|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
20.4.2010 11:09:04   
baja*
user posted image user posted image user posted image

Dadaegon, iskreno sožalje! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
20.4.2010 14:47:37   
RAKICA2007
Dadaegon; iskreno sožalje, tebi, očku in mali Larisi... naj user posted image  Gašper pazi na vas...
jooooj kako mi je hudooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
20.4.2010 14:55:06   
RAKICA2007
Gloria&Gaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  čimprej okrevajta... tolikokrat sem že napisala in še enkrat bom; Ch21, Rubin in Dadaegon ter seveda vse ostale mamice, ki ste veliko pretrpele ste bile, ste in boste ostale... Mame z veliko začetnico

veliko mislim na vas in na vaše male-velike borce... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
20.4.2010 16:34:54   
dadaegon
Danes smo na zadnjo pot pospremili našega angelčka Gašperja......BOLEČE......
Na zadnjo pot smo ga pospremili v ožjem krogu družine in tako kot se za brezmadežne angelčke spodobi....brez caremonij.......bilo je zelo boleče in hkrati sem začutila neko toplino....tisti ki so to doživeli vedo o čem govorim

Ne morem vam povedet kako sem presenečena in presrečna na vaš odziv in vaše misli....nikoli si nebi upala trdit da je to možno....ja je....95% vas ne poznam in ob vaših posih in sporočilih ostanem brez besed.....HVALA VAM!!!
Brez vas bi bilo težje!!!
Ko bom imela slikice vam jih naložim.

GAJA......vse naj naj za čisto desetko, zaj pa šibaj s kilogrami in čimprej domov, ker verjemi mi tvoja mami je......nemorem je opisat, ni besede......toplo sonce.....prav tako te čaka sestrica, ki ti bo koslila kuhala in to zelo dobra, verjemi sem poskusila, ati pa te bo razvajal...

BODITE V CVETJU

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
20.4.2010 17:22:36   
blak
dadaegonuser posted image

Gaja, vse najboljše za desetkouser posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
20.4.2010 18:14:19   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: blak

dadaegonuser posted image

Gaja, vse najboljše za desetkouser posted image

Se podpišem,če lahko.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
20.4.2010 18:19:27   
Shorty_
Dadaegon iskreno sožalje tudi z naše strani.user posted image
Danes je tudi en teden kar je moj ati odšel med angeleuser posted image . Upam da se sedaj breskrbno igra z vašimi in našimi malimi angelčki, kot se je z mano in mojo malo.
Danes smo ga pospremili na zadnjo pot, kot je sam želel smo ga raztresli v morje..... bilo je hudo...boleče a na nek način pomirjujoče in lepo....

Naj moj angel čuva nas in naše angelčke.....user posted image user posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
20.4.2010 21:05:34   
barbchen
Dadaegon, me je kar stisnilo pri srcu, ko si opisala svoje občutke ob vašem slovesu od Gašperja...sem se v hipu spomnila na naše slovo od Sare...občutke pa popolnoma razumem.
Kot sem ti že zadnjič napisala, DRŽI SE!!!  Vem, da ti bo in ti je tvoja družina v največjo oporo in prav je tako. Če boš čutila, da potrebuješ sogovornika z enako izkušnjo, mi piši na ZS in rada ti bom prisluhnila. Sama sem v družbi mam angelčkov odkrila posebno milost - razumljena sem brez besed. Pošiljam ti topel objem in obilo moči za dneve, ki prihajajo!

Gaji čestitke za 10.ko, Gloriji pa pošiljam tudi koš pikapok kar tako, nikoli ne škodi!

Carpe Diem!

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
20.4.2010 21:11:44   
janin
vsem skupaj user posted image

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
20.4.2010 21:18:55   
*miska.mcc*
ah, dadaegon....
redko pri nas gori svecka. danes smo jo prizgali.  sklupaj- jaz in moja 2 velika fanta. smo skupaj gledali slikice GAsperja in navijali za njega.
ampak usoda ga je poslala nad mavrico, v svet brez zalosti in bolecin. v svet vecnega igranja in smejanja......

user posted image

prisepnil smo mu, naj pozdravi Zojo. in naj skupaj cuvata vse male otrocke.

(odgovor članu janin)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
21.4.2010 8:16:21   
christiana21
Hvala za dobre, lepe misli za Glorio.
Mi smo drugače po starem, še vedno nima tamala pretiranega apetita, teža malo pada, malo raste, trenutno ima Gloria 5620g. Danes imamo še pregled pri nevrologu, bomo videli kaj bo rekel glede izvidov magnetne resonance.
Vmes si bom pa še vzela čas, da prižgem svečki za naša mala dva angelčka Zojo in Gašperja, ki se igrata na mavrici.

Gaja, vse najboljše. Še malo pa bo pravi pravcati veliki rojstni dan, ampak tistega boš že praznovala doma, sem prepričana.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse male borce.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
21.4.2010 13:05:35   
barni
Težka je izguba otroka, še težji je čas, ki prihaja po izgubi. Želim ti, da imaš okoli sebe ljudi, ki bodo razumeli tvojo žalost in bolečino. Ali pa se bodo vsaj potrudili, da bi razumeli.

Ves ta čas v bolnici se ti bo čez čas zdel tako lep, tako nepozaben, tako blizu...zdaj je spomin še grenak, čez čas, pa se boš tudi teh trenutkov rada spominjala. Jaz še po več letih, ki so že minila odkar sem zadnjič na otroški kirurgiji vzela svojo deklico v roke in jo zadnjič pestovala, skočim v čas, ko sem stala pri inkubatorju, ko sem jo božala, ko so mi govorili, da slabo kaže, jaz pa sem še kar upala...in potem tisti klic in vsega je bilo konec. Čeprav sem vedela, nisem bila pripravljena.

Težko je bilo slovo. Še težje se je bilo sprijazniti, da je nikoli več ne bom mogal pobožati, prijeti, se je dotakniti. Vse to še pride. Vzemi si čas zase, postavi sebe v prvi plan in žaluj tako kot ti paše. Včasih tiho in nevidno, včasih tuliti na ves glas.

Ne morem ti reči, da sem prižgala svečko, ker je tudi za svojo deklico nisem nikoli. Verjamem, da je vsepovsod okoli mene, da je lahen vetrič, ki mi včasih pihne svojo toplo sapo v obraz, da je drobne ptiček, ki se ustavi na drevesu pred hišo, da je sončni žarek, ki mi zaslepi oči... da je del mene, vsak trenutek, vsaj moj vdih in izdih, da živi v meni...in da se srečava nekoč nekje. Brez te vere, bi bilo življenje tukaj brez nje težje.

Moja druga deklica je vprašala kam je šla njena sestrica, ki je nikoli ne bo spoznala. Sem ji rekla, da je ni tukaj da je sla med zvezdice. Pa mi je rekla: Mami a ne, Luna jo je k sebi vzela in se tam skupaj igrajo. Mi je tako lustno, ko tako mali otročki tako lepo razmisljajo.

Vse dobro želim tebi in tvojim najbližjim.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
21.4.2010 14:37:46   
dadaegon
Da boste vedeli......če ti otrok umre 17.04.2010 in seveda si od rojstva otroka v porodniški, se ti porodniška konča 18.04.2010....se pravi naslednji dan moraš v službo....še pokopat ga nemoreš v miru....to je pa naša sociala - država.....SRAMOTA!!!!
Jaz pa res nisem sedaj pripravljena še za službo....naj me dajo na borzo....mi je pa res vseeno....ma so me danes dvignili....vzela bi puško in jih vse postrelila!!!

Pikapoke za male borceuser posted image

BODITE V CVETJU

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
21.4.2010 14:52:51   
*miska.mcc*
pa to ne mores verjet!
lahko recem, da je to navadna svinjarija od drzave, ce drzi, kar pravis. pa saj niso normalni no....
ce pa rodis prezgodaj in ti otrocek umre zaradi prezgodnjega rojstva, ti pa pripada mislim da 6 tednov porodniske. ne bom trdila,
groza, to pa res ni clovesko nouser posted image user posted image user posted image user posted image

otrok ti umre, drzava pa te spodi na siht....ma sem jezna!user posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
21.4.2010 14:53:53   
Najaa
Joj grozno, te razumem kako se počutiš.
Naša druga punčka je umrla še v mojem trebuhu in kar sem doživljala po porodu s strani države, je bilo zelo grdo. V vsej žalosti moraš še to prenašat, namesto da bi vsi ti uradniki mrkih obrazov vsaj enkrat pogledali s srcem... Eh kaj bi govorila. Pozabi na to in v miru žaluj, ker si to zaslužiš.
En velik user posted image zate.

No jaz sem imela porodniške cca 6 tednov ja. Če otrok umre v nosečnosti, ti izračunajo porodniško glede na tedne nos.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 21.4.2010 14:54:53 >

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
21.4.2010 15:28:42   
Sanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Moja druga deklica je vprašala kam je šla njena sestrica, ki je nikoli ne bo spoznala. Sem ji rekla, da je ni tukaj da je sla med zvezdice. Pa mi je rekla: Mami a ne, Luna jo je k sebi vzela in se tam skupaj igrajo. Mi je tako lustno, ko tako mali otročki tako lepo razmisljajo.

Vse dobro želim tebi in tvojim najbližjim.

Otroci so nekaj najlepše kaj človek lahko ima...polepšajo nam življenje na 10001 način!!
mamice bodite močne...
user posted image user posted image jočem ker se mi tako smilijo vajini mali angelčki. kako življenje ni fer in kako jim ni dalo možnosti...
Verjamem da so med zvezdicami in se igrajo z Luno...otroci to znajo user posted image user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
   [Brisano sporočilo]
21.4.2010 15:37:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1792
21.4.2010 17:14:08   
majana79
umpa lumpa, to si res lepo napisala user posted image

dadaegon, če še bereš... naj ti osebni zdravnik odpre bolniško, če je vsaj malo človeški, ne bo kompliciral

samo to res ni fer, kaj šele človeško, da se država tako obnaša user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
21.4.2010 17:36:22   
barbchen
Ja Dadaegon, točno vem kako se počutišuser posted image ...je tudi mene doletel hladen tuš. Ker je Sara umrla prej kot v 6 tednih po rojstvu, mi je pripadalo točno teh 6 tednov porodniške in bi morala iti še ne 10 dni po njeni smrti nazaj v službo...KAKOOOOOOOOO za hudiča, čisto nečloveško...ampak se država očitno zavaruje in prevali tvojo usodo v roke zdravnikov..., meni je osebna zdravnica brez težav odprla bolniško, potem me je po 30 dneh dala še na komisijo in tam so mi podaljšali bolniško še za cca. 14 dni. Da pa še ni bilo vsega konec, me je pa še med bolniško delodajalec obvestil, da bom po zaključku bolniške dobila redno odpoved zaradi zmanjšanja obsega dela...skratka udarec na udarec in potem sem bila dober mesec na zavodu in prejemala nadomestilo, v ponedeljek pa sem začela v novi službiuser posted image , za katero sem tako hvaležna, da sem jo v teh kriznih časih sploh dobila.
Moj nasvet bi bil, da si zrihtaj bolniško in si vzemi toliko časa kolikor misliš, da ga potrebuješ. Iz moje izkušnje naj ti povem, da sem se nekje 3 mesece po smrti Sare počutila, da je čas za premik naprej, prej mi je bilo absolutno nemogoče trezno razmišljati, misli so bile nezbrane, vse je bilo nekako brez pomena in brez smisla, počutila sem se enostavno prazno, kot da me precej manjka, predvsem ker imaš pred rojstvom tako zaželjenega otročka polno načrtov za naprej, kako se boš trudil, da boš najboljši starš, kako boš skrbel za svojega otročka...in potem ti je vse na tako krut način odvzeto in ker nismo roboti je glavo zelo težko usmerit in prepričati v nekaj drugega, kar je povsem različno od tega, po čemer si celo življenje hrepenel...in res si vzami čas, najprej naj ti bo cilj preživeti dan, kasneje pride kaj več.
Topel objem,
B

Carpe Diem!

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
21.4.2010 17:53:53   
dadaegon

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pa to ne mores verjet!
lahko recem, da je to navadna svinjarija od drzave, ce drzi, kar pravis. pa saj niso normalni no....
ce pa rodis prezgodaj in ti otrocek umre zaradi prezgodnjega rojstva, ti pa pripada mislim da 6 tednov porodniske. ne bom trdila,
groza, to pa res ni clovesko nouser posted image user posted image user posted image user posted image

otrok ti umre, drzava pa te spodi na siht....ma sem jezna!user posted image

danes sem klicala na center za socialno delo in imam informacije iz prve roke, domov mi bodo poslali odločbo, ko bom imela mrliški list pa ga moram dostavituser posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
21.4.2010 18:12:38   
dadaegon
joj jaz sem danes cela neka čudna.....pozabila sem vam napisat da danes naš angelček Gašper praznuje mini 7.rojstni dan.
Moja Larisika pa je bolna in že celi dan se samo carta, ne je in ne pije...ponoči je bruhala, sedaj sem videla da ima še drisko....oh, tak je zdelana....mislim da so prisotni tu tudi živci, ker vročine pa nima, samo glavica jo boli. Trenutno spančka in upam da ji bo bolje ko se zbudi. Če ne, bova jutri romale obe k zdravniku...ne morem se jih losat...hihihi
No imam pa še eno dobro novico...moja prijateljica(pravim ji kar mami in je botra od Gašperčka) mi je zrihtala da nebom leto pa pol čakala na operacijo žolčnih kamnov oz. žolča, tako bom nekega dne ko nebo gužve vskočila mislim da med vikendom - točnega datuma ni.....bo me pa operiral isti zdravnik ko je Gašperčka.

Bodite v cvetju

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
21.4.2010 19:44:28   
Sanikaa
Dadaedregon ...res si uzemi čas za sebe ..odpri bolniško ..in žaluj tako kako ti ustrezauser posted image user posted image user posted image user posted image

Na lestvici bolečin na tretjem mestu je smrt staršev, na drugem smrt partnerja, na prvem smrt otroka. To je najmočnejši psihološki šok in ni sramota iskati pomoč, če čutiš da jo rabiš.

Umpalumpa..zelo lepo si napisala.
user posted image user posted image user posted image za vse majhne borceuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Sanikaa -- 21.4.2010 19:45:39 >

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
21.4.2010 21:34:48   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: dadaegon

joj jaz sem danes cela neka čudna.....pozabila sem vam napisat da danes naš angelček Gašper praznuje mini 7.rojstni dan.
Moja Larisika pa je bolna in že celi dan se samo carta, ne je in ne pije...ponoči je bruhala, sedaj sem videla da ima še drisko....oh, tak je zdelana....mislim da so prisotni tu tudi živci, ker vročine pa nima, samo glavica jo boli. Trenutno spančka in upam da ji bo bolje ko se zbudi. Če ne, bova jutri romale obe k zdravniku...ne morem se jih losat...hihihi
No imam pa še eno dobro novico...moja prijateljica(pravim ji kar mami in je botra od Gašperčka) mi je zrihtala da nebom leto pa pol čakala na operacijo žolčnih kamnov oz. žolča, tako bom nekega dne ko nebo gužve vskočila mislim da med vikendom - točnega datuma ni.....bo me pa operiral isti zdravnik ko je Gašperčka.

Bodite v cvetju

Dadaegonuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
22.4.2010 8:25:20   
barni
Tudi jaz bi morala 10 dni po smrti hčerke v službo - izetklo se je 6 tednov in so mi rekli: Ker ni otroka da bi ga negovali, potem ne dobite dopusta za nego otroka.

In tako sem šla do osebne zdravnice in dobila bolniško. V službo sem šla 1 mesec po smrti hčerke, ker sem morala, saj bi me sicer črna luknja potegnila vase.

Sem imela pa ogromno težav z birokracijo. Ko sem šla na ZZZS sem prosila, če lahko shranim njeno zdravstveno kartico, saj jo lahko tam preluknjajo. Pa mi je gospa tam rekla, kaj pa jo rabite, saj nimate več otroka?
Potem sem šla na CSD, kjer so mi rekli, da jim moram čimprej dostaviti mrliški list. Sem šla na upravno enoto in prosila, če mi lahko izdajo mrliški list in čakala tam, da so ga spisali. Potem sem morala urediti na ZZZS še povračilo pogrebnih stroškov, kjer me je gospa vprašala, zakaj to Žale niso same uredile? Halo, kako naj pa jaz to vem???

Še najbolj normalen je bil gospod na Žalah, kjer smo se dogovorili za pokop.

Nakar po pol leta izvem, da so mi na CSD vse zašuštrali z nakazili porodniške, da niso upoštevali mrliškega lista, ki sem ga morala nujno prinest čimprej in sem potem hodila od CSD do Ministrstva, da sem uredila nakazila, davek, prispevke, da smo končno določili, koliko moram jaz njim vrniti, koliko mi morajo pa davka odšteti...OBUP. Trajalo je skoraj pol leta, da smo to uredili in da se mi je za naslednje leto dohodnina pravilno obračunala.

In medtem sem žalovala.....

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
22.4.2010 8:36:04   
koala
umpalumpa kako lpeo si napisala, no pa spet jokam.

dedaegon, sploh nemorem vrjet da te tiščijo že v službo, kdo bi poa lahko normalno funkcioniral po takšni preizkušnji. Tudi jaz ti svetujem da stopiš do osebne zdravnice in naj ti odpre bolniško, vem da pri naših znanicih ni bil problem dobit bolniške ko se je nijhov sin smrtno ponesrečil v prometni.
Mislim nate! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Poslal sem ti zs, upam da si videla.

barni kako lep post user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

barbchen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?