|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 11:03:41   
Sky3
ha! sm rekla, da bo ta teden full dober! user posted image strelkica bo rodila (držim pesti, da čimprej in čimlažje user posted image ) ostale imate preglede, CTGje in boste poslušale svoje srčke... super! ma jst vrjamem, da jih bo ta teden kr nekej javilo, da so se stvari premaknile naprej. joooj in z vsakim tednom bo več naših sončkov med nami! user posted image user posted image

jst sm pa (KONČNO) spet pridna, učeri bedela do mal čez eno in zaključevala nek programček za faks, ga uspešno tudi končala. user posted image kakšna skala dol z ramen! sm kr zadihala! user posted image user posted image user posted image sicer se vsi držijo za glavo in bentijo, če sm res mogla čakat do zadnjega, da mi je spet zalaufala volja in kreativa za faks, ampak jst vrjamem, da bom še pred naslednjim CTGjem imela vse pomembnejše reči narejene! user posted image nekej oddam v petek, nekej pa ko bo drugi profesor na voljo - važno, da bodo izdelki, pomembni za pogoj za vpis v 3 letnik prištimani in ready za ocenjevanje! user posted image

hehe pa meče me tut dans... ne vem - mogoče je kriva domača bogata pehtranova potička in kavica??? user posted image
šibam se zdej zrihtat, ker grem potem na predavanje v MŠ (nega novorojenčka). sm jo prejšnjič zamudila, ker sm zbolela, pa grem zdej prisluhnit. bom še tam prašala, kaj oni menijo o teh obiskih in dotikanju novorojenčka (mi je dalo mal mislit...)


lepo se mejte babnce! vas preberem dalje, ko pridem nazaj! user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 11:11:38   
Sky3
aja, pa Aprilčica, probi se ne sikerat... sej ni lahko, pa vem, da si že naveličana vsega... samo dej probi pogledat s pozitivne strani na vso zgodbo - otroček je zdrav, ti si ok in itaq ti ne uide. bo pač kak dan dlje še v tebi namesto ob tebi... si pa z vsakim trenutkom bližje pestvanju. prov dolgo ne boš več čakala user posted image user posted image

PS. moi in teja k - vidve jih pa tut stresata user posted image se vsak dan nasmejim, k berem kaj pišete... no sej ostale tut ne zaostajate kej dost (...razni shirani sumoborci user posted image )
se opravičujem ker bolj poredko rata vse pokomentirat... sm pač mal bl raztrešene in letave sorte in komaj dohajam z komentiranjem. no, preberem pa vedno vse - tut to šteje user posted image


lol zdej pa res letim, drgač bom SPET zamujala. natipkanjeeeee!



PS2. Emibu (in ostale "šolarke") kako si pa ti kej s šolo - ti grejo prfoksi kej na roko??? user posted image

< Sporočilo je popravil Sky3 -- 4.5.2010 11:12:28 >

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 11:48:43   
Teja K
Aprilčica user posted image ... saj bo... pa pri majčicah je takšen običaj, da vsaka stresa svojo negativno energijo kar na forumu, če ji to odgovarja! Vem pa kako je to, ko nosiš čez rok... tudi jaz sem v prvo, ampak pri meni je bilo tako, da sem en teden pred PDP ležala v porodnišnici zaradi suma na zastoj v razvoju pa niso čisto nič druga naredili, kot vsako jutro CTG, po enem tednu pa me je sobni zdravnik vprašal če še imam bolečine... mislim, sploh ni vedel zakaj sem tam user posted image ... in so me spustili domov, jaz pa direkt do svoje G., ki jo je skoraj kap zadela... je samo izjavila, da bi že morala rodit... in potem je prišel PDP pa naslednji dan in še en... no ptoem pa so mi porod sprožili in je trajalo 3 dni da sem držala svojga user posted image  v rokah, že čisto znervirana in napsihirana... user posted image user posted image user posted image za čim hitrejše popadke in porod!

Sky ti pa si pridna... do konca na faksu... le glej da te ne bodo med kakšnim izpitom odpeljali v porodno... Kar se tiče pa mojga študija,... je trenutno na off že kak mesec... iz čisto preprostega razloga... obupala sem, ker sem se full učila, pa ni bilo dovolj, vedno 5 dobila user posted image ... bom že enkrat nadaljevala... upam, da čim prej!

Kar pa se tiče debatiranja vseh postov... le malo kateri uspe vse pokomentirat, včasih je pa tudi tako, da enostavno ni kaj pokomentirat al pa nimaš svojga mnenja... sicer pa tiste, ki so bile jezne na nekomentiranje so nas zapustile user posted image

ko smo že pri tem

Zokni oz. najlonke - danes bele z rdečimi rožicami user posted image user posted image

Zdaj pa je moj dragi prišel, da me pelje v MB na pregled :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 12:21:11   
barvar
Jaz sem pa spet doma user posted image . Na CTG-ju nič od nič!!! Pa čakala sem tako dolgo, da sem že skoraj korenine pognala na hodniku P. Že spet je bila neka druga zdravnica, ki se je vpičila v prvi PDP, ki je bil vpisan v materinski knjižici - torej 12.5. Pa je pametno pripomnila, da se nam pa res še nikamor ne mudi user posted image . Madona, vsak po svoje pametuje. Ja do konec maja bo menda žeuser posted image .
Mi je pa danes zjutraj en kupček sluzi ven padel, pa ne vem če ni bil to čep user posted image . Bom šla še malo kasneje na en konkreten sprehod, zvečer še mojega angažiram za user posted image ko pride iz službe, pol bomo pa videli kaj bo user posted image user posted image user posted image .
Aja, naslednji CTG 7.5.2010.


_____________________________

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 12:39:59   
alfa13
Pozdravljene so user posted image
Jaz sem se pa danes vrnila iz porodnišnice ampak samauser posted image  V ponedeljek ponoči ko sem šla na wc sem imela krvavo sluz in sma z mojim kar šla v P, pol pa sem bila pol noči priklopljena na ctg pa hodit sem mogla po hodniku gor pa dol ker ctg ni zaznal nobenih popadkov pa zaprta sem tudi bila ko čepuser posted image .
No danes ponoči me je pa v porodnišnici že začelo malo špikat spet in sem mela nekaj popadkov na 11 min ko pa sem se šla stuširat ker sem mislila da me bojo v porodno poslali pa se je vse vstavlo ctg je spet bolj ali manj miroval pokazal je le en blagi popadek, pol mi je pa še doktorica naredila ultrazvok in je rekla da je vse normalno da je tudi sluz normalna da se pač vse počasi pripravlja, da pa morem samo pazit da nebo sveže krvi.
Je ga pa zmerla in ima 3611guser posted image
Naslednji ctg pa imam če nebo prej kaj na dan termina 10.05.
Zdaj pa grem brat kaj ste napisale, pa če je katera že rodila user posted image
Lp

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 12:57:55   
m_o_i
evo mene z blond bucouser posted image  tak, zdaj pa se za mulca spakiram cotke, da bo ati prave prineso v P

zadnjic enkrat sem mu pokazala ta mali nahrbtnicek, potem pa sem ga iskala po celi sobi, ker ni bil vec tam, kamor sem ga dala...pa cist tak vprasam mojega, ce ve, kje je(deci ponavadi itak ne vejo, kje je kaj), pa mi pravi, da ga ma pripravljenjega, da ga bo v P prinesu-a nahrbtnik se PRAZEN user posted image  ja no...bi ga pa v rjuhe zavijali hihi

aha, ce ze jamramo-meni bo kosti v mednozju razneslo! punce moje, jaz nisem sposobna vec 500 m it pes zarad tega!
vreme je pa danes tako, da bom enostavno prisiljena si frizuro pokvarituser posted image  sej ni za drugo, kot za spat it noooo!

alfa13 uuuuuuu, tole pa bo korenjak user posted image

nogavicke so pa danes take lepe rozauser posted image

barvar ce bo kaj-nam pa le javiuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu alfa13)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:02:03   
Meemee

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Glede prerezanega presredka pa tokle - nazadnje, ko ste se pogovarjale o tem, nisem hotla omenjat, bom pa zdele... Ja, mene je tud matralo. In po 18h dneh mora bit velika sreča, da si zaceljen. Mene še zdej občasno peče tam. Se strinjam, ja - to je pa v Lj preveč "po tekočem traku". In to je v bistvu edina bolečina, ki se je spomnim od poroda in katere me je strah... user posted image



Jaz se na to sicer ne spoznam, ampak moja sestra je pa že 2x rodila v LJ P. Prvič je niso uspeli rezat, se je pa strgala in to ful. Pa so ji morali precej več šivov naredit, kot če bi jo rezali. Sedet pa ni mogla več kot 1 mesec.
Pri tadrugi pa so jo prerezali in je rekla, da sploh ni čutila reza. Potem so ji naredili par šivov, ona je pa normalno sedela že po enem tednu. Tako da ... Ne vem kaj je bolje - da se strgaš ali da te režejo. Po moje je pa od posamezne user posted image odvisno. Tako kot je pri vseh ostalih tegobah. Ene jih imajo, druge pa ne ...
Pa upam, da nisem preveč pametovala, ker to ni bil moj namen user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:03:37   
jolcica
moram pa tole povedat meni mali tko skače dones notri da se bojim da bo kr vn skočiluser posted image user posted image user posted image verjetno je vesel da sem zadnji dan v službiuser posted image

še urca pa adijo in končno uživancijauser posted image

nič grem kakšno igrco igrat k kej drusga se mi neda k je lih zadnji dan...ko pomislim da imam doma še delavce me pa kar mine da bi šla domov sm k bo narejen bo pa lepo user posted image

dejte mi povedat kolk veliko torbo pa boste vzele samo v porodnišnico in kaj sploh notri dat...sj približno vem sm me zanima kaj ve pravte oz. kaj ste dale notri user posted image



_____________________________

my little angel :)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:08:56   
m_o_i
v mojem nahrbtniku je:
komplet za odvzem popkovnicne krvi, kroksi, 3x zokncki, 3x gatke, paket VIR80 in toaletna(zobna krtacka+pasta, intimno milo, gel za tusiranje, deo kamen,vzorcek sampona, pilica za nohte, mal palck za usesa, nekaj kozmeticnih blazinic, lanolin krema, labelo,malo ogledalce, glavnik).
z modrckom za dojenje se ne vem, kaj naj naredim-kaj vec pa ne mislim s sabo vlacit; mo bojo ze dostavli po potrebi.

aja, materinska z vsemi papirji je pa non stop v moji torbici...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:31:24   
K_a_t_i
Ko ravno pečem... Če bo imela katera probleme z laktacijo - ovseni kosmiči baje spodbujajo nastajanje mleka, tole pa je recept za pecivo, ki je za prste polizat.... http://www.zito.si/index.php?id=290&action=39
LpK

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu alfa13)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:39:10   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Meemee


IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Glede prerezanega presredka pa tokle - nazadnje, ko ste se pogovarjale o tem, nisem hotla omenjat, bom pa zdele... Ja, mene je tud matralo. In po 18h dneh mora bit velika sreča, da si zaceljen. Mene še zdej občasno peče tam. Se strinjam, ja - to je pa v Lj preveč "po tekočem traku". In to je v bistvu edina bolečina, ki se je spomnim od poroda in katere me je strah... user posted image



Jaz se na to sicer ne spoznam, ampak moja sestra je pa že 2x rodila v LJ P. Prvič je niso uspeli rezat, se je pa strgala in to ful. Pa so ji morali precej več šivov naredit, kot če bi jo rezali. Sedet pa ni mogla več kot 1 mesec.
Pri tadrugi pa so jo prerezali in je rekla, da sploh ni čutila reza. Potem so ji naredili par šivov, ona je pa normalno sedela že po enem tednu. Tako da ... Ne vem kaj je bolje - da se strgaš ali da te režejo. Po moje je pa od posamezne user posted image odvisno. Tako kot je pri vseh ostalih tegobah. Ene jih imajo, druge pa ne ...
Pa upam, da nisem preveč pametovala, ker to ni bil moj namen user posted image

Se strinjam. Samo mene je prerezal takrat, ko nisem imela popadka user posted image . Mal je zgrešu, poba. Sicer pa itak - boljš lepi rez kot raztrganina! Hotela sem samo rečt, da so eni mal prehitri - VČASIH.

Jolčica, dej nehi že delat!!! (nobene povedat, da sem lihkar s šihta - sem mogla it prevert kaj je novega user posted image )

Torba - zdej pa sem si jo jst tud prištimala. NOter je (no par stvari še moram zmetat): milo, šampon, glavnik, vložki, roll-on, krema za obraz+vate+tonik, labello, TODISI (ne pozabimo na hemeroide user posted image ), blazinice za dojenje, lanolin, gate, moderc za dojenje, zokni, duda, 1/l vode, piškoti. DOdat moram še materinsko, zdravstveno, vso dokumentacijo od ginekologinje, ki je še nimam sploh (napotnica ipd.), gsm, polnilec. Mislem, da je to to.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 4.5.2010 13:45:30 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 13:50:20   
drim
Hej!

Torba za porodnišnico - jaz sem imela naslednje stvari: toaletne zadeve (šampon, milo za telo, glavnik, robčki, ščetka in pasta za zobe, labelo, deo kristal, krema za telo in obraz, pilica in škarjice za nohte, palčke za ušesa, lanolin), nogavice za mene in nekaj zoknčkov za user posted image modrček za dojenje (me je halja tako ribala na začetku, da po enem dnevu nisem mogla biti brez, pa še gravitacija user posted image ), vložke in mrežaste hlačke imajo v ptujski P na voljo, tako da jih nisem potrebovala. Sem pa naknadno mojega prosila še za uro, saj so me sestre non-stop spraševale, kako dolgo je tamali sesal, pa sploh nisem imela občutka za čas, pa še prestavljala sem si jo z ene strani na drugo, da sem vedela na kateri strani moram dojit. Za domov sem imela kar stvari v katerih sem prišla, Žigec pa je šel domov v majčki na preklop, hlačkah, malo debelejši jopčki in zoknčkih na rokicah in nogicah. Za povijanje pa sva potrebovala samo eno tetra in eno povijalno pleničko (ni nam treba široko povijat) in seveda Pampersko. So pa v P povijali v tetra, pa so rekli, da če želim že tam v pamperske, naj mi jih prinesejo. Ja, pa seveda dekica za do avta.

Držim pesti za vse, ki že nestrpno čakate - naj se ne zavleče preveč!

P.S. Pa seveda vsa dokumentacija user posted image

< Sporočilo je popravil drim -- 4.5.2010 13:51:12 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:00:31   
biba88
madonca a bomo kej rojeval al kajuser posted image user posted image user posted image danes sem bla na obisku pri 20 dni starem fantu ooooooooooo komi čakam da cartam!
strelkica upam da bo hitro konc in da boš kmalu cartalauser posted image user posted image user posted image
alfa13 boš mela kkar konkretnegauser posted image user posted image




(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:15:06   
barvar
Se vidi, da je veni tako brezvezno vreme in verjetno vse spite user posted image . Jaz sem že imela kosilo, zdaj pa tudi mene mika, da bi malo na kavč zavila. Se mi kaj drugega ne da! Pa še do devetih sem spet sama user posted image .
Jaz pa danes pogrešam Živepo in A-T! A sta že kam šle ali kaj? Pa Fiska bi se tudi lahko kaj javila.
Skratka jaz mislim, da bi se vsaka mogla zjutraj "poštemplat", da vidimo da je še tu in nas pol firbec ne mantra preveč user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:37:34   
Sky3
oila! evo mene, nazaj iz MŠ. sm povprašala glede obiskov in dotikanja novorojenčka in odgovor je bil takle:

v starih časih je veljalo, da je en mesec mir pr bajt, ne samo zaradi bakterij ampak tudi zaradi navajanja malega na nov svet in spoznavanja (samo!) njegovih najbližjih. tako bi moralo bit tudi zdej in ne naval ljudi že v prvem tednu.
po kakem mesecu, ko se otrok že malo okrepi, naj bi pa lahko že prišli tudi ostali (šlahta, prijatelji) ampak tudi takrat ne v navalu - z neko mero pač. če bi ga kdo nujno želel prej videt, je pa najbolje, da se ga magar vidi na daleč med kakim sprehodom (po vsaj 14ih dneh), ko dojenček lepo panča v vozičku.

glede stika z otrokom je še dodala, da naj vstrajamo pri umivanju rok pred dotikom in nikakor naj ne bi dovolili lubčkanja. to samo najbližji, ostali dost kasneje in še to na čelo (bližina otrokovih ust odpade, prav tako rokice, ki jih nese potem v usta)

no toliko o tem na hitro in argumentirano.


zdej grem pa jeeeest! user posted image

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:41:02   
isabeaux
  Živjo majčice.....


Huh tolk časa me ni bilo, da ste že na tretjem deluuser posted image user posted image user posted image user posted image pridne čvekice....
Najprej hvala vsem za čestitke.... Naj se najprej opravičim, ker sem rabila neki dni, da se vam javim...no saj večina vas me spremlja na fb - ju...tam sem bolj ažurna...čeprav še za tam mi zmanjkuje časa...

Pa da vam napišem tole, kar vas najverjetneje najbolj zanima.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako se je vse začelo....

No po dvakratnem ustavljanju popadkov( kar ste itak spremljale tuki na RR)  in nato po tednu dni kar močnih popadkov, ki so se sami vsake toliko čisto ustavili (strokovno so mi povedali v P. da je to normalno, ker sem bila nadevana s takimi dozami traktocilla - kontra hormon oksitocinu, ki ustavlja popadke) ...sem začela malo krvaveti..zato smo se odpravili v P. ...tam me je sprejela babica, s katero sva bili dogovorjeni, in to ob 14.50 uri...23.4. 2010....pogledala me je, rekla da sem odprta dobre 3 cm....nato sva se dogovorili, da mi bo predrla mehur, ker več ne moremo čakat, saj je krvavitev svetle barve nakazovala na to, da se posteljica že lušči....peljla me je v porodno sobo, kjer nama je dala še nekje eno uro časa...kot je rekla,...da uredimo papirje, nardimo ctg...itd.....in naj vam povem...to ni bila ena ura..meni se je zdelo 10 minut.....vse se je hitro odvijalo...potem mi je predrla mehur....malo plodovnice je odteklo...in popadki so se stopnjevali....

Ker pa, kot že povedano, je bila še v mojem krvnem obtoku prevelika doza troktocila...so se tudi ti popadki začeli ustavljati....prepričana sem bila, da mi bo dala še umetne popadke v žilo...vendar je rekla samo...nič se ne sekiraj...imam jaz nekaj še nekje....

Z možem sva jo malo čudno pogledala, ko je prišla nazaj  porodno sobo z razpršilom "aquamaris"....za v nos...sem si mislila...pa saj nimam zamašenega nosu

No in seveda mi reče...enkrat fejst vdihni...pa bo....ok...jaz ji zaupam...zato ubogam ....in  nato odide iz sobe....mene pa so v roku 3 minut začeli grabiti tako močni popadki, da sem jim tam skoraj pojšter razcotala

No mož mi je potem povedal...da je to najverjetneje bil oksitocin...hormon, ki vzpodbuja popadke...ker v nosu bi naj bila sluznica najbližje direktnemu krvnemu obtoku...in bi naj ta hormon prej prišel do hipofize, ki vse skupi uravnava, kot če bi mi dala nekaj v žilo user posted image user posted image

In glej ga zlomka...po treh teh močnih popadkih me pogleda...reče ok...odprta si  več kot 5 cm...zdaj pa akcija....kar začet potiskat, ko boš čutila pritisk....ok...men se je že mešalo...ko je prišel četrti popadek....me je ful tiščalo...valjda da začnem pritiskat....babica reče...super...glavica že leze ven...huh...tole ko je glavica na sredini je  res bolelo...ampak bilo je kratkotrajno.....potem popadek mine...reče...babica; sedaj počakaj pri naslednjem spet potiskat.....in že je tu drugi popadek...jaz postisnem....takrat se spomnim...da sem od sile zgrabla moža kar za srajco....mi je bilo vseeno, da je svila in če jo utrgam........in že je rekla...ok...nič pritiskat konec je.....valjda da sem to čutila....olajšanje...nič več ni nikjer pritiskalo in bolelo.....in naša mala Naja se je rodila ob 16.50...torej skoraj idealen porod v pičlih 2 urah...prave akcije pa le dobrih 20 minut...ne moreš verjet

No zakaj skoraj idealen porod...ker je na koncu pač pri meni še sledila abrazija...operacija v narkozi čiščenje maternice, ker posteljica ni hotela ven, babica jo je na silo potegnila za popkovnico...vendar je en delček ostal pritrjen na steno maternice....ampak tudi to smo prestali...glavno da je bilo vse za mano in tamala ok

Kljub temu, da se je rodila z 36 t 1/7...je bila dolga 46 cm in težka 2480 g Ni imela dihalne stiske in tudi nič drugega ni bilo narobe...vse ok...le da sedaj je kot prtiček...in so me včeraj skregali v neonatalni ambulanti, češ da se je premalo zredila...mislim haloooo Za tako malo pikico v 3 dneh 50 g....pa to ja ni maloooo!!!! No vredu...saj zdaj sva samo na  Bebi...dodatku...ker jaz več nimam meleka...za posladek še je pa za cartanje...drugače pa saj Beba je tudi ok.... Tako da bo sedaj najverjetneje do petka pridobila več....ko imava spet pregled,.....

No toliko o moji porodni zgodbi....sem poskusila biti kratka...hehe

Zdaj vas pa grem prebrat za nazaj...dokler mi maladva spita user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:49:34   
Angel_Tian
Jeeeeeeeeeeeeeeeeej, kolko ste napisale, ste ja čisto zmešane user posted image pa samo en dan me ni bilo.

barvar - brez skrbi, jaz še mislim vsaj nekaj dni počakat, ker še vedno nisem spakirala potovalke zame user posted image user posted image Če še pa nisem končala spomladanskega čiščenja no, jaz grem lepo po vrsti user posted image

teja k - uuuuuuuu, pridna. Jaz še nisem tako daleč, da bi me samo dva stroja likanja mučla user posted image Pa dec tudi ne gre po opravkih brez mene user posted image - dobro, da sem že navajena, ampak danes me pa utrujenost nenormalno muči.

Da ti povem, on sosed je res navalil in celo zdaj, ko je čez dan občasno dež, on kr koplje tisto zemljo in še fino hitro mu gre user posted image user posted image Pa že kar naprej vidi, kaj vse ga še čaka za narest user posted image user posted image Faca je in vesela sem, da se bo delo malo premaknilo naprej.
A pri tebi se je pa fino zataknilo tudi user posted image user posted image Presneti privatniki user posted image Saj bi ti tega soseda tja poslala, ampak on je samo za zunanja dela, zunaj naredi kar želiš, notri se pa žal ne spušča v podrobnosti.
Upam, da vam vseeno čim več uspe, če že konca ni videti user posted image user posted image

Iiiiiiiiiiiiiiiiii, zelo lepo si nas obdelala tokrat user posted image user posted image user posted image
Kar se tiče pa rojevanja, pa smo res lepo pridno na maj počakale. Jih nismo veliko med aprilčice poslale user posted image

zivepo - neeeeeeeeeeeee, nočem js nič na junij čakat, ker se ponoči nekak nimam nič več fajn. Se je meni tudi neko nespanje začelo user posted image Pa še ta kislina me hoče ubit.

moi - user posted image user posted image user posted image za mlekeca hihihi

petruscha - kaj si izvedela za posteljico?

aprilčica - ko bo pač bo, saj ni tako hudo z nami čakat ane user posted image user posted image

sky3 - user posted image user posted image user posted image user posted image tole pa so res bile odlične sanje. Ko bi si jaz le našla čas za takole posedanje in mirovanje user posted image

moi - tale pohvala od aprilčice se ti je pa mogla fino priležt user posted image user posted image user posted image

biba - ko bo treba, te bo tvoj moral tudi nest, če bosta še brez avta user posted image user posted image user posted image

emibu - user posted image user posted image user posted image za voziček. Upam, da ti ga res kot naročeno dostavijo.

Kaaaaaaaaaaaj???? Plesen nima kaj na jogiju iskat. Pravzaprav nikjer, če nočeš, da ti že detece na dihalih takoj zboli user posted image Pa za tistih nekaj cm premalega jogija se ti sploh ni treba sekirat, ker dete NIKOLI ne bo spalo po celi širini in dolžini postlce.

farina - ja pa kaj je s tabo, daj se spravi počasi že v P user posted image user posted image Al čakaš, da boš na lep sončen dan rodila?

katy - uuuuuuuuu user posted image malo sočustvujem s tabo. Za tolažbo naj ti povem, da nisi edina s temi "mukami". Sem dala to skoz in je trajalo celih 6 mescev. Ko so krči, so krči - tudi nam niso pomagali nobeni čaji, kapljice itd. - samo mamine roke in nošenje. Jaz še piti nisem imela časa it, kaj šele, da bi kaj kuhala user posted image Mali se ti smili, to je čisto normalno, ker tak ne veš več, kako bi še mu pomagal. Ampak vedi, da enkrat bo minilo. Slaba tolažba ja, ampak tako je. Cartajta se, pa ne se jezit na boščka zaradi tega. Vama držim pesti, da se krči ne bodo preveč vlekli.

teja k
- ja, v pohorski je zbirališče nosečk. Moj dragi pa je v soboto v arboretumu same nosečnice videl user posted image user posted image user posted image Je rekel, da bo letos zgleda naval na rojevanje user posted image user posted image user posted image

Huh, takle podoben izcedek imam jaz, zato mi je G na zadnjem pregledu dala neke svečke spet. Rekla pa je samo, da imam veliko belega toka, nič pa ni omenila, da bi bilo zaradi tega kaj narobe.

zokni
- da ne pozabim, danes so temno modri z rožicami.

Da ne pozabim povedat - včeraj sem končno našla LUBENICO user posted image user posted image Sem jo zvečer tak basala v sebe, pa Tian mi je malo pomagal user posted image user posted image Je rekel, da je to njemu zelo dobro, pa da ima veliko sokeca user posted image

aninchy - user posted image user posted image meni G še nikoli ni šla s prsti noter, vedno ima neko fino mrzlo zadevco, ki jo potem razširi user posted image

jolcica - nehaj strašit v službi no user posted image user posted image No, saj jaz bom ta teden tudi enkrat šla, da naredim obračune potnih nalogov user posted image

Le glej, da ti uspe vse še pravi čas nabavit in pripravit user posted image

klupko
- pri nas ni bilo in ne bo žurke ob rojstvu. Sploh pa to ni najboljše, ko prideš z bebo domov, ker takrat ti definitivno najbolj paše mir. Itak te pridejo vsi lepo obiskat, ti si jih samo lepo razporedi, da ne bo prevelik naval naenkrat. Tudi detetu ne paše, če ga pride naenkrat 30 ljudi vlačit po rokah user posted image user posted image
Moje mnenje samo.
Naj pa tvoj s kolegi lepo zapije rojstvo v kaki gostilni in to je to.

moi - kr lepo po spisku jih začni v P pošiljat. Ne zaj nekaj povprek vse user posted image user posted image Malo bo res treba skregat tele punce, niso neke prave otvoritve rojstev naredile, me od sredine dalje pa tudi še nimamo časa prehitevat user posted image

zivepo
- pri nas je zdržalo 3 leta brez bolezni, pa Tiana pravzaprav sploh niso zapili kot bi se spodoblo user posted image

emibu - meni je tudi bilo logično, da mi dojenčka ni smel kr vsak nekaj prijemat. Bom zdaj isto "sovražno" nastrojena user posted image user posted image Saj jaz tudi ne hodim po svetu pa vsaki bebici v vozičku težim user posted image

moi - saj tisti ljudje, ki imajo pošlihtano v glavi (sem moja tašča NE spada) razumejo, da nek naval v P ni primeren in da doma nekaj časa tudi paše mir. Saj tiste prijateljice, ki pridejo recimo že pred tremi mesci pa tudi ne ostanejo cele večnosti, malo pogledajo otročka in to je to. Ali pa pridejo zraven, ko greš z bebo že lepo na sprehod.

klupko - kar ne pusti se spravit v depresijo. Ne rabiš nič znat in sestre so v P zato, da ti pokažejo. To je njihovo delo, pa če ti morajo 5x kazat.

drim - no dobra si, jaz ne bi popustila. Če bi tolk težili, se še na fon ne bi več oglašala user posted image Pa upam, da boste zdaj imeli vsaj mir.

klupko - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jaz pa nič kaj takega ne poslušam. Vsaj moj z mano dela še čisto tako, kot da sploh nisem noseča. Kaj pa vem no, mogoče ne vidi trebuha user posted image user posted image Ampak tečna pa sem dovolj za nosečnico user posted image
Vsi ostali pa mi nekak tak ne upajo več česarkoli prepovedat, ker točno vejo, da potem še manj "ubogam" user posted image

Jaaaaaaaao, pa ve ste ja čisto nore, saj ne pridem do konca. Grem zdaj najprej po malega, potem pa nadaljujem na strani 7 user posted image user posted image




_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 14:55:50   
Mubi
Pozdravljene user posted image !

Evo mene, jest sm iz pregleda in iz ctg-ja.
Sem v 37tednu in 5dni. Imela sem zadnji pregled pri moji G. Dala mi je vse papirje ki jih bom rabla (za rešilca (upam da ne bom rabla), za porodnišnico in za ctg.)
Skrbi me le moj pritisk....danes sem ji omenila. Preglede imam vedno ob torkih dopoldne in zjutraj imam jaz čisto normalen pritisk. Čez dan se mi pa povečuje (imamo že tako ali tako v familiji težave s tem visokim pritiskom). tko da sm ji dons povedala da mi popoldne ko si ga sama doma zmerim pokaže 140/80. Je rekla, da je za nosečnice pomemben le spodnji pritisk in dokler je ta 80 je ok. če bo pa več kot 85 naj pa za vsak slučaj takoj priletim v porodnišnico. Povedala sem ji še, da je moja mami zame v porodnišnico bila sprejeta že en teden pred porodom ravno zaradi pritiska. To jo je mal "prestrašil" in mi dala napotnico za laboratorij, da mi vzamejo kri in bo potem iz krvi vidla ne vem kaj...očitno tlak. Ampak mi danes krvi niso vzeli, ker bi mogla biti tešča. user posted image Tako da se vrnem jutri zjutraj v laboratorij, pa bomo videli. Mal me je strah, po drugi strani pa raje vidim da me prej sprejmejo v porodnišnico, kot pa da sem doma in spregledam kakšen pomemben znak povišanega tlaka (itak se skos normalno počutim, ker sem navajena tako visokega,tko da bi težko opazla). Zdej si sicer vsako uro merim user posted image Ja bolš preveč kot premal user posted image .
Aja nisem omenila, G imam jaz v Postojni in tud rodit grem v Postojno, čeprav živim natanko na sredini med Postojno in Ljubljano user posted image Mi je postojna bolj prijazna user posted image . No in tukaj nisem jest nč prijavlena oz. naročena na ctg-je.....ko vas berem da imate takrat pa takrta ctg....? Vam dajo prav datum in greste? No meni je napisala že prejšnjič napotnico za ctg in rekla nej grem. pa sm šla. in zdej sm šla z isto napotnico še enkrat. tud zdej mi je napotnico vrnila, tko da bom šla ponovno. Vendar nič na datum. Ko se bom kej drugače/čudno počutla je rekla nej grem. Pač tm počakaš če je kdo pred tabo, in to je to. Dost zanimiv, sam po drugi strani pa ne vem, je pa bolje biti naročen. Zdej Ko nimam pri moji G nič več pregledov me kr mal skrbi kako bo.....a nej kšn tedn pred PDP kr grem na en ctg al kako....no bomo vidl.
Skratka važno da je za enkrat vse ok user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:08:57   
m_o_i
isabeaux super ste tole speljaliuser posted image  pri tistem prsilu za nos sem pa jaz sla tudi se enkrat stavek nazaj brat, ce sem prav prebralauser posted image
pomembno je, da sta obe OK, zredili se pa se bosta. nooo, mamici kile dol, detecu pa gor-evo, tak bo to slo (sem pogledala v svojo stekleno kuglo) user posted image

mubi res zanimivi postopki za CTG; je prav osvezujoce prebrat, da se kaj takega se zna zgodit v nasi preljubi dezelici user posted image

zivepo je pa danes res sumljivo tiho user posted image  tega ze ne verjamem, da ji ne uspe Zigatu vzet tipkovnice in miske... da nam ni usla rodituser posted image

sky3 fajn, da si se pozanimala okol lubckanja in tega. sej clovek ne more vec vedet, kaj je prav, ce pa danes vsak drugace pove! itak bomo pa potem same vidle, kak bomo reagirale na vse to...nekaj nas kar vidim, kak bomo cele pasjeuser posted image  ko bo kaka tasca hotla polubckat nas narascaj (aneeeee A_T, Teja, emibu end kompani user posted image user posted image )

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:15:36   
emibu
Zdravoo punce*

Dans zutri že od 4 naprej nisem mogla spat,tak da kriza za ustat ni blo.Kupila sva strešno okno jupiii in potem sma šibnila na kavico nato pa pregled,najprej pritisk-normalno,kg-usega skupi +18 za mojo G je to absolutno preveč da ne omenjam kak mi je odpredavala use sladkarije naj črtam in bel kruh testenine + neslana dieta zaradi otekanje čene mi lahko naredijo kar CR je rekla. Bila sem na CTG-ju že drugič popadkov nič zgleda da se še nebo kj kmalu začel dogajat na mojo žalostuser posted image srček mu zlo lepo bije,spoznla sm tut glavno babico ki je zakooon in hočm njo pr poroduuser posted image no upam da bom te srečeuser posted image user posted image mislim usede se zraven mene mi masira noge se pogovarja z mano..sicer je hrvatica in malo starejša ampak ženska je 1a..
Da bi vidle eno tečnobo v čakalnici ona ni mogla čakat ker je v 9 mesecu in nemore sedet haaaaaaaaaalooooooo???jst sm tut u 9 mesecu pa lahko sedim in čakam bre pripomb?? ji je rekla sestra naj se vsede v čakalnico pa je še kr nki tčnarla pol ji je pa rekla da če slučajno ne razume slovensko??user posted image user posted image
No zdej pa še neki o moji G u karton mi napiše da sm 35 teden???user posted image user posted image user posted image ženska je bolana kr neki od oka piše skos mi je pol sestra popravla v kartonu pol reče se  vidimo če 2 tedna reče sestra da kaj ji je da naslednji teden mislim ženska je fu*** pol me je še u laboratoriju tok grdo pičla da za nikamoruser posted image

Naslednji pregled 11.5.2010 +CTG

otrdevanje-meni pa nč trebuh ne otrdeva??user posted image user posted image user posted image samo enkrat č mi je v celi nosečnosti???

žurka po rojstvu.-mi bomo mel žurko za krst,ati bo pa itak že zapil ko bom jst v Puser posted image user posted image

sky3-ma glede moje šole je tak do poroda sm aveeej in basta  pa da nevem ka z neba dol leti zlamat se pa tut nemorem..drugač pa prfoksi ma tko tko niso lih neki wauu pr izpitih so kr trdi še gradivo si morm sama rihtat tak da preveč jih nebi hvalla...

torba za v P-zakaj pa use vložke sabo jemljete a jih ne dobimo v P?? no usaj tko so rekl v matrinski...

jogi-smo ga danes dobil mislim haloooo taka panika pa se po širini sploh ne vidi da je premali zaklačla sm eno bogo rjuhco še za usak slučaj zdej je pa čist nabunfan je pa super jogi tale od recinka ma tako prevleko ki gre dol in jo kamot opereš v strojuuser posted image



(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:18:52   
emibu
pravkar sem še poklicala v P za izvide in je rekla da so super user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:19:03   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian


katy - uuuuuuuuu user posted image malo sočustvujem s tabo. Za tolažbo naj ti povem, da nisi edina s temi "mukami". Sem dala to skoz in je trajalo celih 6 mescev. Ko so krči, so krči - tudi nam niso pomagali nobeni čaji, kapljice itd. - samo mamine roke in nošenje. Jaz še piti nisem imela časa it, kaj šele, da bi kaj kuhala user posted image Mali se ti smili, to je čisto normalno, ker tak ne veš več, kako bi še mu pomagal. Ampak vedi, da enkrat bo minilo. Slaba tolažba ja, ampak tako je. Cartajta se, pa ne se jezit na boščka zaradi tega. Vama držim pesti, da se krči ne bodo preveč vlekli.




Na to pa ne morem rečt nič druga kot user posted image .
A_T resnično te moram spoznat, ker me vedno tak fajn pomiriš, potolažiš s svojimi besedami. No, včasih me tudi v jok spraviš, ampak naj ti bo. user posted image   Verjetno so itak hormoni krivi. user posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:19:28   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

pravkar sem še poklicala v P za izvide in je rekla da so super user posted image user posted image user posted image


user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:21:43   
katy83
aja, pa še to.
Tiste, ki boste rodile v Mb ne rabite nič vložkov zraven jemat, je tam full na zalogi. No vsaj marca je bilo. Pa lanolinsko kremo za bradavice tudi dobite. če vam pozabijo dat, kar rečite, pa boste dobile. Pa one seksi hlačke tudi imate tam na zalogi. user posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Majčice 2010 - 3. del
4.5.2010 15:23:15   
bubolin
Ojla.

Evo tudi mene s pregleda. Vse ok. Prvi ctg tudi mimo, itak ni nič zaznal, tako da bomo očitno še kar čakal. Je bil mali prav zaspan tako da se na začetku sploh ni hotu nič premikat, no potem pa je začel malo migati. Srček bije u redu. Pogledala me je tudi vaginalno - še nič odprta user posted image Kri in voda pa super, tako da, nič gremo še mal čakat user posted image

Za seznamček: naslednji pregled + ctg 13.5.


_____________________________

Moj sonček Mark je na svet prišel 3.6.2010 :))

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?