|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
16.4.2010 15:07:10   
Božička09

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Meni so na centru za socialno delo rekli, da česem v zadnjih 3 letih delala vsaj 12 mesecev, mi pripada starševsko nadomestilo, ki znaša največ 105% minimalne plače. To je pa zdaj že okrog 600EUR, če se ne motim. Pri meni je problem, ker ne morem biti zaposlena do konca, saj se že junija selim v Kolumbijo. Me je pa hotel oče zaposliti za štiri mesece, a se ne splača. Prispevki bi bili previsoki glede na to, koliko bi potem dobila porodniške.

Ojla,

sicer sem septembrčiča, pa vseeno ... Okoli tega sem imela tudi jaz dileme, velike. Sem zaposlena, pa so plače nakazane ali pa tudi ne in me je skrbelo kako bo. Po tem zgornjem vzorcu bi se mi skoraj bolj splačalo biti na zavodu, vendar ne drži.

Meni so na CSD (Šiška) zatrdili, da si do nadomestila upravičen, v kolikor, ja, si v zadnjih treh letih bil zaposlen za vsaj 12 mesecev - vendar! - za osnovo starševskega nadomestila vzamejo zadnjih 12 mesecev. Torej kljub temu, če vmes nisi bil zaposlen - za mesece, ko nisi prejemal plače, se šteje osnova 55% minimalne plače v višini, ki je veljala v določenem mesecu. Enako so mi rekli na parih CSDjih, ki sem jih preklicala.

To je žal slabše, vendar ... Rajši preverite ponovno, da ne bo potem razočaranja - pa čimmanj se sekirat, ker se na koncu res vse porihta. Glavno, da bodo deteta zdrava.

Majabar, ti pa uživaj v Kolumbiji user posted image

Lpuser posted image

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
16.4.2010 15:35:42   
majabar
Božička09, hvala za informacijo. Moj primer je precej pester, upoštevalo se mi bo 5 plač, potem 4 meseci nadomestila (sem na zavodu) in tore 3 meseci po 55% minimalne plače. Po mojem hitrem izračunu bi potem dobivala cca 600 EUR na mesec. Če bi si za manjkajoče 3 mesece plačala prispevek, se po mojem ne splača, ker mi ne bi toliko dvignilo povprečja, kot bom imela stroškov s tem. Bom šla v nekaj tednih na CSD in se natančno pozanimala. V Kolumbiji bom pa zagotovo uživalauser posted image !

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
16.4.2010 15:37:56   
luna_25
oh vidim da je potem skoraj vseeno kako kremo uporabljaš....kar bo pa bo, čeprav se jaz mažm kar s kremo za telo no pa upam da ne bo preveč strij.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1228
16.4.2010 15:48:38   
BRinME
pozdravljene...user posted image

jaz se proti strijam mažem kar z navadnim baby oljem...so mi prijateljice to priporočile...user posted image
sicer pa pravijo da ni važno s čim se mažeš, samo da je dovolj mastno.

Mam pa eno vprašanje...sem zaposlena že 4 leta neprekinjeno in zdaj sem že od začetka in bom tudi do konca na bolniški. me pa zanima kako se bolniška šteje za porodniško nadomestilo? 4 povprečne mesečne plače in potem 9 povprečnih plač al kako?

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
16.4.2010 16:03:12   
Božička09

IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

pozdravljene...user posted image

jaz se proti strijam mažem kar z navadnim baby oljem...so mi prijateljice to priporočile...user posted image
sicer pa pravijo da ni važno s čim se mažeš, samo da je dovolj mastno.

Mam pa eno vprašanje...sem zaposlena že 4 leta neprekinjeno in zdaj sem že od začetka in bom tudi do konca na bolniški. me pa zanima kako se bolniška šteje za porodniško nadomestilo? 4 povprečne mesečne plače in potem 9 povprečnih plač al kako?

Če boš vseh devet mesecev na bolniški, potem se ti za osnovo šteje 6 plač in 6 bolniških nadomestil - vlogo za nadomestilo oddaš mesec pred nastopom porodniške, torej dva meseca pred PDP-jem. Povsem natančen izračun si lahko narediš tule v dveh minutkah: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
16.4.2010 16:21:50   
BRinME
hvala božička09...user posted image
morm počakat še en mesec da bom sploh videla koliko bom dobila nadomestila od ZZZS...ta mesec dobim še od firme 90%.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1231
16.4.2010 16:25:54   
Božička09
Ni za kaj user posted image

Pa še ena zadevica, ki morda kateri prišla prav (čeprav upam, da niste v taki situaciji): osnova za nadomestilo se računa od obračunane in ne tudi relano izplačane plače, kar prevedeno pomeni, da imate nadomestilo tudi, če vam delodajalec plač ni nakazoval. Važno je torej le, da je plača obračunana.

user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
16.4.2010 17:08:53   
mami_1979
Pozdravljene!
Danes sem bila na NS!
Rezultati so o.k. 1:8288.
Dr Strahova je bila enkratna! Prijazna, ustrežljiva, vse je razložila.
Za spol se pa ni videlo,tako,da bo treba še počakat, ali nam pauser posted image noče pokazat, kaj bouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1233
16.4.2010 17:35:57   
anju
Božička09 dobro si nas informirala, hvala. majabar se mi je čudno zdelo teh 105%, meni se ob takih procentih skoraj ne bi splačalo tresti za podaljševanje pog. tale tvoja pupika se pa res všečno kobacauser posted image pa glej, ko se boš tako fino imela v Kolumbiji, da se nam boš redno javljalauser posted image js trebuha že en čas ne morem notri potegnit oz. občutek kot da nisi nikoli zares "prazen". to je to, majabar, trebušček mašuser posted image sploh pa poknjen gumb! a dokler ni počil te ni nič motilo?user posted image danes se mi je brat zagledal v trebuh, to pomeni, da se mi poznauser posted image

s čim mazat? kot so že rekle, največ je odvisno od znamke kože. kaj naravnega najboljš, ker se vse absorbira in gre v kri. zaenkrat uporabljam mandljevo olje pa še neko malo bolj mastno mleko za telo. mama mi je sicer prinesla nekaj mustelinga, samo raje ne bi...
z mazanjem sigurno pomagaš koži, ampak je vseeno najmanj od mazanja odvisno, pomojem. odvisno kolko zraste trebuh, kakšna koža, starost kože... v prvi user posted image nisem dobila strij, bomo videli kako bo tokrat.

3x mami js mislim, da prav razmišljaš user posted image user posted image user posted image
mi jutri še nimamo konkretnega plana, z vrtcem bi pa naj šli naslednji teden. moj je malo na bolniški in se je nakaj potrudil in mi očistil školjke in umivalnike, kar pomeni da imam jutri več časa. prav presenetil me je.

majabar kakšna je torta? aja to boš vedela jutri povedat. uf, kako bi kaj sladkega mljasknila zdaj. tiste potice še nisem spekla...

in seveda čestitke vsem dobro opravljenim pregledom!

Neposredna povezava do sporočila: 1234
16.4.2010 17:59:36   
majabar
anjuuser posted image user posted image user posted image hvala za vprašanje. Za dve uri sem šla ven in torto pustila, da se shladi pred vrati. Seveda sem pozabila, da je že pomlad in zdaj, ko si me vprašala, sem jo šla pogledat. So jo napadle mravlje:(. Eno po eno sem zdaj ven jemala, ampak ne vem, če bo užitna:(. Sem pa naredila spodaj piškotno testo, potem plast skute, kisle smetane, kokosove moke, malo sladkorja in jajca, čez plast ananasa iz kompota, čez kokosov biskvit. Grem nazaj mravlje preganjatuser posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
16.4.2010 20:36:06   
Janci F
Pozdravljene,

najprej se opravičujem, ker vdiram v vašo temo.

Sem junijka 2009 in imam eno prošnjo, prosila bi vas, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete in uživajte v nosečnosti.
Jaz jo že kar malo pogrešam.user posted image

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
16.4.2010 21:56:44   
anju

anjuuser posted image user posted image user posted image hvala za vprašanje. Za dve uri sem šla ven in torto pustila, da se shladi pred vrati. Seveda sem pozabila, da je že pomlad in zdaj, ko si me vprašala, sem jo šla pogledat. So jo napadle mravlje:(. Eno po eno sem zdaj ven jemala, ampak ne vem, če bo užitna:(. Sem pa naredila  spodaj piškotno testo, potem plast skute, kisle smetane, kokosove moke, malo sladkorja in jajca, čez plast ananasa iz kompota, čez kokosov biskvit.Grem nazaj mravlje preganjatuser posted image .

tole pa moraš rešit! nujno!

popoldne sem naredila tele muffine so odlični! če boste poskusile priporočam manj masla (dala sem ga samo 80g in ga je bilo vseeno veliko) in mogoče tudi malo manj sladkorja. orehe sem dala mlete, banano sem pokapala z limoninim sokom. v polovico mase sem dala pest borovnic in belo čokolado, v drugo polovico mase pa ostanke velikonočne čokolade. superuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 16.4.2010 21:58:55 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
17.4.2010 8:04:30   
majabar
anju, tole pa res dobro zveni! Jaz vedno zmanjšam maščobo, ali delam celo brez in v večini tudi sladkor zmanjšam. Še ene tri ure sem hodila gledat torto, če bo še kakšna mravlja ven priplezala, zaenkkrat dobro kaže. Še dobro, da nisem še naredila glazure, drugače bi bilo za v smeti, bela torta s črnimi mravljicami. Lahko bi jo pa kar s črno čokolado polilauser posted image !

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
   [Brisano sporočilo]
17.4.2010 9:30:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu majabar)
  Neposredna povezava do sporočila: 1239
17.4.2010 9:41:06   
Pikab84
Ojla!

Vse neki pečete, da se mi prav sline cedijouser posted image . Drugači smo pa uredu, edino žalostni smo, ker nam je v četrtek povozilo psa-čivavo, ki je bil kot član družine...moram povedat, da me je čist pretreslo, nisem se mogla potolažit...najprej sem pomislila, da ne bo mogel spoznati najine pikiceuser posted image . Se mi zdi, da sem sedaj v user posted image veliko bolj občutljiva...ma s časom bo vse uredu ne.

Jaz bom danes imela kar doma čistilno akcijo, moj je šel pa čistit.

Glede porodniške...upam, da mi bo šef upal kaj zrihtat, da bi mi podaljšal pogodbo za 1 mesec, da bi izkoristila dopust, ki ga imam še od lanskega leta in bi potem šla na porodniško zaposlena.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
   [Brisano sporočilo]
17.4.2010 12:40:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikab84)
  Neposredna povezava do sporočila: 1241
17.4.2010 14:34:46   
anju
majabar pravilno, da si rešla torto. js v takih situacijah kr mal obupam. sicer pa zdaj že veselo praznujete, ane?
muffine sem poskusla enkrat brez maščobe, samo so bli preveč kruhasti in sem jih mogla sama jest, tako da sem na koncu pojedla še več. no, če že je slatkiš, naj bo pravi! danes jih spet spečem.

mi tud nismo vse-slovensko pridni danes. moj je na bolniški in je imel malega, sta šla na vrt. js pa po špežo, ker cel teden nismo bli v trgovini (pa plačo sem včeraj dobilauser posted image ) ob cesti je bilo videt ljudi, tako da me je blo kr malo "sram" da ne sodelujemo.

Pikab84user posted image za kužija.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
17.4.2010 17:17:35   
filisa
Mi trije user posted image smo pa danes šli skupaj s psičko na doolg sprehod in nabrali kar veliko vrečo odpadkov. In moram povedat, da nisem pričakovala tako množičnega odziva... Sem bila zelo pozitivno presenečena user posted image in sem komaj zadržala user posted image - ta user posted image bo tud mene čist razmehkužila - kolk še nisem user posted image .

Pika84 - žal mi je za vašega kužka user posted image !

Spet pišete o samih dobrotah - se mi že sline cedijo! Si bom tud jaz zdaj privoščla sladoled z svežimi jagogdami, ko sem tako lepo pokosila vrt!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
17.4.2010 17:36:34   
majabar
kolumbo, zaenkrat se selim tja, tudi služba me že čaka. Pravi pa moj dragi, da bi se recimo čez 5 let sem preselila (zdaj preselili:)). Ima namreč hčerkici stari 11 in 8 let ni bi ju rad imel še malo pod kontrolo, da bo siguren, da je naredil čim več, kar se tiče vzgoje. Res je dober oče in to mi je v veselje:). Je rekel včeraj, da je videl ene čeveljčke za dojenčka in jih skoraj kupil:). Tako se ne bova omejevala s krajem bivanja, če nama bo pasala severna Amerika, bova šla pa tja. Še nekaj let nazaj sem mislila, da se ne bi preselila več kot 30km iz Ljubljane, a je tokrat ljubezen mnogo močnejša:)! Poročiti se nameravava v prihodnosti, a ne še sedaj. Nikoli se ne bi poročila zaradi vize ali otroka. Zato bom počakala, da poklekne in ko bo, bo. Še ni bil poročen. In sem prav srečna, ko mi reče, da se prvič v življenju ne boji poročiti. Enkrat mi je med treningom rekel: ''Poroči se z mano!''. Ostala sem brez besed in neizmerno srečna. Seveda je bilo vse skupaj še bolj retorično, ampak prej ali slej bo šlo zares.
anju, torto sem rešila! Ko smo pojedli polovico in že vsi ležali na kavču, sem videla eno mravljo na pladnjuuser posted image . Je bila pa obra. Zdaj doma jem že drugi kos. Smo si pa privoščili morsko pojedino, najprej gratinirane kapesante, potem pa na žaru filefe tune in morskega psa. Zraven še regrad, radič in testeninsko omako. Kar se peciva in maščob tiče, imaš prav. Maščoba naredi vse sočno. Č e bečem biskvitne stvari, jih zato naknadno navlažim z mlekom, kakavom ali kakšnim sokom, muffine pa pečem z jogurtom, da so bolj sočni.

< Sporočilo je popravil majabar -- 17.4.2010 17:39:24 >

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
17.4.2010 23:06:46   
anju
anju, torto sem rešila! Ko smo pojedli polovico in že vsi ležali na kavču, sem videla eno mravljo na pladnju . Je bila pa obra.

si misliš da so danes napadle naš kavč?!

muffine pa pečem z jogurtom, da so bolj sočni.

pa še vseeno ne dovolj, škoda tud meniuser posted image
je brat včeraj vprašal "ma kako ti ratajo tako fini?" "ja, nisi opazu, da je preveč putra!" malo se je zamislu, ma nimaš kaj.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
18.4.2010 9:50:07   
majabar
Ja, veš kaj še pomaga, da recimo naribaš jabolko noter. Sem enkrat v Luksemburgu jedla eno pecivo, verjetno kvašeno, tako sočno, da je kar teklo. Med sestavinami pa vidiš, da je prva sestavina maščoba in ima en košček cca 300kCal. Bilo je odlično, a preveč slabe vesti potem je pokvarilo vsak užitek.
Kaj počnete v tem deževnem dnevu? Sem hotela iti na trening, a prav močila se ne bi, ne bi rada zbolela. Sem se pa lotila temeljitega čiščenja stanovanja...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
18.4.2010 11:24:33   
3x mami
dan!

tu je pa dez sel mimo ze ponoci, zdaj se sonce in oblaki izmenjujejo...

vceraj smo bili prav pridni. mi z vrtca smo si bolj vzeli cas, da smo pospravili in pregledali igrace otrok, uredili vrtno lopo ipd, otroci pa so se igrali in po svoje pomagali. nas je bilo pa zelo malo, prav zalostno (4 otroci od 19ih... - 3 druzine). sosednja sola pa je bila cela na nogah in so zlo pridno cistli naokoli. je bilo fajn, ceprav zalostno, koliko stvari se je nabralo.

danes pa je en tak umirjen dan, malo kuhanja, malo igranja, pa priprave za jutri, ko se zacne spet sluzba. me prav zanima, kako bo sel ta teden.

majabar, v katerem jeziku pa se pogovarjata? obvladas tako spanscino, al uporabljata anglescino?

pikab84, user posted image za kuzka

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
18.4.2010 11:25:20   
filisa

Kaj počnete v tem deževnem dnevu? Sem hotela iti na trening, a prav močila se ne bi, ne bi rada zbolela. Sem se pa lotila temeljitega čiščenja stanovanja...

Sva že dve, ki to počneva user posted image . Včeraj sem že začela dans pa še nadaljujem... Včeraj mi ni bilo za štirimi stenami kaj dosti za bit, ko pa je bilo tako lepo vreme!

Pri nas na Štajerskem zaenkrat še ne dežuje, tako da pol skočim še hiter kaj ven postorit. Popoldne si bom pa malo oddahnila in greva na obisk k staršem in prijateljem. Mam včasih že prav slabo vest, ko samo nekje okoli skačem in sploh ne pridem do počitkauser posted image . Mah taka pač sem - ne morem bit dolgo pri miru user posted image . Saj zato bi me pa kaka bolniška, kjer bi mogla strogo mirovat, po mojem še bolj bolano naredila user posted image .

Ampak zdaj, ko bi lahko že počasi čutila gibe user posted image (sem že namreč v 17.t user posted image ) se bom večkrat posvetila mojemu trebuščku in poslušala, če se kaj dogaja v njemu user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
18.4.2010 12:24:43   
smarnca
oooo, pr nas tut dež, in je prou en čudn dan. učer pa tko fajn lepo pa sonček.
joj kok ste pridne vse pucate in pečete. no sej jest se tut ne bi branila kšnega peciva pojest...mi tok paše sladko jest mmmmm. jst sm tut nardila tortico za našega sončka k je biu prejšnji ponedeljek star eno leto. pa je kr fina ratala. smo jo vso takoj zmazal.

morm vam povedat, da sm v tem tednu že čutila prve gibe naše pikice in je spet prou fajn filing, sej pravjo, da v drugo prej čutiš, sam kr nism bla sigurna, dokler res nism prov roko položila na trebuh in čutila tiste prisrčne gibe.

strije, je res da je v genih kako kožo mamo in kok bo zdržala. sam je pa tut to res, da z raznoraznimi olji preprečiš nastanek strij. jst sm se kot sem že povedala mazala z olivnim okljem zvečer, zjutraj pa z eucerinovim oljem proti strijam. jst mam namreč zmo tanko kožo in sem dobila samo dve manjši striji, verjetno, če se ne bi mazala bi jih dobila veliko več. zato dejte se mazat. ker je lepo met lep trebuh, jst sem se že začela in se mažem že kak mesec, ker mam že ogromen trebuh - ko se najem se ga tut skrit več ne da. se mi zdi, da v prvi nosečnosti sploh nism mela takega.

lep teden vsem, pol pa na podaljšan vikend paket, mi gremo v Rovinj za 3 dni, tk da bo prov fajn.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
18.4.2010 12:35:12   
3x mami
ja, tudi jaz sem danes zacela 17t user posted image

za gibe se pa ne obremenjujem. obakrat sem jih cutila v 21t (saj prej se je ze kaj dogajalo, ampak takrat je bilo to to), tako da ne racunam, da bi bilo tokrat kaj bistveno prej.

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......