Božička09
|
IZVIRNO SPOROČILO: majabar Meni so na centru za socialno delo rekli, da česem v zadnjih 3 letih delala vsaj 12 mesecev, mi pripada starševsko nadomestilo, ki znaša največ 105% minimalne plače. To je pa zdaj že okrog 600EUR, če se ne motim. Pri meni je problem, ker ne morem biti zaposlena do konca, saj se že junija selim v Kolumbijo. Me je pa hotel oče zaposliti za štiri mesece, a se ne splača. Prispevki bi bili previsoki glede na to, koliko bi potem dobila porodniške. Ojla, sicer sem septembrčiča, pa vseeno ... Okoli tega sem imela tudi jaz dileme, velike. Sem zaposlena, pa so plače nakazane ali pa tudi ne in me je skrbelo kako bo. Po tem zgornjem vzorcu bi se mi skoraj bolj splačalo biti na zavodu, vendar ne drži. Meni so na CSD (Šiška) zatrdili, da si do nadomestila upravičen, v kolikor, ja, si v zadnjih treh letih bil zaposlen za vsaj 12 mesecev - vendar! - za osnovo starševskega nadomestila vzamejo zadnjih 12 mesecev. Torej kljub temu, če vmes nisi bil zaposlen - za mesece, ko nisi prejemal plače, se šteje osnova 55% minimalne plače v višini, ki je veljala v določenem mesecu. Enako so mi rekli na parih CSDjih, ki sem jih preklicala. To je žal slabše, vendar ... Rajši preverite ponovno, da ne bo potem razočaranja - pa čimmanj se sekirat, ker se na koncu res vse porihta. Glavno, da bodo deteta zdrava. Majabar, ti pa uživaj v Kolumbiji Lp