|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
4.5.2010 13:47:26   
Čmrlika
ena je spraševala če katera ne doji...jaz ne .

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 901
4.5.2010 13:52:17   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

Dobro jutro!

Punce ne se kregat user posted image !
Zoey in jessy nikamor hodit!!! Jaz bi vaju sigurno pogrešala!

čmrlika - user posted image user posted image user posted image lepo raste vaš mali. Je že pravi poba, hehe. Pa še user posted image za tajo, da je bila tako pridna!

hval vsaj ena ki bere lepe stvari in komentira,evo to nam manjka namesto onih pikanj in dopovedovanjauser posted image hvala ti za pohvale!

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 902
4.5.2010 13:52:24   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

polivanje-kaj to sploh pomeni? da se je preveč najedu al kaj? ker včeri je parkat ornk polivou

Če se ne motim to pomeni, da bruha v loku. Po navadi (kolikor jaz vem) pride do tega, ker preveč hlastno jedo.

bruhanje v loku je nekaj drugega, polivajo večinoma vsi dojenčki malo...naš na primer poliva oziroma je polival ogromno zdaj poliva dost, gre pod silo ven, ne pa v loku...user posted image kerima refluks in se do dogaja skoz...ne tu in tam

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 903
4.5.2010 13:52:36   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

NM zelo lep nasmehuser posted image  Aleks se je intenzivno začel smejati šele ta teden, prej pa samo v spanju. ravno prej sva se smejala na previjalni. je bil vesel, ko se je rešil polne pleniceuser posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 904
4.5.2010 14:24:31   
lenčy
madonca kaj je zdj to, naš nočr spatiuser posted image  je jokal k dež, in ker mi mleka primanjkuje sm mu raje dala amptamil pa ga je pojedel samo 60. pol je pa kar zaspal,aha se ga že slišuser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 905
4.5.2010 14:55:15   
Jessy
Meni se je od jutra hranil na vsako uro user posted image  in je bil 1 uro buden, 1 uro je spal, izmenično. Zdaj sem ga nesla v sobo v posteljico, pa upam, da zdaj odspi cca 2 uri, ker potem se moramo napravit za v posvetovalnico, saj imamo tehtanje in merjenje.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 906
4.5.2010 15:11:23   
lorelaj*
Oj! Imam tamalo ves čas na rokah, tako da težko kaj napišem, ampak berem pa vas. Smo šli vmes na antirefluksen dodatek in je po nekaj dneh Mina začela na veliko štrajkati pri vsej hrani, pri dojenju, izčrpanem mleku in pri dodatku. Sem zamenjala nazaj na navaden aptamil in je bilo nekaj dni bolje, potem pa spet sranje. Gladovna stavka na celi črti. Teža pa seveda nikamor. Vsaj toliko je pojedla dopoldne in ponoči, da ni preveč padla. V celem popoldnevu pa čisto minimalno. Je vedno začela ful hlastno jesti, potem pa po parih požirkih v jok in flaško ven ... kot bi se med hranjenjem začeli ful krčki. A se še kateri to dogaja? Skratka revčica je bila. Včeraj je bilo spet bolje, zdaj bomo pa videli. Drugače sva pa z mojim vedno bolj nora nanjo. Vedno bolj lušno je, ker že tok gleda in se smejčka.

Spanje: pri nas zaspi šele ok 11h, včeraj celo ob 12h, prej imamo vsaj od šestih naprej ves čas žurko. S čisto kratkimi spanci. Pa jo čez dan tudi zbujam na tri ure in jo tudi sicer skušam zabavati. Potem pa jaz ok. 2h vstanem, si načrpam, dam njej ob 3h jesti (ker zaenkrat vsaj takrat lepo poje, čeprav še vedno traja in traja) in potem spi do 7h, če je sreča, do pol 8h. Z mojim sva bila prej ful zaspanca, tako da je tole zdaj kar šok in sem jaz včasih kot megla. In si vsake dva dni rečem, da zdaj imam pa dovolj, da si ne bom več črpala, ampak to govorim že dva meseca, pa zaenkrat še kar vztrajam. user posted image Vsak mililiter mojega mleka se mi zdi tako dragocen, da ne morem nehati. Ampak prav dolgo pa ne bo šlo tako.

Zaprtost: hihihi, ne morem verjeti, da so kakšni dojenčki zaprti, naša sračka na ful. Že od začetka in nič ne kaže, da bi se kaj umirilo. In si že prav želim, da bi malo manjkrat kakala, da je ne bi bilo treba non stop previjati. Pa še ritko ima zato grozno vneto. Jo mažem z vsem živim, sušim, imam na zraku, pa nič ne pomaga.

Polivanje: ja, polivanje je to, kar je Čmrlika napisala, je tudi pri naši kakšen dan zelo hudo (a ne, česa vse mi nimamo? vse sranje imamo srečo dobro spoznati user posted image , revček je pikica skratka), kakšen dan pa čisto minimalno. Zaenkrat še nisem pogruntala, v čem je fora, ampak se mi dozdeva, da je mogoče bolje, če ne pijem kravjega mleka. Sem nekje prebrala, da je mala lahko alergična in da zato bolj poliva. No, bomo še videli, zdaj sem nekaj časa na dieti, zaenkrat je malo bolje, ampak še ni tako dolgo, da bi lahko kaj več rekla.

Kontracepcija: a ve boste začele z njo pred prvo menstruacijo? Midva bova kar kondome prakticirala, ko se malo poštimajo moji cikli pa naravno. Zdaj se mi zdi pa po eni strani brez veze s kondomom, ker lahko še ful dolgo ne bo nič, po drugi me je pa groza, da bi takoj spet zanosila, pa itak ne smem zaradi carskega.

Zdaj grem pa pikico zbuditi, da bo jedla.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 907
4.5.2010 15:44:42   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Meni se je od jutra hranil na vsako uro user posted image  in je bil 1 uro buden, 1 uro je spal, izmenično. Zdaj sem ga nesla v sobo v posteljico, pa upam, da zdaj odspi cca 2 uri, ker potem se moramo napravit za v posvetovalnico, saj imamo tehtanje in merjenje.

sm glih hotla vprašat, če je to dokazano pri kateri ponudba-povpraševanje, pa je verjetn kar pri tebi, če tako na pogosto dojiš.user posted image  ampak mene je kar strah non stop ga dojit, ker prvič ima lahko prepolen trebušček in bo spet težko kakal, drugič pa zato, ker ga ne morm vsako uro dojit, saj bo dobil le par ml od mene. sm se pa odločila, da si grem zdk kar sčrpat, ker je že 3 ure, budila ga pa ne bom, ker zlo malo spi danes.

Rada te imava!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 908
4.5.2010 15:50:12   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

ena je spraševala če katera ne doji...jaz ne .

joj js bi dala pa vse, da bi lahko še naprej dojila oz. imela mleko. meni je čudovita ta vez med nama, ko ga lahko dojim in da je še na polno odvisen od mene. lepo je, ko me med dojenjem opazuje, jaz opazujem njega, ko me boža z malimi ročicami in nežno brca z malimi tačkami in ko zaspi ko je sit.... to bi me pa res potrlo, da bi ostala brez mleka..

Rada te imava!!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 909
4.5.2010 16:10:38   
Tjasa27
lenčy sej najdeš pa drug način crkljanja če dojenje ne gre.

jz sem se na začetku ful sekirala ker ni in ni šlo. pol sem se pa sprijaznila in zdej se na druge načine crkljava. vsemu se lahko prilagodiš.

ne me razumet kot da delam reklamo proti dojenju, hočem samo povedat da tudi če ne dojiš je vseeno lepo

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 910
4.5.2010 16:32:19   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

lenčy sej najdeš pa drug način crkljanja če dojenje ne gre.

jz sem se na začetku ful sekirala ker ni in ni šlo. pol sem se pa sprijaznila in zdej se na druge načine crkljava. vsemu se lahko prilagodiš.

ne me razumet kot da delam reklamo proti dojenju, hočem samo povedat da tudi če ne dojiš je vseeno lepo

zlo težko bi se sprijaznila, če bi mogla nehat, ker to mi res veliko pomeni. ni samo crkljanje, to je edina stvar, ki jo počneva skupaj,... ne znam razložit...

Rada te imava!!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 911
4.5.2010 16:40:58   
plamen
čmrlika - sem te pogrešala, si se pa vsaj na FB javila in sem predvidevala, da imate gužvo. Bravo za kuhinjo in za pridne user posted image user posted image ! Tudi mi imamo refluks samo v blažji obliki. Problem je to, ker Tristan požira nazaj in ne polije ven in sva imela na začetku strah v kosteh, ker se nama je 2x davil in sva šla na php metrijo, pa nima kisline. Sedaj nam kupčki gredo bolje, če ne pa kar renči in skoz jamra med spanjem, ker ga moti. Težava je, ko mi na joški zaspi, pol ga pa ne morem zbudit in kupčka ni. Pa sedaj ko je večji tudi večkrat polije kot poje nazaj, kar mi je bolj OK: RAje ga preoblačim kot da me je spet tako strah.

lorelaj - nate sem tudi mislila, sem se ti že na FB hotela oglasit, da malo poveš kako ste. Ja črpanje je kar utrujajoče, Pri meni sedaj že spi do 5.30 in imam že čisto trde. Če bo spal še dlje bom morala ponoči vstajati in črpati. Jaz imam to mleko pripravljeno za varuške, da mu bodo babica pa teta dajale, ko me ne bo.
Drugače si pa zelo pridna, da takole vztrajaš. Midva se dojiva tudi skoraj 1h in včasih me kar prime, da bi šla na flašo. Sploh ko je lepo vreme in bi bila rada čim več zunaj. Pa se seveda ne damuser posted image .

Same in še drugi nas preveč obremenjujejo s tem dojenjem. Handlinga bi naj nas najprej naučili, pol pa dojenje. Se mi zdi bolj pomembno, seveda pa sem za dojenje, ampak če ne gre pač ne gre. Nismo zato slabe mame. Jaz sem imela celo psihozo na to temo, ko se mi je par dni samo crkljal. Sem že študirala o selitvi, ker je bila babica preveč "pametna".

Kdaj pa jih polagate k nočnemu spanju, ob kateri uri?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 912
4.5.2010 17:11:42   
Tjasa27
plamen se zelo strinjam s tabo. namesto da se tako povzdiguje dojenje bi nas res lahko hendlinga naučil. ne pa da ko rodiš ne znaš niti otroka prijeti.

jz sem mnenje, da če je mama srečna in neobremenjena bo tudi otrok. in za otroka je po mojem mnenju definitivno boljš da nima živčne mame pa čeprav dobiva adaptirano mleko. jz sem rabila lep čas da sem do tega prišla. ampak ko sem, je bilo velik boljše. in zdej lahko brez slabega občutka rečem - ne ne dojim. pa zato nisem slaba mama. ker vem da sem naredila vse da bi dojila. mi je pediatrinja ob prvem pregledu lepo rekla, da ni čudno da nimam mleka, ker je bil prevelik šok zaradi prezgodnjega poroda in ker skoraj 6 ur nisem sploh vedela ali je urban ok ali ne skoraj nisem vedela ali je sploh živ al ne.

urban gre v posteljo okoli 19, 20, ker je cel dan pokonc brez spanja in je ob 18 že zelo utrujen in prava sitnoba. pol se ga pa skopa pa crklja, pol pa zapančka.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 913
4.5.2010 17:26:03   
NM
Kako pestujemo dojenčka:

http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 914
4.5.2010 17:29:41   
NM
meni tudi manjka znanje o handlingu. Naša bi bila tudi veliko pokonci in ko ji nič ne pomaga, jo dam tudi na ramo. V posteljico in na previjalno jo dajem drgač, kot kaže in upam, da ji kaj ne škodim. Sicer me patronažna ni nič popravljalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 915
4.5.2010 17:35:09   
Tjasa27
NM jz sem to knjigico dobila na fizioterapiji in sem jo imela kr skoz odprto na kavču. jz ga dvigujem in polagam tako kot je narisano. so mi v razvojni in na fizioterapiji pokazali in rekli naj se tega držim tko da se čim več.

lp

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 916
4.5.2010 17:42:34   
NM
Tud jst probam čim več, sam sem jo šele pred kratkim našla. Upam, da nisem kakšne škode nardila.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 917
4.5.2010 17:51:24   
Anonimen
pikapolonica80: jst  sem spraševala kako je z obroki in njihovim povečanjem. Drugač pa naš čmrl že skoraj od začetka poje 6-7 obrokov na dan.

Kontracepcija: nimam pojma kako bi se najbolj zaščitila, ker do zanositve sva bila na metodi "ven ga dej"user posted image user posted image user posted image , pa nama je 5 let čist laufalo in sva se potem zavestno odločila za user posted image ,sva zanosila takoj v prvo. No, zdej si ne upam več, ker res nebi bila rada takoj spetuser posted image . Eno leto na začetku zveze sem imela tabletke in je bil cel safr, tko da tabletke no gouser posted image . Aja M sem pa že dobila in je že mimo. Skorej nisem mogla verjet da tko kmalu, sam kaj češuser posted image

Čmrlika jst tud ne dojim-več. Sem si res želela, pa sem se en mesec matrala, mali je visel non stop na zizi, pila sem čaje, jedla in pila res ogromno...rezultat? moj user posted image je bil skos bolj lačen-torej skos manj mlekauser posted image Prvi mesec sem ga imela skos na zizi, potem se je še jokal in jokal ker je bil lačen, tko da sem mu mogla dodajat začet in sem furala cel safr. Dojila in dojila, potem pa delala flaše in je še tisto pol ure jedel,pol sva pa še kupčke eno uro podirala. Po enem mesecu trpljenja sem zavestno rekla da zapiram mojo bogo mlekarno in ne mučim več sebe in malega, ker očitno ne bo ničuser posted image . Zdej smo na Novalacu1 in zvečer na nočni formuli novalaca in je dobro. Mali se odlično redi, je zdrav ko dren, skratka super.
Mi je samo bedno ko kdo cinično reče kaj a ne dojiš...pa rečem da nimam mleka, pa reče-vsaka ga ima lahko če hoče...no, pri meni že ni bilo tako in imam čisto vest glede tega.

lorelaj: naš tako je kot ti praviš. Začne pa pri večernih obrokih. Hlasta da je kr smešno gledat, potem kr naenkrat bruhne ven cucelj in mleko in se začne histerično dret, krčit, zaripel rata v obraz...drekec ima pa zelen, tko da to so krčki. Mi jutri dobimo homeopatske granule, ki baje zelo pomagajo.

nočno spanje: našega zrihtava od 10-11h. Ob 11h zihr spi

(odgovor članu Čmrlika)
  Neposredna povezava do sporočila: 918
4.5.2010 18:03:14   
Pikapolonica80
Meni tudi manjka handling ja...Tako sem se odločila da greva ta četrtek na eno privat individualno uro in bo fizioterapevtka res imela celo uro samo za nas in jo bova na ful izkoristila user posted image user posted image user posted image . Kako da ne saj stane ena ura 40 euruser posted image , ampak rajši to kot pa da še naprej ne delam tko kot je treba.
V porodnišnici babice niso hotle nič pomagat na tem področju user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 919
4.5.2010 18:06:02   
Pikapolonica80
Nočno spanje - okoli 10- 11h ponavadi.

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 920
4.5.2010 18:10:22   
Tjasa27
pikapolonca h kateri pa gresta? ker jz sem tud o tem razmišljala da bi šla, pa sem pol itak napotnico dobila

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 921
4.5.2010 18:28:11   
girl79
nočno spanje - mi gremo tudi ponavadi od 22-24.00ih nekje...  ja smo bolj ponočnjaki user posted image user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 922
4.5.2010 18:38:43   
girl79
lorelaj- jaz sem tudi mislila da ima Neža full vneto ritko, ko pa se le ni izboljšao sem šla k pediatrinji in je rekla da ima glivice, smo dobili Canesten, pa je zdaj že skoraj čisto vredu...

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 923
4.5.2010 18:45:51   
W.W.

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: NM

Men je patronažna glede kakanja rekla, da dam prevreto sladkano vodo, če pet dni skupaj ne kaka, je "naravno" odvajalo. Mislim na dojenega otročka.

To je tudi meni rekla, le da mi je rekla, naj ne dajem navadnega sladkorja ampak grozdni sladkor, ki se dobi v lekarni. Zaenkrat mi ga še ni bilo treba kupiti in upam, da tudi ne bo treba.

Glede obrokov...Otroci bodo čez dan skoraj vedno jedli na 3-4 ure. Ko uvedeš gosto hrano, boš enkrat manj dojila, čeprav boš še kar nekaj časa po gosti hrani ponudila še dojko. Vsaj jaz sem tako delala, če sem bila doma. Pri nas so se zmanjšali edino nočni obroki. Sicer pa naj bi tudi otroci jedli vsaj 5x na dan, tolikokrat ti pa najbrž tudi zdaj je, ko se doji.

Meni pa je patronažna in pediatrinja rekla mlečni sladkor.
Nama ga pa še ni bilo treba uporabiti.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 924
4.5.2010 18:56:49   
NM
nočno spanje - mi gremo tudi ponavadi kopat ali umivat nekje ob 9.00, pol pa še en polovičen obrok, ker nočem lačne v kopalnici, saj se dere, tako je pa tiho. No, ko jo dam iz vode, se morem prav trudit z raznimi glasovi, da ostane do zadnje četrtine tiho. V vodi je blazno rada. Pol pa od 22-24, glede na njeno utrujenost. Gledava, da jo dava spat, ko je utrujena. Je bolj večerna, kot sva midva, in ima podoben ritem, kot sem ga imela med nosečnostjo. Dopoldne pa tudi potem obe spiva.user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.