|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
3.5.2010 15:51:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Majčice 2010 - 3. del
3.5.2010 15:53:52   
emibu
jst bom ****is staknla donesuser posted image user posted image Moj je spomne d grema jutr po okno in morma bit e ob pol 7 tam??? s tem da se vozma 40 minut??to pomen da se morm ob 5 ustat da te moje štrene polikam seoblečem najem itd??user posted image user posted image mislim ka je on pruser posted image al ja??
Že kr vidim k bo spet "štrajt pr bajt"

aaaaaaaaaaaaaaa kera je napisala da ni dobr da usi mečkajo bebico do 3 mesca'?????? Evoo nema ništauser posted image Nevem al sm jst tko čudna sam jst res nebom pustila da mi ga usakk neki mečka k ma 5 minut cajta razn moja tašča in moja mami moj dragi in jst in pika amenuser posted image čene se bom razkurla fejst.Že zdej sanjajo kak bojo neki nevem kaj ahaa bomo vidl ja jooo kok kreganja bo še tuki se men zdi komi čakam zgorn štuuuukuser posted image user posted image
Čeprou mi je mami rekla da ona je mela to neko depresijo al kaj po porodu in ni nobenmu zaupala otročka use je krementirala da ga kao neznajo prjet pa to kaj ve mislte? Sploh tiste k že mate otroke??user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   [Brisano sporočilo]
3.5.2010 15:58:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 128
3.5.2010 16:01:10   
emibu
shiran sumoborc a?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nosečniške motnjeuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 129
3.5.2010 16:14:20   
m_o_i
tisto o treh mesecih sem napisala jaz, ker so nam to rekli v materinski. sem si pa ekstra to zapomnila, ker vem, da sem mojega ruknla s komolcem in je reku "aha, to morm mami povedat"-takoj je zastekal, zakaj ga rukamuser posted image

skratka-razna lupckanja in prehuda priblizevanja otrokovemu obrazcku PREPOVEDANA (strogo prvi mesec, do treh pa tudi cim manj oz. nic). je omenla atije kot tiste, kterim se se to dovoli, niti priblizno pa TASCAM in tudi nasim mamicam NE.
samo otrok-mama sta v bliznjem stiku, ostali adios amigos user posted image

aja, ko ze spomin dela: ko ti bebija polozijo na gol trebuh(to lahko ZAHTEVAMO)-temu se rece prvo cepljenje(da dete dobi mamine mikrobe oz. telesno floro na sebe), drugo cepljenje je potem tisti prvi stik usta-ziza oz. kolostrum, ki ga dobi, ostala cepljenja so pa tista s pikicami pri zdravnikih...

pa se to: moja sestricna je prakticirala pri svoji prvi "nocem NOBENIH obiskov v P, doma pa tudi, ko bomo stari 3 mesece".
normalni ljudje znajo to razumet...meni se tudi ni zdelo prav nic cudno-pac sem vzela to kot njeno zeljo in sem jo upostevala. pa saj smo vsi to upostevali!
dobro, pri tadrugi je potem sama poklicala in rekla, ce bi prisla na en cvek v P tretji dan po porodu (zletenicno dete, pa so malo podaljsali bivanje), pa tudi obiske doma je sprejemala malo prej, ampak smo vsi meli v glavi, da ne zeli dotikanja, meckanja in ostalih stvari njenih dojencic.

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 130
3.5.2010 16:30:42   
klupko
Tok grdega sm slišala o tej ljubljanski porodnišnici da me res mineva da bi šla sem rodit. To je groza. In ja, se strinjam da mamice fašejo poporodno depresijo delno tudi zaradi tega neodnosa v porodnišnici. Kr ti dajo občutek da moraš vse že vedet in se potem počutiš kot največja koza če ne znaš otroka takoj podojit in previt in ne vem kaj še. Sploh če dobiš v sobo take ki so že rodile in stvari obvladajo, takrat šele ti more bit res bed.user posted image
No, pa me je začel dajat prvi strah in groza poroda. Vbistvu bolj bivanja v porodnišnici...user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 131
3.5.2010 16:35:06   
m_o_i
no, zdaj se pa odloci, da se ne bos vnaprej psihirala, da bos delala vse po svojih najboljsih moceh in instinktu (jaz verjamem, da je v nas vseh), da ga bos kdaj vsrala-ampak punce moje...
dokler ni mrtvih, se da vse resit user posted image  (to sem jaz naucila 5letnico govorit..vedno, ko je kaj zaj***la, je pogledala in rekla: "nihce ni mrtev"user posted image )

vse se bomo naucile sproti in vsaka po svoje,ane user posted image

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 132
3.5.2010 16:39:53   
klupko
Mojbog sm zakompleksana.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 133
3.5.2010 16:42:07   
m_o_i
ma nisi-samo noseca siuser posted image
sej mamo vse take dneve, brez skrbaj user posted image

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 134
3.5.2010 16:45:17   
klupko
Dans  me je kr neki zvil..grem js mal do mojih v Koper, pa bom šla v Izolo rodit.user posted image
Kako je kej dol? So isto mesarji al?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 135
3.5.2010 16:55:22   
Aninchy
ijoj, klupko, mene že mal skrbi zate... user posted image ... in za tvoje mentalno počutje...user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   [Brisano sporočilo]
3.5.2010 17:00:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
3.5.2010 17:07:12   
klupko
Lepo da sočustvuješ z mano.user posted image Mene tud skrbiuser posted image user posted image
Kakšen bo otrok od mentalno neuravnovešene mamice?user posted image user posted image

Haahahhaahahhahaha...sumoborc pa tak user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   [Brisano sporočilo]
3.5.2010 17:07:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 139
3.5.2010 17:13:14   
barvar
Boga Pia !!! Jo ati samo jezi. Saj ni tako fejst suha, čisto fejst punca je user posted image .
Jaz še kar tu okrog letam. Sva se danes dve uri okrog potepala, pa se pol še po makadamu vozla pa nič. Naš otrok je odločen, da ostane v trebuhu user posted image user posted image user posted image . Če je pa tako fajn. Zdaj sem pa ravno še en kornet pojedla, popoldanski počitek je za mano in zdaj mi je spet dooolgčaaas user posted image . Da bi se kaj delat spravla pa tudi ne. Upoštevam nasvete vseh, ki mi pravijo :Zdaj kar počivaj, saj pol ne boš imela časa user posted image user posted image user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

Neposredna povezava do sporočila: 140
3.5.2010 17:14:48   
klupko
Moi...dej prosim še enkrat svojo cifro k mam bedn telefon in mi neki shrani na telefon in neki na kartico, pol pa sploh ne vem kje mam kej oz. sploh ne znam shrant user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   [Brisano sporočilo]
3.5.2010 17:28:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu klupko)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
3.5.2010 17:39:45   
drim
Da se malo oglasim, ko dete glih pridno spi, mojega pa še ni doma.

Vsem novim mamicam čestitke user posted image user posted image user posted image

Madona ste pridne, vas komaj uspem prebrat, no, bolj preletet zadnje dniuser posted image

obiski - katastrofa je ta familija... So hoteli prit na obisk že kar prvi dan, ko sva prišla iz P. Pa sem rekla mami, da ne. Pa me kličejo drugi dan, če danes pa lahko pridejo user posted image . Pa sem spet rekla, da naj vraga nam dajo malo dihat... Pa kličejo v petek, če za vikend pa lahko pridejo... In sem popustila, ker vsaka dva dni mi pa ni na telefonu za razlagat, da ne želim obiskov... To je pač davek na to, da še zmeraj živimo z našimi in ker se z mamo že teko ne razumeva najbolje (to pa je mamina žlahta, fotrova sploh ne teži in razume), sem popustila. Sem pa potem babico in teto vrgal iz sobe, ko sta mi lezli v otroka med previjanjem... Pa glede na to, da je nedonošenček in so mi še posebej zabičali, naj z obiski počakamo kak mesec...samo enim se ne da dopovedatuser posted image Tako da dekleta - jeklene živce z žlahto, drugo itak ne pomaga.

Ena je spraševala za izcedek in razpok mehurja - pri meni se je vse tako začelo. V soboto se mi je pojavil pojačan izcedek, ki je bil povsem brezbarven in bolj voden kot sluzast. Potem se mu je v ponedeljek popoldne pridružila kri in smo šibali v P. Na srečo sem si torbo že pripravila, ko sem prišla prvič domov iz P po krvavitvi. Mi moj ni rabil vsak dan nečesa prinest user posted image Na UZ je G rekel, da se mu zdi malo plodne vode in glede na izcedek posumil na visoki razpok mehurja - je rekel, da lahko v takem primeru voda samo mezi dalj časa in te sploh ne polijeuser posted image . No, sem ostala na opazovanju - ctg vsako uro skoraj. Krvavitev se je popoldne skoraj ustavila, potem pa ob enih ponoči spet. Aja, ctg je risal "popadke" na 4 minute od večera, meni pa je samo trebuh otrdeval v takih intervalih. Pa se je nekje ob pol dveh pridružila bolečina, ki je okrog petih postala precej močna (vse na 4 minute ali manj user posted image ) Sem poklicala babico, ki je ugotovila, da sem 1 cm odprta in so me poslali na kontrolni uz, pod tuš in v porodno sobo. No, poklicala sem še mojega, ki je bil z mano ves čas, ko sem bila v porodni sobi - cca 6 ur. Popadki konstantno na 4 min ali manj, vendar vedno hujši - in smo ob 12.40 rodili. No, en velik user posted image user posted image user posted image si zasluži moj dragi, brez katerega bi bilo vse skupaj precej težje.

No, uživajte, pa se beremo!

Neposredna povezava do sporočila: 143
3.5.2010 17:41:08   
klupko
To pa res...js ceu čas poslušam "ti kr sedi, grem js iskat..", "ne ti ustajat", "ne ti dvigat", "ne ga srat"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 144
3.5.2010 17:47:55   
jolcica
m_o_i če ti povem po resnici ne bom imela nič od tega saj sem preko študentskega servisa delala pri njih v UKC Lj 3 leta in nism dobila pogodbe prav tako pa neki mencajo pa ne dajo mi 100% vedet ali drugo leto bom dobila jo ali ne šef bi jo takoj dal sm kaj k se pol na vrhu zatakne grrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image no skratka to je moja dobra volja ki pa popušča in jutri je res zadnji dan pa me prov briga....

TejaK mnde bo katera še pred mano sj jst mam šele konc meseca rok je pa res da napolno perem cujce dekce vse ni da ni tudi po nakupih zadnjih grem jutri upam da rata tko da, ...

my little angel :)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 145
3.5.2010 17:51:24   
Teja K
user posted image Klupko o Izolski porodnišnici nisem slišala kaj veliko lepega... o Mariborski ti kar sama povem, da je za popenit, za Ljubljansko za zdaj nič groznega do prej o šivanju... tako da ... najbolje rodit doma

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 146
3.5.2010 17:52:32   
barvar
Drim, lepo te je brat! Vidim, da je Žiga priden. Super za vaju, da se tako lepo rihtata, žlahto pa kar brez slabe vesti pošlji nekam. Kot, da ne razumejo, da ti po porodu ni ravno do neskončnih obiskov in vzdihovanja Iii kak je luštenuser posted image . Saj to tako vemo, a ne user posted image .
Ja Klupko, včasih se počutim kot invalid. Ko, da nisem sposobna več sama nič naredit user posted image user posted image user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 147
3.5.2010 17:57:46   
klupko
Veste kaj punce?! Moja mami je prvega otroka rodila brez problema v konjskem vozu na poti v porodnišnico in to 20.12.!! Potem so se samo obrnili in šli domov.user posted image user posted image Bratec je živ in zdrav k konj!user posted image user posted image user posted image user posted image
Pri vseh teh protibolečinskih zadevah in "znanju" zdravnikov in babic, bomo brez problema rodile. Ko pomislim kako je njej moglo bit po tistem makadamu v vozu, sploh ni čutla popadkov od vsega tresenja. user posted image user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 148
3.5.2010 18:10:56   
Teja K
Drim to pa je porodna izkušnja user posted image user posted image user posted image ... tudi zate, ne sam za tvojga, če prav te vzpodbujal, ampak glavno delo si opravila ti in sedaj si že super doma... pa ne pusti se preveč znervirat s temi obiski... !!!

Sumoborec user posted image user posted image  joj Zivepo, ta tvoj Žiga ga pa pihe user posted image user posted image

Jolčica zdaj je že čas da se umiriš in nehaš v službo tekat, ker itak tega nihče ne ceni!

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 149
3.5.2010 18:54:00   
Meemee
Danes imela prvič CTG. Vse ok, popadkov nič.
G je samo pogledal izpis s ctg-ja in me naročil ponovno naslednji teden.
Torej za seznam - nov pregled + CTG 10. 5. 2010.

Grem prebrat kaj vse ste danes napisale - ste bile res priiiiiiidne user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?