pipika 13
|
Pozdrav vsem! Kar naenkrat imam ogromno prijateljic na FB in ne vem, katera je katera, še posebej pri tistih, katerih imena otrok se podvajajo ali pa nimate napisano, kako je ime otroku. Vglavnem otroci zgledajo krasni, predvsem se meni tako zdijo deklice, ko imam sama fantka. Tudi mamice dobro zgledate, sem kar malce zakompleksana ratala. Drugače pa - včeraj in danes smo sami, brez atka, ki mora delat na Gorenjskem. Ima 30 hektarjev koruze za posadit, da ne gorovim o drugem delu na polju. Pač tako je, celo zimo je bil z nama in meni v veliko pomoč po porodu, zdaj spomladi, pa mora delat po polju, ker se ukvarja s poljedeljstvom (obdeluje 84 hektarjev zemlje). Danes zvečer spet pride in jutri bomo preživeli dan spet skupaj - bomo šli na kak izletek po BK. Drugače pa - naše 1. cepljenje je spet prestavljeno, ker je naš David spet zbolel. Tokrat nima samo prelada, ampak virozo. Imel je tudi kar visoko temperaturo, čez 39° C. Je dobil svečke, pa kri in vodo so mu pregledali včeraj in ugotovili, da je samo viroza in da ne rabi antibiotika. Danes je že bolje in vročine več ni. Zdj pa ne vem, kako naj ga za ven oblečem, da ga ne bo zeblo, ker je še prehlajen, ali pa da mu ne bo prevroče. Pa piha, kot vidim in ne vem, ali naj ima kapico v vozičku???? Včeraj sva v zdravstvenem domu zapravila cel dopoldan zaradi njegovega odvzema vode. Sva prišla zjutraj, da mu namestijo vrečko na pimpeljna, da ujamejo vodo in še preden sestra to naštima (BTW - bila je tako počasna), se je prej orenk polulal in potem je bilo treba seveda dolgo čakat za novo lulanje. Sestra predlaga, da naj gremo kar takoj dat kri, da se bo mogoče od šoka polula, vendar on nič. Sploh ni zajokal, smo gledal je, kako mu prstek stiska, da bi kaj krvi dobila v tisto epruveto. Da bi se končno polulal, sem ga podojila in treba je blo malo počakat in on se polula in hrati pokaka, Jao, saj sem vedela, ker vedno kaka dopoldne in vrečka in voda sta bili neuporabni. So mu spet na novo namestili vrečko in spet je bilo potrebno čakat. Zato sva se odpeljala v trgovino, da hitreje čas mine, pa da vsaj malce zaspi, ker je bil tečen. Seveda jaz trapa pa nisem s seboj vzela vozička in tako sem morala prenašat lupinico, pa v nakupovalni voziček, pa ven, pa v kafič, ko sem šla na kavo itd. Vse bi bilo lažje, če bi imela voziček s seboj. Trapa res! Naš mali nima ravno malo kg, tam nekje okrog 8 kg, jih ima že in skupaj z lupinico je to že krepko čez 10 kg. No prideva nazaj v ZD in pogledam, če je lulal in nič. Spet se dojiva, vsi bulijo, čakam, da lula in končno. Vsa srečna tečem s tisto vrečko in z otrokom v naročju v laboratorij, kjer mi hladno rečejo, da bo treba čakat 20 minut. Medtem otroka oblečem nazaj, ga mirim, ker je zaspan in tečen, v ZD tudi delajo renovacijo iz zato povsod galama, nekaj vrtajo, rušijo, mali tudi v naročju ne more zaspat. Končno dobim izvide in šibava k doktorci in samo viroza. Hvala bogu, vendar sva oba šla veselo a utrujeno domov. Mali je potem spal skoraj celo popoldne. Tak je bil najin včerajšnji dan, ob 8. zvečer sem skupaj z njim zaspala. Danes je bolje,ima smrkav nosek, vročine več ni, pa še atek pride domov.V četrtek smo imeli UZ kolkov in je vse ok, na 1. cepljenje smo naročeni šele 1.6., takrat bo David star skoraj 5. mesecev. Taka gužva je pri nas. Se ne sekiram, bo že cepljen. Danes je bil buden od 6. do 9.30 in se je vmes 3x pokakal, zdaj pa spi. Zunaj piha in ne vem, če naj ga peljem ven? Lep pozdrav vsem, zdaj grem pa vaše slikce gledat na FB