drim
|
Da se malo oglasim, ko dete glih pridno spi, mojega pa še ni doma. Vsem novim mamicam čestitke Madona ste pridne, vas komaj uspem prebrat, no, bolj preletet zadnje dni obiski - katastrofa je ta familija... So hoteli prit na obisk že kar prvi dan, ko sva prišla iz P. Pa sem rekla mami, da ne. Pa me kličejo drugi dan, če danes pa lahko pridejo . Pa sem spet rekla, da naj vraga nam dajo malo dihat... Pa kličejo v petek, če za vikend pa lahko pridejo... In sem popustila, ker vsaka dva dni mi pa ni na telefonu za razlagat, da ne želim obiskov... To je pač davek na to, da še zmeraj živimo z našimi in ker se z mamo že teko ne razumeva najbolje (to pa je mamina žlahta, fotrova sploh ne teži in razume), sem popustila. Sem pa potem babico in teto vrgal iz sobe, ko sta mi lezli v otroka med previjanjem... Pa glede na to, da je nedonošenček in so mi še posebej zabičali, naj z obiski počakamo kak mesec...samo enim se ne da dopovedat Tako da dekleta - jeklene živce z žlahto, drugo itak ne pomaga. Ena je spraševala za izcedek in razpok mehurja - pri meni se je vse tako začelo. V soboto se mi je pojavil pojačan izcedek, ki je bil povsem brezbarven in bolj voden kot sluzast. Potem se mu je v ponedeljek popoldne pridružila kri in smo šibali v P. Na srečo sem si torbo že pripravila, ko sem prišla prvič domov iz P po krvavitvi. Mi moj ni rabil vsak dan nečesa prinest Na UZ je G rekel, da se mu zdi malo plodne vode in glede na izcedek posumil na visoki razpok mehurja - je rekel, da lahko v takem primeru voda samo mezi dalj časa in te sploh ne polije . No, sem ostala na opazovanju - ctg vsako uro skoraj. Krvavitev se je popoldne skoraj ustavila, potem pa ob enih ponoči spet. Aja, ctg je risal "popadke" na 4 minute od večera, meni pa je samo trebuh otrdeval v takih intervalih. Pa se je nekje ob pol dveh pridružila bolečina, ki je okrog petih postala precej močna (vse na 4 minute ali manj ) Sem poklicala babico, ki je ugotovila, da sem 1 cm odprta in so me poslali na kontrolni uz, pod tuš in v porodno sobo. No, poklicala sem še mojega, ki je bil z mano ves čas, ko sem bila v porodni sobi - cca 6 ur. Popadki konstantno na 4 min ali manj, vendar vedno hujši - in smo ob 12.40 rodili. No, en velik si zasluži moj dragi, brez katerega bi bilo vse skupaj precej težje. No, uživajte, pa se beremo!
|