|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
5.5.2010 9:40:23   
majčyca
Tiste, ki ne dojite in so user posted image na AM - ko nekam grete, kako pogrejete mleko, preden ga date user posted image za pit? Imate s sabo grelec ali kako?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
5.5.2010 9:41:08   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

, da user posted image  podojim pred spanjem in potem hoče da sem zraven v postelji tudi jaz, ker se na 15 min budi in "preveri"; če ga držim za rokico, če ne, joka. In ga podojim še enkrat, spet zaspi, se spet zbudi in joka. Na koncu obupam in grem z njim spat. Je še pri kateri tako?

Kia, jaz ti svetujem iz izkušnje s 1. otrokom, da prekineš s tem, da ležiš zraven njega, ko je čas za spanje. Situacija se ti bo samo slabšala, verjemi. Naj ti malo pojoka, to ni nič hudega, če je sit in čist. Zapomni si, da dojenčki znajo biti male pijavke in pol postanemo mamice boge reve.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
5.5.2010 9:45:18   
majčyca
Ugotovila sem, da našemu user posted image  ful ne paše kopanje šele ob 19h, ker je tečko in ga moram kopati že ob 18h. Potem je pa fora, ker je ob 19h prezgodaj za spat it. Ne vem a sem samo jaz tako zakomplicirala zadevo, al je še katera na tem, ampak pri nas je tako, da user posted image  podojim pred spanjem in potem hoče da sem zraven v postelji tudi jaz, ker se na 15 min budi in "preveri"; če ga držim za rokico, če ne, joka. In ga podojim še enkrat, spet zaspi, se spet zbudi in joka. Na koncu obupam in grem z njim spat. Je še pri kateri tako?

To pa res ni fajn (za tebe mislim), da se še tolikokrat zbudi, ko bi naj že zaspal. Mi imamo zvečer tako, da se gremo ob 18h, najkasneje ob 18.15 kopat in potem jest (prej sma se dojile, zdaj pa dobi zvečer AM z riževo kašico) in mi zaspi (sicer na rokah, drugače tudi ne) že med hranjenjem in jo položim v njeno posteljico in je to to. Občasno se še sicer zbudi čez kakšnih 5-10 minut, jo vzamem iz posteljice, se malo pocarta na joški in zaspi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
5.5.2010 9:45:22   
Anonimen
Zala, hvala. A lahko opišeš kaj bolj konkretno kako sta imela s prvim user posted image ? Mislim kam to vodi in kako si potem to "uredila"? Samo tako za predstavo, drugače vem, da imaš prav.

(odgovor članu Zala01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3979
5.5.2010 9:48:17   
Anonimen
Mayčica in ostale, a jih ob 19h date že v svojo posteljico? Ker sem razmišljala, da bi bila rešitev v tem, da je na primer od 19h do 21:30 (dokler sem jaz še pokonci) v košku v dnevni in tam spi (ker tam bi pa hotel spati), potem ko grem pa jaz spat, pa ga dam v svojo posteljico. Samo tud to verjetno ni optimalno a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3980
5.5.2010 9:51:26   
majčyca

Mayčica in ostale, a jih ob 19h date že v svojo posteljico? Ker sem razmišljala, da bi bila rešitev v tem, da je na primer od 19h do 21:30 (dokler sem jaz še pokonci) v košku v dnevni in tam spi (ker tam bi pa hotel spati), potem ko grem pa jaz spat, pa ga dam v svojo posteljico. Samo tud to verjetno ni optimalno a ne?

Jaz dam mojo pupo takoj ko mi zaspi na rokah v svojo posteljico in nimamo nobenih težav s tem. Pri nama v postelji pa sploh ne spi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
5.5.2010 10:16:27   
Isabelle
Joooj, ta dež kr ne neha...je že prou depresivno vse skupi. user posted image

Majčyca-js mam prevreto vodo v termusu, tudi doma jo 2x na dan prevrem in dam not da mi ni treba za vsak obrok vret.
Ellie-user posted image user posted image da fajn opravite danes
Učeri se je mala zvečer ob 20.30 drla ko jesihar ker je bla zaspana in še jest ni mogla, ko sem ji dala flašo v usta se je še bolj drla, pol jo je moj primu in sem ji js dajala mleko, je pojedla ene 70ml in zaspala ku ubita.In sem jo dala v posteljco in je spala do 5 ko je pojedla 120ml.Jah, ta moj otrok ni kaj preveč ješč.
Glede spanja-js jo že od samega začetka nisem nikoli nosila  pred spanjem in nikoli ni spala zraven mene ali da bi jo kakorkoli crtala pred spanjem ker sem glede tega že dosti slišala da so bili potem problemi.Ko je biu čas za spanje sem jo odložila v posteljco, dala lupčka in to je to.Prva 2 meseca je blo spanje bolj tko tko, ene par noči mi ni spala, pol se je pa pri 2.mesecih to uredilo in zdej najkasneje ob 21 gre spat, včasih kej prej, ma pred 20. nikoli. Okol 19 jo okopam oz. umijem in preoblečem, potem ji dam jest in pol je itak kmal njena ura.
Novalac-sem razmišljala da jo mogoče italijanski napenja, ker od kar imamo tega ima krče, prej jih skoraj ni imela.Najverjetneje bom šla danes po slovenskega pa bomo potem vidli. Ker js vidim samo to, ker prej je skor ni nič napenjalo, zdej jo pa kr čez ceu dan po malo. Očitno ni isti slovenski in italijanski, ker če ne pojma nimam zakaj bi jo kar naenkrat tako napenjalo.

Danes grem popoldan sama po nakupih, si moram kopalke kupit (ojooj, me že kr slabo prijema user posted image ) da bova z mojim lahko šla za kakšno určko , dve v bazen ko bomo v toplicah, mala bo pa z mojimi tisti čas. Upam pa na lepo vreme da bomo lahko dosti pohajali.

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
5.5.2010 10:21:24   
Zala01

Zala, hvala. A lahko opišeš kaj bolj konkretno kako sta imela s prvim user posted image ? Mislim kam to vodi in kako si potem to "uredila"? Samo tako za predstavo, drugače vem, da imaš prav.

Kot sem napisala že, mali so res prave pijavke, zelo hitro znajo naštudirat mamice. Pri nas je bilo prvič tako, da sem delala identično skoraj kot ti, slabšalo se je tako, da je hotel spati samo še zraven mene, celo noč iskal mojo bradavico, da se je potolažil in po par mesecih sem bila kot povožena. Čisto nenaspana, brez moči, depresivvna. Ko je bil star 8 mesecev, me mož ni mogel več gledati take, je on potegnil črto, za kar sem mu še danes hvaležna. Malega je dal v svojo posteljico, 2 noči je jokal, ker je spal brez mene (meni je bilo seveda hudo za znoret, ko sem ga poslušala), 3.noč je zaspal kot mucek in od takrat spi samo še v svoji postelji,b.p.

Zdaj 2. dojenčka zvečer podojim oz. zdaj ga že 3 dni po flaši nahranim in ga enostavno zvečer položim v posteljico. Na začetku se je seveda bunil in jokal, samo sem ga pustila, zdaj pa ve, da je čas za spanje in lepo zaspi.

Kia, res ne si delat tega, ker boš boga reva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
5.5.2010 10:28:29   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Učeri se je mala zvečer ob 20.30 drla ko jesihar ker je bla zaspana in še jest ni mogla, ko sem ji dala flašo v usta se je še bolj drla, pol jo je moj primu in sem ji js dajala mleko, je pojedla ene 70ml in zaspala ku ubita.In sem jo dala v posteljco in je spala do 5 ko je pojedla 120ml.Jah, ta moj otrok ni kaj preveč ješč.

ENAKO včasih. Naša je hkrati lačna in zaspana, ampak je ponavadi zaspanost močnejša. Saj sem dva tedna nazaj pisala, da ni hotela zvečer niti ml pojesti in potem spala do pol šestih in pojedla 120 ml. user posted image Kr neki. Mislim, da imava midve ful podobni mali žverci! user posted image

A veš, da sem jaz tudi že razmišljala, da bi enemu naročila italijanski Novalac. Ker je cenejši in je on tam blizu doma, bi mi verjetno z veseljem naredil uslugo. Vendar te berem, da imate težave. Mi imamo že tako ali tako še vedno AC, smo že probavali z enko, pa jo je napenjalo, tako da smo vedno znova nazaj na AC. A potem misliš, da je bolje, da mu nič ne rečem? In ga pač kupujem po 10 EUR za 400 g?

Naša je poleg vsega še ful vremenska. Danes je totalno razštelana. Ne spat ne jest ne nič. Kr neki.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
5.5.2010 10:41:52   
Anonimen
Zala, samo moj user posted image  spi že od začetka v svoji posteljici, ki pa je poleg moje. Ne spi z mano v veliki postelji. T problem se je pojavil takrat, ko sem hotela user posted image  dat spat zgodaj, se pravi ob 19h. Kadar gre spati ob 21h-21.30 je vse ok, pač gremo skupaj v spalnico. Samo to se mi zdi ful prepozno za dojenčka.

Saj moram povedati, da mene toliko ne moti, da grem zgodaj spat in pač ob 5h vstanem, samo skrbi me kako bo, ko bomo njegovo posteljico prestavili v njegovo sobico...Kako bo potem s spanjem...

(odgovor članu Gwendolen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3985
5.5.2010 10:54:57   
lejla969
piknik jaz lahko pridem ampak z obema. Prosila bi, če bi mi lahko katera pomagala za 10 min. pazit Mirana, ko bom Ivota dojila. S seboj pa lahko prinesem pecivo iz ene zelo dobre slaščičarne. Nimam časa peči ali pa kaj pripravljati pri dveh korenjakih.

sisi77 misli pozitivno in bo vse vredu. Jaz sem se pri Miranu tudi sekirala, ker ne govori. Zdaj ima 22 mesecev in reče samo 2 besedi. Mene pokliče ma, atija pa ta. Mislim, da bo vse ob svojem času dosegel. Razumem pa te, da ti je hudo. Držim pesti, da bo vse ok user posted image user posted image user posted image

spanje Ivotu zvečer dam AM ob 20h, okrog 21h pa se še dojiva oz. se on bolj carta na prsih. Zaspi okoli 21,30, položim ga v košek in lepo spi. Miran pa je še vedno razvajenček in spi z nama na sredini.

Neposredna povezava do sporočila: 3986
5.5.2010 10:58:00   
Žaži

Zala, samo moj user posted image  spi že od začetka v svoji posteljici, ki pa je poleg moje. Ne spi z mano v veliki postelji. T problem se je pojavil takrat, ko sem hotela user posted image  dat spat zgodaj, se pravi ob 19h. Kadar gre spati ob 21h-21.30 je vse ok, pač gremo skupaj v spalnico. Samo to se mi zdi ful prepozno za dojenčka.

Saj moram povedati, da mene toliko ne moti, da grem zgodaj spat in pač ob 5h vstanem, samo skrbi me kako bo, ko bomo njegovo posteljico prestavili v njegovo sobico...Kako bo potem s spanjem...

Kaj pa zlata sredina in gre spat ob 20h? Jaz dajem oba otroka spat med 20-20.30 in spita oba do 9h vsaj, če ni dan za vrtec in mora sina vstati ob 7.30.
Spanje pa pa čisto isto dalje ko ga boš prestavila v svojo sobico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
5.5.2010 11:03:44   
lejla969
Stanovanjski sklad je odprl javni poziv za dodelitev subvencij mladim družinam za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja in subvencioniranje tržnega najema stanovanj za leto 2010

Punce poglejte si, mogoče kateri pride prav. Moji znanci so pred leti oddali to vlogo in sedaj letno za vsakega družinskega člana prejemajo 300 EUR.

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
5.5.2010 11:04:26   
lejla969
še link:

http://www.stanovanjskisklad-rs.si/si/610/subvencije/index.php?a=true&l=si&b=610&SPLETOO_REQUEST=File,496

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
5.5.2010 11:05:31   
Žaži
Aja Kia, zdaj sem videla kaj je problem..........glej, meni Živa (in čisto isto je bilo s sinom) vsak večer zaspi okoli 19h ko top za eno urco, ponavadi kar nekako v naročju ker je zvečer res že malo sitna (in samo zvečer ji to "dovolim") , okoli 20h se zbudi dobre volje in živahna, grem jo skopat in je takrat pravi užitek jer ni več zaspana na smrt in tečna, nato nahranit in zaspi ko top, odložim jo takoj v posteljo čim poje (včasih že spi, včasih drema, včasih je še zbujena vendar že umirjena) in kljub temu da je zaspala že ob 19h zdrži kopanje, hranjenje brez težav in spi vsaj do 9h zjutraj. In zaspi tudi sama brez težav.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
5.5.2010 11:05:47   
Gwendolen
lejla, hvala da si me spomnila, me je moj že včeraj kregal, ker še nisem pogledala razpisa!!!

We're walking in the air

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
5.5.2010 11:42:51   
grahek85
Živjo!

Punce meni se danes tako vrti v glavi user posted image Je sicer že bolje kot zjutraj sam je res hudo. Ne počutim se najbolje, ker sva z malim sama doma. Ob 9h niti nisem mogla lepo naravnost hoditi, kamoli tamalega okoli prenašat. Sem prejle spila kavo, je malo bolje. Nimam pojma, če je res pritisk. Ušesa mam tut ok trenutno, vneta sem mela prejšnji teden. Upam, da se poštima tole.   

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
ja, naš piknik nam je malo ušel iz glave user posted image   zdaj se moramo za točen datum in uro zment in kaj bi katera prinesla slastnega za pod zob-no bom pa jaz predlagala za začetek: kaj pravite na četrtek 20.5. ob 12. uri? petek zna biti na cesti bolj gužva... pa jaz se javim za mini pizze v obliki ruladic, so take fajn za v roke projet in zelo njami user posted image pa Hoferjev radler tudi lahko prinesem ker mamo Hoferja pri nas... evo, zdaj ste pa še druge na potezi! user posted image

Jaz sem za, mi je datum čisto ok. V bistvu mi je vse ok razen 26. 5. in kak dan kasneje, ker mamo takrat cepljenje. Se pa javim za spečt čokoladno - bananine in borovničeve mafine, ve sam povejte koliko komadov user posted image

sisi, razšireni ventrikli niso nujno pokazatelj večjih težav pri otroku. Zadeva sicer ni najbolj pogosta, ampak tako zelo redka pa tudi neuser posted image Če vaša P ni tako zaskrbljena, potem si lahko tudi ti pomirjena (ha ha, lahko je reči, a ne..). Največ kar lahko narediš je res ta pravilen handling in pa to, da poskusiš zadevo čim bolj odmisliti. Naši miškoti čutijo vsako živčnost, napetost in zaskrbljenost svojih mamic, tako da jim veliko pomagamo že s tem, da ostanemo optimistične v takih situacijah. Vsak otrok zori ob svojem času, nekateri prej, drugi malo kasneje. Evo pikapoke za vzpodbudo:  user posted image user posted image user posted image

KiA, naš sicer zaspi v redu, sam pa šele ob 22h user posted image Sem začela razmišljat, da je to mogoče res prepozno... Mogoče še ni tako zaspan, da bi takoj zaspal in zato preverja, kje si user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
5.5.2010 11:51:41   
egleria
a moreš že bit kje skupaj prijavljen če se hočeš javit na razpis?

< Sporočilo je popravil egleria -- 5.5.2010 11:52:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 3993
5.5.2010 12:04:14   
Zala01
Jaz predlagam pa torek, 18. ali sredo 19. za piknik, ker v četrtek delam in bi vas res rada spoznala. Ali pa mogoče še kak teden kasneje, ker je večja možnost toplejšega vremena.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
5.5.2010 12:07:02   
Gwendolen
Uf, pojma nimam. Sem pa ugotovila, da mi presegamo dohodkovni kriterij, ker je imel moj v 2008 ful višjo plačo zaradi posebnih projektov. Presneto! Sedaj smo pa tako na tesnem, da bi nam res prav prišlo.

We're walking in the air

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
5.5.2010 12:07:41   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Živjo!

Punce meni se danes tako vrti v glavi user posted image Je sicer že bolje kot zjutraj sam je res hudo. Ne počutim se najbolje, ker sva z malim sama doma. Ob 9h niti nisem mogla lepo naravnost hoditi, kamoli tamalega okoli prenašat. Sem prejle spila kavo, je malo bolje. Nimam pojma, če je res pritisk. Ušesa mam tut ok trenutno, vneta sem mela prejšnji teden. Upam, da se poštima tole.   

Grahek jaz mislim, da je kriv nizek pritisk, tako vreme situacijo še 100X poslabša. Tudi jaz nisem najbolje, že tko imam zelo nizkega, ko je tako vreme, pa komaj živim. Sej bo...pa še utrujena si zaradi otročka verjetno, pa če vse skupaj sešteješ, še dobro funkcionirašuser posted image .

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
5.5.2010 12:10:27   
alex17

Ugotovila sem, da našemu user posted image  ful ne paše kopanje šele ob 19h, ker je tečko in ga moram kopati že ob 18h. Potem je pa fora, ker je ob 19h prezgodaj za spat it. Ne vem a sem samo jaz tako zakomplicirala zadevo, al je še katera na tem, ampak pri nas je tako, da user posted image  podojim pred spanjem in potem hoče da sem zraven v postelji tudi jaz, ker se na 15 min budi in "preveri"; če ga držim za rokico, če ne, joka. In ga podojim še enkrat, spet zaspi, se spet zbudi in joka. Na koncu obupam in grem z njim spat. Je še pri kateri tako?

mi smo tudi že pred časom prestavili večerno umivanje oz. kopanje na 19.30 (prej smo ga šele okrog 21h), potem ga okrog 20h začnem dojit in ponavadi mi zaspi tam do 21h ali malo kasneje. in ga spečega nesem v postlco, če se pa slučajno zbudi, pa itak ponovi vajo ker drugače joka.

super za piknik, se bo le zgodilo zgleda! user posted image

no, pri nas se pa prva GH zaenkrat ni izkazala za tak pretres da bi kaj dlje spal-je pojedel ca 50 ml, mu nisem preveč hotla silit za prvič, pa še dojila sva se potem, pa se je vseeno zbudil po 2h urah user posted image   pa še potem parkrat da je malo papal. tako da mu bom danes probala dat malo več pa bomo videli. ali je pač tak user posted image , da vseeno začuti da je sam in se zbudi, da me prikliče k sebi user posted image   tako da tiste, ki vam spijo 7 in več ur ob dojenju ste res srečnice. samo bo že, sem se že kar navadila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
5.5.2010 12:19:48   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: lejla969

Stanovanjski sklad je odprl javni poziv za dodelitev subvencij mladim družinam za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja in subvencioniranje tržnega najema stanovanj za leto 2010

Punce poglejte si, mogoče kateri pride prav. Moji znanci so pred leti oddali to vlogo in sedaj letno za vsakega družinskega člana prejemajo 300 EUR.

smo danes oddali vlogo in bo res superca, če bomo prejemal po 900 eur na leto kar 8 let! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
5.5.2010 12:23:45   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Jaz predlagam pa torek, 18. ali sredo 19. za piknik, ker v četrtek delam in bi vas res rada spoznala. Ali pa mogoče še kak teden kasneje, ker je večja možnost toplejšega vremena.

jaz ta dva dneva ne morem ker mava 17.5. cepljenje in bi ga potem kak dan-dva imela doma oz. vsaj ne bi šla na pot. lahko pa en teden kasneje, recimo torek 25.5...

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
5.5.2010 12:48:15   
Isabelle
Js ne vem kaj naj naredim.Sigurno jo mleko napenja, ker takoj ko poje ima grozne krče.Poje skoraj vedno samo 80ml in začne jo napenjat.Zdej pa ne vem kero mleko naj ji kupim?Kake so kaj vaše izkušnje?Kak nasvet?

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?