|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
28.4.2010 13:58:37   
hektorina
DaisyE! Tebe bi pa lahko brala do...jutri! Sem šele včeraj našla vašo temo. In ni jih mam, kot ste ve tu gori! Pa vem kaj govorim sem bila tudi jaz že z mislimi pri posvojitvi, pol pa sem se zadnjega vagona prijela in sem pri 40 mama! Bravo punce! Pa atijev ne smem pozabit!!!user posted image

Jaz bi tud bla fanica!
user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 626
28.4.2010 15:34:59   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE
Aleži, ne se zaj.bavat, dons mam še en kafe v planu. Al čem rajš kr pir, da ne preteram? user posted image user posted image user posted image Ne, saj se hecam, dovolj je razvrata.

ni problema, samo pripelji se do Obale, pa greva....imamo pa krasen sonček in toplo...kratki rokavi so že prikukali iz omare user posted image

lahko se pridružim?user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 627
28.4.2010 15:35:57   
Pija76
Daisy bravo za seznam, super, duper, glih tko kot znaš ti. Zdaj si me zasvojila z novo temo user posted image , mater če nau južne danes user posted image , pa vidim da so vse naše kolegice naokoli prišle, punce res lepo od vas, da nas ne pozabite user posted image .
Sem hotla komentarje napisat pri tvojem opisu kako je potekalo, pa vidim da je pri nama čist okol obrnjeno user posted image . Bo zgleda CSD najprej drugi dom, ej mogoče sva pa tolk čudna user posted image .

Bela kava bravo za papirje, naj pošta čimhitreje dela!!!!

Tina1 ti si mi pa nekam znana, a smo že bile skupaj na eni temi? Dej če se ti da napiši malo več še o Ukrajini, ker jaz študiram tudi o tem.....še! No čeprav sem danes omenila Ukrajino tašči, pa je rekla da tam bi znal bit vpliv Černobila, sicer že 20 let od tega, ampak vseen. Lahko vprašam kaj misliš ti o tem?

Ne vem katera je spraševala zakaj ne Slovenija? Jaz bi na kratko napisala, da moraš imet res izjemno srečo, da dobiš SLO otroka, ne vem če imajo tujci veliko zraven, možno tudi. Ampak vidim ozko grlo v rejništvu, je pri nas res ena slaba potuha in tudi pomoje razlog da ni otrok. To je moje mnenje, verjamem da je vaše drugačno, ampak če bi se res sprejel nov zakonik v zvezi s tem in bi bil bolj rigorozen do staršev ( nobenega ne obtožujem) bi bilo za nas bodoče posvojitelje sigurno lažje. Ti pa rejništvo tolk ponujajo da jih kar težko utišaš, HB pa lahko rečeš tudi ne in te ne gledajo postrani. Je pa to, kot so mene seznanili, tudi ena odskočnina za posvojitev v SLO. Čeprav na CSD zelo promovirajo da bi vzel več otrok v rejništvo, npr bratce in sestrce... Ah bomo videli....

Punce en sončen pozdarvček vsaki...

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 628
28.4.2010 15:49:37   
m_o_i
pri naslednjem apdejtanju dejte se mene na listo tistih, ki se pridejo veckrat pofenirat na to temouser posted image

user posted image ze od tistega prvega posta oz. pisma sem redno med vami (da mi pokvarjate mejkapuser posted image )

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 629
28.4.2010 16:00:24   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: Pija76

No čeprav sem danes omenila Ukrajino tašči, pa je rekla da tam bi znal bit vpliv Černobila, sicer že 20 let od tega, ampak vseen. Lahko vprašam kaj misliš ti o tem?

odvisno od regije. Če je otrok iz regije, ki je bila zelo prizadeta s černobilsko katastrofo, ima lahko posledice. pred nekaj leti (pa mislim, da tudi še sedaj) so bila organizirana letovanja za černobilske otroke na Debelem rtiču.

no, ampak seveda to ne velja za celotno Ukrajino user posted image

Pija user posted image user posted image user posted image da grejo postopki hitro!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 630
28.4.2010 16:06:57   
DaisyE
Bo zgleda CSD najprej drugi dom, ej mogoče sva pa tolk čudna user posted image .

Al pa tvoj dec tolk fejst zgleda user posted image , pa mora teta zdaj malo pokoristit. user posted image user posted image user posted image

...ne vem če imajo tujci veliko zraven, možno tudi.

Ma Pija, definitivno so tujci! Kar v trumah se valijo na naše CSDje. user posted image user posted image user posted image

Pa okej, saj se bom nehala zaj.bavat, saj vem, zakon je zakon in mora tud nepredvidljivo predvidet, ampak, da lahko tujci posvojijo... user posted image user posted image user posted image Kako, strela božja, če še Slovenci ne morjo. user posted image user posted image user posted image

thaiss, tale varianta bi kar sedla, a ne? Ampak, ne morem, ne smem... Ti maš pa jutri šiht.

Hektorina, veš da te bomo priklopli, uškinamama, pa tebe valjda tud.

Kavica, kaj pa je? Spomni se na paketek. user posted image Saj poslali bodo menda hitro, naše boš pa ti za čas posla zdrmala. Sam še dva mesca, sam še dva...

Tina1, a pišeš? Pa matejčika nam je zgleda tud na dopust pobegnila...

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 631
28.4.2010 16:08:30   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka
no, ampak seveda to ne velja za celotno Ukrajino user posted image

Lahko si pa tako kot jaz. Daleč od Ukrajine, pa vseglih prtegnjen.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 632
28.4.2010 16:09:46   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

pri naslednjem apdejtanju dejte se mene na listo tistih, ki se pridejo veckrat pofenirat na to temouser posted image

Z veseljem! user posted image user posted image user posted image Pa pazi na mejkap.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 633
28.4.2010 16:13:51   
*miska.mcc*
pa to lahko samo beres....brez udejstvovanja in se zabavas in smejes in jokas in.....svašta!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 634
28.4.2010 16:19:02   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pa to lahko samo beres....brez udejstvovanja in se zabavas in smejes in jokas in.....svašta!

Ti se kar udejstvuj, ker prav sede, če se.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 635
28.4.2010 16:24:26   
gloria

IZVIRNO SPOROČILO: gloria

maksimalna podpora tudi od meneuser posted image user posted image user posted image user posted image

...pri nas veliko novega ha ha....mali raste ko goba,ne dohajam ga večuser posted image .....štrtali smo z vrtcem zraven pokasirali bolezni tak da je več doma kot v vrtcu gre pa na bolje...ko  mi bo čas dovolil pokukam na to temo ker si res zaslužišuser posted image user posted image user posted image .....od srca ti privoščim....

Ma gloria, te dodam takoj, ko se nas malo več nabere. Oblubim. Kako pri vas?

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 636
28.4.2010 17:08:12   
Tina1
Evo, začenjam pisat.

Pa saj ne vem kje začet. Mogoče najbolj na začetku.

Na kratko: po štirih iui-jih in dveh icsi postopkih sva rekla, da zdaj je pa dovolj. Pa ne zato, ker ne bi imela volje, ampak predvsem zato, ker sem po obeh postopkih imela porušene hormone še cca pol leta. S tem pa ogromno težav, ki sem se jih poskušala rešiti naslednjih nekaj mesecev. Pa sem rekla, da kljub temu, da imava še štiri postopke, je pa vseeno nekje treba potegnit črto in končat poglavje.
Zato, punce sem se tudi nekako umaknila iz prejšnje teme. Nisem mogla pisat, nisem mogla mislit. V glavnem, o posvojitvi nisva nikoli govorila naglas. Mogoče zato, ker nisva vedela kje in kako začeti, kako skombinirat najini službi, kam se obrnit v tujini. Je bila pa to najina tiha želja, ki se je razvijala v nama.
Potem se je pa lansko poletje zgodilo. Ker imam doma svoj s.p., varovanje otrok in vsakodnevni stik z otroci, starši, ki so vedeli, da se trudiva za naraščaj, pa ne gre.
No in lansko poletje mi je mamica punčke, ki sem  jo pazila omenila, da je pa njena sodelavka v Ukrajini in da bosta posvojila otroka. Dala mi je njeno številko in rekla, če želim oz., če bova kdaj razmišljala v tej smeri naj jo pokličem. To je bilo julija.
Mojemu sem omenila, pa sva nekako rekla, jo bom poklicala če kakšen mesec, da jo ne gnjavim prej.
Poklicala sem jo konec avgusta. Punce, jaz sem jo poslušala z odprtimi usti in od mene se je slišalo, ja, ja, aha, a res, o kako lepo. Poleg sem imela solzne očke od sreče, pa kurjo polt, pa končno je življenje spet imela tudi sončno stran. Jz sem hotla že tist moment v Ukrajino. Parkrat sva se še slišali, povedala mi je kako je bilo pri njima, kako to poteka in kako srečna družinica so. Onadva sta vse papirje urejala s pomočjo ženske pri nas. V bistvu je ona prevajalka in ima kontakt z odvetnikom v Ukrajini.
Ona pregleda dokumente, če kaj ni ok se jih popravi takoj. Ko mi je poslala sliko na mail, sem ostala  nasmejana in sem jo hodila gledat. Cukerčekuser posted image .
Mojemu sem vse informacije posredovala naprej. Takrat sva izlila iz sebe to tiho skrito željo, ki sva mislila, da bo ostala samo želja, pa sva počasi dojemala, da imava najlepši cilj v življenju. Ja, vse lepo in prav, ampak potem se je pa začelo, en cel kup vprašanj.
Tako sva začela:

Konec septembra sva šla na CSD, čist informativno. Zmenili smo se za 14.10. 2009.
Ker pa nisva bila poročena, sva zelo na hitro šla v Tobačno po datum. Si predstavljate, kakšen šok je to bil za domače.
zadnji teden v septembru sva povedala, da se zanimava za posvojitev. Isti dan pa sva povedala, da se 10. 10. poročiva. Po skoraj 14-letih skupnega življenja.
Skratka, na CSD sva imela 4razgovore in enega pri psihologinji, en obisk socialne. In to je bilo to. Poročilo sva imela pred Božičem že v roki. Zelo pridno socialno delavko sva imela. Po novem letu sva overila pooblastilo odvetniku in poročilo socialne. To sva nesla prevajalki, ona je prevedla in poslala v Kijev. V začetku februarja je  odvetnik sporočil, da imava končni datum za oddajo dokumentov 12.8.
Tako sva začela v drugi polovici marca z zbiranjem dokumentov. Moram  priznati, da nama je šlo kar hitro. V slabih 4-ih tednih sva imela zbrane vse dokumente, s tem, da sva zdravniške preglede opravila na napotnico. Ko sva imela zbrane dokumente sva jih poslala prevajalki, ki jih je pregledala, potrdila in sva jih odnesla apostolirat na sodišče. V petek sva jih dvignila in odnesla k prevajalki, da jih prevede in pošlje v Kijev. Se pravi 12.8. je datum - takrat bova na ministrstvu na vrsti, sporočijo datum, ko moravi priti v Kijev. Računava, da bodo sporočili do konca avgusta in da bova šla v Kijev v drugi polovici septembra.
Men oz. nama se samo še smeje.

Na, pa ni bilo tako kratko kot sem na začetku napisala, ampak nekako ne gre bolj na kratko. Verjetno sem še kaj izpustila, pa bom še napisala oz., če kero kej zanima pa takrat dopišem.

Pija76 -  ja se poznava iz prejšnje teme. Kar se pa tiče Ukrajine in Černobila je pa tako kot je že ena napisala: odvisno kateri konec oz. katera regija. Res je, da vsak prvo pomisli na to, ampak saj otroka vidiš, vidiš njegovo dokumentacijo. Preko te prevajalke je prišlo kar nekaj otročkov iz Ukrajine, pa so vsi cukri, zdravi. Pred novim letom je ena družina posvojila tri otročke, v marcu  so posvojili tri sestrice, sedaj je en par v krajini, en gre maja, potem pa že midva, pa družinica, ki jo poznam je lansko leto junija prišla v Slo, s prekrasno punčko, ki pa je trenutno pri meni v varstvu.

Daisye, hvala še 1x za lep seznamček.

Hvala pa tudi vsem, ki navijate, vzpodbujateuser posted image user posted image user posted image

Zdej pa neham, če ne me boste izpisala iz kluba posvojenih mamuser posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 637
28.4.2010 17:16:44   
zarja1

user posted image FENKLUB user posted image

user posted image

sami0804, thaiss, *miska.mcc*, Chokled, vitabella, krtačka, metulj333, tassi1, tasa_m, zvesta, nokes, gloria, kind lady, emaa, malena, naja6, lara light, miska73, power girl, hermy1, arneja, RAKICA2007, ledenka, blemma, koala, aleži

user posted image

jaz tudi navijala!!!!!!!!!!!!user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 638
28.4.2010 17:27:39   
gigi1
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1

user posted image FENKLUB user posted image

user posted image

sami0804, thaiss, *miska.mcc*, Chokled, vitabella, krtačka, metulj333, tassi1, tasa_m, zvesta, nokes, gloria, kind lady, emaa, malena, naja6, lara light, miska73, power girl, hermy1, arneja, RAKICA2007, ledenka, blemma, koala, aleži

user posted image

jaz tudi navijala!!!!!!!!!!!!user posted image

Pliiiiz mene tud v user posted image FENKLUB
user posted image

Tina tako sem vesela user posted image

Pija upam, da najdeta čimhitrejšo pot user posted image

Vsem puncam veliko sreče in čimkrajše čakalne dobe user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 639
28.4.2010 17:39:38   
DaisyE
OOOOOO Tina, lepo, krasno... user posted image user posted image user posted image Tole si pa lepo izčrpno napisala, vse pohvale. user posted image user posted image user posted image Se je splačalo čakat!

Edino eno stvar nisem prepričana, če sem prav razumela... So poslali slikico od pupe? So vama jo že kar izbrali? user posted image user posted image Moram vedet, za updejtanje. user posted image

Pa seveda čestitke za poroko! user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče pa tega, da se ti kar smeji, mi je pa vse jasno... Tako to gre user posted image user posted image user posted image

Ma, krasno, krasno, krasno. Pol zadeva zelo fino in hitro laufa. Kolikokrat moraš pa potem v Ukraino in koliko časa si tam?

Žiž in zarči, ma sevede bom updejtala, sevede. Samo, da pridem k sebi.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 640
28.4.2010 17:53:08   
gigi1
Sem že Pijo prosila, da mi pove, če kje naleti na podatek.
Pa bom še vas...
Nekaj sem slišala o starostni omejitvi za posvojitev. Morda katera kaj ve?

Hvala!

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 641
28.4.2010 18:01:53   
emma83
Mene tud med fenice pliz. Čudovita tema, ki polepša še tako turoben dan. Go posvojene mame go, go , go.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 642
28.4.2010 18:02:43   
DaisyE
Žižek, jaz sem včeraj tu gor zakon limala. V členih, ki se nanašajo na posvojitev, ni nič starostne omejitve, razen tega, da morš bit osemnajst let starejši od posvojenca. Za navzgor pa nič. Jaz nisem našla.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 643
28.4.2010 18:05:38   
zarja1

Žižek, jaz sem včeraj tu gor zakon limala. V členih, ki se nanašajo na posvojitev, ni nič starostne omejitve, razen tega, da morš bit osemnajst let starejši od posvojenca. Za navzgor pa nič. Jaz nisem našla.

Žižetka go go go girl!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 644
28.4.2010 18:15:52   
DaisyE
Pri Rusih tud nič nisem našla v zvezi s starostjo. Sicer sva pa midva z mojim med bolj mladimi, če to kaj pomaga. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 645
28.4.2010 18:19:13   
bela.kava
Starost? V Makedoniji razlika med enim od posvojiteljev in otrokom ne sme presegati 45 let.
Pri nas je na našem CSD-ju trajalo okoli deset_ mesecev (razgovori7x -oba ogromna govorivauser posted image , psihologinja1X, obisk na domu 1X, pedagoginja (zaradi Makedonije 1X)

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 28.4.2010 18:26:18 >

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 646
28.4.2010 18:21:23   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: zarja1
Žižetka go go go girl!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Zarči entuziast! user posted image
user posted image

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 647
28.4.2010 18:22:42   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Starost? V Makedoniji razlika med enim od posvojiteljev in otrokom ne sme presegati 45 let.

No, odlično! Tole je okej, a ne?

Nu kavica, bolje?

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 648
28.4.2010 18:24:44   
Tina1
DaisyE, hvala lepa.
O slikici, ki sem pisala: to je slikica pupe, ki sta jo lansko leto pripeljala mamica in očka.

Kaj bova pa midva pripeljala pa še ne veva.

Pot v Ukrajino pa planirava da bo takšna: prvič greva gor, kjer imava randi z odvetnikom in ministrstvom,ki ti predstavi otročka. Greš ga pogledat in, če se odločiš je to to za prvič. Takrat izveš tudi datum na sodišču, ki naj bi bil po 10-ih dneh. Potem greš lahko domov in prideš nazaj na sodišče. Po sodišču mora preteči 10 dnevni rok, da postane odločba pravnomočna. Lahko greš spet domov, al pa počakaš tam in urediš papirje, potem pa via v SLO.
Midva bova izbrala mešano varianto: prvič bova šla tja in po 10-14dneh bova šla domov. Na sodišče morva tako al tako oba, potem bo pa verjetno moj možiček šel domov, prevzel moj posel, jaz bom pa ostala v UKrajini uredila papirje za otročka, potem bova pa midva sama poletela domov.
Žal sva se nekako mogla odločiti, ker nekdo (lahko da bo situacija obrnjena in bom šla jaz domov, ampak dvomimuser posted image )mora poskrbeti za otročke, ki jih pazim, saj starši razumejo in se veselijo z nama in tudi oni komaj čakajo, ampak žal vsi nimajo babic, ki lahko vskočile oz. nimajo toliko dopusta.
SEm pa že premišljevala, da bi mogoče za tisti čas, ko bom urejala dokumente v Ukrajini vzela s sabo taščo. Za družbo pa da čas hitreje mine.

Pa DaisyE, maš že kakšno informacijo, kdaj vidva letita pa malčika?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 649
28.4.2010 18:36:21   
uwaga
A mate še kaj prostora v fen klubu??? Jaz znam strašno glasno navijat!user posted image user posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?