripombo...ampak mislim, da ga bo to vsekakor manj zaznamovalo (oz. nanj negativno vplivalo) kot pa življenje v sirotišnici.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 877
5.5.2010 21:21:05   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Rekla je, da edino kako knjigo o vzgoji prebereš in je to to.

Tole je sicer daleč od tega, da bi bilo smešno, ampak si ne morem pomagat...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim!? A je sploh še treba kaj dodat?

To vse pove.user posted image

BE NICE!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 878
5.5.2010 21:22:01   
Goldy
Dejzi - a bi jst tut lahk bla navijačica? Plizzz!user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 879
5.5.2010 21:22:31   
Matejčika

Rekla je, da edino kako knjigo o vzgoji prebereš in je to to.

Tole je sicer daleč od tega, da bi bilo smešno, ampak si ne morem pomagat...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim!? A je sploh še treba kaj dodat?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Maš prav, ni smešno, ampak je blo tudi meni čudno. In smešno. Saj zato pa me glih mika, da bi šla vseeno v rejništvo, da mogoče kakemu otroku prihranim kakšne čudne rejnike, ki imajo rejence za hlapce.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 880
5.5.2010 21:23:00   
marta82
Dejzika koliko je vajin malček star (sem zgrešila to informacijo)? Kaj pa ime bo ostalo ali ga bosta spremenila? Oprosti, če si to že povedala, ampak mi je ušli iz glave.user posted image

BE NICE!

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 881
5.5.2010 21:27:01   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Absolutno sem za, da lahko istospolni pari posvojijo. Istospolne družine že zdaj obstajajo, ampak partner(ica), ki ni biološki starš nima nobene pravice do otroka, torej v primeru, da se staršu kaj zgodi gre otrok v rejništvo in avtomatsko zgubi še drugo osebo, ki je celo življenje skrbela zanj, katero ima rad in je nanjo navezan.
Poleg tega če se odločijo za posvojitev v tujini (v Sloveniji vemo kakšne so možnosti)...a ni boljše,da je otrok v ljubeči družini kot pa v instituciji?
Se pa strinjam, da naša družba (žal) na to ni pripravljena, da bo moral tak otrok slišat marsikatero pripombo...ampak mislim, da ga bo to vsekakor manj zaznamovalo (oz. nanj negativno vplivalo) kot pa življenje v sirotišnici.

Nato pa sploh nisem pomislila. A vidite, kako ozkogleda sem!? user posted image Ne, samo zdaj pa res. To je res in na to sploh nisem pomislila.  Sem pa že tudi jaz moža enkrat prepričevala, da je boljše da otrok živi v istospolni družini, kot pa pri kakih pijančkih, pedofilih, institucijah... ker s tem pa se tudi strinjam. Čeprav... mogoče še res nisem čisto pripravljena tega sprejet. Ampak se bom potrudila! user posted image S časoma.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 882
5.5.2010 21:38:13   
sonček33
It's the final countdown!!!!!!!!!!!!
ta komad je super :)

Včeraj sva dobila karte za letalo. In ma naša žaba čisto svojo karto. Počasi pronica v zavest, da nam bo res ratalo skupaj domov prit... In srotko lahko celo 10 kg prtljage s sabo na fliger nese. Tolk kolikor je sam težek. Jaz se kar topim. in jaz se topim ko tole berem ... privoščim iz srca ...najbl...[/quote]

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 883
5.5.2010 21:56:51   
bela.kava
Ojla bejbe kakšne debate ...
torej glede istospolnih posvojitev delim mnenje dejzike in marte.

Drugače pa, sedaj sem se skoraj že prepričala, da bo pri nas vse ok, da če nas je center izbral in komisija potrdila, bo ja slejkoprej tale odločba prišla do nas. Paketek (user posted image & user posted image ) je namreč vsak dan večjiuser posted image

Matejčika, res sem vesela, da je za vama uspešen razgovor, prav gotovo vama je prinesel dosti optimizma in upanja (vsaj pri naju je bilo tako)

Vsem ostalim hvala za navijanje in se še priporočam za vnaprejuser posted image

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 5.5.2010 21:59:32 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 884
5.5.2010 22:28:55   
bela.kava

Evo, da sem vas malo updejtala. Težave imam z iskanjem čtiva za makedonijo, belikufe, se priporočam, če maš kaj fajnega. Pa če zna kdo hiperlinke delat, se tud priporočam, ker tole malo glupo zgleda.

torej zgoraj imaš gumb Povezava - klikneš in v URL* prilepiš link (http...), v spodnji URL naslov pa napišeš npr. SPORAZUM in potrdiš, zatem pa še malo odebeliš ali kaj podobnega user posted image

SPORAZUM

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 885
5.5.2010 22:54:40   
pumpkin23
DaisyE-evo zdej ste pa tud uradno družincauser posted image user posted image .A te je kej strah kako se bote znašli čisto sami doma? Jz sm se na poti domou iz porodnišnice čist zjokala, ker nism vedla kako bomo zdej fural ko ni več sester zravn ko pritisnš na gumbuser posted image . Ampak itak na konc vedno gre ker je otrok tvoj in narediš vse za njega. Pa spet babji ferbecuser posted image . Kako kej vas posvojene mame na to pripravijo? Na to kako otroku olajšat ta prehod? Sej najbrž ni lahko kr na enkrat spremenit okolje in it nekam čisto neznano. Vem da se je lahko vsega bolšega hitro navadit, sam tile otroci so ful občutlivi, no vaj moj sinek je ful in zazna vsako malo spremembo.Sploh pa tisti malo starejši otroci, ki se že kar ornk zavedajo stvari okoli sebe.

Drugače pa res srčno navijam da vse čim prej stisnete male štručke k sebi in da vas pokličejo MAMAuser posted image user posted image

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 886
6.5.2010 5:14:45   
DaisyE
Goldy - absolutno.

Marta, v poplavi vseh teh info, ni čudno. Pa saj niti ne vem točno, kaj, kje in komu sem pisala. Naš malčik je bil, prvič, ko smo se videli, star malo manj kot eno leto. Ko smo se srečali ob sodišču je bil star 13 mesecev, ko bomo prišli domov, bo pa 14 mesecev. Ime ima uzbeško, kar precej nenavadno za naše konce, zato sva mu dodala še eno naše in na koncu seveda naš priimek. Ostali podatki so ostali nedotaknjeni.

Sonček, tale komad očitno vedno prav pride, bodisi za stopke, bodisi za posvojitev. user posted image Pa hvala. user posted image

Bela kava, hvala za inštrukcije. Verjameš al ne, sem vse pregledala in seveda - sfalila. user posted image user posted image user posted image Me veseli, da so se, kljub dežju, vremena pri vas doma spremenila. user posted image user posted image

Pumpkin, takole počasi, počasi se useda. Trenutno me ni strah, me je bilo pa kdaj prej, pa verjetno me spet še bo, ko se bo dan D bližal. Malo je verjetno razlike, če pripelješ čisto nebogljenega novorojenčka. Eno leto staro dete zna pa že kar pokazat, kdaj ga je strah, kaj mu ne paše, ipd. Se mu bomo prilagodili. Itak ga na začetku najverjetneje ne bova spustila iz oči, pa bova samo gledala, kako mu je in kako mu lahko vse šoke olajšava.

Kar se tiče priprav na posvojitev, so jih včasih izvajali CSDji v okviru svojih del in nalog. Potem je država ugotovila, da je to predrago in ustanovilo se je Društvo Deteljica, ki zdaj to vodi za celo Slovenijo. Vključitev ni obvezna, pa neki je za plačat, pokrivajo pa kar širok spekter tem, od neplodnosti naprej. Ker sem jaz z mojimi IVFjevkami ob različnih količinah predvsem ene substance to že uspela v prafaktorje razdelat in ker je bil dec (nič hudega sluteč) vsega tega posredno deležen, sva se odločila, da se ne vključiva. Navsezadnje jim lahko jaz po moje na treh srečanjih čisto pokvarim skupino, tega pa res ne bi želela. user posted image user posted image user posted image

Grem zdaj probat, kaj sem se novega naučila.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 887
6.5.2010 5:24:01   
DaisyE
Deluje! Ampak nimam cajta za temeljito delo - šiht vabi. Zrihtam zvečer. En lep dan vsem!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 888
6.5.2010 8:38:29   
koala
Daisy carica si, a veš???

Matejčika user posted image user posted image user posted image user posted image  za dobro opravljen razgovor in suuuuuuuper za zagnano soc. delavko, se bo vsaj hitro premikalo.

blea.kava stiskam pesti da je pošta že na poti v Slovenijo.

Rejništvo: Moja tašča je rejnica, bila je tudi poklicna in jaz definitivno NEBI šla v to.
Prvič kadarkoli se lako pojavi socialna na vratih in ti otroka odpelje, drugič otrok mora imeti stike z biološkimi starši kar se zna izkazat kot zelo moteč faktor, še posebaj ker se je velikokrat zgodilo da so starši obljubili da pridejo,otrok je bil ves na trnih, potem pa jih ni bilo, razočaranje si lahko predstavljate, tretjič otrok ima stike z starši gre k njim in zato ker se njim gladko fučka kje je in kaj počne (govorim o večjih otrocih) in potem pride čisto razštelan nazaj in ko ga koliko-toliko "utiriš" je čas spet za nov obisk in vse gre od začetka... četrtič če je otrokov skrbnik nekdo na CSD (kar velikokrat je) potem moraš ob pomembnih odločitvah še tam okoli skakat in prosit za dovoljenje.
Glede denarja, če jim zagotoviš normalno življenje ne ostane kaj dosti, moja tašča je bila prej v minusu (finančnem), pa tudi ko teče  status poklicnega rejnika se v pokojninski sklad vplačuje minimalka. Je pa res da na kmetih pogosto trdo delajo.
Pri moji tašči so pomagali manj kot taščini biološki otroci.

Posvojitve istospolnih parov, jaz sem zato da lahko posvojijo. Za svojega otroka vem, da bi ga definitivno prej zaupala poznanemu istospolnemu paru (moški), kot znanki in njenemu. Sem zagovornik tega, da otrok odrašča v ljubečem okolju pa magari je to v istospolni družini.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 889
6.5.2010 8:50:25   
špelin@
Preden nadaljujem z delom, moram obvezno narediti postanek na tejle vaši (in zdaj že nekako tudi naši user posted image ) temi.

Matejčika, tudi jaz sem vesela, da sta dobro opravila user posted image

Ja, rejništvo. To je opcija, na katero se pripravljam sama. Že nekaj let ta želja zori in se v tem z user posted image oba strinjava. Kot sem že enkrat pisala, sem vesela, ker sem mami trem srčkom, zdaj pa čutim, da počasi prihaja čas, ko bomo pripravljeni v svojo družino in dom sprejeti tudi kakšnega otroka, ki nas potrebuje. Zagotovo bomo vsaj še 2 leti počakali, da mali dopolni štiri, ker bi bilo prej prehud šok zanj in se posledično ne bi mogli posvetiti "prišleku", ki najbolj od vsega potrebuje neko varnost, stabilnost, red in toplino. Poleg tega se bomo prej še preselili, da bo dovolj prostora user posted image Ne čutim potrebe po še enem "lastnem" otroku, bom pa z veseljem vzela v svoj dom in tudi v svoje srce nekoga, ki mu bom lahko nudila svoje vrednote, skrb in koneckoncev tudi ljubezen.

In, ja, žal je rejništvo mnogo prepogosto izkoriščana opcija - tako s strani države (ker je zanje to najbolj "ajnfoh" - otroka daš nekomu v varstvo, ni pa se potrebno ukvarjati z dokončnimi pravnoformalnimi zadevami), kot s strani nekaterih rejnikov (zavedam se, da obstajajo taki, ki vidijo v tem posel in delovno silo user posted image , čeprav je ogromno takih, ki so za to resnično poklicani in so zlati).

bela.kava, sem vedela, da boš poklicala user posted image Zdaj pa naj ta pošta že priiiiiiiideeeeeeeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image

Eva**, vidiš, si dala dobro temo za razmislek. DaisyE, imata že pediatra za malčika?

Tina1, zate taleuser posted image , da bo čimprej poletje.

Tia-na, uf, še malo user posted image

Aha, posvojitve istospolnih parov: predlog absolutno podpiram. Se pa zavedam, da jih je dosti proti, ampak niti ne toliko zaradi predsodkov, bolj zaradi tega, ker je že tako težko priti do posvojenčka, potem bo pa konkurenca še večja. Ampak navijam čisto za vse srčne starše user posted image

Pija76, potem tudi ti počasi že razmišljaš o tujini?

Tale je pa za vse sonavijačice
user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 890
6.5.2010 9:34:27   
Matejčika

It's the final countdown!!!!!!!!!!!!

Včeraj sva dobila karte za letalo. In ma naša žaba čisto svojo karto. Počasi pronica v zavest, da nam bo res ratalo skupaj domov prit... In srotko lahko celo 10 kg prtljage s sabo na fliger nese. Tolk kolikor je sam težek. Jaz se kar topim. user posted image user posted image user posted image

Kak lepo! Komaj čakam!! user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 891
6.5.2010 9:36:53   
Matejčika
Dajte mi povedat, kaj vse mi mora zdravnica napisat v zdravniško potrdilo. Kaj je to kak obrazec? Al kr na A4 format napiše? Zdravnica neve, jaz pa še manj.

Neposredna povezava do sporočila: 892
6.5.2010 9:41:36   
bela.kava

Dajte mi povedat, kaj vse mi mora zdravnica napisat v zdravniško potrdilo. Kaj je to kak obrazec? Al kr na A4 format napiše? Zdravnica neve, jaz pa še manj.

Lahko je navaden dopis. Potrebuješ pa samo stavek, da ugotavlja, da ni zdravstvenih ovir za starševstvo.
Nič posebnega. Podpis, datum in žig.

Neposredna povezava do sporočila: 893
6.5.2010 9:49:55   
Eva**
Joj čveke, toliko spišete da vas komaj sledim.

Ja rada delim svoje info, ker se mi zdi prav da ljudje vedo da obstajajo družine kot smo mi. In kako v bistvu to poteka.

O istospolnih pa sem tudi sama definitivno za, čeprav se moja mami ne strinja, in pravi da sem utrgana. Zaradi njih meni ne bo zmanjšana možnost da posvojim ŠE ENEGA user posted image user posted image user posted image user posted image . Tako kot me je izpod očal nemo gledala in si mislila da sem utrgana, ko sva z možem razkrila da bi še pa enga posvojila. Takšnega mišljeja je tudi taveliki sine ki mi je rekel " Mami a ti boš celo življenje samo previjala"!

Mogoče je debata o istospolnih res user posted image samo ne želim da se skregamo ampak da lepo nadaljujemo naprej kot smo začeleuser posted image .

< Sporočilo je popravil Eva** -- 6.5.2010 9:50:44 >

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

Neposredna povezava do sporočila: 894
6.5.2010 10:52:23   
Matejčika
Hvala B.K. Kaj to napiše na bel papir, zgoraj naslov zdravstvenega doma, spodaj naslov CSD? Pa ta stavek in pečat?

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 895
6.5.2010 10:52:59   
Matejčika
Eva, ful dobro sin napisala in sem se prav iz srca nasmejala! user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 896
6.5.2010 11:43:41   
Tina1
Moji pikci pančkajo, jaz pa sem si vzela par minut, da vas preberem in pokomentiram.

Bela kava, naj se jim čim prej nabere pošta in naj jo čim prej odpošljejo.

Matejčika, čestitke user posted image za opravljen uspešen razgovor. Najina socialna naju pa sploh ni poskušala usmeriti k razmišljanju o rejništvu ali pa posvojitev v Makedoniji. Mogoče zato, ker sva midva prišla k njej in rekla, da želiva oddati vlogo za mednarodno posvojitev za Ukrajino. Ker pa božca ni mela nobenih informacij, sva ji prvo uro midva razlagala kako stvari potekajo. Ji je bilo nerodno, hkrati pa je bila kar jezna, ker oni kot socialni delavci oz. so prvi h katerim se obrnemo nimajo nikakršnih informacij o mednarodnih posvojitvah oz. zelo malo. Midva sva ji potem na koncu odnesla še spisek dokumentov, ki se jih potrebuje za Ukrajino. Je rekla, da je dobila še nekaj klicev parov, ki se zanimajo za mednarodno posvojitev.
Ampak Matejčika prvi korak je narejen, sedaj se pa zečenja  prijetno obdobje za vaju.

Daisye Super za karte, še 12dni(upam da se ne motim) in malček bo v tvojem naročju za vedno samo vajin.

Mene je pa včeraj klicala najina socialna in malo povprašala kako se stvari premikajo pri naju in da na CSD vsi živijo in komaj čakajo, da odletiva na prvi obisk.

Posvojitev istospolnih: ja sem za, čeprav je tako kot EVina mama tudi moja meni rekla, da sem utrgana. Ampak, ja zakaj pa ne. Verjamem, da ima otrok posvojen v istospolni zvezi lahko ljubeč in varen dom, tako kot v tradicionalni družini, če ne v nekaterih primerih še bolj.

Hvala za lepe želje in navijanjeuser posted image user posted image user posted image .

P.s. Matejčika nama je zdravnica napisala zdravniško potrdilo, na njem pa piše: na osnovi kliničnega pregleda in pregleda zdr. kartoteke pri g...... ni ovor za posvojitev. Pa nič ni napisala naslov CSD-ja, samo njen štempel in podpis. Pod namen izdaje potrdila pa: vloga za posvojitev otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 897
6.5.2010 11:57:37   
DaisyE
Pa dobro, no!!!!!!!!! A kdo v tej državi sploš še dela? user posted image user posted image Jaz ubožček se moram ful švercat, da vas lahko preberem. user posted image user posted image

Čeprav tud delam bolj bogo zadnje cajte.

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 6.5.2010 12:00:28 >

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 898
6.5.2010 12:00:42   
Tina1
E Dejzika, Dejzikauser posted image user posted image , mislm da se vsi švercamo, da preberemo novičke.

No, jaz imam tako cca 1/2 urce do 3/4 časa, ostalo pa popoldan.

Ale punce, gremo še mal delat, da nam čas hitreje mineuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 899
6.5.2010 12:07:16   
Eva**
Imam srečo, user posted image user posted image user posted image nad mano ni nikogaruser posted image

Pa dobro, no!!!!!!!!! A kdo v tej državi sploš še dela? user posted image user posted image Jaz ubožček se moram ful švercat, da vas lahko preberem. user posted image user posted image

Čeprav tud delam bolj bogo zadnje cajte.

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Prva nosečnost po 30. letu?
Vse več je parov, ki se za otroka odločajo šele po 30. letu starosti. Kakšne so prednosti takšne odločitve, najdete v pr...

darila
Lelly28 RR

Koliko dobrih mož obdaruje vašega otroka?

3 (23%)

2 (42%)

1 (35%)

noben (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!